کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

سید باقر می‌آید یا نمی‌آید؟

24 آبان 1394 ساعت 21:15


اشاره؛ گروه سیاسی کبنانیوز در خصوص مسائل مختلف سیاسی استان کهگیلویه و بویراحمد مطالبی را به صورت گزارش میدانی و تحقیقاتی برای اطلاع مخاطبین گرامی انتشار می‌دهد، این مطالب بدون شک با نقص و ایراد همراه است، مخاطبین گرامی می‌توانند با انتشار یادداشت‌های خود نوشتارهای که در پی می‌آید را نقد یا تأیید نمایند.

eslahtalaban (20)همه چیز به سخنرانی سید باقر موسوی جهان اباد در یک مراسم ختم در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۳۹۳ بر می گردد سید باقر در ان سخنرانی گفت: نباید بویراحمد خرد شود تا شهرشان رشد کند... از همان جا بود که اولا زمزمه کاندیداتوری سید باقر بر سر زبان ها افتاد و ثانیا هر که از راه رسید از دوران فترت بوراحمد در دوران نمایندگی غلام محمد زارعی سخن گفت. آخرین مورد هم محمد رضا شریعتی رئیس سابق آموزش و پرورش شهرستانب ویراحمد بود که در مراسم تودیعش با بغضی  سنگین گفـت:.بچه ها نوبتی کفش می پوشند و آقای نماینده دغدغه رای دارد و در در دوران نمایندگی زارع هیچ نامی برای بویراحمند دست و پا نشد.

