تاریخ انتشار
شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۰۵
کد مطلب : ۴۳۱۴۰۶
حقيقت‌پور به اظهارات زاكاني پاسخ گفت، بادامچيان از اختلافي ديگر پرده برداشت

بادامچیان: دوستان شورای ائتلاف گفتند حاضر نیستیم با مجموعه شما باشیم! /

۴
۰
«ائتلاف» و «وحدت» به اختلاف رسيدند
کبنا ؛دعواي اصولگرايان بالا گرفته است. تقريبا مي‌توان گفت هر دو جريان شوراي ائتلاف و شوراي وحدت، شمشير را براي يكديگر از رو بسته‌اند. هفته پيش وقتي غلامعلي حدادعادل اعلام كرد كه به‌زودي با شوراي وحدت، هماهنگي‌ها بيشتر مي‌شود، تصور اين بود كه احتمالا اين دو شورا با يكديگر توافق‌هايي كرده‌اند و قرار است هماهنگ‌تر عمل كنند، اما حالا كه يك هفته از اين سخن حدادعادل گذشته معلوم شده كه آن سخن بيشتر جنبه تبليغاتي داشته و نه ‌تنها اختلافي از اين جريان سياسي كم نشده، بلكه موضع‌گيري‌ها حالا بيشتر از گذشته تندتر و صريح‌تر شده است. اعضاي شوراي وحدت با عصبانيت، از تماميت‌خواهي اعضاي شوراي ائتلاف شكايت مي‌كنند. آن‌گونه كه چهره‌هاي مختلف اصولگرايي مي‌گويند گويا اختلافات‌شان هم تنها بر سر موضوع نامزد نهايي انتخابات رياست‌جمهوري نيست، بلكه در موضوع انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا نيز دچار اختلاف‌نظر جدي شده‌اند. موضوع دو انتخابات 1400 گويا تنها بهانه‌اي شده تا اختلافات قديمي ميان نيروهاي اصولگرا، خيلي جدي علني شود. بسياري از چهره‌هايي كه امروز در دو تشكل شوراي وحدت و ائتلاف در مقابل هم موضع‌گيري مي‌كنند، همان افرادي هستند كه در مجالس گذشته نيز در كميسيون‌هاي مختلف با هم اختلاف‌نظري جدي داشته‌اند.
به گزارش کبنا، 
عليرضا زاكاني، نماينده اين روزهاي قم و روزهاي نه چندان دور پايتخت، ديروز در سخناني با نام بردن از علي لاريجاني به نوعي نشان داده كه اختلافات آنان ريشه در حوادث گذشته مجلس دارد. زاكاني در همايشي با اشاره به تاريخچه شكل‌گيري شوراي ائتلاف اصولگرايان گفته است: «جريان ديگري در مقابل جريان شوراي ائتلاف تشكيل شده كه ظاهرا داعيه وحدت دارد اما آنچه فهم مي‌شود اين است كه قرار است لاريجاني به عنوان انتخاب نهايي از اين جريان بيرون بيايد.» او در ادامه تاكيد كرده است: «درائتلاف اساس بر اين است كه از فردگرايي عبور كنيم و به همين خاطر توصيه مي‌كنم از تشكيل كلوني در اطراف نامزدها خودداري كنيم، چراكه در صحنه رقابت دچار مشكل خواهيم شد؛ آنچه مهم است اين است كه افراد داراي صلاحيت و پرچمدار خدمتگزاري به مردم و تبعيت از رهبري بايد به ميدان بيايند.» ظاهرا زاكاني سعي دارد با اين سخنان اعضاي شوراي وحدت را عصباني كند و به نوعي به حوادث گذشته مجلس شوراي اسلامي كه در راس آن لاريجاني قرار داشت، كنايه بزند. 
 فنون غيب‌گويي 
منصور حقيقت‌پور، نماينده اصولگراي سابق كه ازقضا در جريان مجلس نهم و به‌ خصوص آنجا كه بحث از برجام، نگاه‌ها را متوجه نمايندگان عمدتا اصولگراي وقت كرده بود، همكار زاكاني بود و البته در عين حال، از منتقدان جدي و سرسخت ديدگاه او و ديگر نمايندگان عضو فراكسيون اصولگرايان و طيف موسوم به پايداري، ديروز در واكنش تند و تيز به سخنان زاكاني، گفته است: «آقاي زاكاني فنون غيب‌گويي و ذهن‌خواني بلد است اما جايي نديدم كه شوراي وحدت نام آقاي لاريجاني را برده باشد. اتفاقا سه نفري كه مطرح كردند آقايان رييسي، قاليباف و رضايي هستند. شوراي ائتلاف هميشه مي‌افتد روي نام اصولگرايي و مدعي است كه مركزيت اين جريان را در اختيار دارد. آقاي زاكاني و دوستان شوراي ائتلاف صلاحيت مركز قرار گرفتن خودشان را در جريان اصولگرايي از چه كسي گرفتند؟ اگر آقاي زاكاني و دوستانش در شوراي ائتلاف حزب هستند پس چرا هميشه در آستانه انتخابات خودشان را نشان مي‌دهند؟»
به اين ترتيب حقيقت‌پور نامزدهاي موردنظر شوراي ائتلاف را علني كرده است. هر چند پيش از او منوچهر متكي سخنگوي شوراي وحدت صرفا بر نام سيدابراهيم رييسي تاكيد كرده بود. به‌ هر حال گزينه‌هاي آنان براي انتخابات رياست‌جمهوري چندان متفاوت نيست. زاكاني هم ديروز تقريبا همين اسامي را تكرار كرده با اين تفاوت كه او نيز مانند حدادعادل از احمدي‌نژاد اسم برده و البته تاكيد كرده كه او رد صلاحيت مي‌شود. زاكاني گفته است: «البته طبق اطلاعي كه من دارم آقايان رييسي و قاليباف به هيچ‌وجه با يكديگر رقابت نخواهند كرد و هر كس امكان پيروزي بيشتري داشته باشد، وارد رقابت خواهد شد و اين همان نهضت انتخاباتي است كه بايد به شكل كار جمعي انجام شود. در حال حاضر اقبال به حجت‌الاسلام رييسي در نظرسنجي‌ها از همه گزينه‌هاي ديگر بيشتر است و او ۲۴.۷ درصد آرا را به خود اختصاص داده است و نفر دوم آقاي قاليباف با ۱۲.۶ درصد آرا بوده و بقيه نامزدها نيز در حد يكي، دو درصد راي دارند؛ البته احمدي‌نژاد نيز با كسب ۲۴.۶ درصد پس از حجت‌الاسلام رييسي قرار دارد اما محرز است كه او تاييد صلاحيت نخواهد شد.»
 اختلاف درباره شوراها
تا اينجاي كار مشخص شده اعضاي شوراي وحدت مي‌گويند كه اعضاي شوراي ائتلاف قصد دارند به عنوان گروهي چند نفره براي تمام جريان اصولگرا و بلكه كل مملكت تصميم بگيرند، در واكنش، نيروهاي عضو شوراي ائتلاف هم مي‌گويند ما جريان اصلي وحدت هستيم و اعضا وشوراي وحدت جايگاهي ندارند. 

