تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۳ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۴۴
کد مطلب : ۴۷۴۳۹۱
کبنا گزارش می‌دهد

نگاهی متفاوت به عملکرد دولت سیزدهم در استان کهگیلویه و بویراحمد و رویدادهای تلخ و شیرین سال 1402؛ کدام مدیران کهگیلویه و بویراحمد در سال 1403 ضعیف عمل کردند و باید تغییر کنند؟

۳۳
۰
نگاهی متفاوت به عملکرد دولت سیزدهم در استان کهگیلویه و بویراحمد و رویدادهای تلخ و شیرین سال 1402؛ کدام مدیران کهگیلویه و بویراحمد در سال 1403 ضعیف عمل کردند و باید تغییر کنند؟
کبنا ؛دولت سیزدهم با رهبری سیدعلی احمدزاده در استان کهگیلویه و بویراحمد شروع به‌کار کرد. احمدزاده مسئولیت‌های اجتماعی، اقتصادی و عمرانی را به سید جواد هاشمی، احسان عسکری و علی‌محمد روستا سپرد. در حوزه عمرانی با عدم ثبات مدیریتی روبرو بودیم. کیامرث حاجی‌زاده، عیسی شهامت و علی‌محمد روستا سه نفری بودند که از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون مسئولیت این معاونت را برعهده داشتند.
احمدزاده در ادامه دستگاه‌های مهم چون آموزش و پرورش، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، راه و شهرسازی را به آقای حسنعلی عزت‌خواه، علی معتمدی‌پور، جهانگیر شاهینی (علی شهابی‌نسب حدود یک سال در دولت سیزدهم در جایگاه خود ابقا شد.) در ادامه این مطلب رویکرد دولت سیزدهم در استان کهگیلویه و بویراحمد مورد بررسی قرار گرفته است. با بررسی پروژه‌ها و اقداماتی که در حوزه‌های مختلف شده است، متوجه خواهیم شد که هر کدام از دستگاه‌ها چه عملکردی داشته‌اند.
 کهگیلویه و بویراحمد سال ۱۴۰۲ شاهد رویداد‌های متعددی درعرصه‌های مختلف بود که می‌توان سفر پربرکت و با ۱۲۰هزار میلیارد ریال رهاورد آن برای توسعه و عمران و آبادانی این خطه بهمراه افتتاح صد‌ها طرح عمرانی و کلان پروژه‌های اقتصادی و همچنین برگزاری باشکوه انتخابات را از وجوه برجسته و مثبت اتفاق‌های پارسال و البته آغازگر و نقطه عطف تحولات برشمرد.
 مرور خاطرات و وقایع گوناگون سال ۱۴۰۲ حکایت‌های تلخ و شیرین فراوانی را به ذهن مسئولان و مردم کهگیلویه وبویراحمد متبادر می‌کند که البته کفه حلاوت‌ها و همدلی‌ها و برکاتی که آن رویداد‌های مهم داشته بی‌گمان سنگین‌تر است.
دولت سیزدهم از ابتدای شروع به کار، تلاش‌های زیادی برای حل مشکلات مردم، ایجاد اشتغال، رفع بیکاری، توسعه زیرساخت‌ها، احداث راه‌ها و جاده‌ها و اتمام پروژه‌های نیمه تمام را آغاز کرد و امروز نتیجه این تلاش‌ها در شهرستان محروم کهگیلویه و بویراحمد با فعال شدن و شتاب بخشی در اجرای طرح‌های عمرانی به خوبی خود را نشان داده و روند توسعه در این استان را هموار کرده است.
کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین گنج‌ها و رنج‌ها همیشه از نظر توسعه یافتگی در آخرین رده استان‌های کشور بوده و به دلیل فقدان توسعه نامتوازن منطقه‌ای، غفلت از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های استانی، برخی سوء مدیریت‌ها و کم توجهی‌ها با واژه نامأنوس محرومیت همواره دست و پنجه نرم می‌کرده است.
کهگیلویه و بویراحمد در سایه هم افزایی و تلاش مسئولان و تدبیر هوشمندانه دولت مردمی سیزدهم در مسیر تحول و توسعه همه جانبه قرار گرفته و این استان از پیشوند محرومیتی که سال‌ها با خود به یدک می‌کشید در حال فاصله گرفتن است.
بهره‌برداری از طرح‌های بزرگ تولیدی از جمله پتروشیمی گچساران که تا پیش از شروع دولت سیزدهم ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و با تزریق ۱۲۰ هزار میلیارد ریال در این دولت به بهره‌برداری رسید؛ احیای دوباره کارخانه قند یاسوج و واحد تولیدی شهدناب پس از ۱۶ سال و بهره‌برداری از جاده ملی پاتاوه به دهدشت پس از ۲۸ سال، بهره بردای از چندین طرح در حوزه صنعت و کشاورزی خود بهترین مصداق و از جمله دستاورد‌های مهم اقتصادی دولت سیزدهم ظرف یک سال اخیر در این خطه است.
افتتاح طرح‌های مهمی همچون طرح‌های ۲۸ ساله پاتاوه به دهدشت، طرح ۱۷ ساله پتروشیمی گچساران، بهره‌برداری از بزرگترین پروژه برق آبی کشور، احیای کارخانه قند یاسوج، رونق طرح‌های گردشگری، درمانی، ارتقای حوزه زنان، توسعه خدمات‌رسانی‌ها در حوزه گاز، برق، آب به روستا‌های دورأفتاده نیز مهمترین رخداد‌های کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته بوده است. با نگاهی به عنوان این پروژه‌ها متوجه می‌شویم که کدام حوزه فعالیت بیشتری برای بهبود زندگی مردم کرده است.
پروژه‌های بزرگ اقتصادی زیادی در سال 1402 به اتمام رسیدند و همچنین پروژه‌های بزرگی اقتصادی آغاز شدند که اینها نشان دهنده فعال بودن حوزه اقتصادی است. هر چند ایرادهای زیادی به مدیریت احسان عسکری وجود دارد و خیلی‌ها او را بیشتر یک شخصیت دانشگاهی می‌دانند و در کار اجرایی به او نمره بالایی داده نمی‌شود؛ اما احسان عسکری برای به ثمر رساندن پروژه‌های بزرگ اقتصادی همچون پتروشیمی گچساران، کارخانه قند یاسوج، میدان گازی مختاری، کلنگ‌زنی پتروشیمی‌‌‌های کوچک و بزرگ تلاش‌های زیادی کرده است. اینکه این پروژه‌ها توانسته باشد در اقتصاد مردم و رونق اقتصادی جامعه نقشی ایفا کنند، بحث دیگری دارد.





