تاریخ انتشار
شنبه ۶ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۲۶
کد مطلب : ۴۵۸۹۶۸
کبنا گزارش می دهد؛

بازدید رئیس جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد از گلخانه کشت بلوبری / معتمدی پور: به صنایع جدید بهای بیشتری بدهیم / باید به کشاورزان راه حل بدهیم و دوره های آموزشی برگزار کنیم

۰
بازدید رئیس جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد از گلخانه کشت بلوبری / معتمدی پور: به صنایع جدید بهای بیشتری بدهیم / باید به کشاورزان راه حل بدهیم و دوره های آموزشی برگزار کنیم
کبنا ؛رئیس جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه بازدید از گلخانه کشت بلوبری در سطح شهر یاسوج گفت: راه اقتصادی کردن کشاورزی استان این است که به صنایع جدید بهای بیشتری بدهیم.
به گزارش کبنا، سید علی معتمدی امروز شنبه (6 اسفندماه 1401) با اشاره به اینکه «سال‌های سال است که در استان ما هندوانه از نظر تولیدکننده‌ها به عنوان اقتصادی‌ترین محصول کشت می‌شود» گفت: در حالی که از نظر جهاد کشاورزی هندوانه اقتصادی نیست، کشاورز می‌گوید من با یک هکتار هندوانه 200 میلیون کاسب می‌شوم، در حالی که از نظر ما بخاطر میزان مصرف آب هندوانه اقتصادی نیست.
معتمدی پور بیان کرد: اگر کشاورز به دنبال سود اقتصادی، باید به دنبال محصولی باشد که مزیت نسبی علمی و اقتصادی داشته باشد. آقای ریحانی این کشت را در استان اجرا کردند و موفق بودند، در سطح کشوری نیز افرادی این طرح را اجرا کردند ولی هیچکدام به اندازه این طرح موفق نبودند.
معتمدی پور بیان کرد: از زمانی که ریاست جهاد کشاورزی استان را برعهده گرفتم، سیاست جهاد کشاورزی را روی برخی طرح‌های کلان تحول‌زا در کشاورزی قرار دادم، از جمله صنایع تکمیلی و تبدیلی. یا محوصلات گلخانه‌ای. یا سیاست‌های اصلاح الگوی کشت و الگوی کشت قراردادی.
معتمدی پور با بیان اینکه ما در الگوی کشت قراردادی رتبه اول را در کشور داریم، افزود: در جهش تولید دیم زار‌ها که مورد تأکید مقام معظم رهبری است مقام اول کشور را کسب کردیم.
وی گفت: این بدین معنا است که تیم خوبی در جهاد کشاورزی متشکل از کارشناسان جهاد کشاورزی کار می‌کند.
معتمدی پور خاطرنشان کرد: 33 و نیم هکتار گلخانه فعال در سطح استان داریم، 8 شهرک کشاورزی از سال‌های گذشته شروع به احداث کردند که تا پایان دولت قبل مجموعا حدود 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشتند.
معتمدی پور با اشاره به اینکه «ما تسهیلات عمرانی را برای طرح‌های کلان تحول‌زا تمرکز کردیم که بتوانیم آن‌ها را در مدت کوتاهی به بهره‌برداری برسانیم» گفت: در حال حاضر 137 هکتار زیرساخت آماده در گلخانه داریم و 80 درصد پیشرفت دارد که حدود 25 میلیارد تومان به زیرساخت‌های شهرک‌های گلخانه‌ای تزریق شد.

