تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۴ ساعت ۱۹:۰۱
کد مطلب : ۵۰۴۸۹۶
در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان کهگیلویه و بویراحمد مطرح شد؛

مدیرعامل نماسازان مروارید دهدشت: آقای استاندار با نرخ ارز ۱۳۴ هزار تومانی چطور بدهی تسهیلات را تسویه کنیم؟/ استاندار: تا پایان سال اقدام قضایی را متوقف کنید؛ بخشودگی بدهی شرکت در سفر رئیس جمهور مطرح شود

۴
۰
مدیرعامل نماسازان مروارید دهدشت: آقای استاندار با نرخ ارز ۱۳۴ هزار تومانی چطور بدهی تسهیلات را تسویه کنیم؟/ استاندار: تا پایان سال اقدام قضایی را متوقف کنید؛ بخشودگی بدهی شرکت در سفر رئیس جمهور مطرح شود
کبنا ؛
مدیرعامل شرکت نماسازان مروارید با گلایه از شرایط بازپرداخت تسهیلات ارزی گفت: «الان نرخ یورو ۱۳۴ هزار تومان است، چطور باید پرداخت کنیم آقای استاندار؟ فکر نمی‌کنم هیچ‌یک از صنایعی که از بانک ارز دولتی گرفته‌اند توانسته باشند تسویه کنند، چون ندارند. نرخ باید طوری باشد که بتوانیم پرداخت کنیم.»
به گزارش کبنا نیوز، روز چهارشنبه (16 مهرماه 1404) جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان کهگیلویه و بویراحمد با 6 دستور کار و بررسی مشکلات شرکت ها و صنایع استان برگزار شد. در این نشست مشکلات واحد تولید آجر سفال شرکت نماسازان مروارید دهدش بررسی شد.
در ابتدای جلسه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: در این جلسه با شش دستور کار به‌منظور رفع موانع تولید، ان‌شاءالله نتایج مطلوبی حاصل شود و بتوانیم تصمیمات مؤثری برای حمایت از واحدهای تولیدی اتخاذ کنیم.
وی با بیان اینکه نخستین دستور کار جلسه مربوط به واحد تولید آجر سفال و شرکت نما‌سازان مروارید دهدشت است، افزود: این واحد ظرفیت مناسبی در اشتغال و سرمایه‌گذاری در شهرستان کهگیلویه دارد و در سال ۱۳۹۱ تسهیلات ارزی به مبلغ ۱۰ میلیون یورو از بانک صنعت و معدن دریافت کرده اما تاکنون بازپرداختی نداشته است.
وی گفت: بانک صنعت و معدن اکنون اعلام کرده که بازپرداخت باید به نرخ روز انجام شود و با افزایش شدید قیمت ارز، بدهی این واحد به‌صورت تصاعدی رشد کرده است.
موسویان با اشاره به بخشنامه‌های بانک مرکزی مبنی بر پرداخت تسهیلات به یوم‌الادا، افزود: این مسئله فشار مضاعفی بر واحد تولیدی وارد کرده و عملاً توان بازپرداخت از بین رفته است.
وی گفت: پیشنهاد این است که عملیات قضایی و اجرایی بانک متوقف شود و در صورت نیاز، این موضوع در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان و کشور مطرح شود تا با اعطای مهلت تا پایان سال، فرصت لازم برای حل مشکلات این واحد فراهم گردد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه مقرر بود با دریافت تسهیلات ریالی جدید، دو خط تولید غیرفعال کارخانه فعال شود تا درآمد حاصل از تولید صرف بازپرداخت بدهی شود.
همچنین رئیس زاده مدیرعامل شرکت نماسازان مروارید در پاسخ به استاندار اظهار کرد: متأسفانه بانک صنعت و معدن به دلیل بدهی‌های گذشته این واحد با پرداخت تسهیلات جدید موافقت نکرده است.
وی گفت: کل مجموعه کارخانه به ارزش حدود دو هزار میلیارد تومان در رهن بانک صنعت و معدن است و سایر بانک‌ها به همین دلیل حاضر به پذیرش وثایق جدید نیستند.
وی با بیان اینکه رقم بدهی ارزی این واحد که در ابتدا حدود یک میلیارد و ۱۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان بود اکنون به بیش از هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است، افزود: پرداخت چنین رقمی برای این واحد تولیدی غیرممکن است و لازم است با نگاه حمایتی و در قالب سیاست‌های رفع موانع تولید، راه‌حلی برای این مشکل اندیشیده شود.
در ادامه نشست خانم رجب‌پور، رئیس بانک صنعت و معدن استان گفت: شرکت نماسازان مروارید از سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ بخشی از تسهیلات ارزی و ریالی خود را بازپرداخت کرده اما به دلیل مشکلات فنی و توقف تولید در بخشی از خطوط، نتوانسته بازپرداخت را ادامه دهد.
وی با بیان اینکه این واحد تولیدی در ابتدا شش فقره تسهیلات ریالی و یک فقره تسهیلات ارزی برای خرید ماشین‌آلات دریافت کرده بود، افزود: قرار بود با راه‌اندازی دو کوره اصلی کارخانه، تولید به حداکثر ظرفیت برسد اما متأسفانه یکی از کوره‌ها به دلیل ریزش از مدار خارج شده و تاکنون تعمیر نشده است.
رئیس بانک صنعت و معدن استان گفت: این شرکت تاکنون دوبار از فرصت امهال بدهی استفاده کرده اما همچنان نتوانسته بازپرداخت مناسبی داشته باشد و از سال گذشته نیز پرداخت‌های ماهانه آن به بانک متوقف شده است.

