تاریخ انتشار
سه شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۰۸:۱۶
کد مطلب : ۵۰۰۰۰۷
شورای فرهنگ عمومی شهرستان کهگیلویه با حضور مدیران کل

مدیران کل به کهگیلویه آمدند و رفتند / شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و نبرد ناتمام با آسیب‌های اجتماعی/ جلسه ای پر وزن با نتایجی نزدیک به هیچ/ هشدار رئیس شورا: اگر جلسه بعد همین آش و همین کاسه باشد، مدیون خانواده هاییم

۲
۰
مدیران کل به کهگیلویه آمدند و رفتند / شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و نبرد ناتمام با آسیب‌های اجتماعی/ جلسه ای پر وزن با نتایجی نزدیک به هیچ/ هشدار رئیس شورا: اگر جلسه بعد همین آش و همین کاسه باشد، مدیون خانواده هاییم
کبنا ؛شورای فرهنگ عمومی شهرستان کهگیلویه با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ، مدیر کل آموزش و پرورش ،مدیر کل بهزیستی ، مدیر کل امور اجتماعی استانداری ، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرماندار شهرستان کهگیلویه و اعضای این شورا (عصر دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴) در سالن کنفرانس سپاه برگزار شد.
به گزارش کبنا نیوز در آغاز این نشست تعدادی از روانشناسان شهرستان به موشکافی و ارائه راهکار هایی جهت پیشگیری و کنترل آسیب های اجتماعی با محوریت خودکشی‌ پرداختد. اگرچه صحبت های مفید و کاربردی بسیاری در صحبت های مطرح شده وجود داشت، لکن به نظر می‌رسید، محتوای ارائه شده کلی و فاقد راه کار عملیاتی اند. در صحبت های مطروحه در این نشست بر مسأله آموزش به عنوان رکنی اساسی توسط تمامی افراد حاضر تاکید شده بود، لکن هیچکدام پیوستی عملیاتی برای آموزش های میدانی نداشتند.
سیده رقیه پناهی ،رئیس دانشگاه علوم پزشکی  استان کهگیلویه و بویراحمد که به عنوان اولین نفر به صحبت پرداخته بود با پذیرش دوره گذار و عبور از سنت ها به مدرنیته ، خودکشی‌ را پیامدی طبیعی دانست و گفت:خودکشی یک پدیده چند عاملی است و نمی توان به تنهایی، مسائل فرهنگی ، اقتصادی ، فیزیولوژی و... را عامل مطلق آن به حساب آورد. برای حل این مشکل باید از مدل جامعی استفاده کرد که در آن علاوه بر علل و عوامل زیستی مثل ژنتیک و ناقل های شیمیایی، به عوامل اجتماعی نیز توجه شود.
فرماندار شهرستان کهگیلویه در همان آغاز نشست با تذکر اینکه مدیران کل بنابر اهمیت موضوع دعوت شدند گفت: واقعیت اینست، جلساتی که قرار است به صورت کاربردی دنبال شوند، نیازمند مصوباتی است. کاظمی جو ادامه داد: در تقویم اجرایی مدیران کل ، اعتبارات لازم در بخش های مختلف لحاظ و تخصیص داده میشود. مدیران کل بفرمایند در سطح اعتبارات، سهم هر شهرستان در آسیب های اجتماعی چقدر است.
وی ضمن درخواست تعیین اعتبار مشخص توسط مدیران کل جهت هزینه کرد در موضوع  مشخص "آموزش های لازم پیرامون پیشگیری از آسیب های اجتماعی" عنوان کرد: در زمان یکی از استانداران که چهره علمی هم بودند، اعتباری را برای یکی از ادارات کل برای بحث پژوهش قرار دادند، لکن آن مدیرکل ، اعتبار مورد نظر را برای رفاهیات و اضافه کاری کارمندان خودشان هزینه کردند.لکن مدیران کل مشخص کنند چه اعتباری برای این موضاعات در نظر گرفته اند.
مهران کشاورز، سرپرست اداره کل بهزیستی استان با اشاره به اینکه نزدیک دو هفته است در این جایگاه قرار گرفته گفت : محلات آسیب زا را شناسایی خواهیم کرد، و متناسب با آسیب های موجود خاص هر شهرستان و هر محله به ارائه خدمات خواهیم پرداخت. وی در بخش پایانی صحبت هایش  گفته بود: ما در هم افزایی مشکل داریم. در جلسات مشارکتی، راهکار های داده میشود اما پیگیری صورت نمیگیرد.
