کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

در گفت و گوی اختصاصی با کبنانیوز مطرح شد

محسن دلاویز: گچساران کمتر کسی را در سطح ملی و در مسئولیت‌های ملی دارد / افراد از حذف یکدیگر دست بردارند تا در سطوح ملی حضور قدرتمندتری داشته باشیم / ترس از رقیب‌سازی را کنار بگذاریم

29 مهر 1402 ساعت 21:23

یکی از نگرانی‌هایی که طی دو دهه گذشته در مورد گچساران این است که متأسفانه کمتر کسی را در سطح ملی و در مسئولیت‌های ملی داریم، در حالی که از شهرستان بویراحمد یا کهگیلویه افرادی در حد معاون وزیر و مدیران عامل هولدینگ‌ها رشد کرده اند که جای خوشحالی دارد، لذا باید همگرایی بیشتری در گچساران صورت بگیرد.


یکی از نگرانی‌هایی که طی دو دهه گذشته در مورد گچساران این است که متأسفانه کمتر کسی را در سطح ملی و در مسئولیت‌های ملی داریم، در حالی که از شهرستان بویراحمد یا کهگیلویه افرادی در حد معاون وزیر و مدیران عامل هولدینگ‌ها رشد کرده اند که جای خوشحالی دارد، لذا باید همگرایی بیشتری در گچساران صورت بگیرد.
به گزارش کبنا، محسن دلاویز از فرزندان شهرستان گچساران است که در وزارت نفت مسئولیت های مختلفی داشته و دارد، مدیرعامل شرکت نفت خزر، مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت و مشاور وزیر نفت (زنگنه) بخشی از سوابق اجرایی دلاویز است. با او در خصوص توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد گفت و گویی کردیم که در ادامه می خوانید.
با وجود اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت‌های طبیعی بالایی دارد، ولی هنوز نتوانسته است در محور توسعه قرار بگیرد، در حالی که استان‌های دیگر که این منابع طبیعی را ندارند توسعه پیدا کرده‌اند، چرا به این شکل است؟
مفهوم توسعه تعاریف مختلفی دارد، از طرفی توسعه هر منطقه‌ای بسته به شرایط اجتماعی، تاریخی، اقتصادی و فرهنگی آن منطقه متفاوت از منطقه دیگری است، همچنین توسعه پدیده‌ای چند جانبه است، توسعه اقتصادی بدون توسعه فرهنگی و رشد نخبگانی معنایی ندارد، چنین توسعه‌ای به انحراف کشیده می‌شود یا شکست می‌خورد، از طرفی اگر می‌خواهیم توسعه پایدار داشته باشیم باید در سطح ملی نخبگانی داشته باشیم که مستمراً بتوانند توسعه را دنبال کنند. نخبگان شهرستان گچساران و همچنین استان خیلی کم در سطح ملی حضور دارند، بعضاً نگاه‌های منطقه‌ای، حسادت‌ها، تنگ نظری‌ها، نشناختن پدیده توسعه، باعث این موضوع شده است.
یکی از مباحث مهم توسعه اجماع نخبگان و مردم روی توسعه است. در سایر استان‌ها مسائل سیاسی و جناحی وجود دارد، ولی به نظر می‌رسد نخبگان آنان روی بحث توسعه اجماع دارند، در استان کرمان از آقای مرعشی گرفته تا شهید سلیمانی و دیگران روی بحث توسعه‌ای اتفاق نظر داشته و دارند. در استان ما متأسفانه اینطور نیست، هر جناح فکری چه اصولگرا و چه اصلاح طلب، که در برهه‌ای در مسند قدرت بوده‌اند، حذف رقیب خود را دنبال کرده و با این کار خیلی از فرصت‌ها را از استان می‌گیرند. وقتی یکی از فرزندان استان در حال رشد است، در استان ما خیلی‌ها تلاش می‌کنند که پشت پا به این عزیز بزنند، گزارش‌ها، نامه‌ها و مکاتباتی نوشته می‌شود که این فرد تخریب شود.
محسن دلاویز
این تفاوت بین کهگیلویه و بویراحمد و دیگر استان‌ها وجود دارد، نیاز به فرهنگ‌سازی خیلی احساس می‌شود، نخبگانی که در سطح ملی هستند باید کمک کنند، این سد را بشکنند و پیشرو باشند، اگر در این مسیر گام بردارند، اتفاقات خیلی مبارکی می‌افتد و مردم نیز این مسیر را طی خواهند کرد. یکی از نگرانی‌هایی که طی دو دهه گذشته در مورد گچساران وجود دارد این است که متأسفانه کمتر کسی را در سطح ملی و در مسئولیت‌های ملی داشتیم، در حالی که از شهرستان بویراحمد یا کهگیلویه افرادی در حد معاون وزیر و مدیران عامل هولدینگ‌ها رشد کرده اند که جای خوشحالی دارد، لذا باید همگرایی بیشتری در گچساران صورت بگیرد.
یکی از محور‌های اساسی کهگیلویه و بویراحمد و همچنین شهرستان گچساران باید این باشد که یک اجماع نخبگانی روی بحث توسعه صورت بگیرد و به تبع حضور پررنگ فرزندان شهرستان و استان را در سطوح مختلف کشور داشته باشیم.
باید چکار کنیم که به توسعه برسیم؟
