تاریخ انتشار
پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۱۵
کد مطلب : ۴۹۹۵۴۸
آسیب‌های اجتماعی در کهگیلویه و بویراحمد؛ از آمارهای نگران‌کننده تا عملکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر؛

بخش سوم) ستادی برای ترویج کدام معروف و نهی کدام منکر؟ / مطالبه‌گری از عملکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر در حوزه آسیب‌های اجتماعی استان / آقای پیشقدم اقدامات گذشته و برنامه‌های آینده‌تان را اعلام کنید

۲
۰
بخش سوم) ستادی برای ترویج کدام معروف و نهی کدام منکر؟ / مطالبه‌گری از عملکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر در حوزه آسیب‌های اجتماعی استان / آقای پیشقدم اقدامات گذشته و برنامه‌های آینده‌تان را اعلام کنید
کبنا ؛در حالی که استان کهگیلویه و بویراحمد با نرخ‌های بالای آسیب‌های اجتماعی از قبیل اعتیاد، خودکشی، خشونت و نزاع‌های دسته‌جمعی مواجه است، عملکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر در مقابله با این آسیب‌ها مورد سؤال است. آیا این ستاد توانسته است با برنامه‌های مؤثر، نقشی در کاهش این معضلات ایفا کند؟
به گزارش کبنا، بر اساس گزارش‌های منتشر شده، استان کهگیلویه و بویراحمد با چالش‌های جدی در حوزه آسیب‌های اجتماعی مواجه است. نرخ بیکاری در استان در ۱۴۰۳ به ۹.۸ درصد و بالاتر از میانگین کشوری رسیده، که نشان‌دهنده وضعیت نامطلوب اشتغال در منطقه است. نرخ اعتیاد و خودکشی نیز بالاست. بر اساس آمارهای پزشکی قانونی، استان در سال ۱۴۰۲ رتبه ششم کشور را در معاینات با ادعای نزاع کسب کرده است، که نشان‌دهنده افزایش خشونت‌های اجتماعی است. علاوه بر این فساد اداری نیز به عنوان یکی از مصادیق آسیب‌های اجتماعی، وضعیت مطلوبی در استان ندارد. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، مواردی از فساد اداری در استان گزارش شده است، از جمله محکومیت برخی از مسئولین استانی.
با توجه به دغدغه‌ پایگاه خبری کبنا نیوز، در کاهش آسیب‌های اجتماعی، طی سلسله‌گزارش‌هایی به مطالبه‌گری از دستگاه‌های استانی در این زمینه پرداخته‌ایم؛ تاکنون دو گزارش در این زمینه منتشر کرده‌ایم. برای مطالعه بخش اول [اینجا] و بخش دوم [اینجا] کلیک کنید. در ادامه، به مطالبه‌گری از ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد می‌پردازیم.
با توجه به وضعیت نگران‌کننده آسیب‌های اجتماعی در استان، انتظار می‌رود ستاد امر به معروف و نهی از منکر نقش فعالی در مقابله با این معضلات ایفا کند. اما آیا این ستاد توانسته است برنامه‌های مؤثری در این زمینه اجرا کند؟
با توجه به پیچیدگی و گستردگی آسیب‌های اجتماعی در استان، لازم است ستاد امر به معروف و نهی از منکر رویکردهای خود را بازنگری کند. تمرکز بر اقدامات نمادین و سنتی ممکن است نتواند پاسخگوی نیازهای جامعه امروز باشد. روشن است که لازم است این ستاد با بهره‌گیری از روش‌های علمی و کارشناسی، برنامه‌های مؤثرتری برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی تدوین و اجرا کند.
یکی از اشکالات بنیادین برخی برنامه‌های ستاد امر به معروف و نهی از منکر در کهگیلویه و بویراحمد، عدم شناخت دقیق جامعه هدف است. وقتی در روز دختر، چادر به کسانی اهدا می‌شود که خود پیشاپیش به حجاب پایبند هستند، این سوال مطرح می‌شود که این اقدام با چه هدفی صورت گرفته؟ آیا وظیفه ستاد، تثبیت ارزش‌های پذیرفته‌شده است یا ترویج و اقناع فرهنگی در میان اقشاری که از این ارزش‌ها فاصله دارند؟ اگر برنامه‌ها صرفاً به ظواهر و نمادها محدود بماند، چطور می‌توان انتظار تغییر در واقعیت‌های اجتماعی را داشت؟