شکی نیست که این اظهار نظر سید باقر کاملا برامده از نوع نگاه ناسیونالیستی او بود و بررسی عملکرد وی  در گذشته نیز نشان می دهد که سید با وجود علقه های سیاسی ولی باز هم تعصبات زیادی بر قومیت و منطقه ی خود دارد . بعد از سخنرانی سید باقر و حمله تلویحی اش  به غلام رضا  تاجگردون که مطابق نظر سید بواسطه اعمال نفوذ تاجگردون  نگاه ها از بویراحمد برگشته و بر گچساران متمرکز شده است  خیلی سریع تیم رسانه ای تاجگردون دست به کار شدند و با ارایه سند و ادله اولا قوم گرایی سید را نشان دادند و ثانیا  به اتکای آمار مدعی شدند که در تمام این سال ها اکثر مدیران از شهرستان بویراحمد بوده اند و اتفاقا نیروهای شهرستان گچساران  کمترین  آمار را داشته اند  و ثالثا نوشتند: حتی در این دولت هم علی رغم هیاهوهای زیاد مدیران گچسارانی تعدادشان زیاد نیست. البته دیگرانی هم بودند  که با این بهانه قصد حمله به سید را داشتند. حبیب اله پیشوا از نزدیکان علی محمد دانشی رئیس شاخه موتلفه استان نیز در مقاله ای که از لحاظ نگارشی و محتوا چندان هم قوی نبود با تیتر «نقد سید باقر: خبری تازه در راه است» مدعی شد که سید با این سخنان برنامه سیاسی دارد. وی  در ان مقاله مدعی شد که در اوایل انقلاب در هیئت هفت نفری واگذاری زمین در استان همکار سید بوده است ولی سید بعد از مدتی از ان حالت انقلابی و مردمی مبدل به یک فرد سیاسی شد. همین مقاله و صحبت های غیر کارشناسی پیشوا  سبب بیشترین حملات به او شد . طرفدران سید با ادله مدعی شدند سید همیشه یک فرد انقلابی و ساده زیست بوده است و انها که از حالت انقلابی خارج شدند رانتیر ها و فرصت طلبانی    هستند که هم اینک نیز با تخریب سید قصد نزدیکی به استاندار و تاجگردون را دارند. بعد از این حملات پیشوا خیلی کم در رسانه  ها حاضر شد.
سید باقر با وجود نگاه قومیت گرایانه ای که دارد  ولی در عین حال یک فرد کاملا تشکیلاتی است او همزمان یک رهبر توانمند و کاریزماتیک برای اصلاح طلبان در شهرستان بویراحمد می باشد  . البته سید باقر هرگز از ظرفیت نفوذ خود برای کمک به اصلاح طلبان کهیگلویه و گچساران استفاده ای نکرد و هنوز هم به نظر می رسد قصد پادرمیانی و ورود به این مسائل را ندارد . در بین نزدیکان سیاسی  سید باقر نیروهایی از دیگر شهرهای استان هم وجود دارند که از جمله آنها می توان از سید ضیاء الدین رضا توفیقی و لطیف رستاد نام برد. درصد بسیار بالایی از غیر بومی های مقیم یاسوج از جمله کهگیلویه ای هایی مقیم این شهر رای خود را به سبد موسوی می ریختند و هنوز هم ترجیح می دهند او کاندید اولشان باشد.
موسوی جهان اباد که به ندرت با این نام خوانده می شود و معمولا همه او را به نام سید باقر می شناسند دارای کاریزما و محبوبیت بسیار بالایی در شهرستان های بویراحمد و دنا می باشد .بدون شک اگر مجددا در صحنه انتخابات حاضر شود و صلاحیتش تاییید گردد بدو.ن هیچ مشکلی با اراء بسیار بالایی به مجلس خواهد رفت. به گونه ای که برخی از کارشناسان بر این باورند تردید و دودلی هدایتخواه از اعلام نهایی کاندیداتوری اش  همین هراس از حضور سید باقر در صحنه و در نتیجه شکست قطعی اش خواهد بود . همچنان که  بعد از عدم حضور سید باقر و نبود هیچ گونه رقیب در سال ۱۳۸۲ بود که هدایتخواه  توانست به مجلس راه پیدا کند  و نماینده شدن هدایتخواه بیش از هر چیز مدیون رد صلاحیت سید باقر مسوی جهان آباد است.
موسوی  شرایطی مشابه سید محمد  موحد در کهگیلویه دارد با این تفاوت که او علاوه بر حضور مستمر در تاریخ سیاسی بویراحمد چهره ای محبوب و مردمی است. در دوران نمایندگی همزمان این دو از دو حوزه کهگیلویه و بویراحمد در مجلس برخی از طرفداران موحد سعی داشتند القا کنند که موحد نماینده ی قوی تری است اما واقعیت ان بود که مدیریت استان  کاملا در قبضه ی سید باقر بود و موحد صرفا یک تماشاگر بود . البته بخشی از این مسئله به همسویی دولت با سید باقر بر می گشت. از طنزهای سیاسی ان سال ها که خاص کهگیلویه و بویراحمد  است ان بود که برخی از مردم در بویراحمد به جد از سید باقر حمایت می کردند اما دردهدشت  برای موحد تبلیغ می کردند.
علی رغم هم سویی سید با دولت اصلاحات ولی بواسطه شخصیت خاصش او مدام با دولت و برخی وزرا و مدیران  اختلاف پیدا می کرد بزرگترین  این اختلافات به سخنرانی  سید در روز حضور رئیس دولت اصلاحات در یاسوج بر می گردد. او در جلوی رئیس جمهورسعی کرد شجاعانه و انتقاد آمیزحرف بزند و البته حرف های تقریبا خوبی هم زده شد اما ادبیات و نوع بیان آنروز سید باقر هر گز در شان یک فرد سیاسی نبود. سخنرانی بد سید باقر دلخوری شخص رئیس جمهور و همراهانش را در پی داشت و تیم برنامه ریزی او مانع از حضور سید در جلسه شورای اداری استان به ریاست رئیس جمهور شد اما وساطت مرحوم آیت الله ملک حسینی سبب شد سید در جلسه حاضر شود.
البته سید سال ها بعد و در استانه ی انتخابات ریاست جمهوری دهم در اسفند ۸۷در مصلی یاسوج و در ان اجتماع تاریخی مردم استان در استقبال از محمد خاتمی نامزد انروز انتخابات ریاست جمهوری دهم  سخنرانی کرد و به او  خیر مقدم گفت. آن اجتماع به حدی شلوغ بود که بعد ها عباس عبدی تحلیل گر مسائل سیاسی انرا یکی از علت های فشار به خاتمی و کناره گیری او از انتخابات ریاست جمهوری  عنوان کرده بود.
اتفاقات مجلس ششم و تحصن نمایندگان مجلس پایان ناخواسته ای برای سید باقر بود .احتمالا سید تمایل زیادی برای حضور در این تحصن نداشت اما با توجه به تعهد تشکیلاتی اش وی  هم به جمه مشارکتی های مجلس پیوست تا هم در انتخابات هفتم رد صلاحیت شود و هم تا مادامی که نظارت استصوابی بر این منوال باشد هیچ شانسی برای تاییدیه گرفتن نداشته باشد .
با این وجود  مدت هاست گفته می شود سید باقر نه تنها قصد حضور در صحنه انتخابات را دارد که حتما تایید صلاحیت خواهد شد و اتفاقا تاییدیه اش در جیبش است. استدلالی  که طرفداران او برای این حرف دارند خویشاوندی ای  است که خانواده سید باقر با خانواده  احمد جنتی دبیر قدرتمند شورای نگهبان  صورت داده اند. خویشاوندی ای  که هرگز تایید نشد و به نظر یک شایعه است . حتی به فرض صحت چنین خبری باز هم شکی نیست که با توجه به سازو کارهای سیاسی در کشور  و نوع نظارت از پایین به بالای هیئت های نطارت و بازرسی انتخابات، یک خویشاوندی هرگز نمی تواند ضمانتی برای تایید صلاحیت باشد.  شبیه همین صحبت ها در مورد تاجگردون نیز وجود دارد و گفته می شود وی  با خانواده ی احمد خاتمی خویشاوندی برقرار کرده است  که این صحبت هم هرگز تایید نشد.
سید باقر آخرین باری که در یک جمع عمومی به ایراد سخنرانی پرداخت مربوط به همایش اصلاح طلبان در یاسوج می باشد. همایشی که در ان حملات تندی به مدیریت  موسی خادمی استاندار  صورت گرفت ولی شخص سید باقر در ان سخنرانی ارام تر از هر زمانی سخن گفت. او کمی بعد در چند جلسه خصوصی به ضرس قاطع    اعلام  کانیداتوری   کرد  و مدعی شد که رایزنی های خوبی هم انجام داده است رایزنی هایی که نتیجه اش تقربا چهل روز دیگر مشخص خواهد شد.
علی ایهاالحال سید اگر بیاید باید حضورش را در بهارستان قطعی دانست و اگر هم به بهارستان رفت. باید خیلی زود منتظر تغییر و تحولات عمیق مدیریتی در استان باشیم و قطعا او دنبال تغییر استاندار و تیمش خواهد بود. سید خود در ابتدای دولت یازدهم گزینه ی اصلی استانداری استان بود اما اتفاقات پشت پرده و هراس نمایندگان فعلی از استانداری موسوی سبب شد چهره جدیدی در عالم سیاست استان رونمایی شود. این موضوع سبب اعتراض شدید طیف نزدیک به موسوی شد برخی از چهره های نزدیک به او از جمله رضاتوفیقی، سیدرضا عسکری، قاسم یزدانی و ....  در جلوی ساختمان وزارت کشور در خیابان فاطمی تجمع کنند  ولی ره به جایی نبردند  . بعدا نیز صحبت از حضور سید در مسند استانداری استان سمنان شد ولی در نهایت سید به جای خاصی نرفت.
شانس سید باقر مطابق محاسبات  فعلی سیاست در ایران اگر نگوییم صفر است لااقل با صفر فرقی ندارد. اما انچه که جالب است اصرار سید بر حضور است شاید این هم استراتژی او باشد که احتمالا در پشت ان برای روزهای اخر برنامه ای پنهان باشد. البته سید رهبر پذیرفته شده ای برای اصلاح طلبان بویراحمد  است و این امتیازی است که اصلاح طلبان بویراحمد بر خلاف اصلاح طلبان کهیگلویه دارند و همین موضوع  کمک می کند که سید حتی در صورت نبودن  خود با رهبری بتواند نیروها را دور یک نفر جمع کند هر چند آنها این وسط یک مشکل بزرگ دارند و حضور برخی نیروهای  اصلاح طلب در گرد زارع است این نیروها بدترین اتفاق ممکن برایشان حضورهمزمان سید و زارعی در انتخابات پیش‌رو است که در انصورت به احتمال زیاد از سید باقر حمایت میکنند ولی با کمی خجالت و شرمندگی.
سید برخلاف موحد اهل تیم داری و  کادر سازی بود همین الان هم نیروهای  توانمند زیادی هستند که با حمایت سیدباقر رشد کردند و در حال حاضر دارای جایگاه های بالای خوب در  کشور هستند که از جمله می توان به  خداداد غریب پور، ضیاء هاشمی، ریحان سروش مقدم  و... اشاره کرد.
در بخش بعدی این قسمت وضعیت کلی اصلاح‌طلبان بویراحمد، حضور بهرامی و اینکه او اصلاح‌طلب است یا خیر به همراه بررسی احتمال حضور وکیلی در یاسوج و سایر کاندیداهای احتمالی از جمله قوام فروزان بررسی خواهد شد.


