تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۰۹
کد مطلب : ۴۳۲۵۲۰
روزنامه صهیونیستی«جروزالم پست» نوشت

توافق ایران و چین؛ خبر بد برای رژیم صهیونیستی + واکنش کاخ سفید

۰
توافق ایران و چین؛ خبر بد برای رژیم صهیونیستی + واکنش کاخ سفید
کبنا ؛
روزنامه صهیونیستی«جروزالم پست» نوشت: توافق اخیر ایران و چین خبر بسیار بدی برای اسرائیل است.
به گزارش کبنا به نقل از شبکه خبر، این روزنامه صهیونیستی افزود: پیام توافق تهران پکن مبنی بر بی‌توجهی به آمریکا، بیش از محتوای توافق مهم‌تر است. به نوشته جروزالم پست، توافق ایران و چین باعث تضعیف موضع واشنگتن در قبال تهران می‌شود.
 روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» در گزارشی به بررسی سند راهبردی همکاری ایران و چین پرداخت و نوشت که این همکاری خبر بدی است، اما می‌تواند برای اسرائیل بدتر باشد.
در گزارش این روزنامه صهیونیستی آمده است: زمانی که تابستان گذشته جزئیات توافق امنیتی و اقتصادی ۲۵ ساله چند میلیارد دلاری میان ایران و چین فاش شد، روزنامه جروزالم پست در مقاله‌ای نوشت که توافق پیشنهادی ایران و چین خبر بدی برای اسرائیل است. هم اکنون که وزیر خارجه ایران و "وانگ یی" همتای چینی وی روز شنبه، در تهران این توافقنامه را امضا کردند، همچنان این توافق چیز خوبی برای نگرانی رژیم صهیونیستی به شمار نمی‌آید.
پکن و تهران آمریکا را جدی نگرفته‌اند
بر اساس گزارش جروزالم پست، چیزی که در نقطه کنونی بیش از محتوای توافقنامه مهمتر است، پیامی که در زمان کنونی ارسال می‌شود و اینکه پکن و تهران آمریکا را جدی نگرفته‌اند.
«کاراس ویت»، مدیر اجرایی اندیشکده سیگنال که درباره روابط رژیم صهیونیستی و چین تحقیق می‌کند، دیروز دوشنبه، گفت که این توافق ۱۰۰ درصد بیانیه‌ای به آمریکا است.
«شیرا انرون» مشاور ویژه موسسه رند گفت: شیوه‌ای که این توافق منتشر شده به محاسبات چینی‌ها در برابر آمریکا به وابستگی واقعی و علاقه آن‌ها به ایران بسیار بیشتر ارتباط دارد.
چین پیشتر و به دلیل حساسیت آمریکا در روابط خود با ایران بسیار محتاط بود اما رویداد‌های اخیر، پکن را به رها کردن این احتیاط‌ها کشانده است.
                        
هفته پیش آمریکا، انگلیس، اتحادیه اروپا و کانادا چند مقام ارشد چین را با ادعای نقش داشتن در نقض حقوق بشر تحریم کردند.
این تحریم‌ها تنها چند روز پس از جدال کلامی وانگ با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی‌اش در دیدار در آلاسکا اعمال شد. چین نیز اقدام غربی‌ها را با تحریم تعدادی از مقام‌هایشان پاسخ داد.
کاراس ویت معتقد است که پکن توافق با تهران را به عنوان مسیر دیگری برای ایستادن در برابر آمریکا می‌بیند.
وانگ پس از دیدار با رئیس جمهور ایران از سیاست‌های آمریکا در قبال کشورش و ایران انتقاد کرد و گفت: آمریکا باید درباره خسارت هایش به صلح منطقه و ثبات بین‌المللی به دلیل خروج از توافق هسته‌ای و همچنین زیان‌هایی که به کشور‌های مربوطه ایجاد کرده تامل کند و تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را هر چه سریعتر لغو کرده و اقدامات علیه چین را متوقف کند».
جروزالم پست در ادامه گزارش خود نوشت: «ایران همچنان تحت تحریم‌های فشار حداکثری که  دولت ترامپ از ۲۰۱۸ اعمال شده، قرار دارد و دولت بایدن نیز اعلام کرده تنها در صورتی به برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) باز خواهد گشت که ایران به پایبندی به این توافق بازگردد.
ایران نیز بار‌ها به این خواسته آمریکا پاسخ داده و گفته تا زمانی که آمریکا تحریم‌ها علیه ایران را لغو نکند، تهران کاهش تعهدات برجامی خود را متوقف نخواهد کرد.
تهران تاکید کرده که هیچ پیش نیازی برای از سرگیری تعهدات واشنگتن در برجام وجود نداشته و این کشور نخست باید اقدام کند.
واکنش کاخ سفید به توافق 25 ساله ایران با چین
سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به واکنشِ واشنگتن به توافق راهبردی ایران و چین گفت با پکن در قالب ۱+۵ درباره ایران تعامل داریم. وی در پاسخ به اینکه جو بایدن نسبت به توافق راهبردی ایران و چین ابراز نگرانی کرده است، آیا برای آوردن ایران به میز مذاکره تحریم جدیدی را تحت بررسی دارید، افزود: این موضوع فعلا تحت بررسی نیست.
ایرنا نوشت: سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به واکنشِ واشنگتن به توافق راهبردی ایران و چین گفت با پکن در قالب ۱+۵ درباره ایران تعامل داریم.
جن ساکی روز دوشنبه در نشست خبری روزانه خود در پاسخ به اینکه جو بایدن نسبت به توافق راهبردی ایران و چین ابراز نگرانی کرده است، آیا برای آوردن ایران به میز مذاکره تحریم جدیدی را تحت بررسی دارید، افزود: این موضوع فعلا تحت بررسی نیست.
                 
