تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۱۳
کد مطلب : ۴۰۵۴۸۲
در کهگیلویه و بویراحمد:

مسوولان حرف خودش را می‌زند قیمت‌ها راه خودشان را می‌روند!

۰
مسوولان حرف خودش را می‌زند قیمت‌ها راه خودشان را می‌روند!
کبنا ؛پاییز 97 هم گذشت و چیزی به پایان ششمین سال دولت تدبیر و امید نمانده است، اما همچنان حکایت حرف و عمل مسئولان درباره کنترل قیمت‌ها، حکایت فاصله زمین و آسمان است.
قیمت‌ کالاها در استان کهگیلویه و بویراحمد و جاهای مختلف کشور روز به روز در حال افزایش است، در ستاد تنظیم بازار استان قیمت گوشت 46 هزار تومان قیمت گذاری شد و اکنون به 60 هزار تومان رسیده است، بعضی قصابان دست به تعطیلی زده اند، دام زنده نیست و آن را به بیرون از استان می‌برند، نظارت کافی هم وجود ندارد.
سالار حسین‌پور معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت در این زمینه گفت: در سال جاری یک هزار و 222 تن مرغ منجمد توزیع شد و 186 تن دیگر توسط شرکت پشتیبانی امور دام ذخیره‌سازی شد و با توجه به افزایش قیمت مرغ گرم خواستار توزیع این میزان مرغ منجمد در سطح بازار شدیم اما متاسفانه شرکت پشتیبانی امور دام مجوزی برای توزیع مرغ منجمد به بازار نداشت.
حسین‌پور عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی متولی تامین و توزیع گوشت در استان است، ما بارها این موضوع را تأکید کردیم که شرایط مرغ در استان مناسب نیست و باید مرغ منجمد توزیع شود که پس از تلاش‌های فراوان مجوز توزیع 30 تن مرغ منجمد داده شد و از دیروز در فروشگاه زنجیری در حال توزیع است.
وی بیان کرد: گوشت گوساله وارداتی 438 تن توزیع شد،86 تن ذخیره شده و و 100 تن دیگر آماده توزیع است،950 تن جو، 3 هزار تن ذرت داخلی و وارداتی و یک هزار تن کنجاله سویا ذخیره‌سازی شده، 100 تن برنج و هومالی تایلندی توزیع و 100 تن دیگر در انبار استان فارس آماده انتقال به استان و توزیع در بازار است.
این مسؤول با اشاره به واردات گندم مورد نیاز استان از استان‌های همجوار گفت: سال گذشته در همین موقع‌ها قیمت هر کیلو گوشت قرمز 33 هزار تومان بود که با افزایش قیمت دام زنده قیمت گوشت کیلویی 46 هزار تومان تعیین شد، در مقطعی قیمت گوشت زنده 19 هزار تومان شد و قیمت گوشت در بازار 54 هزار تومان شد اما جواب نداد و با افزایش قیمت دام زنده به 30 هزار تومان قصابان خواستار تعیین قیمت 64 هزار تومانی گوشت قرمز هستند.
حسین‌پور با بیان اینکه ما هم از این وضعیت ناراحت و نگران هستیم، افزود: با توجه به وضعیت قیمت گوشت قرمز کشتاری صورت نمی‌گیرد لذا تمام مسیرهای برای جلوگیری از خروج دام زنده مسدود شده است.
معاون سازمان صمت کهگیلویه و بویراحمد در خصوص مرغ گرم در بازار استان گفت: 30 درصد مرغ مورد نیاز مردم در داخل استان تامین می‌شود و بقیه از استان‌های همجوار فارس، اصفهان و یزد است اما جهادکشاورزی باید پاسخ دهد که چرا از مجموع 150 مرغداری سطح استان 70 مرغداری تعطیل و تنها از ظرفیت 50 درصد مرغداری‌ها استفاده شود.
وی عنوان کرد: میانگین هر کیلو مرغ زنده در استان 8 هزار و 100 تومن و میانگین کشوری 8 هزار و 128 تومان است و روز گذشته قیمت هر کیلو مرغ گرم در استان 12 هزار و 100 تومان بود.