رئیس جمهور به همراه شماری از اعضای هیأت دولت در دور دوم سفر‌های استانی در روز‌های ۲۶ و ۲۷ تیرماه در کهگیلویه و بویراحمد حضور یافت و این سفر دستاورد‌های بی‌نظیری داشت که در تاریخ این استان ماندگار خواهد ماند.
حدود ۲ سال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم می‌گذرد، دولتی که با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را استارت زد البته باید در نظر داشت هیچ دولتی به‌اندازه دولت آیت‌الله رئیسی میراث‌دار پروژه‌های زخمی و مشکلات عدیده مانده از سال‌های قبل نبوده است.
با این حال دولت با ریل‌گذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر کار را به خوبی پیش برده است و در قالب سفر‌های استانی به استان‌های مختلف کشور با حضور در میان مردم و گفت و گوی چهره به چهره، مشکلات را از نزدیک لمس و برای آن‌ها نسخه‌های شفا بخشی پیچیده است.
سفر اول ۱۵۶ مصوبه در حوزه زیر ساخت داشت که ۲۹ مورد کاملاً اجرا و به بهره‌برداری رسیدند، ۱۱۵ مصوبه در دست اجرا و بقیه در دست پیگیری است و نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان از مجموع هفت هزار میلیارد تومان تأمین اعتبار و تخصیص داده شد.
روحیه مدیران پیش از سفر هیئت دولت به کهگیلویه و بویراحمد زنده نگه داشته شود
این سفر آغازگر تحولات عظیمی در استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد بود که در سفر دور دوم ثمرات آن به خوبی مشهود بود.
در سفر دوم نیز طرح‌های زیربنایی، زیرساختی و توسعه‌محور در بخش‌های مختلف اعم از گردشگری، راه، آب، نفت و گاز، پتروشیمی، گیاهان دارویی، صنعت و کشاورزی برای عبور از محرومیت‌ها و شتاب‌بخشی به روند توسعه‌ای این استان به تصویب رسید.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در سفر دوم با عنایت رئیس جمهور مبلغ ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای زیرساخت‌ها اعتبار اختصاص داده شده است و در حوزه راه پنج هزار همت در نظر گرفته شده است که شاهد تحول در حوزه راه خواهیم بود.
سید علی احمدزاده افزود: در حوزه صنعت توجه ویژه‌ای شده و بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان برای سرمایه‌گذاری در استان در این سفر در نظر گرفته شده که هیچ گاه چنین اعتباراتی را نداشتیم.
وی ادامه داد: با تلاش‌های انجام شده عملیات پروژه‌های بزرگی آغاز می‌شود و با عنایت رئیس جمهور شاهد تحولات عظیم دیگری در زیرساخت‌های استان هستیم برخی پروژه‌هایی که عملیات اجرای آن آغاز شده موجب تحولات شگرف در استان خواهد شد.
احمدزاده اهتمام ویژه رئیس جمهور به استان کهگیلویه وبویراحمد اشاره کرد و ابراز داشت: در حوزه سرمایه‌گذاری یکی‌زا طرح‌های مهم و تحول زا پتروپالایشگاه گچساران با اعتبار اولیه ۲ میلیارد ۵۰۰ هزار دلار است که عملیات اجرایی آن آغاز شده است و همچنین و مینی پالایشگاه دهدشت عملیاتی خواهد شد.
وی تأکید کرد: پتروشیمی چرام نیازمند توجه دولت است تا رسما آغاز عملیات آن اعلام شود.
گفت: کلنگ زنی بهره‌برداری از گاز مختار در یاسوج انجام شد و جزء طرح‌های تحول آفرین خواهند شد که برخی از این پروزه‌ها در زمان ساخت ۴ هزار شغل ایجاد خواهد کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ۱۱ هزار میلیارد مترمکعب روان آب در استان وجود دارد که هشت هزار میلیارد از استان خارج می‌شود و نیازمند سد‌سازی هستیم و سد تنگ سرخ به خوبی در مدار ساخت است.
وی یادآور شد:  کلنگ سد سقاوه با ذخیره‌سازی ۹ میلیون متر مکعب به زمین‌زده شد اما ۱۲۵ میلیون مترمکعب آب در چهار شهرستان است که اگر سد آبریز ساخته شود ۷ هزار میلیارد درآمد مردم افزایش پیدا می‌کند.
احمدزاده اضافه کرد: در راه‌ها مشکل داریم که با اعتبار تخصیصی در این حوزه تحول آفزین خواهد بود.
وی بیان کرد:  راه آهن نداریم یک پروژه‌ای داریم که ر‌ها شده است، خواسته‌ای که داریم اینکه راه آهن در مدار ساخت قرار بگیرد با اینکه با صحبت و تبادل نظر صورت گرفته، منتظر فاینانس هستیم.
در این سفر بیش از 13 هزار میلیارد تومان برای استان کهگیلویه و بویراحمد مصوب شد. هر چند تاکنونی ریالی از این پول وارد استان نشده و مسئولان مرتب وعده تحقق این اعتبار را می‌دهند و گاهی هم پُز آن را می‌دهند؛ اما تاکنون هیچ مقداری از این میزان اعتبار جذب نشده و مشخص نیست که آیا مدیران فعلی قادر هستند این اعتبارات را جذب کنند یا خیر؟
دهه فجر سال 1402 تعداد ۵۸۹ طرح شاخص، زیربنایی و تحول‌آفرین همچون بیمارستان سوختگی و قطعه دوم کمربندی یاسوج، گازرسانی به ۳۷ روستای دیشموک و ۲۵ روستای زیلایی، واگذاری ۸۰۰ واحد مسکن نهضت ملی، بهسازی راه گچساران به باباکلان و همچنین ۱۰۱ طرح تحول‌زای اقتصادی در شهرستان‌های مختلف استان کهگیلویه و بویر احمد به بهره‌برداری رسید.
کهگیلویه وبویراحمد در کنار برخی ضعف‌ها، کمبود‌ها و محرومیت‌های عمیق تاریخی، در سایه توجه و اهتمام ویژه دولتمردان سیزدهم در مسیر شکوفایی و پیشرفت همه جانبه به ویژه با طرح‌های توسعه‌ای قرار گرفته و تحولات و اقدام‌های انجام شده به گواه آمار بیانگر این مهم است.
توسعه نامتوازن منطقه‌ای، غفلت از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های استانی در سال‌های گذشته به زخمی کهنه بر پیکر کهگیلویه و بویراحمد تبدیل شده که این زخم‌ها با رویکرد توسعه‌گرایانه و همت دولتمردان سیزدهم احیا و با تکمیل طرح‌های حیاتی و شاخص در حوزه‌های مختلف زیربنایی در حال رنگ باختن است و فجر امسال با افتتاح طرح‌های شاخص در حوزه عمرانی و اقتصادی شاهد تحول‌های زیرساختی هستیم.
از مجموع این پروژه‌ها ۷۷ پروژه در حوزه جهاد کشاورزی، ۱۳ مورد صنعت و معدن و تجارت و ۱۱ پروژه در حوزه گردشگری است. با توجه به‌عنوان پروژه‌ها این مسئله تداعی می‌شود که در حوزه عمرانی و اقتصادی فعالیت‌های زیادی انجام گرفته است؛ یعنی همان حوزه احسان عسکری و علی‌محمد روستا. در حوزه گازرسانی گام‌های خوبی برداشته شد. در حوزه راه و شهرسازی حرکت پروژه‌ها لاکپشتی است و سرعت کند پروژه نهضت مسکن ملی محل مناقشه شده و گاهی هم تیغ تیز نقد رسانه‌ها بر محمد راستا کشیده می‌شود.
دهه فجر امسال ۱۰۱ طرح اقتصادی با سرمایه‌گذاری افزون بر هفت هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال در مناطق مختلف این استان افتتاح شد. معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این تعداد پروژه ۹۸۰ نفر اشتغال‌زایی مستقیم ایجاد کرد.
دهه فجر امسال، در مناطق مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد، ۵۸۹ طرح افتتاح و ۵۸ طرح کلنگ زنی شد؛ مجموع اعتبار این طرح‌ها پنج هزار و ۵۹۷ میلیارد تومان بود که ۳. ۳ هزار میلیارد تومان آن برای طرح‌های افتتاحی و همچنین ۱۰۱ طرح اقتصادی این استان با اعتبار ۷۴۵ میلیارد تومان و اشتغال زایی حدود هزار نفر افتتاح شد.
در سطح استان ۸۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن با اعتبار ۸۰۰ میلیارد تومان افتتاح و به بهره‌برداری رسید. این در حالی است که ساخت 10 هزار واحد مسکونی تعهد مدیران استان کهگیلویه و بویراحمد است و باید مدیران در حوزه نهضت ملی مسکن قدم‌های بیشتری بر دارند و سرعت بیشتری به پروژه‌های نهضت مسکن ملی بدهند.
شهرستان بویراحمد با ۱۹۹ پروژه افتتاحی و اعتبار ۹۴۰ میلیارد تومان بیشترین تعداد پروژه‌های افتتاحی را در بین شهرستان‌های استان داراست و شهرستان کهگیلویه نیز با ۱۴۹ پروژه افتتاحی و اعتبار ۵۶۱ میلیارد تومان دارای بیشترین طرح‌های افتتاحی در دهه فجر امسال بودند. پس از آن نیز شهرستان گچساران با ۶۲ پروژه افتتاحی و با اعتبار ۲۷۶ میلیارد تومان بیشترین اعتبار هزینه شده برای پروژه‌های افتتاحی دارا بود. نقش فرمانداران استان کهگیلویه و بویراحمد در تحقق اهداف دولت نباید نادیده گرفت. شهرام مهدوی‌مطلق بیشترین پروژه را دهه فجر سال 1402 داشت. او خیلی اهل کلیپ‌سازی و کارهای نمایشی نیست؛ اما بااین‌وجود برای بهبود وضعیت شهرستان بویراحمد در تمام حوزه‌ها تلاش کرده، بر عملکرد او نقدهای هم وارد است. به‌ویژه در انتخابات 11 اسفند 1402 به او نقدهای زیادی وارد کردند، درست یا غلط آن نیاز به بررسی بیشتر دارد.
بیشترین تعداد طرح‌های افتتاحی در دهه فجر 1402 مربوط به شرکت برق استان با ۹۵ پروژه، اداره کل ارتباطات با ۴۵، راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با ۴۴، جهاد کشاورزی با ۴۴، بخشداری مرکزی کهگیلویه با ۳۸، نوسازی و تجهیز مدارس استان ۳۷، منابع طبیعی با ۳۴، بنیاد مسکن با ۳۰ پروژه بود. مدیران ارشد استان کهگیلویه و بویراحمد با بررسی عملکرد مدیران در حوزه‌های مختلف می‌توانند مدیران کم‌کار و پُرکار را تشخیص بدهند و عذر مدیران کم‌کار را بخواهند و حرف رئیس جمهور را در ورزشگاه تختی یاسوج تحقق دهند. رئیسی، رئیس جمهور گفت: «مدیرانی که توانایی انجام کار جهادی را ندارند باید از چرخه خدمت رسانی به مردم خارج شوند چراکه مسئول نظام مردم سالار دینی باید شبانه روز کار و تلاش کند.» بعضی از مدیران کهگیلویه و بویراحمد مراسم فاتحه‌خوانی و حواشی را ول نمی‌کنند که برای مردم قدمی بردارند. در حوزه اداره‌کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مشکل زیادی وجود دارد. تسهیلات اشتغالزایی بعضاً به قوم و خویش‌ها و آشنایان واگذار می‌شود.
افتتاح جاده ملی پاتاوه به دهدشت با حضور رئیس جمهور پس از ۲۸ سال انتظار
جاده ملی پاتاوه به دهدشت به عنوان بخش مهمی از کریدور شمال - جنوب به طول ۱۳۶کیلومتر که تیرماه امسال با حضور رئیس جمهور رسما افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
جاده ملی پاتاوه به دهدشت سال ۷۴ کلنگ زنی شد و در این سال ها در سایه کم مهری ها و کمبود منابع کمر خم کرد تا اینکه در دولت سیزدهم با رویکرد تکمیل طرح های نیمه تمام مورد توجه قرار گرفت و با اقدامی جهادی و تزریق اعتبار لازم، طی ۲سال گذشته تکمیل و آماده بهره برداری شد.
این جاده ترانزیتی جزو یکی از پروژه های اولویت دار در دولت سیزدهم تعیین شده بود و در سفر نخست رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در مهرماه سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰۰ میلیارد تومان به تکمیل آن تخصیص یافت.


کوتاه‌تر شدن مسیر اصفهان به بنادر جنوبی کشور و بهره‌مندی ساکنان بیش از ۴۰۰ روستای محروم در ۲ شهرستان بویراحمد و کهگیلویه با جمعیتی افزون بر ۱۰۰ هزار نفر از نعمت راه مناسب از جمله مزیت‌های این جاده ملی بشمار می‌رود.
۱۳ تونل به طول هشت هزار و ۲۰۰ متر و ۱۸ دستگاه پل بزرگ بالای دهانه ۱۶ متری در این جاده طراحی شده است و ارتباط استان‌های جنوب کشور از جمله خوزستان را به استان‌های مرکزی ایران برقرار می‌کند و نقطه ثقل و میانبر بین استان‌های قرارگرفته در کریدور شمال به جنوب کشور به حساب می‌آید.
به گفته وزیر راه و شهرسازی محور به دهدشت به طول ۱۳۶ کیلومتر که از مصوبات سفر سال ۱۳۷۳مقام معظم رهبری به استان کهگیلویه و بویراحمد بوده جزء یکی از ۱۲ پروژه اولویت دار کشور محسوب شده و نقش مهمی در تسهیل ارتباط جاده‌ای بین استان‌های مرکزی کشور دارد.
اما با گذشت سال هااین جاده ارتباطی و ملی همچنان کمبود‌هایی دارد و بر اساس ارزیابی‌ها حدود ۲۰ نقطه حادثه خیز و پیچ‌های خطرناک در این محور وجود دارد که بروز تصادفات مرگباری را با افزایش بار ترافیکی به ویژه در بهار و تابستان فراهم می‌کند.
همچنین تونل‌های نیمه تاریک و با روشنایی کم این جاده مهم ترانزیتی خود عامل دیگری در افزایش میزان تصادفات خواهد بود.
رئیس جمهور در آیین بهره‌برداری این جاده ارتباطی گفت: طولانی شدن روند اجرایی این جاده بیش از این به صلاح نبود و مردم این منطقه باید پس از سال‌ها انتظار طعم یک جاده مهم و با اهمیت را بچشند و دولت سیزدهم از همان ابتدا نیز این طرح جزء برنامه‌های ویژه خود قرار داد و از جمله ۱۲ ابرپروژه مورد توجه دولت و وزارت راه و شهرسازی شد.
آیت الله رئیسی در آیین بهره‌برداری تأکید کرد که برخی نواقص‌ها و کمبود‌ها به ویژه نقاط حادثه خیز این جاده مهم و شریانی باید در اولویت کار وزارت راه و شهرسازی و مسئولان اجرایی استان کهگیلویه وبویراحمد قرار گیرد.
رئیس جمهور در آن جلسه اشاره‌ای به وضعیت روشنایی نامناسب برخی تونل‌ها از جمله تونل بالای ۲ و نیم کیلومتری پات داشت و تصریح کرد که باید در سریعترین زمان ممکن این مشکل رفع شود.
رئیس جمهور تأکید کرد که در طول مسیر برخی رانندگان و مردم نیز تأکید داشتند که این جاده علائم هشداردهنده کم دارد و دارای نقاط حادثه خیز خطرناکی است که باید این مهم هم در دستور جدی مسئولان امر قرار گیرد و رئیس جمهور همچنین خواستار گزارش دقیق کار‌های انجام شده برای رفع برخی مشکلات موجود در این جاده ارتباطی شد.
رونق اقتصاد ۴۰۰ روستای واقع شده در این مسیر، خارج کردن شهر «دهدشت» از بن بست، ارتباط با مرکز کشور و اتصال به دریا از جمله مزیت‌های این طرح است.

