شورای فرهنگ عمومی شهرستان کهگیلویه با حضور مدیران کل
مدیران کل به کهگیلویه آمدند و رفتند / شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و نبرد ناتمام با آسیبهای اجتماعی/ جلسه ای پر وزن با نتایجی نزدیک به هیچ/ هشدار رئیس شورا: اگر جلسه بعد همین آش و همین کاسه باشد، مدیون خانواده هاییم
6 خرداد 1404 ساعت 8:16
شورای فرهنگ عمومی شهرستان کهگیلویه با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ، مدیر کل آموزش و پرورش ،مدیر کل بهزیستی ، مدیر کل امور اجتماعی استانداری ، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرماندار شهرستان کهگیلویه و اعضای این شورا (عصر دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴) در سالن کنفرانس سپاه برگزار شد.
شورای فرهنگ عمومی شهرستان کهگیلویه با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ، مدیر کل آموزش و پرورش ،مدیر کل بهزیستی ، مدیر کل امور اجتماعی استانداری ، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرماندار شهرستان کهگیلویه و اعضای این شورا (عصر دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴) در سالن کنفرانس سپاه برگزار شد.
به گزارش کبنانیوز در آغاز این نشست تعدادی از روانشناسان شهرستان به موشکافی و ارائه راهکار هایی جهت پیشگیری و کنترل آسیب های اجتماعی با محوریت خودکشی پرداختد. اگرچه صحبت های مفید و کاربردی بسیاری در صحبت های مطرح شده وجود داشت، لکن به نظر میرسید، محتوای ارائه شده کلی و فاقد راه کار عملیاتی اند. در صحبت های مطروحه در این نشست بر مسأله آموزش به عنوان رکنی اساسی توسط تمامی افراد حاضر تاکید شده بود، لکن هیچکدام پیوستی عملیاتی برای آموزش های میدانی نداشتند.
سیده رقیه پناهی ،رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد که به عنوان اولین نفر به صحبت پرداخته بود با پذیرش دوره گذار و عبور از سنت ها به مدرنیته ، خودکشی را پیامدی طبیعی دانست و گفت:خودکشی یک پدیده چند عاملی است و نمی توان به تنهایی، مسائل فرهنگی ، اقتصادی ، فیزیولوژی و... را عامل مطلق آن به حساب آورد. برای حل این مشکل باید از مدل جامعی استفاده کرد که در آن علاوه بر علل و عوامل زیستی مثل ژنتیک و ناقل های شیمیایی، به عوامل اجتماعی نیز توجه شود.
فرماندار شهرستان کهگیلویه در همان آغاز نشست با تذکر اینکه مدیران کل بنابر اهمیت موضوع دعوت شدند گفت: واقعیت اینست، جلساتی که قرار است به صورت کاربردی دنبال شوند، نیازمند مصوباتی است. کاظمی جو ادامه داد: در تقویم اجرایی مدیران کل ، اعتبارات لازم در بخش های مختلف لحاظ و تخصیص داده میشود. مدیران کل بفرمایند در سطح اعتبارات، سهم هر شهرستان در آسیب های اجتماعی چقدر است.
وی ضمن درخواست تعیین اعتبار مشخص توسط مدیران کل جهت هزینه کرد در موضوع مشخص "آموزش های لازم پیرامون پیشگیری از آسیب های اجتماعی" عنوان کرد: در زمان یکی از استانداران که چهره علمی هم بودند، اعتباری را برای یکی از ادارات کل برای بحث پژوهش قرار دادند، لکن آن مدیرکل ، اعتبار مورد نظر را برای رفاهیات و اضافه کاری کارمندان خودشان هزینه کردند.لکن مدیران کل مشخص کنند چه اعتباری برای این موضاعات در نظر گرفته اند.
مهران کشاورز، سرپرست اداره کل بهزیستی استان با اشاره به اینکه نزدیک دو هفته است در این جایگاه قرار گرفته گفت : محلات آسیب زا را شناسایی خواهیم کرد، و متناسب با آسیب های موجود خاص هر شهرستان و هر محله به ارائه خدمات خواهیم پرداخت. وی در بخش پایانی صحبت هایش گفته بود: ما در هم افزایی مشکل داریم. در جلسات مشارکتی، راهکار های داده میشود اما پیگیری صورت نمیگیرد.