اگر ستاد امر به معروف در حوزه مقابله با آسیب‌ها حرفی برای گفتن دارد، لازم است در حوزه جوانان به‌صورت هدفمند وارد شود. آسیب‌هایی مثل بی‌هویتی فرهنگی، گسست نسلی، مصرف‌گرایی رسانه‌ای و ناهنجاری‌های فضای مجازی، نسل جدید را تهدید می‌کنند. این‌ها موضوعاتی هستند که نمی‌توان با بروشور، یا نصب بنر بر دیوار حلشان کرد. ستاد برای این مبارزه نیازمند تحلیل اجتماعی، روانشناسی و حتی بهره‌گیری از هنر و رسانه است.
وقتی در استان کهگیلویه و بویراحمد با این حجم از خودکشی، اعتیاد، طلاق، نزاع و فقر فرهنگی مواجه هستیم، اولویت ستاد در کجاست؟ چرا تمرکز اصلی ستاد، گاه به سمت مسائل کم‌اثر اما پرصدای تبلیغاتی سوق داده می‌شود؟ کدام یک از آسیب‌های اصلی اجتماعی در اولویت کار این مجموعه قرار دارد؟ شفاف‌سازی این اولویت‌ها می‌تواند شاخصی برای سنجش دقت و اثربخشی سیاست‌های ستاد باشد.
روشن است که ستاد نمی‌تواند خود را در جزیره‌ای مجزا تعریف کند. حل آسیب‌های اجتماعی، بدون همکاری با نهادهایی چون بهزیستی، آموزش‌وپرورش، نیروی انتظامی، شهرداری، دادگستری و نهادهای فرهنگی، ناممکن است. آیا تا کنون سازوکاری مؤثر برای هم‌افزایی واقعی با این نهادها طراحی شده؟ یا هر دستگاه همچنان به صورت منفک و جزیره‌ای عمل می‌کند؟
آیا ستاد امر به معروف و نهی از منکر در استان، خود را صرفاً مأمور به تذکر دادن می‌داند یا درکی وسیع‌تر از امر به خیر و نهی از زیان دارد؟ آیا در نگاه این ستاد، مقابله با رانت‌خواری، فساد اقتصادی، مسئولیت‌گریزی مدیران و ناکارآمدی نهادهای فرهنگی هم یک نوع منکر محسوب می‌شود؟ اگر نه، آیا ما با نوعی تقلیل مأموریت‌ها مواجه نیستیم؟
با توجه به موارد گفته شده، در راستای شفاف‌سازی و پاسخگویی به افکار عمومی، از ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان درخواست می‌شود گزارشی از برنامه‌ها و اقدامات انجام‌شده در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی ارائه دهد. اطلاعاتی درباره میزان اعتبارات تخصیص‌یافته در حوزه آسیب‌های اجتماعی و نحوه هزینه‌کرد آن‌ها منتشر کند و در نهایت برنامه‌های آتی خود، به‌ویژه برای تعطیلات تابستان جاری را اعلام نماید.
این گزارش نافی خدمات ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد نیست و صرفاً در راستای اصلاح برخی رویه‌ها و فرایندهای نادرست منتشر شده است. این پایگاه خبری آمادگی درج جوابیه دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان را دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
این مشکلات فرهنگی و درگیری ها رو باید رفت سراغ خانواده ها
متاسفانه فرهنگ بومیمون جوریه تشویق به درگیری و بقول معروف شر جر ایکنیم با افتخار هم تعریف ایکنیم
بچه هم عز بزرگترش ایشنفه یادگیره
Iran, Islamic Republic of
اولین اقدامی که باید انجام شود ، برکناری دبیرستاد استان
زیرا ایشان در طول مدت تصدی خود ، متأسفانه هیچگونه عملکرد قابل قبولی نداشته است !!!!
رمزگشایی واعظی از سکوت مخالفان FATF

رمزگشایی واعظی از سکوت مخالفان FATF

محمود واعظی گفت: به نظر می‌رسد نظام مصمم است تا برخی از نارسایی های گذشته از مسیر «اعتدال»،...
از گوگل برای تغییر نام خلیج فارس شکایت کنید

از گوگل برای تغییر نام خلیج فارس شکایت کنید

یک فعال سیاسی و عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت در پستی در شبکه ایکس (توئیتر) به وزیر امور ...
چرا سطح انتظارات آمریکایی‌ها از مذاکره مدام تغییر می‌کند؟

چرا سطح انتظارات آمریکایی‌ها از مذاکره مدام تغییر می‌کند؟

در بحث موشکی من با خلع سلاح ایران موافق نیستم، اما به هر حال، باید در این زمینه، به توافقی ...
1