تاریخ انتشار
پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۲۶
کد مطلب : ۴۲۶۱۳۸
بررسی‌ها نشان می‌دهد

کرونا فرصت‌طلب است، بهداشت را جدی بگیرید / درمان کووید-۱۹ با کمک چربی / اینفوگرافیک؛ روند کرونا در ایران، از ۱۰ شهریور تا ۱۰ مهر

۰
کرونا فرصت‌طلب است، بهداشت را جدی بگیرید
کبنا ؛ مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، آخرین وضعیت کرونا در فارس را تشریح و خاطرنشان کرد که از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، ۹۹۱ نفر در فارس بر اثر ابتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست دادند.
دکتر سید روح الله حسینی پنجشنبه ۱۰ مهر در جلسه اعلام آمار بیماری کووید۱۹ و با بیان اینکه متاسفانه ۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته به دلیل ابتلا به کروناویروس جان خود را از دست داده‌اند، افزود: با این موارد جدید، آمار موارد فوتی به دلیل ابتلا به کرونا ویروس در فارس به ۹۹۱ نفر رسیده است.
او اضافه کرد: در استان فارس از ابتدای شیوع کروناویروس تا کنون، ۲۹۳ هزار و ۶۵۱ نمونه آزمایشگاهی از افراد بیمار و علامت دار تهیه شده است که از این تعداد، ۵۵ هزار و ۲۳ مورد مثبت شناسایی شده است.
حسینی همچنین آمار بهبودیافتگان بیمارستانی و ایزوله خانگی استان را ۵۰ هزار و ۲۰۱ نفر عنوان کرد و گفت: هم اکنون ۸۰۹ بیمار مشکوک و علامت دار در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد، ۹۲ بیمار مبتلا به کووید۱۹ نیز به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های سطح استان بستری هستند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز  با یادآوری اینکه کرونا در کمین افراد بی مبالات است، گفت: این ویروس فرصت طلب از هرگونه بی توجهی و سهل انگاری در رعایت دستورات بهداشتی برخی افراد استفاده می کند، بنابراین برای قطع زنجیره انتقال کروناویروس، باید استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و شست و شوی مرتب دست ها را جدی بگیریم.

درمان کووید-۱۹ با کمک چربی
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که شاید یکی از لی‍پید(چربی‌)های بدن انسان بتواند به پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ و درمان آن کمک کند.
مدیکال‌اکسپرس: پژوهشگران "دانشگاه سینسینتی"(University of Cincinnati) آمریکا با بررسی پژوهش‌های پیشین، یک درمان احتمالی یافته‌اند که شاید بتوان از آن برای پیشگیری از کووید-۱۹ استفاده کرد.
یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که شاید بتوان از نوعی چربی در بدن انسان برای پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ و یا درمان آن استفاده کرد. این لیپید موسوم به "اسفنگوزین"(Sphingosine)، یک عنصر طبیعی است که نقش مهمی در سوخت و ساز لیپید همه سلول‌ها و دفاع ایمنی از "سلول‌های اپیتلیال"(epithelial cells) بر عهده دارد.
"اریک گولبینز" (Erich Gulbins)، استادیار بخش جراحی دانشگاه سینسینتی و از پژوهشگران این پروژه گفت: ما این موضوع را بررسی کردیم که آیا یک لیپید خاص می‌تواند در روند اتصال کروناویروس به سلول‌های اپیتلیال انسان مداخله کند یا خیر.
وی افزود: پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که اسفنگوزین می‌تواند از عفونت باکتریایی مجرای تنفسی پیشگیری کند اما این موضوع مشخص نیست که آیا این لیپید در پیشگیری از عفونت‌های ویروسی نیز نقش دارد یا خیر. کروناویروس باید به مولکول‌های خاصی روی سطح سلول‌های انسان متصل شود تا از مبتلا شدن آنها پیشگیری کند. این موضوع، مانند ارتباط قفل و کلید است. برای باز کردن در، حتما باید کلید در قفل قرار بگیرد. ما در این پژوهش نشان دادیم که اسفنگوزین برای پیشگیری از اتصال ویروس به سلول‌های انسان و مبتلا کردن آنها، به قفل سلولی متصل می‌شود که این قفل، گیرنده موسوم به  ACE۲"" است.
پژوهشگران در این پروژه، کاربرد اسفنگوزین در تنظیم عفونت را در سلول‌های کشت شده انسان که ذرات کروناویروس به آنها اضافه شده بود، بررسی کردند.
گولبینز ادامه داد: ما در این پژوهش نشان دادیم که اسفنگوزین، از عفونت سلول‌های کشت شده پیشگیری می‌کند و تراکم کمی از آن می‌تواند مانع از چسبیدن ویروس به سلول‌های اپیتلیال بینی شود.
وی افزود: یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که اسفنگوزین با مداخله در تعامل میان ویروس و گیرنده آن، از برخی عفونت‌های ویروسی پیشگیری می‌کند. شاید بتوان از اسپری بینی ساخته شده با این لیپید برای پیشگیری از ابتلا به کووید- ۱۹ و درمان آن استفاده کرد. اسپری بینی باید ابداع شود اما اسفنگوزین، یک ماده طبیعی است. پژوهش‌های بیشتری باید انجام شوند تا این لیپید را به عنوان درمان کووید-۱۹ تایید کنند.
این پژوهش، در "Journal of Biological Chemistry" به چاپ رسید.
 
اینفوگرافیک / روند کرونا در ایران، از ۱۰ شهریور تا ۱۰ مهر
طبق اعلام وزارت بهداشت، ویروس کرونا تا ظهر پنجشنبه (۱۰ مهر ۹۹) ۳۸۲۵ نفر را در ایران به طور قطعی مبتلا کرده و در مجموع تا این روز ۲۶ هزار و ۳۸۰ نفر را به کام مرگ کشانده است. از سوی دیگر، ۳۸۳ هزار و ۳۶۸ نفر در ایران تاکنون بهبود یافته‌اند. بررسی آمارهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد که طی ۱۰ روز اخیر (۱ تا ۱۰ مهر) به طور متوسط در هر ساعت ۱۴۸ نفر در ایران مبتلا و هشت نفر قربانی این ویروس شده‌اند. البته در هر ساعت نیز حدود ۹۱ نفر بهبود یافته‌اند. در این اینفوگرافیک روند شیوع کرونا در ایران طی یک ماه اخیر (از ۱۰ شهریور تا ۱۰ مهر) را مشاهده می‌کنید.
گرافیک: پدرام آقایی
منبع داده‌ها: آمارهای اعلام‌شده از سوی وزارت بهداشت
https://cdn.isna.ir/d/2020/10/01/3/61746852.jpg
برچسب ها :
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1