تاریخ انتشار
سه شنبه ۸ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۲۱:۴۲
کد مطلب : ۴۰۴۱۶۹
پژوهشگر کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌وگو با کبنا مطرح کرد

طرف 220 میلیارد تومان بدهی بانکی دارد، چهره حق بجانب هم می‌گیرد / دستگاه قضا و امنیتی حق مردم را به بیت المال برگردانند / شاه حتی نمی‌توانست خانواده و خواهرانش را مدیریت کند / برخی اصلاح‌طلبان کهگیلویه و بویراحمد طبل‌های توخالی هستند

۵۸
۴
طرف 220 میلیارد تومان بدهی بانکی دارد، چهره حق بجانب هم می‌گیرد / دستگاه قضا و امنیتی حق مردم را به بیت المال برگردانند / شاه حتی نمی‌توانست خانواده و خواهرانش را مدیریت کند / برخی اصلاح‌طلبان کهگیلویه و بویراحمد طبل‌های توخالی هستند
کبنا ؛ نورالله جمشیدی از پژوهشگران و نویسندگان حوزه سیاسی، تاریخی و اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد که بیش از ده‌ها مقاله در مجلات، روزنامه‌ها و همایش‌های ملی و بین المللی ارائه داده، در گفت و گو با کبنا نیوز به برخی از مسائل سیاسی و روز استان کهگیلویه و بویراحمد پاسخ داده است که از نظر خوانندگان می‌گذرد؛

به‌ صورت کلی دلیل موفقیت حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری چه بوده؟
 
به نوبه ی خود از حضرتعالی سپاسگزارم به خاطر وقتی که در اختیار ما قرار دادید، راجع به دولت آقای روحانی و میزان رأی آوری آن، این محصول دو قطبی اصلاح‌طلبی و اصولگرایی بود که در جامعه ایجاد شد و بدنه اجتماعی و بدنه جامعه ما به سمت گفتمان اصلاح‌طلبی رفتند، بخش عظیمی از بدنه جامعه ما بیشتر همه، طبقه متوسط به سمت گفتمان اصلاح‌طلبی گرایش دارند، انتخابات گذشته ریاست جمهوری تقابل اصلاح طلبی و اصولگرایی بوده و به همین خاطر مردم به آقای روحانی رای دادند و پیروزی ایشان به همین دلیل بود وگرنه خود اقای روحانی شاخصه‌های فردی و اجتماعی خاص و چشمگیری ندارد.
 
نظرتان در مورد موفقیت انتخاباتی آقای احمدی نژاد چیست؟
 من فکر می‌کنم بعد از انقلاب و حتی در تاریخ ریاست جمهوری‌هایی که ما داشتیم و نخست وزیرهایی که وجود داشت یکی از شجاع‌ترین آنها آقای دکتر احمدی نژاد بوده، آقای دکتر احمدی‌نژاد به مردم  و لایه‌های پایین جامعه نزدیک‌تر بوده، البته دلیل بر این نیست که دولت‌های محمود احمدی‌نژاد انتقاداتی بر آن وارد نباشد و مهمترین دلیلش این بود که آقای دکتر احمدی‌نژاد گرایش‌های سوسیالیستی و مذهبی داشته و نزدیک بودنش هم از لحاظ گفتمانی و هم از لحاظ عملکردی به لایه‌های پایین و متوسط جامعه، وی را محبوب کرده، احمدی نژاد نه حزب دارد، نه گروهی دارد، نه روزنامه و نه کسی را دارد، احمدی نژاد با همین تنهایی در چشم مردم پذیرفته می‌شود، باز هم اگر در چنین شرایطی، زمینه برای حضور کاندیداتوری ایشان فراهم بشود، اگر بازرگان زنده بشود و شرایط به گونه‌ای باشد که آقای احمدی نژاد با میرحسین موسوی رقابت کند، باز احمدی نژاد پیروز است. در سوسیالیست آقای میرحسین، ما آن عمق و غنای لازم و ارتباط با لایه‌های پایین جامعه را نمی‌بینیم. چرا دولت موقت مهندس بازرگان شکست خورد؟ بازرگان لیبرالیست بوده و قائل به انقلاب نبود، بازرگان آدم دین دار و معتقدی بود، بازرگان آدم قابل اعتماد گروه‌های سیاسی و هم برای ما قابل اعتماد بوده ولی از لحاظ اندیشه و خط مشی سیاسی ایراد دارد، ایشان قائل به پیاده کردن تفکرات لیبرالیستی و نئو لیبرالیستی در جامعه ایران بوده است. یعنی در شرایطی که انقلاب ایران در حال شکل گیری بود ایشان قائل به سلطنت مشروط در ایران است، یعنی قائل به انقلاب نیست. از ایشان به عنوان یک دوره انتقالی استفاده کردند به هر دلیل در آن شرایط، بازرگانی که صحبت از تعامل می‌کنند تاریخ در باره او می‌نویسد و صحبت از تعامل و تسامح درباره بازرگان می‌کنند و همین بازرگان حاضر نیست که به آقای بنی صدر پست ویژه‌ای بدهد و می‌گوید که آقای بنی صدر به درد مدیریت یک کارخانه‌ای هم نمی‌خورد، ایشان چه قبل از انقلاب و حتی در زمان دولت موقت دست رد به سینه اندیشه و احزاب و نیروهای چپ زده بود. چپی که انقلاب را از ان خود می‌دانست. اگر عده‌ای دست از خود خواهی و تمامیت خواهی بر می‌داشتند کار به تقابل نمی‌کشید. تقابل و اون هزینه‌ای که ما در اوایل انقلاب کردیم، باید محاسبه می‌کردیم، مدیر باید اهل محاسبه باشد چه مدیر کارخانه و یا مدیر کشور، و باید برنامه‌هایش را تنظیم بکند. آیا ما باید امروز چنین هزینه‌هایی را بر گرده مردم خودمان و بر جامعه خودمان تحمیل بکنیم.
 
نظرتان نسبت به نظام پهلوی و افزایش قیمت نفت در اواخر حکومت محمدرضا شاه و انقلاب چیست؟
انقلاب ما چی بود و متعلق به کی بود، که امروزه موافق آن باشیم یا نباشیم و چرا امروز در سایت‌ها و در فضای مجازی صحبت از شاه دوستی می‌شود، شاه اگر خوب بود و مولفه های مثبتی داشت پس چرا بر علیه او انقلاب شد، جامعه ایران جامعه اخلاقی و مذهبی است، ایران، ایران مذهبی است، ایران، ایران اسلامی است. ایران، ایران دیروز و کنونی دارای فرهنگ سه مولفه ای است شامل ایرانی، اسلامی و مدرن. هر کس می‌خواهد در ایران حاکمیت و حکومت داشته باشد، باید این سه مولفه را به همراه داشته باشد. شاه با مذهب انس و الفتی نداشت. دوم مردم ایران مردمی اخلاق‌مداری هستند مردم ایران، مردم ناموس داری هستند. شاه حتی نمی‌توانست خانواده و خواهرانش را مدیریت کند. مردم ایران حافظه تاریخی خوبی دارند آنهایی که همچون مطالب و موضوعاتی را در برخی سایت‌ها و فضای مجازی انتشار می‌دهند تا گرایش مردم ما را به سلطنت طلب‌ها افزایش بدهند، این‌ها دارند اشتباه می‌کنند، مردم ایران مردم فهیمی هستند و مردم فراموشکاری نیستند، شما توجه فرمایید در برخی فضاهای مجازی و سایت‌ها می گویند با توجه به شرایط اقتصادی که امروز بر جامعه ما غالب و حاکم شده می گویند که در دهه ۵۰ مثلاً قیمت نفت افزایش پیدا کرد و شاه به قریب ۱۲ کشور اروپایی وخارجی وام می‌دهد و نیز به صندوق بین‌المللی پول وام می‌دهد به بانک جهانی وام می‌دهد، یعنی می‌خواهند چنین وانمود کنند که ما وضعمان خوب بود و مشکل نداشتیم و نباید انقلاب می‌کردیم. در همان شرایط و در همان زمان جامعه ایران را بررسی کنید. بیش از ۹۵ درصد جامعه ایران زیر خط فقر بود، شاه اگر کمبود شخصیتی نداشت که داشت، خلاء روحی نداشت که داشت چرا سرمایه مردم ایران را تحت عنوان وام و یا هر چیزی برای خوش باش به اربابانش می‌داد تا جامعه‌ای ایران در همان زمان در فقر، بیداد و گرسنگی بسوزد. آن‌هایی که این صحبت‌ها را می‌کنند یا مردم ایران را نشناخته‌اند یا شاه و یا خودشان را نمی‌شناسند.
