تاریخ انتشار
سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۳۲
کد مطلب : ۴۹۸۸۳۶
پس از یک‌ماه‌ونیم از انتصاب رئیس جدید؛

تغییرات گسترده در دانشگاه یاسوج شروع شد / معاونت‌های مالی، دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تغییر کردند / (+ تحلیل و توصیه‌ کبنانیوز)

۱۹
۵
تغییرات گسترده در دانشگاه یاسوج شروع شد / معاونت‌های مالی، دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تغییر کردند / (+ تحلیل و توصیه‌ کبنانیوز)
کبنا ؛پس از یک‌ماه‌ونیم از حضور سرپرست جدید دانشگاه یاسوج، بالاخره سه معاونت این دانشگاه نیز تغییر کرد که در ظاهر نشان می‌دهد دانشگاه قرار است به ریل اصلی خود بازگردد. اما به‌هرحال باید دید در آینده چه اتفاقاتی رخ می‌دهد.
به گزارش کبنا، عوامل متعددی در توسعه یک منطقه تأثیر دارند که یکی از مهمترینِ آن‌ها دانشگاه‌ و نظام آموزش عالی است. بسیاری از نظریه‌پردازان توسعه، زیربنای هر نوع توسعه‌ای را آموزش می‌دانند؛ نظام آموزشی هم از دو مسیر آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها می‌گذرد.
در استان کهگیلویه و بویراحمد، همواره تغییر رؤسای دانشگاه‌ها با حواشی و چالش‌هایی همراه بوده است. این در حالی است که انتظار می‌رود فضای دانشگاه مستقل از دیگر حواشی سیاسی باشد و اتفاقاً دولت چهاردهم تأکید بسیاری بر استقلال دانشگاه‌ها دارد. البته این مسأله در دولت‌های یازدهم و دوازدهم نیز پیگیری شد، اما به یک‌باره در دولت سیزدهم، دانشگاه تا حد زیادی نقش ایدئولوژیک و کارراه‌بنداز سایر بخش‌های سیاسی به خود گرفت. ولی‌ به‌هرحال باز هم در دولت جدید گویا قرار است به استقلال دانشگاه بها داده شود.
تغییر رئیس دانشگاه یاسوج که در روزهای پایانی سال 1403 اتفاق افتاد، امیدواری‌هایی را در بدنه اجتماعی و مطالبه‌گران حوزه آموزش و پژوهش در استان کهگیلویه و بویراحمد به وجود آورد. چرا که پیش از این در دوره رئیس پیشین این دانشگاه، اقداماتی مشاهده شد که بیش از هر چیز نشان‌دهنده عدم استقلال دانشگاه و کشیده شدن پایش به حواشی سیاسی بود. حضور رئیس پیشین در ستاد مخالفین مسعود پزشکیان و ایجاد موانعی برای حامیان رئیس جمهور، بیش از پیش موجب نارضایتی از عملکرد او شده بود. وی هر چند سعی کرد دست به تغییراتی برای ابقاء بزند، اما در نهایت، یکی از مهمترین معاونت‌های این دانشگاه در اختیار یکی از حامیان دولت در سایه باقی ماند. تا این‌که روز گذشته، رئیس جدید دانشگاه، دست به تغییر سه معاونت در دانشگاه زد. مهدی نوری‌پور که به نظر می‌رسد کار خود را به دو از حاشیه و در فضایی علمی آغاز کرده، با این تغییرات این پالس را به جامعه مخابره کرد که گویا قرار است دانشگاه به ریل اصلی خود بازگردد.
متأسفانه در سال‌های اخیر، حواشی سیاسی‌ای که حول رئیس و مجموعه معاونین او شکل گرفته بود، در نهایت منجر به افت شاخص‌های آموزشی و پژوهشی در دانشگاه یاسوج و تنزل رتبه آن در سطح ملی شد. در واقع، آن اقدامات که اغلب رنگ و بوی سیاسی داشتند، پیامد خود را در همه بخش‌های دانشگاه بر جای گذاشتند.