ایوب رضایی مدیرکل آموزش و پرورش با اشاره به تهیه اطلس آسیب های اجتماعی در شهرستان کهگیلویه توسط آموزش و پرورش، خواهان آن شد که ۱۳ ارگان دیگری که در بحث آسیب های اجتماعی باید نقشی ایفا کنند به کمک آموزش و پرورش بیایند. وی گفت :
در بحث آسیب های اجتماعی نیاز است پاییش دقیقی از وضعیت داشته باشیم تا بتوانیم برنامه ریزی درستی داشته باشیم. ما سامانه نماد را داریم که ۱۴ دستگاه در این سامانه عضو هستند. نقش بسیاری از این ۱۴ دستگاه در آسیب های اجتماعی، خیلی کمرنگ است. این نکته را در جلسات متعدد در استانداری و در حضور استاندار نیز طرح کردم.
رضایی در تشریح عملکرد آموزش و پرورش در پیشگیری از آسیب های اجتماعی گفت : در بحث آموزش و پرورش دو سامانه رسد و پاییش که آسیب های اجتماعی را مشخص میکند و سامانه غربالگری نیز  آسیب های روانی را مشخص میکند. در شهرستان کهگیلویه در زمینه آسیب های اجتماعی به طور صد در صد رسد و پاییش انجام گرفت و ۸۹۶۸ مورد  آسیب را در ده عنوان: خودکشی ،مصرف دخانیات ، بزهکاری ، انحرافات اخلاقی ، مشکلات بین فردی فضای مجازی ، مصرف مواد و اختلالات بهداشت و روان و.... شناسایی کردیم. در بحث آسیب های روانی نیز  ۹۸ درصد دانش آموزان در پایه های مختلف که پرسشنامه پر کردند شناسایی شدند.
وی تشریح کرد :در بحث آسیب های روانی نیز با توجه به سنجه های هشت گانه ، ۹۴۶۲ مورد پس از بررسی در سامانه ،قرمز بودند. ما برای این تعداد، به جهت صحت سنجی، مصاحبه تشخیصی را همکارانم انجام دادند که از این تعداد ۱۲۲ نفر نیاز به مداخله فوری داشتند که اسامی این دانش آموزان تحویل آموزش و پرورش کهگیلویه شد.
سید خداداد موسوی مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گفت:  جنس کار فرهنگی و اجتماعی با سایر حوزه مثل عمرانی و فنی متفاوت است . آنجا چون بیشتر نمود دارد بیشتر مورد توجه مسولان است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری  وضعیت استان را در موضوع آسیب های اجتماعی به خصوص در خودکشی دارای جایگاه نامناسبی دانست و افزود: در بحث آسیب های اجتماعی استان ما جزء سه استان اول است که متاسفانه روند سالانه آن نیز صعودی است. با توجه به اینکه در برنامه و بودجه اعتبار زیادی به حوزه فرهنگ اختصاص  داده میشود، لکن احساس میکنم باید در روش ها و رویکرد ها باید تغییراتی ایجاد کنیم.
وی پیشنهاد داد اورژانس اجتماعی در سطح چاروسا و دیشموک راه اندازی شود که مدیرکل بهزیستی گفت : در هفته بهزیستی راه اندازی خواهد شد.
حجت الاسلام وحدانی فر رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان کهگیلویه در اثنای این نشست، از کیفیت جلسه انتقاد کرد و گفت: جلسه بعدی هم به همین سبک است ،همین آش و همین کاسه. این جلسات تکراری است و مشکلی را حل نمیکند و به مطلوب نمی رساند ، مطلوب این است از خودکشی فرزند فلان خانواده جلوگیری کنیم .همه مان شرعا و قانونا مدیونیم در این مورد.
وحدانی فر گفت: آقایان بفرمایند برنامه شان در سال ۱۴۰۴ برای جلوگیری از خودکشی چیست؟
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان مدیران شهرستان را خطاب قرار داد و تاکید کرد: مدیران شهرستانی تا قبل از جلسه بعد، برش شهرستانی شما را در بحث خودکشی‌  می‌خواهیم و در جلسات بعد باید این مورد آماده باشد.اینجا نشستیم راه حل ارایه بدهیم.امین درخشان مدیرکل فرهنگ و ارشاد، آسیب های اجتماعی را یک موضوع فراگیر در تمام جوامع دانست و  تقلیل موضوع خودکشی‌  به یک منطقه جغرافیایی خاص یا قشر خاص را اشتباهی راهبردی قلمداد کرد و افزود: شاید ما تا الان جامعه خود را تجهیز نکردیم.در کار پژوهشی و تحقیقاتی باید با شفافیت و صداقت و واقعیت پیش برویم .