حمله‌ وحدتی‌ها به‌ ائتلافی‌ها
شرق در این باره نوشت: مصطفی پورمحمدی، دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز، تلویحا شورای ائتلاف اصولگرایان را به کوتاهی در خرد جمعی و آشفتگی در آرایش سیاسی متهم کرده است؛ آن‌هم درست بعد از کنایه‌های اخیر غلامعلی حدادعادل، متولی شورای ائتلاف اصولگرایان، به شورای وحدت که زیر نظر جامعه روحانیت فعال شده است. حدادعادل به‌تازگی گفته بود: «مشکل ما این است که جامعه روحانیت مبارز مستقل راه افتاده و می‌گوید می‌خواهم میزبانی کنم و محور وحدت شوم، می‌گوییم تجربه موفقی به نام شورای ائتلاف وجود دارد، چرا این را نادیده می‌گیرید؛ یک گرفتاری چند ماهه داریم و تلاش می‌کنیم این کثرت متولی کار دستمان ندهد. ما از یک سو با کثرت نامزد طرف هستیم و از یک سو با کثرت پدر». اصولگرایان دو نیمه شده‌اند؛ جمعی متأخر گرد شورای ائتلاف جمع شده‌اند و متقدمان گرد جامعه روحانیت با عنوان شورای وحدت قرار گرفته‌اند. شورای‌ائتلافی‌ها به شورای‌وحدتی‌ها به‌ویژه جامعه روحانیت کنایه پدرخواندگی می‌زنند و می‌گویند دوره پدرسالاری گذشته است. جامعه روحانیت هم می‌گوید ما دنبال پدرخواندگی نیستیم، بلکه صرفا می‌خواهیم عامل وحدت شویم. پورمحمدی در یک همایش انتخاباتی گفته است: «ما در جامعه روحانیت نه به‌عنوان یک کنشگر سیاسی، بلکه به‌عنوان اینکه نقش هدایتی و مشورتی و دستگیری داشته باشیم، وارد این عرصه شدیم و دعوت کردیم به وحدت نیروها و خرد جمعی و عقلانیت و اخلاق و رویکرد علم‌مدارانه و تخصصی. چند دوره تلاش کردیم؛ اما دیدیم دوستان در خرد جمعی کوتاهی می‌کنند. نباید اجازه دهیم جامعه تکه‌تکه شود. در این جهت تلاش شده و خواهد شد. شورای وحدت اصولگرایان تشکیل شد تا همه دور هم جمع شویم. آرایش سیاسی ما باید از وضع آشفته خارج شود».
شورای ائتلاف اصولگرایان می‌گوید ما زودتر تشکیل شدیم و این سال‌های اخیر هم کار انتخابات درون جریان اصولگرایی دست ما بوده است و باید همین رویه ادامه یابد و دیگران ذیل و با ما همراه شوند؛ اما جامعه روحانیت معتقد است شأن محوریت با اوست و دیگران باید به این صبغه تاریخی او احترام بگذارند و جایگاهی که در دو دهه اخیر از دست رفته، دوباره به این نهاد روحانی بازگردد؛ پس این شورای ائتلاف است که باید با شورای وحدت که جامعه روحانیت محور آن است، همراه شود. تا جایی که بادامچیان دبیرکل مؤتلفه که حزبش ترجیح داده ذیل شورای وحدت قرار گیرد تا شورای ائتلاف، در مصاحبه‌ای گفته است: «ما از اول انقلاب با جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین و حزب جمهوری اسلامی و همه گروه‌های گوناگون و حتی سازمان مجاهدین انقلاب تشکیل جلسه می‌دادیم. در انتخابات مجلس یازدهم باز هم جامعه روحانیت و مؤتلفه و همه جمع شدیم. در این چارچوب بار دیگر روحانیت درصدد وفاق حداکثری است؛ اما دوستان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفتند حاضر نیستیم با مجموعه شما باشیم! فرق شورای ائتلاف با شورای وحدت این است که شورای وحدت می‌گوید در انتخابات شوراها خود استان تصمیم بگیرد؛ اما دوستان شورای ائتلاف می‌گویند خیر، همه باید زیر نظر ۹ نفر منصوب ما فعالیت