ماحصل صحبت من در این خصوص این است که جامعه ایران چه از لحاظ فرهنگی و چه از لحاظ اقتصادی نیازهای مبرم داشت هنوز هم دارد، شاه می‌توانست این همه پول و این همه وامی که به خارجی‌ها می‌داد و به صندوق‌های خارجی می‌داد و به کشورهای خارجی می‌داد، توجه به روزهای سخت مردم خودش داشته باشد. آن را صرف توسعه و زیرساخت‌های کشور خودش می‌کرد و من فکر می‌کنم که اگر شاه را از بعد روانشناسی بخواهیم بررسی کنیم. ایشان یک سری خلاءهای روحی و شخصیتی داشتند. برای اینکه غرب او را تایید کند دست به یکسری ندانم کاری‌هایی زد. ولی الان شما و همه مردم ایران و حتی جهان دیدند که پادشاهی و شاهی که به مردم خودش اتکا نداشته باشد و به مردم کشور خودش پشت کند و اگر همه جهان هم پشتیبان او باشد، به دلیل عدم استقلال، شکست می‌خورد.
 
یعنی شما شکست مهندس بازرگان را در اندیشه و نگرش او می‌دانید؟
صحبت من این است که جامعه ایران و کشور ایران یک کشور جهان سومی است، کشور جهان سومی با تئوری‌های سوسیالیستی و عدالت طلبانه همسویی بیشتری دارد و من فکر می‌کنم که عمده‌ترین دلیل شکست یا سقوط دولت موقت مهندس بازرگان به همین برمی‌گردد که آقای مهندس بازرگان اتکا به اندیشه و ایدیولوژی لیبرالیستی داشت. شناخت آقای مهندس بازرگان نسبت به اندیشه‌های چپ، نیروهای چپ و گرایش‌های چپ در دنیا و ایران برداشت‌های ناقص و غیر پژوهشی و غیر علمی بود.
صحبت از محمود احمدی‌نژاد زیاد کردم و تأکید بر همان دارم که ایشان از لحاظ بیان، مواضع سیاسی به‌ویژه سیاست خارجی و... ایرادات اساسی داشتند ولی من حیث المجموع ایشان، شناخت جامعه شناختی خوبی نسبت به جامعه ایران دارد.
 جامعه ایران تشنه عدالت و از گرایش‌های اشرافی طلبی و اشرافی گری رنج می‌برد. بخشی از بدنه جامعه زیر بار مشکلات اقتصادی کمر خم کرده‌اند. کسانی که می گویند تحریم تاثیر ندارد خود را به خواب و کوری زده‌اند، یقیناً تحریم تاثیر داشته، تاثیر آن را مردم نه تنها حس کردن بلکه لمس می‌کنند و درگیر شدن با این قضایا.
 
اصلاح طلبی از کی شروع شده و اصلاح طلبی واقعی چه جریان و گروهی است؟
 اصلاح‌طلبی در ایران از جنبش مشروطیت شکل می‌گیرد و دنبال این هستند که آن اختیارات تام را از پادشاه بگیرند و قدرت آن فرد را محدود کنند تا بقیه مردم هم در قدرت سهیم باشند به هر حال این مبارزات ادامه داشته و گروه‌های مختلفی هم بودند که عمده‌ترین و قابل اعتمادترین شان را می‌توان در گرایش‌های ملی مذهبی‌ها ببینیم یعنی اینها تو عرصه بودند و مبارزه کردند مبارزاتشان عمدتاً شیوه قانونی داشته و جهت تنویر افکار عمومی گام برداشتند و به هر حال چند تا نقطه عطفی تو تاریخ داریم و نمونه بارزش ساقط کردن دولت ملی دکتر مصدق با حمایت غرب است. دولت انگلیس و آمریکا با همکاری عوامل شاه و دربار منجر به سقوط دولت ملی دکتر مصدق می‌شوند. یعنی شاه اینقدر دگم و خشک مغز است که حاضر نیست عده‌ای از مردم یک کشور در قدرت و در جامعه خودشان تصمیم بگیرند، شاهی که حاضر است غربی‌ها برای کشورش تصمیم بگیرد، اما حاضر نیست که مردم کشورش در امورات تصمیم بگیرند و یا اظهار نظر کنند. من بر این باور هستم که آن طیف اصلاح طلبی که تاریخی نامیده می‌شوند، آن‌ها ریشه‌های فکری و عقیدتی قوی داشتند. مهندس بازرگان چه از لحاظ عقیدتی و چه به لحاظ اجتماعی آدم موجه است.