حال رئیس جدید با این انتصابات نشان داد که علاوه بر تخصص، معیارهایی همچون جوان‌گرایی و عدم سیاسی‌کاری را نیز در نظر دارد. معاون مالی دانشگاه یاسوج که در طول سال‌های گذشته و به‌ویژه در همین ماه‌های اخیر به شدت مورد انتقاد واقع شده بود، توسط نوری‌پور برکنار شد تا جایش را به حسین قائمی اصل بدهد. از طرف دیگر، سید کرامت هاشمی عنا به عنوان معاون دانشجویی به جای محسن آرمین نشست و مهدی شریف‌زاده به‌جای علی ایلون کشکولی، به معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه منصوب شد.
هر چند هر سه انتصاب، نوید فرارفتن از حواشی سیاسی را می‌دهد، اما بیش از همه، تغییر معاون مالی دانشگاه موجب انتقاد به تیم مدیریتی پیشین شده بود. وی که یکی از نیروهای اصولگرای دولت گذشته بود، ابتدا مدیرکل حوزه ریاست دانشگاه را بر عهده داشت و سپس به معاونت مالی و اداری دانشگاه رسید. به دلیل انتقاداتی که به عملکرد او در طول سه سال گذشته وجود دارد، به زودی در همین پایگاه خبری به صورت مستقل و با تفصیل عملکرد او مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
به‌هرحال این تغییرات را باید به فال نیک گرفت. ولی در نهایت انتظار افکار عمومی از رئیس جدید دانشگاه این است که نگذارد باز هم دانشگاه همان مسیر رئیس پیشین را در پیش بگیرد. دانشگاه یاسوج از نظر بسیاری از شاخص‌ها وضعیت مطلوبی ندارد؛ تعداد فصلنامه‌های دانشگاه متناسب با ظرفیت علمی اساتید نیست. تعداد همایش‌های سالیانه در دانشگاه بسیار اندک است. برخی از رشته‌های جدید که در سایر دانشگاه‌ها ارائه شده، در دانشگاه یاسوج وجود ندارد. توجه چندانی به گسترش تحصیلات تکمیلی در دانشگاه نمی‌شود. نسبت اعضای هیأت علمی به تعداد دانشجو نیز در مقایسه با دانشگاه‌های بزرگ، پایین است. اما علاوه بر مسائل آموزشی، در حوزه رفاهی نیز دانشجویان و اساتید با مشکلاتی در طول سال‌های گذشته مواجه بوده‌اند؛ ظرفیت پایین خوابگاه‌ها؛ چه خوابگاه متأهلی و چه مجردی، در کنار وضعیت نامناسب سلف‌سرویس دانشگاه موجب نارضایتی دانشجویان شده بود. حتی مسیر رفت و آمد به سلف‌سرویس مرکزی دانشگاه نیز از وضعیت مناسبی برخوردار نیست؛ به ویژه در ایام زمستان و با بارش باران، رفت‌وآمد برای دانشجویان بسیار سخت می‌شود. تعداد کم اتوبوس‌ها نیز موجب انتقاد دانشجویان شده است.
علاوه بر این دو مسأله، لازم است که کتابخانه‌های دانشگاه نیز تجهیز شوند. متأسفانه در طول سال‌های گذشته، کتابخانه‌های دانشگاه چندان به‌روز نشده‌اند و بخش زیادی از کتاب‌های منتشر شده در سال 1400 به این‌سو در کتابخانه‌های دانشگاه پیدا نمی‌شوند. بنابراین پیشنهاد می‌شود در همین ایامی که نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود، تمامی آثار منتشر شده در سال‌های اخیر از طریق نمایشگاه کتاب خریداری و در اختیار کتابخانه‌های دانشگاه قرار گیرند.
چنانچه تیم مدیریتی جدید بتواند در آرامش و بدون حاشیه، خلأها و نارسایی‌های دانشگاه را حل کند، می‌توان امیدوار بود که دانشگاه بتواند نقش خود در توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد را از سر بگیرد.
نام شما