کنند. سیاست شورای وحدت در انتخابات شوراها این است که استان‌ها در انتخاب نامزدهای محلی استقلال داشته باشند. ما هم در مؤتلفه همین نظر را داریم؛ زیرا دلیلی ندارد در تهران بنشینیم و بگوییم مثلا در چابهار چه فردی عضو یا رئیس شورای شهر شود. درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آنها در پی نامزدی هستند که خودشان قبول دارند. معتقدم نباید مانع شخصیت‌هایی که برای ریاست‌جمهوری تبلیغ و خودشان را مطرح می‌کنند، شد. این حق قانونی آنهاست. نمی‌توانیم به کسی بگوییم حق نداری بیایی». این در حالی است که شورای‌ائتلافی‌ها هم شورای‌وحدتی‌ها را به این متهم می‌کنند که می‌خواهند رأسا برای بقیه تصمیم بگیرند و معتقدند ما 
بر ‌اساس انتخابات و دموکراسی از پایین به بالا نامزدهای لیست‌ها را انتخاب می‌کنیم. پیش‌تر چمران و زریبافان و حامیان احمدی‌نژاد هم پدرخواندگی را در جریان اصولگرایی تمسخر کرده و با منش و رفتارشان اعلام کرده‌اند که نمی‌خواهند زیر بار آن بروند. قالیباف هم که با بیانیه نواصولگرایی خود، علنا گفت رأس جریان اصولگرایی دچار اختلال است و بدنه باید خودش آتش‌به‌اختیار عمل کند. دو سال قبل، یک چهره سیاسی نزدیک به قالیباف به‌صراحت اعلام کرده بود: «در تلاشیم خودمان را اصلاح و پدرخوانده‌ها را از جریان اصولگرایی حذف کنیم». ماجرا در حدی است که به نظر می‌رسد هر دو گروه در جریان اصولگرایی دیگری را به رفتار غیر‌دموکراتیک پدرسالارانه متهم می‌کند.
اما یک مسئله دیگر این است که به طور مشخص آنهایی که ذیل شورای وحدت گرد آمده‌اند، از اینکه کار در چند دوره انتخابات اخیر دست تیم حدادعادل افتاده، گلایه‌مندند؛ به‌ویژه آنکه در انتخابات مجلس یازدهم حس می‌کنند سهم کمتری به آنها رسیده، درحالی‌که حق‌شان بیشتر بوده است. به اعتقاد آنها سهم جریان‌هایی مانند جامعه روحانیت، مؤتلفه، جامعه مهندسین، جبهه پیروان خط امام و رهبری و... در مقایسه با سهم جریان‌های نوپاتر و متأخری مانند جبهه پایداری، رهپویان، ایثارگران و... به‌مرور کم و کمتر شده است. آنها تصور می‌کنند که همراه‌شدن با جریان شورای ائتلاف، نتیجه‌ای جز بازنده‌شدن برای آنها ندارد. پس حالا که امکان بردن تیم اصولگرایان در مقابل اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری و شورای شهر 1400 بیشتر است و مانند دوره‌های قبل چندان نگران شکست نیستند، بازی رقابت بین خودشان جدی‌تر شده و کمتر نیاز به وحدت به معنای رفتن ذیل چتر دیگری را حس می‌کنند. آنها از برخی تصمیمات مجلس فعلی هم که دست گروه متأخر یعنی همان شورای ائتلاف است، گلایه‌مندند. نه‌تنها معدود چهره‌های متعلق به طیف شورای وحدت در مجلس فعلی حاشیه‌نشین شده و کنار رفته‌اند، بلکه برخی مصوبات یا رویه‌های این مجلس عملا در راستای حذف چهره‌های سنتی پابه‌سن‌گذاشته این طیف شده است؛ از سهم صفر رؤسای کمیسیون‌ها گرفته تا قواعدی که برای شرط سنی در انتخابات وضع می‌کنند. مثلاً بادامچیان درباره طرح انتخاباتی مجلس یازدهم درباره اصلاح انتخابات ریاست‌جمهوری و مخالفتش با تعیین شرط سنی برای نامزدهای رئیس‌جمهوری گفته است: «خبرگان قانون اساسی و افرادی مانند شهید بهشتی برای