 
 
نظریات شریعتی و سروش چه تفاوت‌های با هم داشتند؟
 یک نظام سیاسی و یا نظام جایگزین هرکدوم شان باید یک تئوریسین داشته باشند، یک مکتب داشته باشند که به آن استناد کنند و در میان روشنفکران ما کسی که مدیریت می‌کند انقلاب را با کسی که نظریه پرداز انقلاب است و به تعبیر دیگر معلم انقلاب بوده، مرحوم دکتر شریعتی بوده تا زمان حیات دکتر شریعتی مسیری که مردم گام بر می‌دارند صحیح بوده است. دکتر شریعتی هم به مولفه های ایرانی توجه دارد و هم به مولفه های اسلامی که در حکومت‌های قبلی مورد توجه قرار نگرفته آنها را مدنظر قرار می‌دهد و یک اسلام انسانی به تمام ابعاد را معرفی می‌کند و جوانان مبارزی که به سمت مارکسیست رفته و جامعه‌ای که به سمت چپ گرایی رفته، جوانان و دانشگاهی که کاملاً به دلیل غالب بودن گفتمان و اندیشه چپ در دنیا به آن سمت رفته، دکتر شریعتی است که تنها آنها را به این سمت می‌آورد با سخنرانی‌ها، کتاب‌ها و مقالات خودش.
من فکر می‌کنم در سال 56 برخی سخنرانان با دکتر شریعتی خوب تا نکردند، بعضی سخنرانان می‌توانستند یک رقابت صحیح با دکتر شریعتی داشته باشند، شما می‌بینید در حسینیه ارشاد برخی از سخنرانان در آن زمان وقتی در رقابتی که با دکتر شریعتی دارند چه در سخنرانی و نظریه پردازی، چون مشتری ندارند به ساواک شاکی می‌شوند و زیرآب شریعتی را می‌زنند، این کار، کار پسندیده و اخلاقی نبود و بعد از وفات دکتر شریعتی تئورسینی و روشنفکری در جامعه ما نبود که بتواند جامعه را هدایت کند. به واسطه اون خلأیی که ایجاد شد، آقای دکتر سروش که قبل از انقلاب، گرایش انقلابی نداشت جزء انجمن حجتیه بوده و در هم چنین شرایطی که اندیشه چپ و به ویژه چپ اسلامی زیر فشار است و همه گروه‌ها درگیر هستند به نوعی، و آرامش نسبی بین نیروهای چپ و سیاسی وجود نداشت، بنزین را به آتش می‌کشد، ایشان عضو شورای فرهنگی انقلاب می‌شود، و اعتمادها را به خودش جلب می‌کند تا گروه رقیب را حذف کند. بخشی از حذف اندیشه و گروه‌های چپ در دهه ۶۰ محصول نظریه‌پردازی آقای دکتر سروش است. یعنی بعضی از نیروهای مبارزه بر اساس نظریات آقای سروش حذف می‌شوند. ایشان اندیشه‌های کانت و پوپر را می‌خواهد در جامعه ما پیاده کند، و دین را به عرصه خصوصی ببرد در حالیکه آن دینی که قائل به عرصه خصوصی بوده دین مسیحیت بوده، فرهنگ مسیحیت بوده، دین اسلام، یک دین اجتماعی و کارکرد اجتماعی دارد. کارکردهای اجتماعی دین اسلام را می‌توانیم ببینیم. اقای دکتر سروش دست پرورده لیبرالیسم غرب است و می‌خواهد همان نظرات را بیاورد و در جامعه ما پیاده کند. شما وقتی می‌بینید بعد از انقلاب و از دهه 60 به بعد ما دیگر فعال سیاسی و مبارز سیاسی نداریم، تحت تاثیر اندیشه‌های دکتر سروش جوانان ما خسته و اخته شدند و چرا اکثریت جوانان ما الان نسبت به همه چیز بی تفاوت هستند چرا جامعه بی تفاوت است نسبت به برخی آسیب‌های اجتماعی، فساد و بداخلاقی‌ها. این‌ها محصول اندیشه‌های سروش است و آقای سروشی که می‌گوید فرقی بین خوب و بد نیست، ایشان فردی انتزاعی اندیش است.
آقای دکتر شریعتی برای جامعه، جوانان را می‌خواهد و آموزش می‌دهد که جوانان معتقد، متعهد، مسئول و روشنفکر مسئول باشند و تاکیدش بر اینها است. اما محصول اندیشه دکتر سروش انسان‌های دمدمی مزاج، انسان‌های بی تفاوت و افراد لذت گرا و فرصت طلب است. این‌ها بخشی از اندیشه‌های آقای سروش است. وقتی ما چنین چیزهایی را در جامعه می‌بینیم، یقیناً دست پرورده و محصول این اندیشه‌های غلط است.