آدرس ايميل شما

بکو
Iran, Islamic Republic of
عدم سیاسی کاری. با مزه بود. رییس قبلی سیاسی بود. الان هم هست.
عادل
Iran, Islamic Republic of
کمایی عزیز خیلی خوش خیالید رییس جدید نیروی منتظریان است از قدیم هم خودش و ایل وتبارش اصول گرا بودند خیال نکنید که شاهکار شده است
دانشجو
Iran, Islamic Republic of
چه عجب و صندلی جدا وابی
Iran, Islamic Republic of
توصیه میشه کبنا اخلاقی عمل‌ کنه و انصاف داشته با‌شه و بعد دم از اخلاق بزنه
Iran, Islamic Republic of
انتخاب غلط وبی ارتباط وغیره مرتبط رشته ادبیات عرب معاون اداری مالی!
کارمند دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
یه سوال؟
معاون مالی قبل/ اگر به کارنامه علمی ایشان نگاه کنید دروس ریاضی یک و ریاضی دو با معادلات دیفرانسیل را بعد هر کدام دوبار افتادن با نمره ده هر سه را پاس کرده حالا تو بخوان این حدیث مفصل را
حداقل دکتر قایمی شخصی تیزهوش و بسیار قانونمند ست
کارمندان
Iran, Islamic Republic of
آب بریز
Iran, Islamic Republic of
حسین قایمی دردانشگاه یاسوج نه مقبولیتی دارد نه محبویتی.
نه هم رشته تحصیلی ودرسی او به کار مالی واداری مبخورد ونه هم تخصصی دراین حوزه داشد
اگر اینقدر علاقه به پست داشت باید درهمون دانشکده می ماند
Iran, Islamic Republic of
نه که در دوره قبل خیلی افراد با پست هاشون مرتبط بودند
علی
United States
اون کسی که ربط نداشت به این معاونت اون لیسانس مشروطی با معدل ۱۲ هست که ریاضیات پیش دانشگاهی رو ۶ آورده بود نه یه نخبه مثل قائمی. اون نه تنها به این معاونت ربط نداشت بلکه با هیئت علمی هم ربط نداره
خودتی
Iran, Islamic Republic of
آب بریز
اصلاحات
United States
دکتر حسین قائمی آنقدر توانمند است که لیاقت بالاتر از این رو داره . برای اون عده دلواپس اینو بگم دفاع از معاون قبلی دفاع از یک ضعیف ترین آدم دانشگاه نکنن
Iran, Islamic Republic of
اول ابلاغ قول ورود به ریل همه میدهند
Iran, Islamic Republic of
دانشگاه یاسوج به شدت غیر علمی اداره می شود.این دانشگاه از بسیاری از دانشگاههای هم رده خود مقل دانشگاههای شهرکرد خرم اباد بوشهر هم عقب افتاده تر شده است.این دانشگاه نیازمند نیروهای دلسوز فکور باشرف علمی دقیق حساس و باتوان و عقلانیت و تدین و اخلاق بالا می باشد//
Iran, Islamic Republic of
دانشگاه باید علمی باشد و لاغیر.دانشگاه نباید اسیر مسائل سطحی شود.باید عمق محرومیت های استان را بفهمد و مشکلات عدیده استان را حل کند.
ف.ق
Iran, Islamic Republic of
هاشمی عنا یک روز تجربه مدیریت ندارد.

نتبجه: بده بستان و پست طلبی در دولت ناموفق وفاق
کارمند
Iran, Islamic Republic of
از کجا داری میگی؟ ایشون الان ۱ سال مدیر گروهه.. از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ هم در سازمان حفاظت محیط زیست کشور بعنوان کارشناس ارشد حوزه آب و هوا بود... بسوز برادر
رضا
Iran, Islamic Republic of
جهت اطلاع دوستانی که دنبال تخریب هستند عرض کنم که احتمالا شما از دقت درایت و قانون مندی آقای دکتر قائمی واهمه دارید و گرنه خوب می دانید که چنین صفاتی که به ایشان نسبت می‌دهید فقط از سر بغض و کینه است.
Iran, Islamic Republic of
خداکنه بدتر نشه ،البته این متن شما خودش گویای آن هست که این تغییر سرچشمه درمناسبات سیاسی دارد اتفاقا،وگرنه اینگونه صراحتا جرات حرف زدن نداشتین
از گوگل برای تغییر نام خلیج فارس شکایت کنید

از گوگل برای تغییر نام خلیج فارس شکایت کنید

یک فعال سیاسی و عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت در پستی در شبکه ایکس (توئیتر) به وزیر امور ...
چرا سطح انتظارات آمریکایی‌ها از مذاکره مدام تغییر می‌کند؟

چرا سطح انتظارات آمریکایی‌ها از مذاکره مدام تغییر می‌کند؟

در بحث موشکی من با خلع سلاح ایران موافق نیستم، اما به هر حال، باید در این زمینه، به توافقی ...
ترامپ توافق بهتری از اوباما با ایران می‌بندد؟ / موقعیت تهران در برخی زمینه‌ها قوی‌تر شده و یک تضمین مهم می‌خواهد

ترامپ توافق بهتری از اوباما با ایران می‌بندد؟ / موقعیت تهران در برخی زمینه‌ها قوی‌تر شده و یک تضمین مهم می‌خواهد

ترامپ باید نشان دهد که می‌تواند به توافقی بهتر از آنچه که بهم زد، با تهران دست یابد.
1