وی ادامه داد: ما بر بازگشت به رویکرد دیپلماتیک و مشارکت با اعضای ۱ + ۵ امیدوار و متمرکز هستیم و البته چین عضوی از آن است.
سخنگوی کاخ سفید در عین حال اظهار کرد: ما البته اطمینان حاصل خواهیم کرد که هرگونه تحریمی که لازم باشد، به اجرا درآید اما در این برهه از زمان هنوز توافق خاصی را در این زمینه بررسی نکرده‌ایم.
ساکی تاکید کرد: رویکرد ما همان است و هیچ تغییری در آن ایجاد نشده است.
وی نتوانست توضیحی بر چرایی سال‌ها نگرانی بایدن از توافق ایران و چین ارائه دهد.
سند همکاری‌های ایران و چین روز شنبه به امضای محمد جواد ظریف و وانگ یی وزیران خارجه ایران و چین رسید.
توافق اخیر تهران و پکن واکنشی به ادامه تحریم‌ها علیه تهران است
شیرا انرون معتقد است که ایران و چین با توافق اخیر اهرم فشار و بی‌صبری خود در واکنش به ادامه تحریم‌ها علیه تهران را نشان دادند.
این روزنامه صهیونیستی در گزارش خود نوشت: «اسرائیل بخش بسیار کوچکی از رقابت قدرت‌های بزرگ میان آمریکا و چین بوده که این رقابت در حال حاضر در ایران در انجام است، اما ویت می گوید که پکن آگاه است که اسرائیل احتمالا نگرانی خود از این توافق را به واشنگتن منتقل خواهد کرد.
توافق ایران و چین باعث تضعیف موضع واشنگتن در مذاکرات آتی در برجام می‌شود
توافق ایران و چین باعث قدرتمند شدن ایران و تضعیف موضع واشنگتن در مذاکرات برنامه‌ریزی شده در توافق هسته‌ای خواهد بود که خبری بدی برای رژیم صهیونیستی به شمار می‌آید، اما محتوای ظاهری توافق می‌تواند بدتر باشد.
وزارت خارجه چین در پیامی که پس از دیدار اخیر میان وانگ و روحانی منتشر و تاکید داشت که تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران بر خلاف قوانین بین‌المللی بوده و حتی غیر اخلاقی به شمار می‌آید. نه چین و نه ایران تاکنون جزئیات سند راهبردی را منتشر نکرده‌اند، اما تنها اعلام کرده‌اند که این سند«شراکت راهبردی جامع» بوده که به تعمیق روابط دوجانبه در زمینه‌های مختلف می‌پردازد که از جمله زمینه‌هایی که اشاره شده مبارزه با همه‌گیری ویروس کرونا و پیشبرد همکاری‌ها در مقابله با تروریسم است.
جروزالم پست در ادامه گزارش خود به انتشار بخش‌هایی از گزارش اخیر«روزنامه نیویورک تایمز» درباره برخی جزئیات سند راهبردی میان ایران و چین پرداخت اگر چه موارد ذکر شده در گزارش نیویورک تایمز غیر مستند بوده است، اما جروزالم پست نوشت که همکاری اطلاعاتی، فروش تسلیحات و رزمایش‌های مشترک بخشی از نگرانی رژیم صهیونیستی از این توافق به شمار می‌آید.
هر چند که شیرا انرون گفته رژیم صهیونیستی نباید از رویکرد چین در خاورمیانه نگران باشد و پکن چارچوب توافق مشابهی را نیز با عربستان سعودی و امارات داشته است. در واقع وانگ یی پیش از سفر به تهران در ریاض بوده و پس از تهران نیز به ابوظبی سفر کرد.