رئیس جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه باید به کشت‌های جدید در استان بها دهیم، بیان کرد: با یک محصول اقتصادی و محصولی گرمسیری که کسی تا به حال به چشم ندیده است، تحولی در استان ایجاد می‌شود.
وی اظهار کرد: در هفته دولت می‌توانیم این زیرساخت‌ها را به مردم واگذار کنیم، ولی اگر برای گلخانه‌ها سیاستی نداشته باشیم، شکست می‌خوریم.
معتمدی پور گفت: ما باید به کشاورزان راه حل بدهیم و دوره‌های آموزشی به کشاورزان بدهیم تا بتوانیم روند رو به رشدی داشته باشیم.
رئیس جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: محصولاتی در استان تولید می‌شود و باید روی صادرات آن‌ها به استان‌های دیگر تمرکز کنیم.
وی گفت: ما تنها سازمانی هستیم که رشد اقتصادی استان را در بخش کشاورزی تعریف کرده‌ایم و می‌دانیم امسال اگر 100 تن کالا داریم باید آن را به 110 تن برسانیم، می‌دانیم چه برنامه‌ای و استراتژی داشته باشیم. قطعاً ایراداتی هم وجود دارد و نیاز به راهنمایی و همفکری هست.
رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: سیاستگذاری ما این است که باید بخش خصوصی وارد کار شوند، بازوان اصلی ما بخش خصوصی هستند. قطعاً رسانه‌ها، مردم، تولیدکنندگان، منتقدین، دانشگاهیان، کشاورزان پیشرو، مدیران اسبق می‌توانند به ما کمک کنند و با آغوش باز آن‌ها را می‌پذیریم.
برداشت میوه بلوبری در کهگیلویه و بویراحمد
نیما ریحانی کارآفرین حوزه کشاورزی و تولیدکننده میوه بلوبری گفت: سال دوم هست که موفق به برداشت تجاری بلوبری هستیم. بلوبری به دلیل قند پایین، فیبر بالا، آنتی اکسیدان، ویتامین بالا جزء محصولات پرخاصیت قرار می‌گیرد.
ریحانی بیان کرد: یک واحد بلوبری به اندازه یک واحد کاهو فیبر دارد، بیش از یک واحد پرتقال ویتامین سی دارد، بیش از 10 گرم سماق آنتی اکسیدان قابل جذب در اختیار قرار می‌دهد.
وی افزود: همین باعث شده سال‌های گذشته به ویژه بعد از دوره کرونا مصرف این میوه مصرف بالایی را به خود اختصاص دهد.
این کارآفرین حوزه کشاورزی گفت: کشور ما از جمله مناطق مستعدکشت بلوبری است، بخصوص در استان کهگیلویه و بویراحمد که جزء معدود استان‌های با تنوع اقلیم هست.
ریحانی خاطرنشان کرد: بلوبری قابلیت کشت در اقلیم‌های مختلف را دارد، انواع کشت باغی و گلخانه‌ای را دارد، ما هم کشت باغی و هم گلخانه‌ای را داریم.
قیمت تمام شده یک کیلو بلوبری 220 هزار تومان است، میانگین قیمت فروش عمده در بازار 800 هزار تومان است.
وی گفت: این میوه وارداتی است و با افزایش قیمت دلار افزایش قیمت پیدا می‌کند و ارزش افزوده‌ای برای کشاورز ایجاد می‌کند.
ریحانی افزود: تمام هزینه‌های ما برای کشت این میوه هزینه‌های دلاری است، یکی از مشکلاتی که ما داریم هزینه‌های دلاری معمولاً منجر به درآمد دلاری نمی‌شود.
ریحانی گفت: یکی از خصوصیات بلوبری این است که به دلیل افزایش قیمت ارز قیمتش افزایش پیدا می‌کند. در یک هکتار حدود 6 هزار نهال قابلیت کشت دارد و میانگین سالیانه 2 تا 4 کیلوگرم تولید دارد و با توجه به قیمت میانگینی، ارزش افزوده بالایی دارد. فقط توت فرنگی از نظر اقتصادی با بلوبری قابل مقایسه است.
ریحانی افزود: بلوبری سرمایه‌گذاری پایدار دارد، و بین 15 تا 20 سال برداشت تجاری می‌شود. اینطور نیست که بعد از کشت اول سال بعد نیاز به نشا داشته باشد.
وی گفت: 100 درصد بلوبری در خارج از استان و شمال کشور به فروش می‌رسد و هرچقدر به سمت شمال کشور می‌رویم افزایش قیمت پیدا می‌کند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما

صندلی خاص برای علی دایی

صندلی خاص برای علی دایی

نمی‌توان از جایگاه خاصی که فیفا برای علی دایی در نظر گرفته است، گذشت؛ جایگاهی که همین ...
چین روسیه را مسلح خواهد کرد؟

چین روسیه را مسلح خواهد کرد؟

به گفته فدراسیون دانشمندان آمریکایی در فقدان کنترل تسلیحات موجودی زاردخانه‌های هسته‌ای ...
رئیسی در آستانه شب عید خانه‌تکانی می‌کند؟

رئیسی در آستانه شب عید خانه‌تکانی می‌کند؟

 به تازگی خبرها و شایعاتی درباره تغییرات در کابینه دولت سیزدهم به گوش می‌رسد؛ تغییراتی ...
1