تاریخ انتشار
جمعه ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۴۷
کد مطلب : ۴۹۶۸۵۴
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی مساجد استان:
۷۰۰ کانون فرهنگی مساجد در کهگیلویه و بویراحمد فعال است
۰
کبنا ؛
این فعال فرهنگی تأکید کرد: امروز نیز کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، این رسالت بزرگ را ادامه میدهند و تلاش میکنند تا مسجد را به محور اصلی تربیت نسل جوان و پایگاه تمدنسازی اسلامی تبدیل کنند.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی مساجد استان گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن حدود ۷۰۰ کانون فرهنگی و هنری مسجدی و بیش از ۷۰ هزار عضو ثبتشده یکی از استانهای پیشرو در این عرصه است.
به گزارش کبنا نیوز، حجت الاسلام والمسلمین «علیرضا مقتدر» ظهر امروز به عنوان سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه شهر یاسوج، اظهار کرد: روزه یک عمل برای تقویت و بازسازی شخصیت هر انسان و همچنین تمرینی برای تقویت اراده و مسئولیتپذیری است.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان نه تنها برای تهذیب نفس بلکه برای اصلاح امور اجتماعی است، گفت: روزهداری برای انسان به این دلیل است که به یاد فقرا و مستضعفان باشد و روحیه ایثار و مساوات را در انسان تقویت کند.
وی روزه داری را برای تقویت روحیه ایثار، انفاق و کمک به فقرا، ایتام و نیازمندان و همچنین احیای ارزشهای انسانی و اسلامی دانست و افزود: مساجد کانون اصلی تربیت در ماه مبارک رمضان هستند و در این ماه مبارک، نقش هدایت فکری جامعه را دارند.
حجت الاسلام مقتدر از روزه به عنوان یک تمرین برای تقویت اراده و صبر در برابر وسوسههای نفسانی یاد کرد و یادآور شد: در طول تاریخ مساجد همواره مرکز تعلیم و تربیت، زمینه ساز رشد فکری، اخلاقی و اعتقادی نوجوانان و جوانان مساجد بودند.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه از احیای شبهای قدر تا نشستهای قرآنی و تفسیر همگی از فرصتهایی است که در مساجد فراهم میشود، ادامه داد: اگر رمضان را دروازهای برای تحولهای فردی و اجتماعی قرار دهیم، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد نیز میتوانند بستری برای استمرار و احیای این موضوع باشند.
وی یادآور شد: اگر بتوانیم روحیه تقوا، عبادت، انفاق و خدمت به مردم را در ماه مبارک رمضان تقویت کنیم، میتوانیم در طول سال این روحیه را از طریق احیای جایگاه مسجد حفظ و جامعهای پیشرو و تمدن ساز فراهم کنیم.
حجت الاسلام مقتدر با اشاره به اینکه در آستانه ۱۸ اسفند، سالروز تأسیس کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور قرار داریم، درباره اهمیت این مجموعههای فرهنگی و نقش آنها در اعتلای جامعه اسلامی، گفت: مساجد از صدر اسلام تاکنون نهتنها جایگاه عبادت و بندگی، بلکه مرکزی برای تعلیم، تربیت، فرهنگسازی و حل مسائل اجتماعی بودهاند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر، بیش از ۲۶ هزار کانون فرهنگی و هنری در سطح کشور فعال هستند که بیش از پنج میلیون نفر از جوانان و نوجوانان در آنها عضویت دارند، ادامه داد: این کانونها با اجرای طرحهای متنوع فرهنگی، قرآنی، هنری و اجتماعی، سهم بزرگی در تربیت نسل جدید و مقابله با تهاجم فرهنگی دارند.
حجت الاسلام مقتدر به جایگاه ویژه کهگیلویه و بویراحمد در فعالیتهای فرهنگی اشاره و افزود: خوشبختانه استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن حدود ۷۰۰ کانون فرهنگی و هنری مسجدی و بیش از ۷۰ هزار عضو ثبتشده یکی از استانهای پیشرو در این عرصه است.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: این کانونها در نقاط مختلف استان، اعم از شهرها و روستاها، مشغول فعالیتهای گستردهای در حوزههای معرفتی، اجتماعی و جهادی هستند.
وی گفت: با فعالیتهایی که در چند ماه گذشته در ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفته شاهد هستیم که با همکاری مؤسسه فرهنگی و آموزشی قلم چی کتابهای کمک درسی برای نخستین بار به کتابخانههای کانونهای مساجد اهدا شده است.
حجت الاسلام مقتدر یادآور شد: توزیع اقلام ورزشی شامل میز تنیس، میز و صندلی مطالعه برای تقویت فعالیتهای کانونهای فرهنگی و هنری اهدا شد.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد برگزاری مسابقات قرآنی، کتابخوانی و تواشیح و اقدامات مؤمنانه در حمایت از نیازمندان شامل توزیع گوشتهای گرم در سطح استان را از دیگر فعالیتهای این کانونها دانست.
وی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را بستری برای آینده روشن در جامعه خواند و افزود: بدون شک سرمایهگذاری برای تقویت فعالیتهای مسجدی و گسترش فعالیتهای فرهنگی و هنری در سطح جامعه یک ضرورت است.
حجت الاسلام مقتدر گفت: اگر بخواهیم جامعهای باایمان، اخلاق، بصیرت و مسئولیتپذیری داشته باشیم چارهای نداریم جز اینکه نقش تربیتی مساجد را در جامعه احیا کنیم.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد از مردم و مسئولان خواست کانونهای فرهنگی و هنری در مساجد را مورد حمایت قرار دهند، چراکه این کانونها، نهتنها محلی برای پرورش استعدادهای جوانان، بلکه دژ مستحکم فرهنگی در برابر تهدیدات فکری و اعتقادی دشمنان هستند.