نامزد ریاست‌جمهوری سنی تعیین نکردند؛ زیرا در‌این‌باره معیار سن نیست که شرط سنی ۴۰ تا ۷۰ سال گذاشته شود، بلکه توانمندی باید سنجیده شود». یا ایراد گرفته که: «یکی از مشکلات مجلس یازدهم با وجود اینکه آدم‌های خوب و انقلابی هستند، این است که فقط یک تیم کار می‌کند؛ بنابراین تیمی که در مسئولیت‌های مجلس چیدند، همه از خودشان بود. این حرکتی است که نوع بد آن باند می‌شود که شهید بهشتی، باندها و شخصیت‌زدگی را برای کشور خطرناک می‌دانست. این باندبازی در نوع خوبش می‌شود یک گروه آدم‌های خوب که با هم جمع شدند و به هیچ‌‌کسی راه نمی‌دهند. این مجلس در نگاه کلان در مسیر گام دوم است؛ یعنی مجموعه نمایندگان در خط انقلاب هستند؛ اما در همین مجلس متأسفانه مجموعه‌ای از دوستان خوب می‌گویند که همه کار باید فقط در اختیار تیپ ما باشد. این باعث شده که دچار مشکل شدند».
فردی در مؤتلفه صیغه کند، اخراجش می‌کنیم
بادامچیان بعد از اظهار‌نظرهایش درباره ماجرای ائتلاف و وحدت در مصاحبه، از وضعیت داخلی حزب خودشان هم شرحی داده و بحث صیغه را پیش کشیده است. او گفته: حزب مؤتلفه اسلامی نظارت داخلی محکمی دارد. اگر فردی در مؤتلفه صیغه کند، اخراجش می‌کنیم؛ چون حزب مثل امامت جمعه می‌ماند. حزب پایگاه اجتماعی است و فردی که در این پایگاه قرار می‌گیرد، باید حافظ نوامیس مردم باشد. حزب محل ورود زنان، دختران و همسران و خواهران اعضا است و بخش زنان ما بخش گسترده‌ای در سراسر کشور را تشکیل می‌دهند. اینجا همه باید مراقب باشیم تا کسی به ناموس مردم چشم ندوزد. حالا اگر کسی دچار هوس‌رانی شد، اخراجش می‌کنیم. البته ما صیغه را حرام نمی‌دانیم و عقد موقت در اسلام است؛ ولی می‌گوییم برو بیرون تا پای حزب نوشته نشود و وقتی ما این‌گونه هستیم، در مسئله مالی هم کوتاه نمی‌آییم. هرکس خلاف کند، او را کنار می‌گذاریم.
 اسدالله بادامچيان، دبير كل حزب موتلفه اسلامي همچنین از يك اختلاف ديگر هم پرده برداشته و گفته است: «فرق شوراي ائتلاف با شوراي وحدت اين است كه شوراي وحدت مي‌گويد در انتخابات شوراها خود استان تصميم بگيرد اما دوستان شوراي ائتلاف مي‌گويند خير، همه بايد زير نظر ۹ نفر منصوب ما فعاليت كنند. درباره انتخابات رياست‌جمهوري آنها در پي نامزدي هستند كه خودشان قبول دارند.» او در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرده كه ساز مخالف جريان اصولگرايي همين چند نفر عضو شوراي وحدت هستند.
با اين همه بررسي سخنان و موضع‌گيري‌هاي اصولگرايان نشان مي‌دهد كه آنان وضع و حالي آشفته دارند و در اين جريان هر كسي تقريبا ساز خود را مي‌زند و درحالي كه سال 99 رو به پايان است، آنان هنوز تكليف‌شان درباره نامزد نهايي مشخص نيست و همچنان رييسي را به عنوان مهم‌ترين گزينه مطرح مي‌كنند، آن‌هم در حالي كه رييسي به شيوه‌هاي گوناگون گفته كه قصد كانديداتوري ندارد. با اين حساب، دقيقا روشن نيست كه اين اصرار اصولگرايان براي كانديداتوري رييسي با چه انگيزه‌اي دنبال مي‌شود. آنچه اما روشن است اين است كه قاليباف براي رسيدن به پاستور فعال است و تلاش مي‌كند علاوه بر حمايت شوراي ائتلاف، حمايت ديگر همقطاران اصولگرايش را نيز جلب كند. 
نام شما

