تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۴۳
کد مطلب : ۴۴۳۳۱۰
دوازدهمین روز خروج سرمایه از بازار سهام؛

بورس سراسر قرمز شد / خریدار بزرگ در راه بازار سهام؟ / شدیدترین سقوط شاخص بورس در یک ماه اخیر

۰
بورس سراسر قرمز شد / خریدار بزرگ در راه بازار سهام؟ / شدیدترین سقوط شاخص بورس در یک ماه اخیر
کبنا ؛ در معاملات امروز بورس تهران شاخص کل بیش از 25 هزار واحد سقوط کرد که بیشترین ریزش شاخص در یک ماه اخیر است.
در معاملات روز یکشنبه، 19 دی 1400، شاخص کل بورس پایتخت با کاهش 25 هزار و 680 واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و 336 هزار و 776 واحد رسید.  
ریزش 25 هزار واحدی بیشترین سقوط شاخص در یک ماه اخیر است. 
شاخص هم وزن نیز با کاهش 5 هزار و 946 واحدی در سطح 353 هزار و 192 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) 256 واحد پائین آمد و در سطح 18 هزار و 117 واحد قرار گرفت. 
تداوم خروج سهامداران  
امروز برای دوازدهمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 536 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.  
 در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 60 میلیارد تومان بود. پس از فملی، وگردش (بانک گردشگری) و شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
بورس
گروه‌های قرمز بورس
در روزی که اغلب نمادهای بازار افت قیمت داشتند 5 گروه یکدست قرمزپوش شدند. امروز قیمت سهام تمامی نمادهای گروه‌های «بانک‌ها مؤسسات اعتباری»، «فراورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای»، «کشاورزی و دامپروری»، «استخراج کانه‌های فلزی» و «شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی» کاهش یافت. 
رشد نسبی ارزش معاملات خُرد
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام با کاهش 10 درصدی به رقم 4 هزار و 306 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 497 میلیارد تومان بود که 12 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.
اما ارزش معاملات خرد سهام رشد کرد و با افزایش 6 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 2 هزار و 991 میلیارد تومان رسید که 69 درصد کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل می‌دهد. 
نمادهای پیشران
امروز نمادهای «فارس»، «فولاد» و «پارسان» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل داشتند و «خودرو»، «حکشتی» و «قرن» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند. 
در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «زاگرس» و «شگویا» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «توسن»، «بگیلان» و «زنگان» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند. 
در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس خودرو صدرنشین است و شتران و فملی در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای فرابورس، توسن و فجهان پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.
دو سمت سبز و قرمز بازار سهام
در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 49 نماد رشد قیمت داشتند که 36 نماد بورسی و 13 نماد فرابورسی بودند. همچنین 436 نماد کاهش قیمت داشتند که 310 نماد بورسی و 126 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 10 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 87 درصد بازار افت قیمت داشتند.
مازاد عرضه در بورس
در پایان معاملات یکشنبه ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز شنبه 76 درصد افزایش یافت و 195 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 5 درصد رشد کرد و در رقم 40 میلیارد تومان ایستاد. 
امروز نماد حتوکا (شرکت حمل و نقل توکا) با صف‌ خرید 9 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از حتوکا، نمادهای زنگان (شرکت صنعت روی زنگان) و چافست (شرکت افست) بیشترین صف خرید را داشتند. 
بیشترین صف فروش نیز به سدبیر (شرکت سرمایه گذاری تدبیرگران فارس) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 24 میلیارد تومانی داشت. پس از سدبیر، نمادهای وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان) و سمگا (شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی) بیشترین صف فروش داشتند.
نقشه بورس بر مبنای ارزش معاملات
بورس
 در همین  خصوص تجارت نیوز نوشت: شاخص کل بورس در میانه بازار امروز حدود ۲۰هزار واحد افت کرد و وارد کانال یک میلیون و ۳۴۲هزار واحد شد. علاوه بر افت ۱٫۴۷ درصدی شاخص کل، شاخص هم‌وزن نیز ۱٫۲۸ درصد افت دارد. ارزش معاملات در میانه بازار حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به روز گذشته افت داشته است.
در حالی تقریبا تمام گروه‌ها در بورس با افت مواجهند که گروه بانکی و خودرو دیروز و در واکنش به سیگنال‌های مثبت مذاکرات برجام رشد داشتند.
برزو حق‌شناس، کارشناس بازار سهام در این باره گفت: بورس به دلیل ابهامات تحمیل شده نمی‌تواند روند داشته باشد. از طرفی چون از لحاظ بنیادی خیلی ارزشمند است نمی‌تواند ریزش زیادی داشته باشد. نتیجه این موضوع سردرگمی و منفی‌های فرسایشی است
وی ادامه داد: مذاکرات برجام یکی از مهمترین ابهامات بازار سرمایه و سایر بازارهای مالی است. بحث بودجه همچنان محل ابهام است و سیگنال‌های متضادی از آن مخابره می‌شود. در این شرایط پولی به بازار نمی‌آید.
این کارشناس عنوان کرد: باید ابهامات برطرف شود تا خریدار حضور پیدا کند. بر خلاف تابلوی قرمز امروز نکات مثبتی در بورس به چشم می‌خورد. سهم‌ها وقتی منفی می‌خورند خریدار به بازار می‌آید و نسبت سهم‌ها بعضا حتی در صف‌های فروش خوب است.
حق‌شناس منفی‌های بازار را طبیعی دانست و گفت: کف جدیدی برای بورس متصور نیستم و حضور یک خریدار قوی را در منفی‌های شدید در سهم‌ها میبینم.
وی ادامه داد: برخلاف مرداد سال ۹۹ که نسبت‌ها بد بود ولی سهم‌ها صف خرید بودند الان نسبت‌ها خوب است اما سهم‌ها صف فروش هستند و این نشان از این است که خریداری قوی در کف وارد خواهد شد. من به آینده بازار امیدوارم و معتقدم بازار مخصوصا در گروه‌ها و سهم‌های کوچک در حال شناسایی کف قطعی است.
نام شما

آدرس ايميل شما

ناگفته‌های جنایت‌های هولناک خرمدین از زبان همسرش

ناگفته‌های جنایت‌های هولناک خرمدین از زبان همسرش

«من همیشه از اکبر می‌ترسیدم. وحشت داشتم که با او مخالفت کنم. برای همین مجبور بودم که ...
مجلس، شورای نگهبان و نظام رتبه‌بندی معلمان

مجلس، شورای نگهبان و نظام رتبه‌بندی معلمان

اجرای نادرست نظام رتبه‌بندی معلمان ضمن سوزاندن فرصت‌های اعتلای کیفیت نظام آموزشی و اعتلای ...
ازدواج به سبک خانواده‌های سیاسی

ازدواج به سبک خانواده‌های سیاسی

ازدواج در نسل اول سیاسی‌ها یا سنتی در قالب معرفی دوست و خانواده بوده یا در خلال مبارزه ...
1