تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۱:۵۴
کد مطلب : ۴۲۷۳۲۳
با اعلام نتایج آرا در پنسیلوانیا و نوادا جو بایدن پیروز شد

دست رد به ‌ پوپولیسم

۰
دست رد به ‌ پوپولیسم
کبنا ؛‌«جو بایدن در انتخابات پیروز شد». همان‌طور که انتظار می‌رفت با اعلام آرای ایالت كلیدی پنسیلوانیا و نوادا و کسب 26 رأی الکترال این دو ایالت توسط نامزد دموکرات‌ها، رسانه‌های خبری آمریکا نظیر «فاکس نیوز»، «سی‌ان‌ان» و «آسوشیتدپرس» خبر پیروزی جو بایدن در انتخابات جنجالی سوم نوامبر را در صدر اخبار خود قرار دادند؛ آن‌هم در شرایطی که چند ساعت پیش از آن «دونالد ترامپ» برای اولین بار بعد از برگزاری انتخابات، با ترک کاخ سفید برای بازی گلف به ایالت جورجیا رفته بود و همچنین قرار بود تیم حقوقی او در ایالت فیلادلفیا کنفرانس خبری مهمی را برگزار کند. پیش از ترک کاخ سفید نیز او در توییتی نوشت: «من در انتخابات با اختلاف زیاد پیروز شدم»؛ اما با نتایج اعلام‌شده، ترامپ نخستین رئیس‌جمهوری آمریکا در بیش از دو دهه اخیر خواهد بود که نتوانسته برای دور دوم انتخاب شود. آن‌طور که رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند، جو بایدن در ایالت‌ جورجیا هم مقابل رقیب جمهوری‌خواه خود پیشتاز است و امید دارد تا با کسب بیش از ۳۰۰ رأی الکترال راهی کاخ سفید شود. پیشتازی حداقلی بایدن در جورجیا او را به پیروزی در این انتخابات امیدوارتر کرده بود؛ چرا‌كه در 30 سال گذشته هیچ‌یك از كاندیداهای ریاست‌جمهوری دموكرات نتوانسته‌اند آرای الكترال این ایالت را روانه صندوق خود کنند.‌با‌وجود‌این بنا بر آنچه ستاد ترامپ اعلام کرده است، او قصد ندارد شکست در انتخابات را بپذیرد. او در جریان کارزار انتخاباتی هم چند بار از گفتن اینکه در صورت شکست انتقال مسالمت‌آمیز قدرت را می‌پذیرد، طفره رفته بود. ترامپ در نخستین واکنش به اعلام پیروزی بایدن اعلام کرد: «ما می‌دانیم که بایدن عجله داشت به‌عنوان برنده ژست بگیرد». به گفته او، بایدن هنوز در هیچ‌کدام از ایالت‌هایی که برنده شده، پیروزی‌اش تأیید نشده است. در بیانیه ترامپ نیز آمده است که ستاد او از روز دوشنبه –فردا- پیگرد قانونی پرونده انتخابات را در دادگاه آغاز می‌کند تا مطمئن شود قوانین انتخاباتی کاملا رعایت شده است و پیروز حقیقی مشخص شود.
انتقاد ترامپ پیش از هر چیز متوجه رأی‌گیری پستی است و اینکه بسیاری از شهروندان آمریکا پیش از روز رأی‌گیری آرای خود را تحویل داده بودند. بر‌اساس نظرسنجی‌ها، بیشتر طرفداران دموکرات‌ها بوده‌اند که از امکان رأی‌گیری پستی و تحویل پیش از موعد آرا استفاده کرده‌اند. همین امر توضیح‌دهنده آن است که چرا در ایالت پنسیلوانیا آرای ترامپ در روز انتخابات از بایدن پیشی گرفت؛ اما در روزهای بعد، پس از شمارش آرای پستی، بایدن جلو افتاد؛ زیرا طرفداران ترامپ مستقیما در روز رأی‌گیری آرای خود را تحویل داده بودند و شمارش آن سریع‌تر صورت گرفته بود. حال ترامپ و وکلای او این امر را یک تقلب به شمار می‌آورند و موجی از شکایت به راه انداخته‌اند؛ اما شماری از دادگاه‌ها این شکایت‌ها را رد کرده‌اند. کارشناسان امور قضائی نیز شانسی برای موفقیت این استراتژی ترامپ نمی‌بینند و در چنین شرایطی بایدن می‌تواند دولت را در بیستم ماه ژانویه رسما از دونالد ترامپ تحویل بگیرد.