درخشان پیشنهاد داد یک تفاهم‌نامه ای بین دستگاه های مربوطه در مورد شهرستان کهگیلویه و بخش هایش  منعقد بشود و مبلغ های مورد نیاز را تامین کنند تا در سه محور ، آموزش ، تولید(موسیقی ،سرود،  تئاتر و تئاتر خیابانی و ....) و اجرا  به صورت میدانی به آسیب های اجتماعی ورود کرد.
ایمان داورپناه ،سخنگوی شورای اسلامی شهر دهدشت به طرح بحث پرداخت و به درستی تصریح کرد: سوء مصرف مواد مخدر به حد اعلی خودش رسیده و شورای مبارزه با مواد مخدر سال‌هاست در شهرستان برگزار نشده است. شوراهایی که به راحتی از کنارشان میگذریم در حالی که مهم ترین رسالت و نقش را دارند. کیست که نداند در شهر دهدشت، کجا مواد مخدر توزیع میشود ؟! مواد مخدر به آسانترین راه در اختیار جوانان قرار میگیرد.
وی بی هویتی را مهمترین عامل در بروز آسیب های اجتماعی دانست و گفت: ما جهت هویت بخشی به جوانان ، یکی از شاعران این استان را در یک مکان عمومی به خاک سپردیم که میتواند در هویت بخشی به جوانان نقش مهمی ایفا کند.از مدیرکل ارشاد میخواهم پیش از اینکه این نقطه ، مرکز آسیب های اجتماعی بیشتری شود، نسبت به تأسیس فرهنگسرا در این مکان اقدام کنید.سید ایرج کاظمی جو، فرماندار شهرستان کهگیلویه در ابتدای جلسه گفته بود با توجه به اینکه این نشست،یک نشست کاربردی است ، باید مصوباتی داشته باشد،لکن جلسه آنگونه که انتظار داشت پیش نرفت. کاظمی جو تلاش کرد هم برای ایجاد یک رویه در جلسات شهرستان و هم برای خالی نبود عریضه چند مصوبه را به خورد جلسه بدهد.
کاظمی جو مصوبات این نشست را اینگونه قرائت کرد:
طرح پیشنهادی مدیرکل فرهنگ و ارشاد مبنی بر انعقاد تفاهم نامه بین دستگاه های متولی مصوب گردید.
امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و دانشگاه علوم پزشکی استان ، موسسات مردم نهاد را در سطح شهرستان جهت برگزاری همایش های آموزشی با موضوع آسیب های اجتماعی و با محوریت خودکشی‌ و مواردی که شورای فرهنگ عمومی مشخص میکند حمایت کنند.
اداره کل سازمان تبلیغات اسلامی و بهزیستی جهت برگزاری کارگاه های آموزشی از روانشناسان شهرستان حمایت نمایند.
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ، هرکدام از خبرنگاران شهرستان کهگیلویه که بخواهند به صورت تخصصی در حوزه آسیب های اجتماعی و الزاما خودکشی‌ تحقیق و تشریح و تحلیل کنند حمایت مادی و معنوی نمایند.
اداره کل آموزش و پرورش استان در بحث عدالت آموزشی که سیاست دولت نیز هست نهایت همکاری را در بحث آسیب های اجتماعی به خصوص خودکشی داشته باشند.
شهرداری‌ دهدشت به همراه شورای شهر ،انجمن فیلم و عکس دهدشت و اتاق تدوین فرمانداری را حمایت نمایند تا تمامی جلسات ثبت، ضبط و تصویر برداری گردیده و در اختیار عموم قرار گیرد.
حجه الاسلام علی وحدانی فر رئیس شورای عمومی شهرستان کهگیلویه در انتهای این جلسه تشریح کرد:  ما هنوز فریب پروژه های رسانه ای را میخوریم. نمی خواهم اهمیت موضوع را تقلیل بدهم. اما برخی میخواهند از آمار سازی و رقم سازی جیبشان را پر کنند و دروغ هایی را در قالب واقعیت به خورد جامعه می‌دهند؛ نمونه اش را در قضیه کرونا دیدیم.
وی با اشاره به نکته ای دقیق و درست گفت: خطرناک تر از معضل خودکشی‌، بزرگنمایی خودکشی‌ است. بزرگ نمایی این موضوع، ما را از مسیر اصلی که یافتن راه حل و راهکار میدانی است منحرف میکند. بزرگ نمایی سبب میشود همه ی ما از شهروندان و جامعه گرفته تا مسولین هیجانی به موضوع نگاه کنند که این خودش یک خطای بنیادین است.
وحدانی فر در آخرین جملات خود از تشکیل جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان با حضور افراد حاضر در مردادماه جاری سخن گفت.
................
حاشیه: گرمای سالن و کمبود وسایل سرمایشی همچنان از معضلات اساسی و ادامه دار سالن های شهرستان کهگیلویه است.





