تاریخ انتشار
يکشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۲۷
کد مطلب : ۴۱۳۰۰۲
مجید شاکری؛

تحریم جدید بانک مرکزی بر واردات غذا و دارو تاثیری ندارد

۰
تحریم جدید بانک مرکزی بر واردات غذا و دارو تاثیری ندارد
کبنا ؛یک تحلیلگر اقتصاد سیاسی با تشریح تاثیر تحریم های جدید آمریکا علیه بانک مرکزی ایران گفت: اگر چه این محدودیت ها خللی در تامین غذا و دارو بوجود نمی آورد اما باید کانال های واردات را متنوع کرد.
مجید شاکری در خصوص اعمال تحریم اخیر آمریکا علیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفت: اینکه بانک مرکزی بر اساس تحریم های جدید در چه حوزه ای می تواند فعالیت کرده و از حرکت در چه مسیری منع شده است مربوط به قواعد بسیار متاخرتر از قانون سال ۲۰۰۰ میلادی است. در NDAA با وجود اینکه تگ بانک مرکزی ، تگ ایران است ( معنی تگ ایران این است که بانک مرکزی کشورمان صرفا گرفتار تحریم های اولیه است و نمی تواند با امریکا کار کند) ، اما به جز آن، بانک مرکزی در قانون NDAA 2012  یک قانونی مختص به خود دارد که براساس آن بانک مرکزی ایران مشمول تحریم های ثانویه است. 
تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: بنابراین اگر تصور کنیم که تا قبل از وضع تحریم جدید،  بانک  مرکزی مشمول تحریم ثانویه نبوده ، تصوری اشتباه است. 
وی تصریح کرد: تحریم های ذیل NDAA 2012 با برجام رفع شد و پس از آن با خروج آمریکا از برجام، طبق دستور اجرایی ترامپ مجدد بازگشت. پس بانک مرکزی پیش از این هم مشمول تحریم ثانویه بوده است. این تحریم ثانویه به طور خاص غذا، دارو و موارد بشردوستانه را از حیطه محدودیت ها معاف کرده بود .
شاکری ادامه داد: با تحریم تازه امریکا علیه بانک مرکزی ، وقتی بانک مرکزی تگ SDGT خورده ، به موجب یک تفسیریه ای که اوفک در آبان سال 96 زمان اعمال کاتسا داده بود، نوشته استثناها(معافیت)هایی که در NDAA2012 هست، لزوما در تگ SDGT مطرح نیست. اما نگفته که حتما این استثناها و معافیت ها وجود ندارد. 
این تحلیگر اقتصاد سیاسی گفت: پس اینکه تصور کنیم با تحریم تازه آمریکا و الصاق برچسب SDGT به بانک مرکزی، لزوما غذا و دارو هم مشمول تحریم خواهد شد، غلط است چرا که موضوع را به تفسیر اوفک واگذشته است. 
شاکری ادامه داد: اما موضوعی که در اجرا وجود دارد این است: علیرغم اینکه تا به امروز آمریکایی ها اعلام می‌کردند که بانک مرکزی ایران از تحریم غذا و دارو معاف است اما وزارت خزانه‌داری آمریکا در عمل بر سر راه تجارت ایران با غیرآمریکایی ها بخصوص اروپایی ها انواع سنگ اندازی را انجام می‌داد به نحوی که از نتایج این سنگ اندازی، افزایش میزان خریدهای غذایی ایران مثل سویا و نهاده های دامی از مبداء آمریکا بود.
وی افزود: در واقع آمریکایی ها از این روش استفاده می کردند تا علیرغم اینکه ظاهرا ایران تحریم مواد غذایی و دارو نیست اما عملا خودشان مانع همکاری سایر کشورها با ایران می شدند و از طرف دیگر، تحت کانال های مورد نظارت خودشان، خریدهای ایران در حوزه مواد اولیه و نهاده ها را سامان می دادند.
شاکری تصریح کرد: اکنون در تحریم های تازه آمریکا بر علیه بانک مرکزی ایران، اینطور نیست که غذا و دارو هدف قرار گرفته شده باشد چراکه موضوع به تفسیر اوفک واگذار شده است؛ در ثانی آمریکایی ها می دانند که ایران در زمینه غذا و دارو تنها گزینه اش امریکا نیست. بنابراین باید مابین اینکه «معافیت های آمریکا برای غذا و دارو را تمدید نکرده وکانال های در اختیار خود را بسوزانند و نظارت بر جریان غذا و داروی وارداتی از سوی ایران را از دست بدهند» یا اینکه «این معافیت را در حدی حفظ کنند و این مسیر ادامه پیدا کند» یکی را انتخاب کنند. که انتخاب  معقول برای آمریکایی ها،  این است که این کانال ها را باز نگه دارند که بتوانند بر آن نظارت کنند.
وی گفت: پس اینکه بگوییم در صحنه اجرا لزوما اتفاق تازه ای رخ خواهد داد، اینطور نیست. هرچند در هر شرایطی متنوع سازی کانال های تامین مواد غذایی و دارو راهبردی است که ما را از هر خطری در آینده مصون می دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1