پس از بهره‌برداری از این طرح مهم میزان فوتی‌های حوادث رانندگی در استان افزایش یافته و شاهد جان باختن حدود ۱۶ نفر در این مسیر بوده‌ایم که طبق اعلام رئیس پلیس راه استان یکی از عوامل افزایش حوادث رانندگی جاده جدید پاتاوه به دهدشت بوده که فاقد برخی از علائم راهنمایی و رانندگی است. در خصوص ایمنی این جاده نیز انتقاداتی را رسانه‌ها وارد کردند که مسئولان امر باید هر چه سریعتر با رفع آن شیرینی افتتاح این پروژه مهم و ترانزیتی را در کام مردم تلخ نکنند.

افتتاح بزرگترین پروژه برق آبی کشور
سد و نیروگاه چمشیر به عنوان یک از بزرگترین طرح‌های برقی و آبی کشور که با هدف ذخیره ۲. ۳ میلیارد متر مکعب آب و بهبود کیفیت و کنترل سیلاب‌ها بر روی رودخانه زهره ساخته شده قرار است در سفر دوم هیأت دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد این طرح فرا ملی آبگیری و به بهره‌برداری رسید.

سد چمشیر بر روی رودخانه زهره ساخته شده است و رودخانه زهره بر اساس شهر‌ها و دشت‌های که در مسیر خود از نزدیکی آنان می‌گذرد به نام‌ها مختلفی مثل اردکان، شش پیر، فهلیان و زیدون نامگذاری شده اما نام رسمی آن رودخانه زهره و بر اساس آخرین شهری که از آن می‌گذرد و به دریا میریزد رودخانه هندیجان نیز نامیده می‌شود.
این رودخانه از دو رود فهلیان و تنگ شیو در شهرستان ممسنی در استان فارس و خیرآباد در منطقهٔ دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد سرچشمه می‌گیرد.
رودخانه زهره یا هندیجان بطول تقریبی حدود ۴۷۵ کیلومتر در سه استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان جریان دارد اما با وجود نیاز این استان‌ها به آب و خطرات سیلاب هنوز سدی برای مهار آب آن احداث نشده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت:  سد چمشیر به عنوان یکی از برکات جمهوری اسلامی با همه ناامیدی که در مردم ایجاد می‌کردند تا یک پروژه ملی را تخریب کنند با کمک خدا تکمیل شده است.

سید علی احمدزاده افزود: این شد هم اکنون ۶۰۰ میلیون متر مکعب ذخیره آب دارد و‌ای سی آب آن (ای سی ویژگی کیفی در منابع آب‌های سطحی، زیرزمینی، قنات‌ها و غیره) ۱۲۰۰ است و از آب شهر گچساران شیرین‌تر است.
خیلی راحت می‌توان گفت که آرش مصلح یکی از مدیران موفق در حوزه آب است. او علاوه بر افتتاح سدچم‌شیر، پروژه‌های بزرگی را در حوزه آب به سامان رساند. یکی از مدیران پُرکار احتمالاً او باشد. یقیناً باید حرف منتقدان او را در حوزه آب را هم شنید؛ ولی مصلح با به سرانجام رساندن پروژه‌های همچون سد‌های پراشکفت، سد سقاوه مارگون، سد سرپری، آبریز، سد سرآسیاب یوسفی، قلات در بهمئی، سد شبلیز در دنا، سد سرگچینه، سادات و عزیزی در بویراحمد، کمبل در گچساران، سد شیو و آبدهگاه در باشت، دغدغه‌های مردم را مرتفع سازد.

بیشتر بخوانید:

ریز و درشت مسئله آب کهگیلویه و بویراحمد / 2 ماه از نظر حملات سایبری در وضعیت نارنجی قرار داشتیم / سال 1403 و 1404 تمام زحمات آب منطقه‌ای به نتیجه خواهد رسید / سهم یاسوج از آب سد تنگ سرخ چقدر است؟ / انتظار داریم برای حل دغدغه‌ها و انتظارات در تهران پیگیری کنند؛ نه در استان / شاید تنها مدیری بودم که به‌صورت رسمی در اتاق آقای رئیسی حضور و مسائل را بیان کردم / نقش رسانه‌ها در تحقق اهداف آب منطقه‌ای یک نقش اثرگذار بوده است


پایان یک انتظار ۱۷ ساله؛ افتتاح پتروشیمی گچساران
استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: طرح اقتصادی پتروشیمی گچساران حدود ۴۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان اعتبار در این دولت تزریق شد و این پروژه فوق استانی و تراز ملی در سفر دوم رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید. این یکی از هنرهای دولت مردمی بود که این رقم بزرگ اعتبار را تخصیص دهد و این پروژه را از رکود طولانی به مدار تولید ببرد و این تحول عظیمی بود که در این دولت شکل گرفت.
رئیس‌جمهور ضمن بازدید از مجتمع پتروشیمی گچساران، دستور بهره‌برداری رسمی از این پروژه بزرگ صنعتی استان را صادر کرد. این پروژه با اعتبار ۱.۳ میلیارد یورو یکی از مهم‌ترین پروژه‌های وزارت نفت در سفر استانی رئیسی به استان کهگیلویه بویراحمد است؛ پروژه‌ای که با رویکرد توسعه‌ای دولت در دو سال اخیر جان دوباره‌ای گرفت و به انتظار ۱۷ ساله مردم شهرستان گچساران پایان داد.

ظرفیت تولید این مجتمع پتروشیمی که ۸۳ درصد قطعات و تجهیزات آن توسط شرکت‌های داخلی ساخته شده، سالانه یک میلیون اِتیلن و ۸۴ هزار تُن C۳+ است. در طول عملیات راه‌اندازی بیش از ۳۰۰۰ نفر که عمدتاً از نیروهای بومی بودند، در این مجموعه مشغول فعالیت شدند و پس از بهره‌برداری نیز هزار نفر در این پروژه مشغول به کار می‌شوند.
رئیس‌جمهور در آیین افتتاح کارخانه پتروشیمی گچساران با اشاره به اینکه صنعتگران ایرانی برای ساخت این کارخانه سنگ تمام گذاشتند، بیان کرد: بهره‌برداری از کارخانه‌های پتروشیمی به عنوان واحدهای فراوری منابع نفت و گاز راه توسعه و ایجاد فرصت‌های شغلی را فراهم می‌کند.

آیت‌الله رئیسی ایجاد زنجیره تولید محصولات تولیدی را از مزایا و ویژگی های کارخانه پتروشیمی گچساران برشمرد و عنوان کرد: جمع‌آوری مشعل های گازی از دیگر ارمغان های کارخانه پتروشیمی گچساران است که منجر به کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی می شود. این پروژه در حوزه سید احسان عسکری، معاون امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد است، در باره پتروشیمی گچساران نظرات مختلفی وجود دارد، مثلاً اینکه کار عمده این پروژه در دولت گذشته و دوران غلامرضا تاجگردون و جعفر گوهرگانی و سید حشمت‌الله صمیمی‌دوست انجام گرفت و عسکری به آن پایان داد. البته ضرب‌المثل معروفی است که «کار را آن کرد که تمام کرد.»

جشن احیای کارخانه قند کهگیلویه و بویراحمد با حضور رئیس جمهور

کارخانه قند یاسوج که سرنوشت تلخی داشت با بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب سفردولت زنده شد و در کمتر از یکسال این کارخانه از صفر در مدار تولید قرار گرفت. پروژه‌ای که دیگر چیزی از آن باقی نمانده بود تأسیسات و تجهیزات آن به یغما و فروش رفت و غارت و مستهلک شد از طرفی نیروی انسانی توانمند بی‌انگیزه محل را ترک کرده و دیگر آنجا یک مخروبه‌ای بود درواقع یک مخروبه را تحویل گرفتیم. رقم ۴۰۰ میلیارد تومان در یک پروژه برای استان کهگیلویه و بویراحمد رویاست، استان با این رقم‌های بزرگ آشنایی و تجربه نداشت؛ که کارخانه با یک مدیریت جهادی خوب در مدار تولید قرار گرفت.
کارخانه قند یاسوج به عنوان نماد صنعت، تولید و سرمایه گذاری در کهگیلویه و بویراحمد با ظرفیت اسمی تولید روزانه یک هزار تُن قند و شکر، ۲۶ تیرماه امسال پس از یک دهه تعطیلی با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری و به مدار تولید بازگشت .
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: در سفر نخست رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در ۹ مهرماه ۱۴۰۰ احیای دوباره کارخانه قند یاسوج از جمله مصوبات سفر هیات دولت به این استان بود و یک اعتبار بسیار خوبی برای بازسازی این کارخانه قرار داده شد.
سید علی احمد زاده افزود: این اعتبار حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بود و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ( ره) مسئول بازسازی کارخانه تعطیل شده و راکد شد.

احمدزاده عنوان کرد: خوشبختانه این کارخانه به عنوان یکی از سه کارخانه پیشرفته کشور هم اکنون کاملا بازسازی شده و در واقع به مدار تولید برگشته است. این پروژه نیز در حوزه سید احسان عسکری است. البته تلاش‌ها و مدیریت شایان نادری، مدیرکل وقت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) در به ثمر رساندن این کارخانه بی‌نظیر بود و اگر نادری نبود، شاید کارخانه هم اکنون نبود.
افتتاح بیمارستان شهید سلیمانی بهمئی؛ پایان ده سال انتظار
بیمارستان ۳۲ تخت‌خوابی شهید سلیمانی شهرستان کم برخوردار بهمئی با حضور آیت الله رییسی رییس جمهور به بهره برداری رسید.
ساخت این بیمارستان با زیربنای ۶هزار متر مربع در زمینی به مساحت ۲۳هزار مترمربع بالغ بر ۱۳۵ میلیارد تومان هزینه داشته که ظرفیت افزایش تا ۶۴ تخت را نیز دارد، این بیمارستان شامل بخش های مختلف اطفال، داخلی، اورژانس، جراحی سرپایی و تخصصی است.