نظرتان راجع به حجاب چیست؟
من حجاب را فقط در چادر نمی‌بینم، حجاب را در پوشش متناسب می‌بینم که بخشی از آن روسری هم است، پیش از اسلام، جامعه ایران یک جامعه اخلاق مداری بوده، جامعه پوشش متناسب داشته و روسری داشته است و در تاریخ هیچ وقت نمی‌بینی که خانم‌های ما بدون روسری باشند. این کار را آقای رضا شاه متأثر از غربی‌ها انجام می‌دهد و کشف حجاب در جامعه شهری ما پیاده می‌شود و جواب نمی‌دهد و با عرف و عادات و فرهنگ ما همسویی و سنخیت ندارد. متاسفانه شرایط فعلی تا حدودی متاثر از اندیشه‌های آقای سروش است. بالاخره اینها قائل به جدایی دین از سیاست هستند. قائل به بردن دین به حوزه خصوصی هستند.
قائل به واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی هستند، حالا بخشی از اینها هم در این چند دولت اجرایی شد، خواستند اقتصاد را به بخش خصوصی بدهند ولی خصوصی بازی کردند و به قوم و خویش‌های خودشان دادند و پیامدهای آن را دیدیم و می‌بینیم.
 و نهایتاً کار به جایی رسید که سروش و سروشیان خودشان، خودشان را حذف کردند، سروش با اظهارنظرهای غیرکارشناسی و تک بعدی و انتزاعی خودش، خودش را حذف کرد. و من معتقدم که از دل اندیشه‌های دکتر شریعتی باز هم جوانانی با اندیشه‌های بومی با سوسیالیسم بومی با داشتن اعتقادات مذهبی قوی و پیرایش شده و پالایش شده باز به عرصه می‌آید و جامعه ایران پیشرفت می‌کند. جامعه ایران هیچ وقت جامعه خالی از مرد و خالی از اندیشه نبوده و صحیح نیست که ما دست جلوی بیگانگان دراز کنیم چه از لحاظ اندیشه، چه از لحاظ اقتصادی و...
 
در مورد اصلاح طلبان استان کهگیلویه و بویراحمد و شهر یاسوج چه نظری دارید؟
مجموعه اصلاح طلبان استان به ویژه شهرستان بویراحمد و دنا را به خوبی می‌شناسم بعضی از آنها را چه از لحاظ فکری و چه از لحاظ عملی و چه از لحاظ اجتماعی و شخصیتی آدم‌های موجهی می دانم، تنی چند از آنها طبل‌های تو خالی هستند هم از لحاظ فکری، هم از لحاظ دانش و منش و شخصیت یعنی وجاهت اخلاقی و علمی ندارند. چه دلیل و یا دلایل و عواملی موجب گردید که از این شهر بروند، واقعاً اگر مردم ما متوجه بشوند و اصلاً مسائلی هست که شأن من اجازه نمی‌دهد مطرح کنم و ... از این شهر بیرون شدند نه توسط نیروهای سیاسی یا امنیتی بلکه توسط خود مردم.
 فردی که خودخواه هست، اصلاح طلب نیست کسی که با فساد اخلاقی یا فساد مالی فاصله ندارد، اصلاح طلب نیست و حتی اصولگرا نیست. یک آدم فاسد نمی‌تواند اصلاح‌طلب باشد، نمی‌تواند اصولاً هیچ کدوم از اینها باشد. یعنی نیاز هست اینها پیش از هر چیز باید به رودند، خودشان در آرا و اندیشه‌های و عملکرد خودشان تجدید نظر و بازبینی کنند و خود را اصلاح نمایند و ضعف‌های خودشان را برطرف کنند. یکی از ضعف هاشان همین است، آن‌ها فقط دنبال منافع شخصی خودشان هستند. همه وام‌های کلانی که افراد خاص از دولت‌های خاص گرفتند، چرا جریان‌های سیاسی و اصلاح طلبان حتی یک مقاله علیه اینها ندادند، چرا خواهان برخورد جدی با فساد در هر دولتی نشدند.
 بخش دیگر قضیه به این بر می‌گردد، چرا مسئولین ما و مدیران بانک‌ها به افرادی که وجه اجتماعی خوبی نداشته‌اند و اشخاص قابل اعتمادی نبودند وام‌های کلان دادند. طرف ۲۲۰ میلیارد تومان بدهی بانکی دارد و چهره حق به‌جانب می‌گیرد.