آدرس ايميل شما

عععع
Iran, Islamic Republic of
حداد عادل عکس دست بوسی رو چیکارش کرد؟دم 🐓 رو باور کنیم یا قسم حضرت عباس رو
ممو
Iran, Islamic Republic of
گروه اصولگرایانی که زاکانی و حداد عادل و محسن رضایی ۵۰۰هزار رأیی سه تصمیم گیرنده هستند فاتحه شون رو باید بخونیم ؛ خداشاهده اگه این ها وابستگی نداشتن ضمن تا بیشه از شیر خالی ست شما اصولگرایان یک درصدی بتازید . (ضمن اینکه دور گذشته خودم غیرجناحی به آیت اله رئیسی رای دادم اگر این دور سعید محمد یا ایت اله رئیسی هر کدوم باشن بهشون رای میدم )
اصلاح طلب اصولگرا تمومه ماجرا
Iran, Islamic Republic of
اینا خودشونو به سُخره گرفتند...با این وضعیت معیشتی، تورم و گرانی های دستکاری شده مگر همون کسانی که نونشون ..
سلام
Iran, Islamic Republic of
کاری بلدی مثل حسن روحانی فقط هر نونی نخردنیه دس وردار
خاطره بد بورس از دخالت

خاطره بد بورس از دخالت

ریزش‌های اخیر بورس باعث شده که طرح تحقیق و تفحص از بازار سرمایه در دستور کار مجلس قرار ...
علی کریمی از خودی‌ها بنالد یا کت‌و‌شلواری‌ها؟

علی کریمی از خودی‌ها بنالد یا کت‌و‌شلواری‌ها؟

‌انتخابات فدراسیون فوتبال ایران فردا یکشنبه برگزار می‌شود تا تکلیف جانشین مهدی تاج، رئیس ...
بایدن نقاب برداشت / بازی جدید آمریکا

بایدن نقاب برداشت / بازی جدید آمریکا

همزمان با اقدام جدید آمریکا در ارائه قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی به شورای حکام ، ایران ...
1