با احتساب این مرکز، تعداد بیمارستان های استان به ۱۲ و تعداد تخت های بیمارستانی نیز به بیش از هزار و ۵۰۰ تخت می رسد.
عملیات اجرایی این طرح درمانی در سال ۹۳ آغاز شد و پیگیری ها و همت دولت سیزدهم به ویژه شخص رییس جمهور موجب تسریع روند ساخت و تکمیل این بیمارستان و افتتاح آن برای خدمت رسانی به مردم منطقه شد.
شهرستان بهمئی با جمعیت ۵۰ هزار نفر به مرکزیت شهر لیکک در فاصله ۳۵۰ کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
این پروژه در حوزه عمرانی محسوب می‌شود، آن موقع عیسی شهامت مسئولیت معاونت عمرانی را برعهده داشت. سید محمد موحد، سعید جاوادن سبرت و عیسی شهامت تلاش زیادی برای به پایان رساندن پروژه انجام دادند.
افتتاح پل شهید طیب
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در تراز توجه‌ای که دولت و آقای رئیس‌جمهور به استان داشته اقدامات زیادی عمدتاً در جاده‌سازی و آب‌رسانی روستاها انجام شده است. در مسیر رودخانه‌ها تلفات جانی انسانی می‌دادیم که عملیات پل‌سازی در مسیر سیلاب‌ها در حال اجراست؛ پل شهید طیب افتتاح شد، پل رودخانه رودسمه تا عید نوروز به بهره‌برداری می‌رسد، پل رودخانه خرسان در حال اتمام است و پل وحدت موگرمون در حال اتمام است و این پل‌ها در سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسند.
سید علی احمدزاده افزود: پل قیام به بهره‌برداری رسید، پل بید انجیر در سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد. جاهایی که باید با گرگر بعنوان پل عبور می‌کردیم دیگر تمام شده و در روستاها جمع‌آوری شده است. در حوزه دیشموک و چاروسا حدود ۱۳ پل را با اعتبارات جدید شروع خواهیم کرد؛ این روستاهای آنتنی را می‌خواهیم نجات دهیم و از این وضعیت خارج کنیم.
    
احداث پل شهید طیب موگر یکی از مصوبات سفرهای استانی آیت الله رئیسی (سفر نخست به کهگیلویه و بویراحمد) بود.
مردم این روستا با استفاده از ابزار پرخطر «گرگر» از روی رودخانه مارون عبور می‌کردند که با اتمام این طرح این خطر برطرف می‌شود.
پروژه پل ۱۶۰ متری شهید طیب، با اعتبار هزینه شده ۱۹۰ میلیارد ریال اجرا شده است.

احداث این پل بنا به وصیت شهید شاخص استان شهید هدایت الله طیب بوده است. شهید طیب دانش آموخته دوره دکتری از دانشگاه فلوریدای آمریکا که با شروع جنگ تحمیلی وارد جبهه حق علیه باطل شد. این پروژه با حضور بهادری جهرمی سخنگوی دولت جناب آقای رئیسی، احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد افتتاح شد. نقش سیدعلی احمدزاده در این پروژه مثال‌زدنی است. اگر بگوئیم احمدزاده نقش اول را در احداث این پروژه ایفا کرده است، بیراهه نگفته‌ایم. احمدزاده بعد از اولین دیدارش با خانواده شهید طیب مصمم شد که وصیت‌نامه شهید طیب را جامه عمل بپوشاند.
 وزیر فرهنگ در  کهگیلویه و بویراحمد

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر پنجشنبه ۶ مهرماه امسال در قالب سفر نیمروزه می‌همان استان کهگیلویه و بویراحمد بود که این سفر دستاورد‌های شاخص و قابل توجهی برای استان به ارمغان آورد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این راستا روز پنجشنبه ششم مهرماه ۱۴۰۲ می‌همان استان چهار فصل و لرزبان کهگیلویه و بویراحمد بود و بازدید از تالار مرکزی یاسوج، شرکت در شصت و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه یاسوج، دیدار با مسئولان ارشد استانی از جمله محور‌های این سفر بود.
اسماعیلی پیشتر اعلام کرده بود که شعار دولت برگرفته از عدالت فرهنگی و مردمی‌سازی فرهنگ و هنر است به این معنا که همه نقاط کشور با هر گویش، نگاه و فاصله‌ای از مرکز کشور، این فرصت و ظرفیت را در اختیار داشته باشند تا بروز استعداد‌ها در جای جای ایران اسلامی فراهم آید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سفر خود در شهر یاسوج به خبرنگاران اعلام کرد که با دست پر به استان کهگیلویه و بویراحمد آمده است و خبر‌های خوبی برای فرهنگ دوستان دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این طرح بعد از مدت‌ها (حدود ۱۵ سال) فعال شده و‌امیدواریم در اسرع وقت در اختیار مردم استان قرار گیرد.
اسماعیلی افزود: ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل این طرح به سرمایه‌گذار اختصاص داده شده و فاز نخست آن در ۲۲ بهمن امسال افتتاح خواهد شد.

ای خالی یک سینمای بزرگ و پیشرفته در یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد به خوبی احساس می‌شود و مردم این دیار در سایه رویکرد عدالت فرهنگی حوزه سینمایی کشور‌امیدوارند که این رویای دیرینه رنگ واقعیت بگیرد.
اسماعیلی با اشاره به ساخت پردیس سینمایی، گفت: ساخت پردیس سینمایی یاسوج را به زودی آغاز خواهیم کرد و مصوب کردیم که همه شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر باید مجموعه سینمایی داشته باشند.
وی درخصوص نبود سینما در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد: هماهنگی‌های لازم برای احداث سینما در مرکز استان انجام شده و به محض اینکه زمین در اختیار ما قرار بگیرد، کار ساخت سینما با سرعت و با حداقل زمان و در زیباترین شکل شروع به کار خواهد کرد که در شأن نام استان کهگیلویه و بویراحمد خواهد بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود:  یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال براساس مصوبات سفر دوم رئیس جمهور به مجتمع‌های فرهنگی و کتابخانه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت که این اعتبار در اختیار وزراتخانه قرار گرفته است.
اسماعیلی اظهار کرد: با دست پر به این استان آمده‌ایم به گونه‌ای که یکهزار میلیارد ریال برای تکمیل مجتمع‌های فرهنگی و ۵۰۰ میلیارد ریال برای کتابخانه‌های استان اختصاص یافته است.
وی افزود: همچنین ۲ سینمای استان در آستانه افتتاح قرار دارد و سینمای جدید و مجهز هم در صورت تخصیص زمین از سوی استاندار در یاسوج ساخته می‌شود.
 محمد مهدی اسماعیلی در حاشیه بازدید از تالار مرکزی یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: این طرح بعد از مدت‌ها (حدود ۱۵ سال) فعال شده و‌امیدواریم در اسرع وقت در اختیار مردم استان قرار گیرد.

وی افزود: ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل این طرح به سرمایه‌گذار اختصاص داده شده و فاز نخست این طرح در ۲۲ بهمن امسال افتتاح خواهد شد.
اسماعیلی تصریح کرد: با هماهنگی‌های انجام شده با استاندار استان، سینمای فاخر و ارزشمندی در یاسوج ایجاد خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد تأکید کرد: امروز در اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه دنا شرکت خواهیم کرد.
اسماعیلی عنوان کرد: بنا داریم فضای پیشرفت فرهنگ و هنر در همه استان‌ها شکل بگیرد.
پروژه تالار مرکزی یاسوج سال ۱۳۸۷ کلنگ زنی شد و قرار بود روزی این تالار قطب فرهنگی کشور شود در حالی که در حد یک غول آهنی نیمه کاره در پیشانی شهر باقی ماند، در ابتدای دولت سیزدهم تکمیل این پروژه در دستور کار قرار گرفت.

تالار در حال ساخت مرکزی یاسوج بزرگترین مجتمع فرهنگی و هنری با زیربنایی افزون بر ۲۳هزار مترمربع ۱۴ سال به صورت نیمه کاره مانده است. این پروژه در حوزه عمرانی و معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تعریف می‌شود. شاید یکی از بزرگترین پروژه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد جنوب کشور در حوزه فرهنگی است که بعد از سال‌ها هنوز به سامان نرسیده و بعید به نظر می‌رسد که با این فرمان نتیجه‌ای برای اهالی فرهنگ و هنر در برداشته باشد. امین درخشان یکی از مدیران موفق کشوری و استانی است که بارها مورد تجلیل قرار گرفته است. اما اتمام پروژه و افتتاح آن شاید نام امین درخشان را برای همیشه ماندگار نگه دارد. همچنین در سفر وزیر فرهنگ و ارشاد قول‌های در خصوص احداث سینما داده شد که مشخص نیست چه بلایی بر سر آن وعده آمده است.
آغاز عملیات اجرایی طرح ذخیره‌سازی میدان گازی مختار
عملیات اجرایی مرحله نخست طرح ذخیره‌سازی میدان گازی مختار در استان کهگیلویه و بویراحمد به‌منظور کمک به حل مسأله ناترازی فصلی و پایداری و تقویت شبکه گاز کشور در جریان سفر رئیس‌جمهوری به این استان و با حضور وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران آغاز شد. پروژه مهمی که با اجرای آن، بیش از ۲ هزار نیروی متخصص بومی به‌مدت سه سال مشغول به‌کار می‌شوند و اعتبار در نظر گرفته‌شده برای تکمیل آن ۴۲۰ میلیون یوروست.
توسعه میدان گازی «مختار» شهرستان بویراحمد با هدف جبران بخشی از ناترازی گاز کشور و ضرورت فعال کردن بنگاه‌های اقتصادی استان پس از سه دهه انتظار و با اهتمام دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته است و اکنون سرمایه‌گذار خارجی برای اجرا و سرمایه‌گذاری در این طرح اعلام آمادگی کرده است.
مخزن گازی مختار در استان کهگیلویه و بویراحمد و در فاصله ۱۰کیلومتری شهر یاسوج واقع شده است، البته وجود گاز در مخزن مختار با حفر نخستین چاه اکتشافی در سال ۱۳۶۹ اثبات شد.
میدان گازی مختار سال‌ها در پیچ و خم وعده‌ها باقی ماند تا اینکه پس از سال‌ها انتظار این میدان گازی در دولت سیزدهم تعیین تکلیف شد.
کلنگ زنی پروژه میدان گازی مختار با حضور مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران + تصاویر
پیش‌بینی می‌شود میدان گازی مختار بویراحمد تا ۱۰ سال به شبکه سراسری کشور گاز می‌هد. میدان گازی یا میدان گاز طبیعی (Natural gas field) به مخزن طبیعی گاز طبیعی می‌گویند که طی میلیون‌ها سال در اثر فعل و انفعالات شیمیایی بر روی بقایای جانداران مدفون شده در زمین به وجود می‌آید و این میادین اغلب در کنار میادین نفتی یافت می‌شوند. میدان گازی مختار یاسوج با تولید بیش از ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی ذخیره شده در ۱۰ کیلومتری این شهر یاسوج قرار دارد و یکی از ظرفیت‌های مهم اقتصادی در استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب می‌شود.
طبق اعلام معاون وزیر نفت، بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، این طرح در ۲ مرحله اجرا و با توسعه این میدان، روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده می‌شود.
سید علی احمد‌زاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواستار تعیین تکلیف میدان گازی مختار توسط وزارت نفت شد. وی گفت: راه‌اندازی میدان گازی مختار از مطالبات و خواسته‌های به حق مردم منطقه از مجموعه وزارت نفت است. احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد و احسان عسکری معاون اقتصادی استانداری تلاش زیادی برای تعیین تکلیف این پروژه و کلنگ‌زنی آن انجام دادند و مشکل اشتغال خیلی از جوانان را مرتغع می‌سازد.