 خواسته من این است که مسئولین قضایی و امنیتی و سیاسی استان کهگیلویه و بویراحمد این قضایا را به جد پیگیر باشند و دست این افراد را از اقتصاد و فرهنگ ما کوتاه کنند و حق مردم را به بیت المال برگردانند. چند ماه پیش مقاله‌ای از عباس عبدی خواندم، ایشان در این مقاله خواهان این بود که جامعه ایران باید طبقاتی شود. متاسفانه این نمونه‌ای از بقولااصلاح طلبان معروف کشور ماست که دارد از نظام اشرافی گری دفاع می‌کند و آنرا تئوریزه می‌کنند یعنی این بخش از اصلاح طلبان که من تحت عنوان اصلاح طلبان بدلی و اصلاح‌طلبان کاذب آنها را می‌شناسم. اینهااصلاح طلب نیستند بلکه تحت عنوان اصلاحات، نسخه غلط به نفع خود و به ضرر مردم مینویسنددر حالی که ما خواهان جامعه بی طبقه و توحیدی بودیم و هستیم. خواهان عدالت و سپس آزادی بوده و هستیم.
 
نام شما

آدرس ايميل شما

کارگر
Iran, Islamic Republic of
ببخشید شما؟
Iran, Islamic Republic of
حیف کبنا که هر چرت و پر. را منتشر می کند
مهدی
Iran, Islamic Republic of
لطفا جفنگ نگید یه مقایسه عادلانه بکنی/
تام
Romania
درود خدا بر شما مرد بزرگ
عباس
Iran, Islamic Republic of
بعضی جواب ها با پرسشها هم خوانی ندارد...و این گفتگو بیستر از انکه فکرش را کنید مصنوعی و غیر کارشناسی میباد.و به نظر هدف این بود که گفتگویی شود بدون هیچ نتیجه و خروجی...و شاید هدف رد گم کردن باشه..هیچ پاسخی کارشناسانه داده نشده...مطمعنم که افکار جمشیدی کامل با انچه گفته در تضاد است..و شناخت درستی ار جامعه پیش انقالب ندارد...شناختش از سروش ،بازرگان و احمدی نژاد بسیار سطحی است..چنان گفتگو بی مایه و بودن هدف و مصنوعی است..که کاش یکی دو تا کارشناس ان را کارشناسی میکرد پیش از چاپ و پخش ان..
جلیل
Reunion
بادرود.به نوبه خود از اقای جمشیدی تشکر دارم.صحبت های شیوا و منطقی ایراد کردند.خصوصا در مورد تبلیغات عناصر خودباخته سلطنت طلب واصلاح طلبان غیرواقعی و..اگر کسی دلیل بر رد ونقض تحلیلهای ایشان دارد ،نقد منصفانه وعلمی کند.اراجیف بافی وتوهین وکامنت های نابخردانه وبی ادبانه ،نشانه کمبود وضعف شخصیت وناتوانی در درک حرفهای ایشان است
راوی
United Arab Emirates
واقعا، تأسف خوردم ازاين واظهارنظر،!ببینید کی داره از عباس‌ عبدی انتقاد می کنه.
Iran, Islamic Republic of
کبنا جان براتوت احترام قائلم
ولی اراجیف این اغا رو پخش نکن.
نورالله جان
برو مطالعه کن. البته مطالعه کن نه روخوانی بعد بیا مصاحبه کن.
Iran, Islamic Republic of
نورالله کوتاه بیو
نوری جان
Iran, Islamic Republic of
احمدی نژاد به هیچ وجه شجاع نبود بلکه بازیچه //بود هتاکیها و تهمتها وحرفهای ناروایی که میزد بخاطر پشتیبانی// ارایشون بوذ
هموطن
Iran, Islamic Republic of
باسلام . ببخشید شما کی هستید؟
بزرگوار
Iran, Islamic Republic of
مطلب خوبی بود ولی به همه زوایای فساد خصوصا در دهه اخیر که 2میلیون برابر بیشتر از قبل از انقلاب شده اشاره ای نشد احتمالا هم مصاحبه سانسور شده و صرفاً جهت چاپلوسی و خودشیرینی برای مقامات قضایی استان منتشر شد که به دور از مردانگی ، انصاف و اخلاق رسانه ای می باشد
جوان
Iran, Islamic Republic of
گل فرمودی در استان امثال //خودخواه هستند و از اصلاح طلبان سو استفاده می نماید
و جناب //هم دنبال منافع شخصی خودش می باشد
هردوی اینها آبرو برای اصلاح طلبان نگذاشتند
حکیم
Iran, Islamic Republic of
برادر جان در مورد منافع چند نفری هستند که در بین اصلاح طلبان که خود را پدرخوانده اصلاحات می دانند و فقط دنبال پیمانکاری برای خودشان و فامیلهایشان می باشند امثال///