نام شما

آدرس ايميل شما

دهدشت
Iran, Islamic Republic of
درود فراوان...
قومگرایی و بحث ثلاث و بویر احمد در کهگیلویه سبب شد که ۴۰ سال مردم این دیار کهن سرگرم این تعصبات بیجا شوند و از رشد و توسعه و مسائل مهم غافل شوند....ما حصل این تعصبات واهی فقط عزل و نصب در ادارات بود و استخدامهای فله ای ....نه سدی ؛ نه رونق کشاورزی ؛ نه کارخانه و کاریابی و اشتغالزایی ...دهدشتمبدل شد به یک ویرانه و بن بست ؛؛؛؛ با مردمانی فقیر ...شهر شهری مصرف کننده هستش....مگه همین خانم رقیه پناهی کوچه سالیان سال کوچه جنب بانک ملی یا همون کمیته امداد نمی نشستند ؛ چه خدمتی تا کنون به دهدشت کردند؟؟؟؟؟..الان هم بحث رو مرتبط کردند به ژنتیک...خانم دکتر عزیز الان تاثیر محیط بیش از ژنتیک هستش....محیط ما بیمار فقیر و افسرده و مبتلا به انواع امراض جسمی و روحی است..
فقر و بیکاری و نبود امکانات رفاهی و ورزشی
منتهی می شود به این همه مصائب و معضلات اجتماعی
سید حسین
Iran, Islamic Republic of
تلاش ها خوبه اما راهش این نیست
نقشه صنعت ایران؛ قطب صنعتی کدام استان است؟

نقشه صنعت ایران؛ قطب صنعتی کدام استان است؟

 بررسی آمارهای نیروی کار در زمستان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد بیشترین سهم اشتغال در صنعت مربوط ...
اغوای بوئینگ؛ رد پای پول قطری در دیپلماسی آمریکایی

اغوای بوئینگ؛ رد پای پول قطری در دیپلماسی آمریکایی

طرح احتمالی قطر برای ارائه یک هواپیمای جت لوکس ۴۰۰ میلیون دلاری به ایالات متحده نشان ...
رمزگشایی واعظی از سکوت مخالفان FATF

رمزگشایی واعظی از سکوت مخالفان FATF

محمود واعظی گفت: به نظر می‌رسد نظام مصمم است تا برخی از نارسایی های گذشته از مسیر «اعتدال»،...
1