حسین‌پور در خصوص قیمت نان بیان کرد: قیمت نان در استان ما کمتر از سایر استان‌ها است، در چند سال اخیر مصوب شد که قیمت نان افزایش پیدا کند اما هنوز افزایش قیمتی در سطح استان نداشته‌ایم و در صورت صلاحدید مسؤولان افزایش قیمت‌ها اعمال می‌شود.

بر اساس گزارش بانک مرکزی که دیروز منتشر شد، متوسط قیمت خرده‌فروشی در هفته منتهی به ۱۶ آذر ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد که نرخ لبنیات 66/5 درصد، تخم مرغ 61/5 درصد، برنج 23/8 درصد، حبوب 14/4 درصد، میوه‌های تازه 53/8 درصد، سبزی‌های تازه 37/1 درصد، گوشت قرمز 48/2 درصد، گوشت مرغ 44/1 درصد، چای 23/2 درصد، روغن نباتی 43/8 درصد و قند و شکر 39/8 درصد افزایش یافته است.
همچنین براساس تغییرات هفتگی قیمت‌های منتهی به ۱۶ آذر ماه، تنها در این یک هفته، نرخ لبنیات 4/9 درصد، تخم‌مرغ 4/6 درصد، برنج 0/4 درصد، گوشت قرمز 5/3 درصد، چای 0/2 درصد نسبت به هفته قبل افزایش و نرخ حبوب 0/5 درصد، میوه‌های تازه 1/6 درصد، سبزی‌های تازه 0/9 درصد و قند و شکر 0/1 درصد کاهش یافته است.
پرواز مرغ!
هفته گذشته، اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی اعلام کرد که قیمت گوشت مرغ به ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است، بانک مرکزی هم اعلام کرد که در هفته منتهی به ۱۶ آذر ماه، نرخ هر کیلو گوشت مرغ 0/7 درصد افزایش یافته، با این حال وزیر کشاورزی در حاشیه جلسه هفته گذشته هیئت دولت تصریح کرد که قیمت هر کیلو مرغ باید حدود 10 هزار تومان باشد! معاون وی هم اعلام کرد که هیچ کمبودی در تولید و تامین گوشت مرغ وجود ندارد و برخی مصاحبه‌ها باعث این افزایش قیمت‌های غیرمنطقی شده است! حالا چه کسی باید فاصله این حرف‌ها و آن قیمت‌ها را پر کند؟!
این نوسانات قیمتی در شرایطی رخ می‌دهد که دو هفته قبل، وزیر صنعت، معدن و تجارت از تدابیر ویژه دولت برای کنترل قیمت کالاهای پرمصرف به منظور کاهش و یا توقف افزایش قیمت این کالاها خبر داد.
به گزارش ایرنا، رضا رحمانی درباره عدم ثبت قیمت‌ها از سوی تولیدکنندگان روی سامانه 124 (پایگاه اطلاع‌رسانی قیمت کالا و خدمات کشور) تصریح کرد: کار جدید ما روی کالاهای پرمصرف است و تدابیر ویژه‌ای در این ارتباط اتخاذ خواهد شد.
لایی کشیدن خودروسازان
خودروسازان هم این روزها پا را تا انتها بر پدال گاز فشرده‌اند و با سرعت در حال عبور از روی مردم هستند. پس از نوسانات ارزی که از ابتدای امسال از بازار ارز آغاز و به سایر بازارها سرایت کرد، قیمت‌های بازار خودرو نیز سر به فلک کشید. در همه این مدت خودروسازان تلاش کردند نرخ‌های کارخانه را به قیمت‌های بازار برسانند که در ظاهر با مقاومت دولت مواجه شد، اما بالاخره ایران خودرو سدشکنی کرد و قیمت خودروهایش را بعضا تا 90 درصد گران کرد، اما وزیر صنعت با تأکید بر اینکه حسن روحانی مخالف افزایش قیمت‌ها نیست، به اقدام خودروسازان چراغ سبز نشان داد.
اوایل دولت روحانی بود که پس از مجوز شورای رقابت برای افزایش چند درصدی خودرو، سخنگوی دولت گفت «خاطر رئیس‌جمهور از این افزایش قیمت مکدر شده»، اما ظاهرا این روزها خاطر روحانی دیگر با گرانی‌های 90 درصدی خودرو هم مکدر نمی‌شود!