کهگیلویه
Iran, Islamic Republic of
دوست عزیز ما یک نفر خودخواه در بین اصلاحات استان می بینیم//می باشد
کهگیلویه
Iran, Islamic Republic of
دوست عزیز ما یک نفر خودخواه در بین اصلاحات استان می بینیم آن هم//می باشد
کهگیلویه
Iran, Islamic Republic of
دوست عزیز ما یک نفر خودخواه در بین اصلاحات استان می بینیم آن هم //می باشد
کهگیلویه
Iran, Islamic Republic of
دوست عزیز ما یک نفر خودخواه در بین اصلاحات استان می بینیم آن هم //می باشد
رضا
Iran, Islamic Republic of
كل اگرطبيب بودي سرخوددوانمودي
مندنی
Iran, Islamic Republic of
احسن بردکتر جمشیدی واقعا گل گفتی و مقاله بسیار خوب و جالب و سخنان به حقی را بیان کرده ای دستت درد نکند ای کاش در استان ما صد نفر مثل شما بود که مطالب و خواسته های مردم بی پروا میگفتند همه دنبال منافع خودشان هستند مرحبا
Iran, Islamic Republic of
ای خوا وه ای کارشناس نخو ..نظرات سیاسی تو دفاع از اصول گرایان است ..تو هم یه اصول گرا. که فقط تا نوک بینی ات را بیشتر نمی بینی ... هرچه اصول گراست
نسل نوی ایران
Iran, Islamic Republic of
شما اگر انصاف و دانش و آگاهی داشتید یک انسان فرهیخته و دانا و مردمدار و دلسوز مانند مهندس بازرگان را با .مانند احمدی نژاد مقایسه نمی کردید
حیف نام پوهشگر که بر هر کسی میگذارند
حیف نام محقق که بر هر کسی میگذارند
حیف نام جامعه شناس که بر هر کسی میگذارند
حیف حیف حیف
Iran, Islamic Republic of
بازرگان و امثالهم این همه بد بیاری را برای ما رقم زدند
ایشون سیاستمدار موقعیت شناسی نبود ،وگرنه در اوج انقلاب سکان حکومت را بدست نمیگرفت.نظریات جمشیدی کاملا واقعبینانه و بیطرفانه و منصفانه است
اکبر
Iran, Islamic Republic of
مقایسه کاملا صحیحی است ،مقایسه دو رییس دولت
اتفاقا احمدی نژاد خیلی ادم زیرکی است
بازرگان ساده
عدالتخواه
Europe
باسلام.ضمن تشکر ازجناب اقای جمشیدی که فارغ از هر وابستگی جناحی ومنافع نگری،واقعیات ملموس جامعه ما رادراین ایام اربعین با تاسی از نهضت وارمان واعتقاد حضرت حسین(ع)سرورآزادگان عالم بیان فرمودند.وحسینی صحبت کردند وحسینی اعتقاد دارند.اما کسانی که کور کورانه وبدون دلیل، طبل مخالف با تحلیل های ایشان دارند،یا مطلب رانخوانده وقدرت درکش را ندارند یاهم از حامیان یا از خود انهایی هستند که تحلیل های جناب جمشیدی ضعف ها وخطاهای انان را روشن نموده.حق الناس،بیت المال،عدالت،تعهد واخلاق مداری،ارزش مداری،مبارزه با فساد،استحکام وتداوم برخورد با فساد هایی که درمشی انقلاب ما ک ناشی ازصراط عادل اعظم(حضرت علی) بعنوان خط اول ارمانش هست.مبارزه با تزویر وریا.این ها از تحلیل های جمشیدی استنتاج میشود،خب چه کسانی مخالفن باهاش؟؟مرد باشید وبگید
فرهنگی
United Kingdom
باسلام‌..ایشون نظرات دکتر سروش را بد فهمیده،کجا‌‌‌‌ دکترسروش‌بین‌خوب‌وبد،تمیزی قائل نیست،ایشون معنای پلورالیسم معرفتی دکتر سروش را بد فهمیده وتحلیلش ناقص است،اولین کسی که تقاضای بازگشای دانشگاه را بعد از‌انقلاب به امام داد دکترسروش بود،وامام به همین خاطر اورا به عنوان عضوشورای‌انقلاب فرهنگی معرفی کرد
اصلاح طلب
Iran, Islamic Republic of
سروش زمانی تقاضای بازگشایی دانشگاه ها را میدهد که دیگه کار خودش را کرده و چپ ها را دم تیغ داده و دیگر رقیبی ندارد
سروش بجز یک مشت واژه های قلمبه سلمبه دیگه حرفی برای گفتن نداردسروش ایران و مردم ایران را نمیشناسد
جمشیدی در نظریه پردازی بسیار قویتر از سروش است
سروش خودش را حذف کرد .تمام.