سند برنامه همکاری جامع ایران و جمهوری خلق چین موسوم به برنامه ۲۵ ساله  شنبه در تهران به امضای محمدجواد ظریف و «وانگ یی» وزرای خارجه دو کشور رسید. این سند ظرفیت‌ها و چشم انداز همکاری دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی و ... را مورد بحث قرار داده است.
در سال ١٣٩۴ ایران و جمهوری خلق چین بیانیه مشترک جامع راهبردی دو کشور را صادر کرده و دو طرف برای انعقاد یک برنامه همکاری جامع توافق کردند. بعد از رایزنی‌ها و مذاکرات روز ٧ فروردین ١۴٠٠ محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وانگ یی، عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین «برنامه همکاری جامع فیمابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین» را در تهران امضا کردند.
پیش از این نیز نشریه آمریکایی«وال‌استریت ژورنال» نیز با بیان اینکه امضای سند راهبردی بین ایران و چین باعث نقش بر آب شدن نقشه‌های آمریکا برای منزوی کردن تهران شد، نوشت پکن در سال‌های اخیر یک شریک تجاری مهم برای ایران بوده است.
همچنین، سخنگوی کاخ سفید گفت که واشنگتن امکان اعمال تحریم‌ها پس از توافق ایران و چین را بررسی خواهد کرد.
«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری دیروز دوشنبه کاخ سفید به سند همکاری راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین واکنش نشان داد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار الجزیره درباره این توافق گفت: «امکان اعمال تحریم پس از شراکت میان چین و ایران را بررسی خواهیم کرد.
رئیس جمهوری آمریکا شامگاه یکشنبه به وقت محلی در واکنش به امضای توافق ۲۵ ساله ایران و چین گفت، که مدتهاست درباره مشارکت ایران و چین نگران بوده‌ام.
بایدن هنگام سوار شدن به هواپیمای مخصوص ریاست جمهوری آمریکا در پاسخ به سوال یک خبرنگار که پرسید که «آیا نگران مشارکت ایران و چین هستید»؟ گفت، «یک سال است که نگران آن هستم.»
سند برنامه همکاری جامع ایران و جمهوری خلق چین موسوم به برنامه ۲۵ ساله شنبه در تهران به امضای محمدجواد ظریف و «وانگ یی» وزرای خارجه دو کشور رسید.
این سند ظرفیت‌ها و چشم انداز همکاری دوجانبه ایران و جمهوری خلق چین در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی و ... را مورد بحث قرار داده است.
رسانه‌های آمریکایی امضای این توافق را تلاش تهران و پکن برای دور زدن سیاست‌های تحریمی آمریکا و پاسخی به سیاست‌های مقابله جویانه واشنگتن علیه ایران و چین خوانده‌اند.
نام شما

آدرس ايميل شما

نفت؛ مسئله ناتمام ما

نفت؛ مسئله ناتمام ما

دشمنان مصدق اصلاً طاقت آن را ندارند که از هنرهای او چیزی بشنوند و دوستانش هم مطلقاً تحمل ...
بازارِ داغ نامزدهاي انتخابات

بازارِ داغ نامزدهاي انتخابات

آخرین روز کاری سال 99 همراه با اتفاقات بسیاری بود؛ اما شاید مهم‌ترین یا عجیب‌ترین رویداد ...
مروری بر فجیع‌ترین قتل‌های سال؛ جنایت‌های جنون‌آمیز

مروری بر فجیع‌ترین قتل‌های سال؛ جنایت‌های جنون‌آمیز

در جنایت فجیعی مردی سه عضو خانواده‌ای را قربانی کرد تا بتواند سرقت کند. در این جنایت ...
1