فروردین امسال که قیمت‌ها در بازار ارز مختلف از باند پرواز فاصله گرفت و در حال اوج گرفتن بود، معاون اول رئیس‌جمهور با برگزاری نشست فوق‌العاده ستاد اقتصادی دولت برای مدیریت بازار ارز، در تلویزیون ظاهر شد و مدعی شد «ارز مورد نیاز «همه بخش‌های کشور»، از حمل‌ونقل و خدمات تا مسافرت، واردات و...، به اندازه کافی با قیمت ۴ هزار و ۲۰۰ تومان عرضه خواهد شد». فردای آن روز هم حامیان دولت جهانگیری را سوپرمن اقتصاد لقب دادند و عملا واژه «دلار جهانگیری» وارد ادبیات اقتصادی کشور شد.
دولت وعده می‌داد که تزریق دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی توانسته ترمز قیمت کالاهای اساسی را بکشد؛ اما این ادعا را حتی حامیان دولت هم رد می‌کنند.
بررسی روزنامه دنیای اقتصاد از گزارش بانک مرکزی و مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که رشد قیمتی کالاهای مشمول ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی همپای دیگر کالاها بوده است. این گزارش‌ها تایید می‌کند که سیاست‌های تزریق ارز ارزان‌قیمت برای کنترل قیمت‌های این کالاها، در عمل نتوانسته منجر به ایجاد یک سد قیمتی شود و تورم این کالاها، متناظر با دیگر کالاهایی که ارز یارانه‌ای دریافت نکردند، رشد کرده است.
مسکن ارزان
وعده کنترل قیمت‌ها از قبل از سال 92 آغاز تا همین امروز ادامه داشته است، اما راه دور نرویم، رئیس‌جمهور همین دو هفته قبل به وزارت راه و شهرسازی رفت و به یاد روزهای انتخابات 92، وعده ارزانی داد و از بایدها و نبایدها گفت؛ تأکیداتی که خود او نخستین مخاطب آن بود!
روحانی با تأکید بر ضرورت تولید مسکن خوب و ارزان برای مردم، اظهار کرد که «باید مسکن ارزان را از منابع درست تولید کنیم و در این راستا دولت می‌تواند امکاناتی که در اختیار دارد از جمله زمین و یک سری خدمات را به عنوان آورده خود در اختیار مردم قرار دهد»؛ انگار نه انگار که شش سال از دولت گذشته و عباس آخوندی، وزیر سابق وی، همین حرف‌ها را به سخره می‌گرفت و در این سال‌ها  آجر روی آجر نگذاشت.
علاوه‌ بر این، گزارش‌های رسمی وزارت راه و شهرسازی نشان می‌دهد قیمت یک مترمربع آپارتمان در تهران در آبان ماه امسال به ۹ میلیون و ۱۵۸ هزار تومان رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۱ درصد رشد نشان می‌دهد؛ بدین ترتیب آبان ماه امسال رکورد یک دهه اخیر در گرانی مسکن زده شده است!روحانی همچنین در شرایطی که روند قانونی پیوستن یا نپیوستن به FATF در کشور جاری است، در نشست با مسئولان وزارت راه، باز هم وعده داد که اگر به FATF بپیوندیم، ۲۰ درصد ارزانی می‌شود!  روحانی سه سال قبل هم وعده داده بود که اگر برجام را بپذیریم 20 درصد ارزانی خواهد شد! با این حال تکرار وعده ۲۰ درصدی در شرایطی که ارزانی ۲۰ درصدی پسابرجام به گرانی حداقل ۲۰۰ درصدی منجر شده، اگر عوام‌فریبی نیست، پس چیست؟! 
 طبق گزارشاتی مرغ منجمد به خارج از استان برده می‌شود در حالی که در خود استان مردم مشکل دارند.  انتقال مرغ منجمد به خارج از استان بیانگر ضعف دستگاه نظارتی و ظلم مضاعف در حق مردم است،چرا که استان محروم و مردم نیازمند هستند.
برخی‌ها گوشت مرغ منجمد را تغییر حالت می‌دهند و به جای گوشت کشتار روز به مردم می‌فروشند که صنعت و معدن نظارت‌ها را برای جلوگیری از اخلال در بازار بیشتر کند.
برچسب ها :
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1