آغاز ساخت بزرگترین مجموعه گردشگری جنوب کشور با ۹ هزار میلیارد ریال سرمایه در یاسوج
کلنگ آغاز عملیات اجرایی بزرگترین طرح گردشگری جنوب کشور (مجموعه گردشگری پل معلق) با سرمایه‌ای معادل ۹ هزار میلیارد ریال روز دوشنبه و همزمان با سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در یاسوج به زمین‌زده شد.
علی اصغر شالبافیان در آیین آغاز عملیات اجرایی طرح گردشگری پل معلق یاسوج، گفت: این طرح با مشارکت بخش خصوصی و حمایت دولت اجرا می‌شود.
معاون گردشگری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت بسیار بالایی برای جذب گردشگر دارد و دولت از هرگونه سرمایه‌گذاری در راستای توسعه زیرساخت‌های گردشگری این استان به صورت ویژه حمایت می‌کند.
شالبافیان افزود: حجم سرمایه‌گذاری در این پروژه ۹ هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده است و با ایجاد این پروژه رونق اقتصادی خوبی در صنعت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد ایجاد می‌شود.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: با اجرای این طرح گردشگری برای ۲۵۰ نفر شغل ایجاد می‌شود، در این مجموعه گردشگری قرار است تله کابین، پل معلق، تله سیژ، کافی شاپ و سوئیت‌های اقامتی اجرا شود.
مشاور طرح تله کابین تنگ مهریان هم گفت: این تله کابین به طول ۵. ۵ کیلومتر احداث می‌شود، سرمایه فاز اول آن ۲۰۰ میلیارد تومان است که توسط بخش خصوصی تأمین شده و در فاز‌های بعدی تا ۷۰۰ میلیارد تومان قابل افزایش استف تله کابین در تنگ مهریان در فاز اول به طول هزار متر به مرحله اجرا خواهد رفت و پل معلق در فاز دوم با اعتبار ۶۵۰ میلیارد تومان اجرا می‌شود.
ورزش‌های ابی، سورتمه، فضا‌های رفاهی در این پروژه در نظر گرفته شده است. اگر در واگذاری املاک منابع طبیعی تسهیل صورت بگیرد روند اجرایی پروژه سرعت خوبی می‌گیرد.
توجه به حوزه بانوان
در سفر دور دوم دولت به استان ۷۹۰ میلیارد ریال به حوزه بانوان اختصاص یافت، این اعتبار برای ساخت سالن ورزشی، پارک بانوان، کمک به زوج های نابارو و رفع آسیب های اجتماعی حوزه زنان، راه اندازی مرکز جامع حمایت و توانمندسازی زنان استان، ساخت چهار بازارچه دائمی برای فروش محصولات زنان و برای توانمندسازی و آموزش زنان روستایی و عشایری اختصاص یافت.
 
بر اساس بند ح تبصره ۹ بودجه ۱۴۰۲ باید یک درصد از اعتبارات هزینه ای دستگاه های اجرایی استان در حوزه زنان و خانواده هزینه شود.
سهم استان از محل بند(ح) تبصره ۹ ماده واحده قانون بودجه ۱۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال بود که طبق آبین نامه ۳۰ درصد به زنان شاغل در ادارات و ۷۰ درصد در راستای ارتقاء سلامت و آموزش جامعه هدف باید اختصاص داده شود.
نهضت احداث صنایع تبدیلی آغاز شد
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه قدم‌های بزرگی در سرمایه‌گذاری برداشتیم، افزود: سردخانه یکی از ضروری‌ترین پروژه‌ها در حوزه کشاورزی بود، سیب‌های منطقه یاسوج به دلیل نبود سردخانه با لودر بارگیری و به کارخانه‌های آبمیوه‌گیری ارسال می‌شد چون مکانی برای نگهداری نداشتند، نهضت احداث صنایع تبدیلی در استان شروع شد و نزدیک به ۱۰۰ هزار تن سرمایه‌گذاری در این حوزه آغاز شده است و باغداران استان میوه‌های خود را برای عرضه به بازار نگهداری می‌کنند، این یک تحول عظیم در درآمد مردم و باغداران استان است.
استان سوم در تولید شیلات هستیم حدود ۲۲ هزار تن ماهی سردابی تولید می‌کنیم که این حجم تولیدات از استان‌های شمالی از جمله گلستان، مازندران و گیلان بیشتر است. متأسفانه حتی یک گرم خوراک ماهی در استان وجود نداشت. به این فکر نشده بود که با این حجم رونق شیلات در استان خوراک آن تولید شود.
احداث هفت کارخانه خوراک آبزیان، دام و طیور آغاز شده است. دهه فجر پروژه ۱۰ هزار تنی خوراک آبزیان به بهره‌برداری رسید. پروژه‌های دیگر با ۶۰ و ۷۵ درصد در حال اجراست و در سال ۱۴۰۳ خوراک آبزیان استان را تأمین خواهیم کرد و می‌توانیم به استان‌های دیگر صادر کنیم.
تعداد زیادی نیرو در این کارخانه‌های بخش خصوصی مشغول به کار شدند، با این سرمایه‌های رهاشده‌ی درون استانی هم خوراک تولید می‌کنیم و هم اشتغال ایجاد می‌شود، با آگهی دولتی اشتغال برطرف نمی‌شود باید به سمت مراکز تولیدی و سرمایه‌گذاری برویم، تا در این حوزه تحول ایجاد شود.
آبرسانی به حدود ۹۰ روستا
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: عملیات اجرایی شبکه‌های آب‌رسانی به روستاها آغاز شده است. آبرسانی به حدود ۹۰ روستا در جهاد آبرسانی سپاه پاسداران کهگیلویه و بویراحمد به بهره‌برداری رسید، با کار جهادی و مشترک دولت و بسیج سازندگی این طرح بسیار بزرگ در مقطع زمانی کمتر از دو سال انجام شد.
تمامی پروژه های آبرسانی به روستاهای استان به سازمان بسیج سازندگی واگذار شده و در این رابطه از لحاظ پیشرفت فیزیکی با وجود مشکلات مالی و اینکه بیشتر روستاهای استان در مناطق سخت گذر قرار گرفتند، در رتبه دوم کشوری هستیم.
با حمایت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) برنامه های خوبی برای موضوع کانالهای آب کشاورزی استان در دستور کار است.
سفررئیس جمهور با رهاورد ۱۲۰هزار میلیارد ریال تا برگزاری با شکوه انتخابات
رونق گردشگری و بهره برداری از بزرگترین پارک آبی جنوب کشور در یاسوج
همزمان با دومین دور سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد با حضور معاون گردشگری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور، بزرگترین پارک آبی جنوب کشور در شهر یاسوج به بهره برداری رسید.
پارک آبی یاسوج در زمینی به مساحت ۶ هزار و ۲۰۰ مترمربع و ظرفیت سرویس دهی به یک هزار نفر در هر سانس، بزرگ‌ترین پارک آبی جنوب کشور است.
با بهره برداری از این طرح زمینه اشتغال ۱۵۰ نفر بصورت مستقیم فراهم شده است. این طرح گردشگری چند سال به دلیل کمبود اعتبار غیرفعال بود که در دولت سیزدهم ۱۳۰ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ برای تکمیل و بهره‌برداری آن اختصاص و به مرحله بهره‌برداری رسید. نگاه دولت سیزدهم توسعه زیرساخت‌های گردشگری در مناطق کم برخوردار کشور با هدف رونق اقتصادی است. اجرای طرح پارک آبی یاسوج در سال ۱۳۹۵ در زمینی به مساحت ۶ هزار متر مربع آغاز شد و این طرح حدود ۲ سال در شرایط تعطیلی به سر برد. پروژه پارک آبی یاسوج بعد از دو سال تعطیلی با مدیریت احسان عسکری و تلاش‌های طالبی‌پور افتتاح شد. 
شعله گاز در ۱۵۱ روستای کهگیلویه و بویراحمد روشن شد
مدیرعامل شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: گازرسانی روستایی نقش مهمی در توسعه استان و مهاجرت معکوس روستایی دارد که در این راستا حدود دو سال گذشته در دولت سیزدهم ۱۵۱ روستای استان گاز رسانی شدند.
ریحان بهادر اظهار داشت: در حوزه گازرسانی روستایی تاکنون به یک هزار و ۵۸ روستای این استان گازرسانی شده است.
وی افزود: گازرسانی روستایی در این دولت همراه با ۶۴۴ کیلومتر شبکه گذاری فلزی و پلی اتیلن بوده است که بیش از ۴۰ هزار نفر در استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده اند.
بهادر با اشاره به مصوبه سفر نخست رئیس جمهور ابراز کرد: گازرسانی به پتروشیمی گچساران با روزانه ۲۰۰ هزار متر مکعب در ساعت با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال در دهه فجر ۱۴۰۱ به بهره برداری رسید و همچنین بهره برداری از مرکز دیسپاچینگ یاسوج با صرف اعتبار ۸۰ میلیارد ریال صورت گرفت.
سفررئیس جمهور با رهاورد ۱۲۰هزار میلیارد ریال تا برگزاری با شکوه انتخابات
تحول آبی در کهگیلویه و بویراحمد 
سیاست دولت و وزارت نیرو عدالت در بحث آب است و در همین دولت بیش از ۱۰۰ مناقصه در بخش آب کهگیلویه و بویراحمد برگزار شده و اکنون ۶۰ طرح فعال با بیش از ۵۰ پیمانکار و ۵۰ مشاور و ۱۰ کارخانه تولید تجهیزات و حدود ۶۱۱ نفر نیروی انسانی مشغول فعالیت اند و این موارد تنها گوشه ای از خدمات محسوب می شوند.
ستان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۱۱ میلیارد مترمکعب بارش سالیانه و نیز ۸/۵ میلیارد متر مکعب رواناب از جمله استان های شاخص کشور در پتانسیل آبی بشمار می رود.
این حجم بارش اغلب در چهار ماه سال اتفاق می افتد و در هشت ماه دیگر که بیشترین مصرف آب شرب ، صنعت و کشاورزی وجود دارد شاهد کمترین بارش و یا عدم وجود هر گونه بارش در بیشتر نقاط استان هستیم.
در این راستا برنامه های مهار آب های سطحی و زیرزمینی خروجی از استان و همچنین مدیریت و استفاده بهینه از از منابع آب مهار شده به عنوان یکی از اولویت های اصلی توسعه مدنظر مدیران صنعت آب کشور و استان قرار گرفته است و دولت سیزدهم در این مدت اقدامات چشمگیری به منظور تقویت زیرساخت های مربوط به آب و منابع آبی در کهگیلویه و بویراحمد انجام داده تا مسیر برای استفاده مردم استان از این نعمت خدادادی هموار شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: مجموعه آب منطقه ای هم اکنون حدود ۶۰ طرح ملی و استانی در ۹ شهرستان استان در حال اجرا دارد. یکی از مهم ترین شاخصه ها، ابزار و نیازها برای تعریف پروژه های عمرانی مطالعه، برنامه ریزی، تامین منابع مالی، پیگیری، نظارت، عملیات مناقصه، انتخاب پیمانکار و مراحل اجرای پروژه است.
آرش مصلح افزود: در دولت سیزدهم ما در بخش آب با یک سری پروژه های نیمه تمام گذشته روبرو بوده ایم که اغلب عمری بالای ۱۰ سال داشته اند.
وی تاکید کرد: پروژه هایی همچون سد تنگ سرخ، آبرسانی به لیکک، آبرسانی به چهار شهر سوق، چرام، دهدشت و لنده، دهدشت غربی، لیشتر، تنگ انگشترک، امامزاده جعفر، خان احمد، سد سرپری و غیره از این دسته بوده اند.
جمعه خونین یاسوج
تصادف زنجیره ای در روز جمعه سوم تیرماه که گذشت در ورودی شهر یاسوج سبب کشته و زخمی شدن شمار زیادی از هموطنان شد و این واقعه دردناک بسیار نگران کننده بود.
ترک فعل دستگاه های مربوطه در خصوص تصادف خونین پلیس راه یاسوج / چه اتفاقی باید بیفتد تا یک مدیر عزل شود؟/ چرا راهداری و راه و شهرسازی به تذکرات سازمان بازرسی توجهی نکردند؟ / چند واقعیت درباره تصادف خونین پلیس راه یاسوج-شیراز
تصادف زنجیره ای ورودی شهر یاسوج (پلیس راه شیراز) همچنین ۶ کشته داشت که چهار نفر در صحنه تصادف مذکور جان باختند و ۲ نفر دیگر نیز در بیمارستان شهید جلیل شهر یاسوج فوت کردند.
ظهر روز جمعه دو تیرماه جاری یک دستگاه تریلی حامل بار آهن به علت نقض فنی در ترمز، بعد از پلیس راه یاسوج – شیراز، با تعدادی خودرو به صورت زنجیره ای برخورد کرد.
در این حادثه ۲۵ خودرو با هم برخورد داشتند که سرنشینان ۱۴ خودرو کشته یا زخمی شدند.
همه مصدومان با کمک امدادگران هلال احمر، فوریت های پزشکی و متولیان امر در کمترین زمان ممکن به بیمارستان شهید جلیل شهر یاسوج منتقل شدند. کارشناسان راهنما و رانندگی استان قرار گرفتن پلیس راه یاسوج- شیراز و ایست بازرسی پس از یک سراشیبی تند و غیر استاندارد تنگ کناره را نیازمند ایجاد یک مسیر انحرافی می دانند و تاکید می کنند در صورتی که در کناره این جاده رمپ ایجاد و با ماسه پوشیده شود خودروهای دچار نقص فنی شده پس از برخورد با جسم نرم از سوی راننده قابل کنترل خواهد بود. همچنین سال هاست که کارشناسان پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد نسبت به فعالیت دست فروشان در ورودی این شهر و تجمع تعداد زیادی خودرو که برای خرید از آنان در نقطه ای ناایمن پارک می کنند هشدار می دهند اما متاسفانه اقدامی برای جمع آوری آنان نشده امید می رود این حادثه نقطه آغازی بر پایان فعالیت دست فروشان در این منطقه باشد. انتظار می رود با وقوع این تصادف خونین شهروندان دیگر از دست فروشانی که در منطقه مذکور بساط کرده اند خرید نکنند که در صورت تحقق چنین امری آنان چاره ای جز جمع کردن بساط خود ندارند.
پای لنگ پروازهای خارجی در فرودگاه یاسوج
فرودگاه یاسوج در قلب یاسوج به عنوان پایتخت طبیعت ایران واقع شده است و حدود ۲ سال می شود که عنوان بین المللی را هم با خود به یدک می کشد دریغ از اینکه حتی یک پرواز بین المللی داشته باشد.
فرودگاه یاسوج رهاورد سفر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۳ بوده است که برای رفاه حال مردم و خروج استان کهگیلویه و بویراحمد کلنگ آن بر زمین خرده اما اکنون این سرمایه‌ گرانبها بدون کمترین کاربرد رها شده است و پروازهای آن در پیچ و خم وعده ها پروازها به گل نشسته اند.
چرا با وجود این همه وعده و وعید پروازهای فرودگاه یاسوج تاکنون افزایش نداشته است؟ / ضعف کجاست
سفر۲ روزه و دوم رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در ۲۶ و ۲۷ تیرماه امسال مصوبه های امیدآفرین بسیاری در حوزه زیرساخت های اقتصادی و عمرانی داشت و یکی از آنها افزایش تعداد پروازهای فرودگاه یاسوج در هفت روز هفته بود و رئیس جمهور مهلتی ۱۰ روزه مشخص کرده بود که هم اینک با تلاش استاندار کهگیلویه وبویراحمد و سازمان هواپیمایی کشور این امر تا حدود بسیاری محقق شده است.
فرودگاه یاسوج بعد از فرودگاه شهرکرد مرتفع‌ترین فرودگاه کشور است با این تفاوت که فرودگاه شهرکرد در منطقه مسطح قرار دارد در حالی که فرودگاه یاسوج در کاسه قرار گرفته است و این شرایط را برای نشست و برخاست هواپیما خاص می‌کند.
اختصاص بیش از ۷۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار در قالب طرح های مسئولیت های اجتماعی به گچساران
وزیر نفت گفت: علاوه بر اعتباراتی که در دور دوم سفر هیات دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد به شهرستان گچساران اختصاص داده می شود بیش از پنج میلیارد ریال برای طرح های مسئولیت های اجتماعی این شهرستان اختصاص داده که هدیه وزارت نفت به مردم این شهرستان برای اجرای طرح های عام المنفعه در این سفر ۲هزارو ۲۰۰ میلیارد ریال دیگر خواهد بود.