بازسازی وجهه آمریکا
جو بایدن پس از اعلام خبر پیروزی‌اش از سوی رسانه‌های آمریکایی با خطاب قرار‌دادن همه مردم آمریکا گفت: «آمریکا، اینکه من را به رهبری کشور بزرگ‌مان انتخاب کردید، مایه افتخارم است» و وعده داد که «رئیس‌جمهوری همه آمریکایی‌ها» باشد، فارغ از اینکه به او رأی داده‌اند یا نه. پیش‌از‌این نیز بایدن قول داده بود که در مدت صد روز نخست حضورش در کاخ سفید، سیاست‌های ترامپ را که باعث جدایی والدین از فرزندان خود در مرز مکزیک و آمریکا شده، تغییر دهد. او همچنین گفته محدودیت تعداد تقاضاهای پناهندگی و ممنوعیت سفر اتباع چندین کشور عمدتا مسلمان به آمریکا -که توسط ترامپ وضع شد- را هم لغو خواهد کرد. او قول حمایت از «رؤیابین‌ها» را هم داده ‌است؛ آنها افرادی هستند که در کودکی به شکل غیرقانونی وارد آمریکا شده‌اند و اجازه اقامت موقت دریافت کردند.‌آن‌طور که رسانه‌ها گزارش داده‌اند، بایدن به عنوان رئیس‌جمهوری ایالات متحده، پیش از هر چیز روی مسائل ملی کشور تمرکز خواهد داشت اما این به آن معنا نیست که او در زمینه سیاست خارجی، از چندجانبه‌گرایی و تعامل با جهان فاصله می‌گیرد و این دقیقا در نقطه مقابل رویکرد انزواطلبانه ترامپ قرار دارد. او همچنین قول داده رابطه آمریکا با هم‌پیمانانش را ترمیم کند؛ به‌ویژه با ناتو که ترامپ بارها تهدید کرده بودجه‌اش را قطع خواهد کرد. معاون رئیس‌جمهوری پیشین همچنین بر این باور است که چین باید برای اقدامات نادرست زیست‌محیطی و تجاری خود پاسخ‌گو باشد؛ اما او به جای تعرفه‌های یک‌طرفه، پیشنهاد تشکیل یک ائتلاف جهانی با سایر کشورهای مردم‌سالار را مطرح کرده که چین «نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد». او زمانی که رسما نامزدی خود در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ را اعلام کرد، گفت: «پای دو چیز خواهد ایستاد: کارگرانی که «آمریکا را ساختند» و «ارزش‌هایی که می‌تواند گروه‌های مختلف را به هم نزدیک کند»؛ حال باید دید که جو بایدن لیبرال تا چه اندازه می‌تواند مهر تأیید به وعده‌هایی بزند که او را به کاخ سفید رسانده است.
مرجع : روزنامه شرق
نام شما

آدرس ايميل شما

چرا اکثر حاکمان سیاسی دنیا از رفتن ترامپ خوشحال هستند؟

چرا اکثر حاکمان سیاسی دنیا از رفتن ترامپ خوشحال هستند؟

در نظم نوین جهانی سلسله معاهدات قوانینی به شکل دوطرفه، اقلیم جغرافیایی و منطقه‌ای و اجماع ...
تفاوت بایدن و ترامپ برای ایران

تفاوت بایدن و ترامپ برای ایران

خطبه‌های نماز جمعه در برخی از شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، انتخابات ریاست ...
رفتار خوارج‫‌گونه برخی مدعیان!

رفتار خوارج‫‌گونه برخی مدعیان!

حتی چندی قبل نیز این بی مسئولیتی و تکبر ناشی از عدم پاسخگویی، باعث شد که مدیر مسئول روزنامه ...
1