تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱۱ تير ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۰۳
کد مطلب : ۵۰۱۴۲۳
در باب برخی انتصابات در کهگیلویه و بویراحمد؛

آقای استاندار علاج واقعه پیش از وقوع کنید / تذکرات دلسوزان را نادیده نگیرید / یک روز همه باید در دادگاه عدل الهی پاسخگو باشیم

۰
آقای استاندار علاج واقعه پیش از وقوع کنید / تذکرات دلسوزان را نادیده نگیرید / یک روز همه باید در دادگاه عدل الهی پاسخگو باشیم
کبنا ؛فردی که شایستگی لازم را ندارد و شاید هم طی فرایندهایی غیرعادلانه به جایگاهی رسیده است، روشن است که نمی‌تواند از ارزش‌های انقلاب اسلامی که با خون شهدا تثبیت شده دفاع لازم را داشته باشد.
به گزارش کبنا، بر اساس فرمایشات نبی مکرم اسلام (ص)؛ «هر که ریاست و مسئولیتی را بپذیرد و بداند که اهلیت آن را ندارد در قبر و قیامت جایگاه او پر از آتش خواهد شد» (تاریخ الاسلام، جلد 120-101، صفحه 285) و همچنین؛ «هر که جلودار، مسئول عده‌ای از مسلمانان شود در حالی که می‌داند در بین مسلمین فردی بهتر از او وجود دارد پس خائن به خدا، رسولش و مسلمانان خواهد بود.»
حالا کم‌کم به سالگرد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می‌شویم. در آن انتخابات شاهد رقابت دو گفتمان متفاوت بودیم؛ گفتمان سعید جلیلی که موافق وضع موجود و گفتمان مسعود پزشکیان، که قائل به برخی اصلاحات بود. هر چند در آن ایام کمتر به پیروزی پزشکیان امید بود، اما بالاخره نام او از صندوق آراء بیرون آمد و جلیلی دومین شکست خود را ثبت کرد تا پس از یک دهه تلاش باز هم از دست‌یابی به کرسی ریاست جمهوری محروم شود.
در بین استان‌های کشور، کهگیلویه و بویراحمد نخستین استانی بود که شاهد تغییر استاندارش بودیم؛ انصاب یداله رحمانی به عنوان استاندار کهگیلویه و بویراحمد که سوابق مدیریتی و اقتصادی بسیاری به‌ویژه در حوزه برنامه و بودجه داشت، امیدهای زیادی را در دل مردم و فعالین سیاسی استان زنده کرد. استاندار جدید کهگیلویه و بویراحمد بارها در جلسات عنوان کرده که نیروی انسانی مهمترین عامل توسعه است. اما با این وجود می‌بینیم که برخی تغییرات مدیریتی و انتصابات چندان با این ایده‌های استاندار همراستا نیستند.
البته برخی از انتصابات در کهگیلویه و بویراحمد در دوره جدید قابل قبول هستند و نمی‌توان آن چند انتصاب غیرهمراستا با استاندار را به همه انتصابات تعمیم داد. به‌هرحال وقتی می‌توان امیدوار بود که در تیم مدیریتی استان شاهد انسجام مدیریتی باشیم. وقتی مدیری گفتمان دولت را قبول ندارد و اتفاقاً در ایام انتخابات علیه رئیس جمهور فعالیت کرده و مهمتر از آن در بین شایستگان آن حوزه رتبه چهارم و پنجم را هم کسب نمی‌کند بر مسند مدیریتی تکیه می‌زند، چگونه می‌توان امیدوار بود که به سیاست‌های دولت عمل کند. بالاتر از این دیده‌ایم در برخی دانشگاه‌های استان افرادی بر مسند ریاست تکیه زده‌اند که نه تنها با دولت همسو نیستند بلکه در ایام انتخابات، گفتمان پزشکیان را گفتمان دروغ خوانده بودند.