جواد اوجی ابراز کرد: در دور اول سفر رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۲۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای شهرستان گچساران اختصاص یافت که در این زمینه ۱۱۳ پروژه در قالب طرح های مسئولیت‌های اجتماعی اجرا شد.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم اقدامات مناسبی در حوزه نفت و گاز در کشور انجام شد ابراز کرد: طرخ های مسئولیت های اجتماعی وزرت نفت ظرف ۲ هفته تامین اعتبار خواهد شد.
آغاز عملیات ساخت پتروپالایشگاه گچساران با سرمایه گذاری بخش خصوصی در سه فاز با اشتغالزایی هزار و ۵۰۰ نفر از انتظارات مردم گچساران در این دور از سفر ریاست جمهوری به استان کهگیلویه و بویراحمد بود که اجرایی نشد و حاشیه های فراوانی به دنبال داشت.
وزیر نفت در نشست شورای اداری شهرستان گچساران پس از صحبت های نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی و تاکید بر ساخت پتروپالایشگاه در این شهرستان و نقش آن در کاهش آمار بیکاری این منطقه گفت: در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی هر سرمایه‌گذاری قصد سرمایه گذاری را دارد حمایت خواهیم کرد و مردم شهرستان گچساران ساخت پترو پالایشگاه ۱۰۵ هزار بشکه‌ای را قطعی بدانند.
بیش از ۲۱۵ هکتار در منطقه لیشتر روستای آب انجیر برای ساخت این مجتمع در نظر گرفته شده که در صورت راه اندازی بیش از ۲۲ محصول از جمله گازوئیل، بنزین و بنزن و ... تولید خواهد شد.
دریافت هزار و ۸۱۴ خانواده کهگیلویه و بویراحمدی زمین رایگان
هزار و ۸۱۴ قطعه زمین مسکونی روز سه شنبه هشتم اسفند ۱۴۰۲ در آیینی به خانواده های دارای سه فرزند و بیشتر در استان کهگیلویه و بویراحمد اهدا شد.
این خانواده هابراساس ماده چهار قانون جوانی جمعیت یک قطعه زمین دریافت کرده اند.
محمد راستا افزود: پیش از این ۵۴۰ خانواده کهگیلویه و بویراحمدی در طرح قانون جوانی جمعیت زمین دریافت کرده بودند.
وی بیان کرد: استفاده از مزایای مسکن در طرح جوانی جمعیت از سال ۱۴۰۰ به منظور پیشگیری از پیری جمعیت کشور آغاز شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به درحال اجرا بودن طرح نهضت ملی مسکن به عنوان یکی از راهبردهای مهم دولت برای صاحب خانه شدن اقشار کم درآمد است تصریح کرد: هم اکنون ۱۷ هزار خانه این طرح در استان در دست ساخت است.
راستا عنوان کرد: همچنین هفت هزار واحد مسکونی با استفاده از تسهیلات دولتی در مناطق روستایی استان در حال ساخت است.
راستا عنوان کرد: همچنین هفت هزار واحد مسکونی با استفاده از تسهیلات دولتی در مناطق روستایی استان در حال ساخت است.
سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی برای تقویت زیرساخت های مخابرات
۵۰۰ میلیاردتومان در دولت سیزدهم برای توسعه زیرساخت مخابراتی این استان هزینه شده است.
نصب و راه اندازی تعداد ۳۷سایت موبایل با تجهیزات فول تکنولوژی هر کدام به ارزش ۷۰میلیارد ریال از مهمترین طرح های اجرا شده در این مدت بوده است.
در بعضی از نقاط شهرها به دلیل احداث ساختمان ها و مجتمع های مسکونی و تجاری با طبقات بالا ،ارتباطات دیگر ساکنان همجوار در آن خیابان یا محله با مشکل مواجه شده بود و به منظور برون رفت از این وضعیت تعداد ۱۳ سایت با عنوان تغییر دکل هر کدام با ارزش ۶۰میلیارد ریال در برنامه مخابرات قرار گرفت و افزایش ارتفاع و تجهیز مجدد این سایت ها باعث شد نقاط کور شهرها ناشی از بلندمرتبه‌سازی را مرتفع شود.
اخذ مجوز ارتقای تکنولوژی ۶۴سایت موبایل هرکدام با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال از دیگر راهبردهای عملیاتی شده شرکت مخابرات استان در این مدت بوده است.
پروتکشن دوم شهرهای مارگون ، قلعه رئیسی و دیشموک به صورت رادیویی در دولت سیزدهم ایجاد شد و چنانچه به هر دلیلی مسیر فیبر دچار اختلال یا قطعی شود در کمترین زمان ممکن پروتکشن مسیر دوم فعال می شود به طوری که مشترکان متوجه قطعی و اختلال در ارتباطات نمی شوند.
همچنین ۲ سال گذشته تاکنون ۳۴ طرح فیبر نوری در نقاط مختلف استان به سرانجام رسید که مهمترین این طرح ها، پروژه فیبر نوری یاسوج به کاکان، یاسوج به سی سخت ، فیبرنوری گچساران به آب شیرین، فیبرنوری باشت به چم بلبل فیبر نوری دهدشت به لنده، فیبرنوری تنگ کناره وسروک یاسوج ,،مسکن مهر دهدشت ،مسیر فیبر نوری لنده به لیکک از مهم ترین این طرح ها بوده است.
تغییر سوئیچ مرکز لیکک و ۲ طرح مدیاگت وی از دیگر خدمات انجام شده در راستای بهبود وضعیت ارتباطات این استان بوده است‌
5 پروژه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در شهرستان باشت افتتاح و کلنگ‌زنی شد
در سفر دوم حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار گرفتیم
استاندار کهگیلویه و بویراحمد
گفت: بخشی از این اقدامات حاصل هزینه‌های سفر ریاست جمهوری است که هنوز هم خدمات ادامه دارد. مطالبات عمده وزارت نفت و سازمان برنامه بودجه تخصیص شده اما برخی از وزارت‌خانه‌ها مبلغی پرداخت نکردند که این مهم را از دولت مطالبه کردیم.
در سفر دوم رئیس‌جمهور برای زیرساخت‌ها دوبرابر سفر اول آقای رئیسی اعتبارات گرفتیم؛ که در سفر اول حدود سه هزار میلیارد تومان تخصیص داده شد با رایزنی این مبلغ به بیش از هفت هزار میلیارد تومان افزایش یافت. در سفر دوم حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار گرفتیم که این رقم در استان بی‌سابقه است.
احمدزاده عنوان کرد: باید توان کارکرد اجرایی را به همین نسبت بالا ببریم؛ یعنی شرط اینکه اعتبار جذب شود کار و تلاش بیشتر باشد که در برخی قسمت‌ها تجدید نظر کاری لازم داشتیم. ممکن است برخی از مدیران استان جوابگوی این حد کار نباشند در توان مدیران تجدیدنظر کردیم که حتماً این تغییرات انجام می‌شود.
احمدزاده، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌وگوی اختصاصی با <a href='https://www.kebnanews.ir' target='_blank'>کبنا نیوز</a>: در تمامی استان‌ها تخصیص‌های سفر دوم رئیس‌جمهور شروع شده و پول زیادی به استان کهگیلویه و بویراحمد سرازیر خواهد شد / تمام وعده‌هایی که به مردم دادیم را دوباره آغاز می‌کنیم / مردم تصور نکنند که به آن‌ها تعهد و قول داده‌ایم و آن را ر‌ها کردیم / نهضت احداث صنایع تبدیلی آغاز شد / مشارکت برای پیشرفت استان صفر هست و ادعا‌ها هزار است /  بعد از انتخابات به سمت تغییر مدیران ضعیف می‌رویم / برخی از مدیران را به‌خاطر اعتماد مردم در آستانه انتخابات جابه‌جا کردیم /  با تخریب چیزی درست نمی‌شود / حرف‌های مهم استاندار کهگیلویه و بویراحمد درباره انتخابات، مجریان انتخابات و توصیه‌هایی به کاندیداها و رسانه‌ها