نخبگان کهگیلویه و بویراحمد باید فارغ از مباحث سیاسی و جناحی روی بحث توسعه اجماع کنند. باید به این وحدت نظر برسیم که هر کسی که نماینده شد، یا در مسند استانداری قرار گرفت، به او کمک شود و این افراد هم جدا از نگاه جناحی، برای توسعه استان دید بلندنظرانه‌ای داشته باشند، افراد از حذف یکدیگر دست بردارند تا در سطوح ملی حضور پررنگ‌تر و قدرتمندتری داشته باشیم. مهمترین بحث این است که در عرصه سیاست شهرستان گچساران یک اجماع نخبگانی شکل بگیرد، و از فردای تمام شدن انتخابات، افراد رقابت را کنار بگذارند و بجای تخریب یکدیگر بر روی توسعه اجماع کنند. گاهی مدیران در سطح ملی می‌توانند کمک کنند ولی وقتی مدیران شهرستانی ضعیف باشند و پیگیر موضوعات نشوند نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.
در چند سال گذشته فرزندان کهگیلویه و بویراحمد در سطح ملی ذبح شده‌اند و اتفاقاً این اتفاق به دست افرادی اتفاق افتاده که فرزند همین استان بوده‌اند. ممکن است تعداد کمی از افراد در کوتاه مدت از این اتفاق شادی کنند ولی در بلندمدت همه از این وضعیت متضرر می‌شوند.
اگر نیروی انسانی از مسیر شایسته سالاری انتخاب شود کمک شایانی به منطقه می‌شود، اما بعضاً مدیران از کانال قوم و طایفه و صندوق‌های رأی می‌گذرند، چه توضیحی دارید؟
برخی از نیرو‌های سیاسی و فکری تصور می‌کنند اگر از نخبگان استفاده کنند، رقیب تراشی می‌شود. برخی از مدیران ترجیح می‌دهند از افراد ضعیف و کوتوله استفاده کنند تا خودشان به چشم بیایند، و نقاط ضعفشان پوشیده شود.
در مقابل، دیدگاهی وجود دارد که می‌گوید در هر مسندی که هستیم از افراد قوی استفاده کنیم تا به رشد و توسعه دست پیدا کنیم. شما به عنوان رسانه تحلیل کنید که رئیس جمهور‌ها از چه کسانی استفاده کرده و نتیجه چه شده است؟ اگر از افراد توانمند استفاده کنیم و ترس از رقیب‌سازی برای آینده را کنار بگذاریم، قطعاً به رشد می‌رسیم، همه ما در یک کشتی هستیم و باید کاری کنیم به ساحل آرامش برسیم.
اگر نفع همگانی لحاظ شود خیلی از اتفاقات در استان تغییر می‌کنند، بزرگان فکری و نخبگان استان باید به این نتیجه برسند که نیاز به هوای تازه‌ای داریم، باید تغییراتی در مباحث توسعه استان حاصل شود و از حضور هر فردی و در هر جناحی استقبال کنیم و انتصابات بر اساس شایسته سالاری اتفاق بیفتد، اگر این طور باشد، همه مردم استان از این موضوع نفع خواهند برد و در زندگی همه مردم تحول ایجاد خواهد شد.
آنچه در این چند دهه اتفاق افتاده نتیجه‌اش شکست بود، ما راهی بجز برگشت از این مسیر نداریم، شما به عنوان رسانه در توسعه استان نقش خواهید داشت و می‌توانید کمک کنید فارغ از مسائل سیاسی و جناحی خیر و صلاح استان را مطرح کنید تا ظرف مدت یک دهه شاهد حضور پررنگ جوانان شایسته استان در سطح ملی باشیم و به تبع واژه محرومیت از استان رخت ببندد و به عنوان یک استان پیشرو در کشور مطرح شویم.
محسن دلاویز
در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی چه توصیه‌ای به مردم دارید؟
انتخابات گلوگاه و نقطه عطفی در کهگیلویه و بویراحمد است و همواره انتخاب مردم در سرنوشت سیاسی آنان اثرگذار است. ما مدتی شاهد تغییر شکل شهرستان‌های گچساران و باشت و استان کهگیلویه و بویراحمد در مباحث اقتصادی بودیم، اما چون زیرساخت‌های فرهنگی فراهم نبود، نتیجه نگرفتیم، لذا توسعه را نباید معطوف به شخص کنیم، توسعه نباید شخص‌محور باشد و لازم است که همه مردم در مباحث فرهنگی توسعه اتفاق نظر داشته باشند تا نتیجه لازم کسب شود. به نظر من کاندیدا‌ها باید نگاه نویی به مسائل داشته باشند، رقابت‌ها باید تمام شود، رفاقت و همگرایی ایجاد شود. اما می‌بینیم از فردای تمام شدن انتخابات عده‌ای تمام تلاششان را برای شکست فرد برنده (نماینده) می‌کنند. نماینده منتخب باید این نگاه توسعه‌ای داشته باشد و از همه کسانی که کمتر شناخته شده‌اند ولی توانمند هستند استفاده کند، این باعث می‌شود همگرایی بیشتر شود و تفرقه کمتر شود.


کد مطلب: 468384

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/468384/محسن-دلاویز-گچساران-کمتر-کسی-سطح-ملی-مسئولیت-های-افراد-حذف-یکدیگر-دست-بردارند-سطوح-حضور-قدرتمندتری-داشته-باشیم-ترس-رقیب-سازی-کنار-بگذاریم

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1