علاوه بر این، ما شاهد انتصاباتی هستیم که فارغ از گرایش سیاسی، دارای احکام قضایی هستند. برخی از سرپرستان دستگاه‌های اجرایی در کهگیلویه و بویراحمد احکام قضایی قطعی و بدوی دارند. روشن است که این افراد نمی‌توانند همسو با گفتمان مبتنی بر عدالت و فسادستیزی رئیس جمهور عمل کنند. وقتی که رئیس جمهور از عدالت حرف می‌زند و یکی از مؤلفه‌های گفتمانی دولت را فسادستیزی عنوان می‌کند، دیگر نباید از افرادی برای مدیریت استفاده کرد که در گذشته احکام قضایی داشته‌اند. روشن است که از نظر قانونی، چنین انتصاباتی منعی ندارند، اما بحث بر سر پیامدهای اجتماعی این انتصابات است. این انتصابات از نظر اجتماعی مورد پذیرش بخش زیادی از عدالتخواهان و فعالان اجتماعی در استان نیست. چرا که مدیران صرفاً مهره‌های اجرایی نیستند، آنها مسئولیت اجتماعی نیز دارند و در چشم شهروندان به عنوان الگو نگریسته می‌شوند. اگر این الگوها کمترین خدشه‌ای داشته باشند، شهروندان نه تنها نسبت به آن مدیران، بلکه ممکن است نسبت به نظام اداری بدبین شوند.
روشن است که نظام جمهوری اسلامی بر پایه عدالت برقرار شده است؛ در همین جنگ تحمیلی اخیر، این کشور بیش از 950 نفر از شهروندانش را از دست داد. خون شهیدان است که این انقلاب و کشور را بیمه کرده است. واضح است که شهدای جنگ تحمیلی هشت‌ساله و جنگ اخیر، به خاطر ارزش‌هایی که این نظام بر پایه آنها بنا شده، جانشان را فدا کرده‌اند. یکی از این ارزش‌ها هم عدالت و دیگری شایسته‌سالاری است. فردی که شایستگی لازم را ندارد و شاید هم طی فرایندهایی غیرعادلانه به جایگاهی رسیده است، روشن است که نمی‌تواند از ارزش‌های انقلاب اسلامی که با خون شهدا تثبیت شده دفاع لازم را داشته باشد. ارزش‌هایی که برگرفته از قیام امام حسین (ع) هستند؛ امامی که با قیام خود به دنبال اصلاح امت جدش رسول خدا و احیای دو فرضیه مهم امر به معروف و نهی از منکر بود.
بنابراین از استاندار کهگیلویه و بویراحمد تقاضا می‌شود نسبت به برخی از انتصابات که ابهامات و انتقادات زیادی حول آنها وجود دارد تجدید نظر نماید. کهگیلویه و بویراحمد و به کل کشور این روزها بیش از هر چیز به همبستگی و انسجام نیاز دارند. برخی انتصابات می‌توانند اختلالاتی در تقویت این اهداف به وجود بیاورند. از طرف دیگر، چنین انتصاباتی حتی در بین بدنه همان دستگاه‌های اجرایی نیز گلایه‌ها و انتقاداتی در پی داشته‌اند و علاوه بر این، این انتصابات، انسجام سیاسی دولت در استان را نیز ممکن است خدشه‌دار کنند. بنابراین باید علاج واقع پیش از وقوع کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما

اردوغان؛ دوست تهران یا تل‌آویو؟

اردوغان؛ دوست تهران یا تل‌آویو؟

در سال ۱۴۰۴ با تشدید تنش‌های میان ایران و اسرائیل، ترکیه دوباره در واکنش‌های منطقه‌ای ...
سرنوشت رابطه ایران و آژانس چه خواهد شد؟

سرنوشت رابطه ایران و آژانس چه خواهد شد؟

شرایط ایران با شورای حکام و شخص مدیرکل آن مناسب نیست. حتی در صورتی که ایران بخواهد از ...
آیا خاندان ترامپ قدرت را در آینده آمریکا قبضه خواهند کرد؟

آیا خاندان ترامپ قدرت را در آینده آمریکا قبضه خواهند کرد؟

اریک ترامپ به تازگی در مصاحبه‌ای گمانه‌زنی‌ها در خصوص تلاش برای جانشینی پدرش را تقویت ...
1