ایوب رضایی مدیرکل آموزش و پرورش با اشاره به تهیه اطلس آسیب های اجتماعی در شهرستان کهگیلویه توسط آموزش و پرورش، خواهان آن شد که ۱۳ ارگان دیگری که در بحث آسیب های اجتماعی باید نقشی ایفا کنند به کمک آموزش و پرورش بیایند. وی گفت :
در بحث آسیب های اجتماعی نیاز است پاییش دقیقی از وضعیت داشته باشیم تا بتوانیم برنامه ریزی درستی داشته باشیم. ما سامانه نماد را داریم که ۱۴ دستگاه در این سامانه عضو هستند. نقش بسیاری از این ۱۴ دستگاه در آسیب های اجتماعی، خیلی کمرنگ است. این نکته را در جلسات متعدد در استانداری و در حضور استاندار نیز طرح کردم.
رضایی در تشریح عملکرد آموزش و پرورش در پیشگیری از آسیب های اجتماعی گفت : در بحث آموزش و پرورش دو سامانه رسد و پاییش که آسیب های اجتماعی را مشخص میکند و سامانه غربالگری نیز آسیب های روانی را مشخص میکند. در شهرستان کهگیلویه در زمینه آسیب های اجتماعی به طور صد در صد رسد و پاییش انجام گرفت و ۸۹۶۸ مورد آسیب را در ده عنوان: خودکشی ،مصرف دخانیات ، بزهکاری ، انحرافات اخلاقی ، مشکلات بین فردی فضای مجازی ، مصرف مواد و اختلالات بهداشت و روان و.... شناسایی کردیم. در بحث آسیب های روانی نیز ۹۸ درصد دانش آموزان در پایه های مختلف که پرسشنامه پر کردند شناسایی شدند.
وی تشریح کرد :در بحث آسیب های روانی نیز با توجه به سنجه های هشت گانه ، ۹۴۶۲ مورد پس از بررسی در سامانه ،قرمز بودند. ما برای این تعداد، به جهت صحت سنجی، مصاحبه تشخیصی را همکارانم انجام دادند که از این تعداد ۱۲۲ نفر نیاز به مداخله فوری داشتند که اسامی این دانش آموزان تحویل آموزش و پرورش کهگیلویه شد.
سید خداداد موسوی مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گفت: جنس کار فرهنگی و اجتماعی با سایر حوزه مثل عمرانی و فنی متفاوت است . آنجا چون بیشتر نمود دارد بیشتر مورد توجه مسولان است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری وضعیت استان را در موضوع آسیب های اجتماعی به خصوص در خودکشی دارای جایگاه نامناسبی دانست و افزود: در بحث آسیب های اجتماعی استان ما جزء سه استان اول است که متاسفانه روند سالانه آن نیز صعودی است. با توجه به اینکه در برنامه و بودجه اعتبار زیادی به حوزه فرهنگ اختصاص داده میشود، لکن احساس میکنم باید در روش ها و رویکرد ها باید تغییراتی ایجاد کنیم.
وی پیشنهاد داد اورژانس اجتماعی در سطح چاروسا و دیشموک راه اندازی شود که مدیرکل بهزیستی گفت : در هفته بهزیستی راه اندازی خواهد شد.
حجت الاسلام وحدانی فر رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان کهگیلویه در اثنای این نشست، از کیفیت جلسه انتقاد کرد و گفت: جلسه بعدی هم به همین سبک است ،همین آش و همین کاسه. این جلسات تکراری است و مشکلی را حل نمیکند و به مطلوب نمی رساند ، مطلوب این است از خودکشی فرزند فلان خانواده جلوگیری کنیم .همه مان شرعا و قانونا مدیونیم در این مورد.
وحدانی فر گفت: آقایان بفرمایند برنامه شان در سال ۱۴۰۴ برای جلوگیری از خودکشی چیست؟
کد مطلب: 500007