قسمت اول (آیا اصلاح‌طلبان کهگیلویه از گذشته درس عبرت خواهند گرفت؟) [کلیک کنید]

قسمت دوم (شرایط خاص اصلاح‌طلبان کهگیلویه ادامه دارد) [کلیک کنید]

قسمت سوم (اختلافات دنباله‌دار اصولگرایان بویراحمد) [کلیک کنید]

قسمت چهارم (گزینه نهایی اصولگرایان بویراحمد کیست؟) [کلیک کنید]

قسمت پنجم (موحد می‌آید یا نمی‌آید؟) [کلیک کنید]

قسمت ششم (آیا موحد به آخر خط رسیده‌ است؟) [کلیک کنید]

قسمت هفتم (اگر موحد نیاید…) [کلیک کنید]

قسم هشتم (همه در کمین نیامدن موحد هستند) [کلیک کنید]

قسمت نهم(ترافیک کاندیداها در کهگیلویه (بخش اول)) [ کلیک کنید]
قسمت دهم ((بزرگواری؛… مجلس «آرپی‌جی» زن نمی‌خواهد!!)) [کلیک کنید]
قسمت یازدهم((اگر منطقیان و لاهوتی ردصلاحیت شوند…)) [ کلیک کنید]


کد مطلب: 139166

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/note/139166/سید-باقر-می-آید-یا-نمی-آید

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1