رجب‌پور افزود: رقم بدهی این واحد اکنون شامل ۳۲ میلیون و ۵۵۳ هزار یورو تسهیلات ارزی و حدود ۶۶ میلیارد تومان بدهی ریالی است. پیش از این توافق شده بود شرکت به صورت ماهانه مبلغی را به بانک پرداخت کند اما از سال گذشته به دلیل مشکلات مالی، این روند متوقف شد.
وی گفت: برای اینکه بتوانیم این طرح را به بهره برداری برسانیم، در صورت موافقت بانک مرکزی با بخشودگی جریمه تسهیلات ارزی، بدهی ارزی از ۳۲ میلیون یورو به حدود ۱۶ میلیون یورو کاهش خواهد یافت و این می‌تواند راه را برای تسویه بدهی و ادامه فعالیت کارخانه هموار کند.
رجب‌پور با اشاره به مذاکرات انجام شده، افزود: برای تأمین منابع مالی و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام کارخانه، از جمله خطوط خشک‌کن و کوره‌های هافمن، مذاکراتی با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) صورت گرفته است تا با ورود به‌عنوان سرمایه‌گذار یا سهامدار بخشی از مشکلات برطرف شود.
در ادامه نشست، رئیس‌زاده، مدیرعامل شرکت نماسازان مروارید دهدشت با اشاره به مشکلات فنی و مالی کارخانه گفت: با توجه به اینکه یکی از دلایل اصلی توقف تولید، فرسودگی کوره و عدم تأمین به‌موقع منابع مالی برای تعمیر و نوسازی آن بود.
وی افزود: در صورت راه‌اندازی سه پروژه اصلی شامل خطوط خشک‌کن، کوره هافمن و تکمیل خط دوم تولید، کارخانه قادر خواهد بود به سرعت بدهی‌های ریالی و بخشی از بدهی ارزی خود را تسویه کند.
رئیس‌زاده ادامه داد: متأسفانه در زمان خرید ماشین‌آلات به اجبار از تأمین‌کنندگان چینی خرید کردیم و بخشی از تجهیزات وارد شده کیفیت لازم را نداشت و پس از مدت کوتاهی دچار مشکل شد. در صورتی که بتوانیم منابع مالی لازم برای تکمیل پروژه‌ها را تأمین کنیم، امکان بازپرداخت بدهی‌ها و افزایش چندبرابری ظرفیت تولید وجود دارد.
وی تأکید کرد: تا زمانی که نرخ بازپرداخت تسهیلات ارزی با نرخ آزاد محاسبه می‌شود، واحدهای تولیدی توان بازپرداخت نخواهند داشت و باید برای این موضوع در سطح ملی تصمیم‌گیری شود.
استاندار در این بین از رئیس شرکت پرسید که در صورت بخشودگی جریمه توان پرداخت دارید؟
رئیس زاده گفت: الان نرخ ارز 134 هزار تومان است، چطور باید پرداخت کنیم آقای استاندار؟ فکر نمی کنم هیچ کدام از صنایعی که از بانک ارز دولتی گرفته اند تسویه کرده باشند، چون ندارند. نرخ باید طوری باشد که بتوانیم پرداخت کنیم.
استاندار نیز گفت: ارز آزاد است، ارز نیمایی برای این موضوعات نمی دهند. ارز نیمایی الان 134 هزار تومان است.