بیشتر بخوانید:

احمدزاده، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌وگوی اختصاصی با کبنا نیوز: در تمامی استان‌ها تخصیص‌های سفر دوم رئیس‌جمهور شروع شده و پول زیادی به استان کهگیلویه و بویراحمد سرازیر خواهد شد / تمام وعده‌هایی که به مردم دادیم را دوباره آغاز می‌کنیم / مردم تصور نکنند که به آن‌ها تعهد و قول داده‌ایم و آن را ر‌ها کردیم / نهضت احداث صنایع تبدیلی آغاز شد / مشارکت برای پیشرفت استان صفر هست و ادعا‌ها هزار است / بعد از انتخابات به سمت تغییر مدیران ضعیف می‌رویم / برخی از مدیران را به‌خاطر اعتماد مردم در آستانه انتخابات جابه‌جا کردیم / با تخریب چیزی درست نمی‌شود / حرف‌های مهم استاندار کهگیلویه و بویراحمد درباره انتخابات، مجریان انتخابات و توصیه‌هایی به کاندیداها و رسانه‌ها

مشارکت بیش از ۶۴ درصدی در انتخابات/ حماسه حضور ۱۱ اسفندماه
مشارکت گسترده مردم ایران به ویژه درخطه دلاورخیز و وفادار کهگیلویه و بویراحمد در انتخابات ۱۱ اسفند که نشان از هوشمندی، درایت و موقعیت شناسی آنان دارد برگ زرین دیگری بر شکوه و عزت و اقتدار کشورمان افزود و دل همه عاشقان و وفاداران به انقلاب را امیدوار تر ساخت.
انتخابات به عنوان رکن اصلی نظام‌های مردم‌سالار، همواره مورد توجه تحلیلگران و صاحب نظران بوده است. انتخابات، بی گمان بارزترین ، با ارج ترین و مترقی ترین شیوه اعمال نظر مردم در نحوه اداره جامعه و دخیل بودن آحاد مردم در اداره کشور است و در جمهوری اسلامی ایران، جمهوریت نظام همواره همپای اسلامیت ان مورد تاکید بوده است.
مردم فهیم این استان با بینشی عمیق و عاشقانه و با پایبندی به اندیشه ها و آرمان های امام راحل و تدابیر رهبر فرزانه انقلاب، اراده جمعی خود را برای بهبود و تحقق این مهم با حضور در پای صندوق های رای به زیباترین شیوه‌ دموکراتیک اعلام کردند.
با تایید نهایی و صحت انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در هر سه حوزه انتخابیه بویراحمد و دنا، باشت و گچساران و کهگیلویه، بهمئی ، چرام و لنده از سوی شورای نگهبان، پرونده انتخابات مجلس دوازدهم در استان کهگیلویه وبویراحمد بسته شد.

بیشتر بخوانید:

فیلم| تشریح آمار رسمی سه حوزه انتخابات مجلس کهگیلویه و بویراحمد / 583 هزار 984 رأی دهنده در  سطح استان داشتیم که 375هزار 477نفر در انتخابات 11 اسفند شرکت کرده و رأی دادند / در بویراحمد، گچساران و کهگیلویه چند نفر رأی دادند؟

انتخابات دوازدهم مجلس شورای اسلامی در استان کهگیلویه و بویراحمد با موفقیت در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد. مشارکت بالا، سلامت انتخابات و حضور پرشور جوانان از نکات بارز این دوره از انتخابات بود.
استان کهگیلویه و بویراحمد رتبه نخست مشارکت را کسب کرده است، به گونه ای که ۵۸۳ هزار ۹۸۴ رأی دهنده در سطح استان داشتیم که ۳۷۵هزار ۴۷۷نفر در انتخابات ۱۱ اسفند شرکت کرده و رأی دادند، معادل ۶۴.۲۷درصد بوده است.
وی افزود: ۱۸۳هزار و ۷۳نفر از مجموع شرکت کنندگان را آقایان و ۱۹۲هزار و ۴۰۱ نفر را بانوان تشکیل می‌دهند.
رئیس ستاد انتخابات استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این استان در بین سایر استان‌های کشور با بالاترین مشارکت رتبه اول را به‌دست آورد.
به گزارش کبنا، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در 27 تیرماه 1402 در جمع مردم یاسوج که در ورزشگاه تختی یاسوج سخنرانی می‌کرد، گفت: مدیرانی که توانایی انجام کار جهادی را ندارند باید از چرخه خدمت رسانی به مردم خارج شوند چراکه مسئول نظام مردم سالار دینی باید شبانه روز کار و تلاش کند. [اکنون مردم منتظر هستند که مدیران ناکارآمد شناسایی و هر چه سریعتر از چرخه مدیریت خارج شوند و مدیران با تعهد و تخصص و توانایی بیشتر جایگزین شوند.]

بیشتر بخوانید:
سخنرانی سید ابراهیم رئیسی در جمع مردم یاسوج / رئیسی: در مسیر برخی جوانان ابراز گلایه کردند، تأکید می‌کنم هر گونه رابطه و باندبازی و‌ فامیل سالاری در ادارات ممنوع است / مسئولان و مدیران از هر گونه رابطه ناسالم پرهیز کنند / اگر مدیری نمی‌تواند کار جهادی انجام دهد باید کنار رود / صدای تشویق مردم ( + فیلم و تصاویر)


با بررسی و مطالعه مطلب فوق به این نکته دست پیدا می‌کنید که پروژه‌های کدام دستگاه‌های دولتی فعال و یا به بهره‌برداری رسیده است و مدیران باشاخص‌های مدنظر رئیس جمهور شناخته می‌شوند. این مطلب گویای این است که پروژه خیلی از دستگاه‌ها فعال نیست و یا در گیر و دار اعتبار مانده‌اند و مدیران به‌جای تلاش برای جذب اعتبار و سرمایه‌گذار به کارهای روزمره روی آورده‌اند و اینگونه نمی‌شود استان را از بن‌بست خارج کرد.


کهگیلویه و بویراحمد دریک نگاه
کهگیلویه وبویراحمد با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه ای که افزون بر۴۰درصد گونه های گیاهی و دارویی کشور را هم اینک در خود جای داده است.
این خطه با یک درصد خاک و جمعیت کشور بیش از ۱۰درصد روان آبهای ایران را دارد، حتی یک مترمربع خاک شور ندارد، پوشیده از انبوه جنگل های بلوط، به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید، کریدور شامل به جنوب کشور است و طبیعت بکر و سحرانگیزش شکوه و شوکت آفرینش می سراید.
کهگیلویه وبویراحمد با وجود همه ظرفیت ها و قابلیت‌های منحصر بفرد بویژه در حوزه های نفت و انرژی، منابع طبیعی، کشاورزی، گردشگری ، آبزِی پروری ، گیاهان دارویی و محط زیست اما همواره کمبود زیرساخت ها، منابع و امکانات مانع از شکوفایی این استعدادها و پیوند آنها با اقتصاد، معیشت و رفاه مردم این خطه شده است.
این خطه پرظرفیت اگرچه در طول دولت های مختلف و به برکت انقلاب و نظام پیشرفت های چشمگیری داشته و خدمات و طرح های زیربنایی و زیرساختی فراوانی در حوزه های مختلف داشته اما راه های نرفته زیادی نیز دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما

United States
شخص شخیص استاندار
United States
شخص شخیص استاندار
Iran, Islamic Republic of
تو هم فقط دنبال حاشیه هستی کبنا
Iran, Islamic Republic of
تنها مدیری که باید عوض شود شخص استاتدار هست
چون بسیاااار ضعیف هست
Iran, Islamic Republic of
استاندار نداریم
فرزند شهید
Iran, Islamic Republic of
اولین کس باید استاندار کنار گذاشته شود.
هیچ وقت برخورد بدش با فسادستیزی دکتر کیان دهراب پور از یاد مردم نمی رود
Iran, Islamic Republic of
باید احمدزاده رو کنار بگذارند بعد هم معاونینش رو
Iran, Islamic Republic of
مراد علی پیوند و مدیرکل راه و شهرسازی و مدیرکل محیط زیست
اولین گزینه تغییرات باید باشند
کهگیلویه
Iran, Islamic Republic of
استاندار نباید یک روز دیگر در این استان بماند
سید جواد هاشمی
Iran, Islamic Republic of
حوزه سیاسی رفوزه شد با این‌انتخاباتی که برگزار کرد
Iran, Islamic Republic of
ابتدائا بازنده اخلاق شما هستی که با اسم دیگران کامنت میذاری
دوما حوزه سیاسی همینه قرار نیست همه راضی باشند یک نفر منتخب میشه , قطعا اگه شما برنده می‌شدین بازنده های دیگه اعتراض داشتن
Iran, Islamic Republic of
تاکنون نماینده ها احمدزاده رو نگهداشته بودند
همین احمدزاده باعث شد که مردم نماینده ها رو کنار بگذارند
اگر در کهگیلویه هم عدل هاشمی تایید میشد موحد رای نمی آورد
حالا وقتش رسیده احمدزاده کنار گذاشته بشه
Iran, Islamic Republic of
یا ایها الذین امنو
آیا ضعیف تر از معتمدی جهاد کشاورزی دیده اید؟
بویر احمد
Iran, Islamic Republic of
نیاز به نظر سنجی نیست انشالا با شروع مجلس جدید از استاندار تا پایین ترین رده ادارات طبق روال گدشته چه کارآمد باشد چه ضعیف باید کنار بروند و نیروهای هماهنگ با نمایندگان جدید جایگزین خواهند شد
سجاد حسینی‌پور
United States
بخاطر همین دیدگاه عقب افتاده شما که میگه حتی اگر مدیر خوب باشه بخاطر نماینده ها باید تغییر کنه هست که استان ما همیشه از سایر استان ها عقب تر بوده و هست. قرار نیست هرکس وارد مجلس میشه آدم خوبی باشه
سجاد حسینی‌پور
United States
بخاطر همین دیدگاه عقب افتاده شما که میگه حتی اگر مدیر خوب باشه بخاطر نماینده ها باید تغییر کنه هست که استان ما همیشه از سایر استان ها عقب تر بوده و هست. قرار نیست هرکس وارد مجلس میشه آدم خوبی باشه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
خانه آز پی ویران است خواجه در فکر ایوان است خیری آز دولت سیزدهم نسبی مردم ایران نشده چه برسد به استان محروم کهگیلویه و بویراحمد شهرستان کهگیلویه دهدشت و توابع آن در فقر بیکاری مشکلات اقتصادی و معیشتی گرانی و و تورم آمار حوادث تلخ مثل خودکشی جوانان اعم دختر و پسر و آمار طلاق بخاطر فقر است هر روز بدتر دیروز فروش بازار به دلار درآمد ریالی
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
سلام
این همه زحمت کشیدی و مطلب جمع کردی
همه اش تکراری خودتان هم خوب میدونید
که این پروژه ها ور دولت‌های قبلی انجام شده و با
درصد کمی در این دولت به اتمام رسیده اند
خدا به فریادتان برسد
Iran, Islamic Republic of
یکی از دلایل عدم پیشرفت استان همین هایی است که هم مسئولین و هم رسانه ها به آن دامن می زنند از جمله پیشرفت ۶۰٪ پتروشیمی در ادوار گذشته اولا ۹۰٪ درصد پیشرفت بود و تا الان به همان میزان باقی مانده است و هرکس برای اینکه تبلیغ راه اندازی کند باعث می شود که مطالبه گری برای تلاش برای راه اندازی کم می شود وزمانی راه اندازی انجام می شود و گرفته است که خروج و محصول و مواد این پتروشیمی جهت خوراک کارخانه های پایین دست آماده تحویل شود که هنوز هیچ گونه محصولی از این کارخانه تولید نشده است در رابطه با انتخابات ضعیف ترین انتخابات در سطح جهان برگزار شد آقای احمد زاده و تیمش هم از لحاظ کاری و سیاسی و اجتماعی و دینی و مذهبی رفوز ه شدند و مورد نکبت و تنفر ترین مسئولین استان در طول تاریخ این استان اند
Netherlands
رئیس دولت خودش با انتخابات و با رای حداقلی روی کار آمد بعدش استاندار استان هم ضعیف است و ناتوان و همین سیر ضعف به فرمانداران و بخشداران مدیران کل و روسای شهرستان ها کشیده شد
در مجموع وقتی رئیس خودش ضعیف باشد انتخاب هاش هم ضعیف خواهد بود و این ضعف به آخرین مقام رسمی اجرایی هم‌ سرایت خواهد کرد
در تمام شاخص ها استان در رتبه های آخر کشور قراردارد و عملکرد دولت در استان به هیچ وجه قابل دفاع نیست
در اقتصاد در آموزش در فرهنگ در موضوع آسیب های اجتماعی در تامین رفاه برای مردم در کنترل بازار در تمام معیارها و شاخص ها مردم نه تنها تغییری را احساس نکرده اند و فشار بر گرده مردم لحظه ای بیشتر می شود به گونه ای که مردم بارها آرزوی برگشتن به قبل از سال هزار و چهارصد را تکرار می کنند
با صوری سازی و مستندبافی هیچ چیزی عوض نمی شود کف بازار و مردم ناتوان از خرید یک کیلو گوشت قرمز برای زن و بچه خود گویای همه چیز است
جوان‌ نخبه
Iran, Islamic Republic of
اولین خروجی‌ با‌ید خود‌ احمدزاده باشه...
محبی
Slovakia
لطفاً یک نظر سنجی از مراجعین به میراث فرهنگی استان انجام بدید ببینید چند درصد از مدیر کل میراث رضایت دارند
مگر نه اینکه مدیری عوض میشود باید یکی بهتر از او بیاد
اینکه در حد کارمند هم توانایی ندارد
کارمند دلسوز
Iran, Islamic Republic of
همه مردم یاسوج و گچساران و کهگیلویه در این چهار سال شاهد هیچگونه پیشرفت محسوسی نبودند و این یعنی سر تیم مدیران دولت یعنی استاندار بسیار بسیار ضعیف عمل کرده و به جزء چند مدیر از جمله درخشان فرهنگ و ارشاد،هلال احمر،نوسازی مدارس،ثبت اسناد بقیه با معاونینشان اگر وجدانی باشد و بحث توسعه استان در نیان باشد همه تا دیر نشده استعفا بدن و آقایان دکتر تاجگردون دکتر بهرانی و حاج آقا موحد نیروی جدید به عنوان مدیر وبا معاونین جدید انتخاب کنند حتی معاونین فعلی هم به درد مدیری نمیخورند چون همه ازشان خسته شده اند بنابراین خواست همه مردم استان شایسته سالاری به هر قیمت باشد تا استان دچار واماندگی و عقب گرد نشود اگر مدیر ضعیف بوده قطعا معاون هم ضعیف تر بوده که کارمندان دچار یاس شده اند پس شایسته هست که از مدیران و معاونین جدید رونمایی شود تا ما شاهد پیشرفت استان باشیم والسلام ختم کلام
Iran, Islamic Republic of
خوب نوشتی اما مگر نیروی انسانی دست قوه مقننه است وموحد وتاج وبهرامی اینها بدبختی ملت
شهروند
Iran, Islamic Republic of
یکی از شیرین ترین اتفاق های ۱۴۰۲ اومدن بالگرد اورژانس با تلاش های رییس اورژانس ۱۱۵ در استان بوده که باعث نجات بیماران زیادی شده..
استاندار باید ۱۴۰۳ به جوانان کاربلد بیشتر میدون بده ...
مهقلی
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه استاندار و تیم انتخابیش جزو ضعیف ترین تاریخ استان بوده اند .
استاندار با انتخاب مدیران کل ضعیف و بی اثر هم نشان داد توان انتخاب ندارد .
از جمله اداره کار که فکر نکنم دیگه درست بشه چون نزاشتن مدیر جوان و دلسوز سکان مدیریت به دست بگیره .
لودابی
Iran, Islamic Republic of
اول باید استاندار بره
سازمان همیاری
Iran, Islamic Republic of
وقتی یه استاندار زورش به مدیر یک سازمان همیاری نمی‌رسه که زیر مجموعه آن است وای به حال این استان
Iran, Islamic Republic of
نماینده های ضعیف رفتن
حالا نوبت مدیران ضعیفه
استاندار که وته نیاریم
پیوند اصلا ضعییییف
بعضی مدیرا برا کارمند یه اداره هم گرونن
Iran, Islamic Republic of
لطفا ی خبری از وام های که همزمان با سفر رییس جمهور از طریق استانداری ثبت نام کرده ایم تهیه کنید ..
تشکر
شهروند
Iran, Islamic Republic of
تا زمانیکه آقای احمدزاده استاندار این استان هست و شاهینی مدیر برنامه و بودجه اش اینها همش حرف مفته و هیچ پیشرفتی نخواهیم کرد. هر دو باید بروند
جهانگیر نره ئی
Iran, Islamic Republic of
تمام مسائل استان را بررسی نمودید ولی ننوشتید
بعد از چهارسال علی رغم تلاش زیاد نماینده هلیگان هنوز مشکل این منطقه عشایر نشین حل نشده که
عشایر طایفه دره شوری اواره هستند، شهروندان و همشهریان گچساران حق عبور از این منطقه را ندارند وچنانجه ندانسته از این منطقه عبور کنند بشدت تنبیه می‌شوند، استاندار ویژه تقاضا می‌شود قبل ازاینکه اتفاق جبران ناپذیری رخ دهد به فوریت مسئله را برسی وحل کنند.
اکبری
Israel
کبنای بی عرضه دروغگو،بفرمایین نقش شهامت وجاودان دربیمارستان بهمئی چی بوده؟!
ومگر نه ازسالها قبل حتی چمن ویزدانپناه هم نقش داشتن وغلام نژاد تمومش کرد
بی انصاف معامله کر
این اگر خرده وجدانی مانده برات چاپ کن
چرا ابهامات پیرامون کاظم صدیقی تمامی ندارد

چرا ابهامات پیرامون کاظم صدیقی تمامی ندارد

ماجرای کاظم صدیقی تمامی ندارد و رسانه‌ها هم ول کن ماجرا نیستند. متأسفانه در خصوص این ...
مرعشی: اگر قرار بود رئیسی و قالیباف رئیس دو قوه شوند، خب چرا آنها را جابجا گذاشتید؟!

مرعشی: اگر قرار بود رئیسی و قالیباف رئیس دو قوه شوند، خب چرا آنها را جابجا گذاشتید؟!

حسین مرعشی می گوید: حتماً قالیباف بهتر از نبویان یا رسایی می‌تواند مجلس را اداره کند،...
آینده خاورمیانه در گرو پیروز بزرگ نبرد پنهان پسرعموهای منطقه

آینده خاورمیانه در گرو پیروز بزرگ نبرد پنهان پسرعموهای منطقه

جنگ اوکراین و درگیری 5 ماهه اسرائیل و حماس تمام معادلات منطقه و جهان را تغییر داده است....
1