رحمانی افزود: اولا این موضوع را در نظر بگیرید که با توجه به صحبت دادستان مرکز استان آقای موسوی این موضوع قضایی نشود. در سفر رئیس جمهور می توان این موضوع را برای بخشودگی پیگیری کرد.
رجب زاده رئیس بانک صنعت و معدن استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه گفت: پیشنهاد من این است که با توجه به سخنان آقای رئیس زاده در خصوص نوسازی خطوط خشک‌کن، تولید 4 برابر خواهد شد. اگر یک  شرکت مشاور وارد این پروژه شود و زمانی تعیین کند که پروژه را تکمیل و به بهره برداری برساند، در طول این مدت قبل از بهره برداری بخشی از بدهی خود را تسویه کنند.
خانم رجب‌پور، رئیس بانک صنعت و معدن استان افزود: بر اساس توافق انجام شده، قرار است حساب فروش شرکت نماسازان مروارید دهدشت به بانک صنعت و معدن منتقل شود تا از محل گردش مالی، بخشی از بدهی‌ها بازپرداخت گردد.
وی با بیان اینکه این اقدام به بانک کمک می‌کند تا بدهی این واحد تولیدی را از سرفصل غیرجاری خارج و برای آن مصوبه امهال یا تقسیط مجدد دریافت کند، افزود: مقرر شد از محل این حساب، بانک چک‌هایی از شرکت دریافت کند تا روند تسویه بدهی تسهیل شود.
رجب‌پور گفت: پیش‌بینی شده است با شروع این روند و در صورت اجرای مصوبه هیئت‌مدیره بانک، شرکت ماهانه بین یک‌ونیم تا دو میلیارد تومان از بدهی ریالی خود را بازپرداخت کند تا طی حدود ۳۳ ماه بدهی ریالی تسویه شود.
وی با تأکید بر اینکه متوقف کردن اقدامات قانونی بانک بدون برنامه عملی به نتیجه نخواهد رسید، افزود: اگر بازپرداخت ریالی منظم آغاز شود و یک شرکت مشاور نیز برای برآورد هزینه و زمان‌بندی تکمیل سه پروژه اصلی کارخانه وارد عمل شود، بانک نیز آماده است برای تعیین تکلیف بدهی ارزی همکاری کند.
رئیس بانک صنعت و معدن استان با اشاره به بدهی ریالی شرکت به مبلغ حدود ۶۶ میلیارد تومان، گفت: اگر شرکت بتواند از همین ماه ماهانه دست‌کم دو میلیارد تومان پرداخت کند، عملیات اجرایی بانک متوقف خواهد شد و مسیر برای استفاده از ظرفیت ستاد تسهیل و حتی طرح موضوع در سطح ملی باز می‌شود.
وی همچنین افزود: موضوع بدهی ارزی این واحد تولیدی در سفر هیئت دولت به استان مطرح خواهد شد تا در سطح ملی برای آن تصمیم‌گیری شود.
تذکر استاندار برای خاموش کردن لامپ های اضافی سالن
استاندار گفت: مصوب شود که بدهی ریالی حداقل ماهی 2 میلیارد تومان پرداخت شود، و فعلا بانک صنعت معدن تجارت اقدام قضایی نشود و در خصوص بحث ارزی نیز آقای موسویان و آقای عسگری در سفر رئیس جمهور مطرح کنند. بعد از حل مشکل ارزی روی خطوط تولید بازنگری و بازبینی هایی انجام شود.





 
نام شما

آدرس ايميل شما

دهدشت
Iran, Islamic Republic of
خیلی زرنگه تمام اعتبارات را گرفته قبلاً حالا هم بهانه میاره
Iran, Islamic Republic of
اگه بومی بود هم همینطور مهربان بودین و میلیون ها دلار رو برای بخشش تلاش میکردین؟ یا چون هم استانی جناب استانداره؟؟؟

ما ک صنعتی نداریم اینم تعطیل کنید وقتی فقط داره سود میبره این آقا و هیچ آورده ای برای استان نداره و تسهیلاتی ک میتونه زندگی هزاران هم استانی رو متحول کنه رو ب این دادین و ب راحتی میگید بعد ۱۳ ۱۴ سال پرداخت بدهی نداشته و الان چون ارز گرون شده نمیتونه پرداخت کنه!!!!!
پارسال چرا پرداخت نکرده؟؟؟؟
۲ سال پیش چرا؟؟؟؟؟
۳ سال پیش چرا؟؟؟؟؟؟؟

این آقا نمیخواد پرداخت کنه و از محرومیت و اشتغال پایین این شهر و استان استفاده میکنه
ایا کسی میتونه اینچنین رفتاری داشته باشه اگه..... !؟!؟
عبدی
Iran, Islamic Republic of
کم کاری این کارخانه کاملآ روشن است
رویه بدهکاران کلان بانکی را در پیش گرفته
یکسال پیش تا الان هیچ قسطی واریز نشده چرا؟
چون نرخ تورم ۷۰%فعلی و فقط جریمه 6%بانکی مقرون به صرفه است تا بخواهد قسط بدهد
حق دیگران است که نزد این کارخانه مانده
و این بانک نمی‌تواند به دیگران تسهیلات بدهد
ستاد تسهیل باید متخصص باشد که نیست
Iran, Islamic Republic of
باید سرمایه گذار متوجه شرایط کشور باشه و صرفا تسهیلات ریالی بگیره
ماجرای حضور هواپیماهای سوخت رسان آمریکا در خاورمیانه چیست؟

ماجرای حضور هواپیماهای سوخت رسان آمریکا در خاورمیانه چیست؟

حضور هواپیماهای سوخت رسان آمریکا در منطقه، چندان چیز عجیبی نیست و پیش از این نیز آمریکا ...
اسرائیل و ایران چگونه به جنگ رسیدند و چگونه می‌توان از جنگ بعدی جلوگیری کرد؟ / تهران و تل‌آویو چه در سر دارند؟

اسرائیل و ایران چگونه به جنگ رسیدند و چگونه می‌توان از جنگ بعدی جلوگیری کرد؟ / تهران و تل‌آویو چه در سر دارند؟

جنگ ۱۲ روزهٔ ژوئن ۲۰۲۵ یک لحظهٔ تعیین‌کننده بود: اسرائیل، ایران و ایالات متحده تمایلی ...
بیت‌کوین به ۱۱۸۷۰۰ دلار رسید | ادامه رشد دوج کوین | فشارهای جدید واشنگتن و توکیو به بازارهای کریپتو

بیت‌کوین به ۱۱۸۷۰۰ دلار رسید | ادامه رشد دوج کوین | فشارهای جدید واشنگتن و توکیو به بازارهای کریپتو

اقتصادنیوز: تعطیلی‌هایی که موجب تأخیر در انتشار داده‌ها و تضعیف شفافیت مالی می‌شوند، ...
1