صادق
Iran, Islamic Republic of
درود بر جمشیدی ...کاملا تحلیل به حقی بود
جم
Switzerland
جناب جمشیدی سلام .لطفا یکبار مصاحبه خودتان مطالعه بفرمایید خداوکیلی چه چیزی را از استنباط می کنید.تحلیلهایتان بسیار بی مغز بدون هیچ پشتوانه ای بود .شما ان چیزی که از لابلای صحبت دیگران گرفته اید حتی درست بهم ربط ندادید یکم دقت بفرمایید
مهندس
Iran, Islamic Republic of
جناب کمایی لطف بفرمایید. را ول کن.
کی این آقا پژوهشگر یا فعال سیاسی یا مورخ بوده؟
مرادی
Iran, Islamic Republic of
کارخانه قند یاسوج .امروز عصر پلمپ شد
سعید
Iran, Islamic Republic of
درود بر دکتر جمشیدی تخلیل جالب و کاملی بود
حسن
Iran, Islamic Republic of
درود بر اقای جمشیدی پژوهشگر وفعال سیاسی استان.......افرین که عین واقعیت را بیان کردید
کریم
Iran, Islamic Republic of
با سلام
والا من تعجب میکنم. از این صحبتهای دوست عزیزم اقای جمشیدی. تا جایی که من افکار اقای جمشیدی را میشناسم. این صحبت ها برام قابل هضم نیست.
Iran, Islamic Republic of
اب ریخت توی لونه .اصلاحات
کیان
Iran, Islamic Republic of
درود خدابر انسان های حق گوودرود خدا بر اقای جمشیدی و .
جلیل
Iran, Islamic Republic of
زارررررر
Iran, Islamic Republic of
دایی به نظر خودت جز حرف کاری از جنابعالی بر میاد بفرما عملی کن
بیسواد
Iran, Islamic Republic of
حضرت عباسی نکنیت ایکاره هرکسی. ایگو منتشر نکنیت سایت محترم کبنا بیشترازیو انتظار وت ایره ای . گروهته حاضره. بیه اصلا یو کوچن ای مملکت قرار داره چکاریه
جواب بیسواد
Iran, Islamic Republic of
وقتی ی فرد نقدش به موضوع و متن نیست
نشون میده نسبت به اقای جم..صحبت میکنه.خوب افسوس بخور که به گرد پای جمشیدی نمیرسی
پاسخ به بیسواد
Reunion
دراظهارنظر رعایت انصاف لازم واز اصول انسانی است.شما وقتی خود را بیسواد معرفی نموده ای دیگه دوراز انتظار نیست چنین ادبیات . بکار بردن.فرمایشات استادجمشیدی درد جامعه ما هستند وبی شک اگر شما از غیرمغضوب نباشید نباید جایی از شما را بسوزاند!مصداق حقانیت تحلیل های ایشان،قاطعیت بی سابقه ریس کل دادگستری حاج اقامزارعی در برخورد بامفاسد است.اقای جمشیدی صاحبنظر است.شما یا ایشان را نمیشناسید یا مغرض هستید.جمشیدی نمیگه،بلکه ازش دعوت میکنن ومیخان از دور داد وهوار میکند.ایشان در بهترین جایگاه انسانیت حضور دارند ک امثال تو توان تحملش رانداری.
بیسواد
Iran, Islamic Republic of
آقای جمشیدی کارش چیز دیگریست آنهم. بین فامیلشون ایشون را چه به نقد دیگران. حالا تو کجات سوخت که اینجور برافروختی،پس آب رابریز .
بویراحمد
Reunion
اقای جمشیدی اسوه اخلاق وتعهد وشجاعت وسواد هستند.جایگاه ایشان بسیار بالاترازان است که نابخردان مغرض ک وسیله هستند بتوانتد درک کنند.نتایج ایده ها ونظرات ایشان مثل یک انقلاب در استان شکل گرفته در مبارزه با طبل های توخالی ومفسدان و...در تاسی از ارمانهای انقلاب ورهبری
Iran, Islamic Republic of
تحلیل به حق وبجایی بود اونایی که نظر مخالف دارندیامنافع شان به حطرافتاده یامغرضنددرودبرفرزندان شجاع ونترس اریوبرزن
Iran, Islamic Republic of
لطفا کسانی که تحلیل یا مطلبی رامتوجه نمیشن اظهار نظر بی جا ومغرضانه نکنندواقع بین باشید تحلیل ایشون بجا و منصفانه بوده درجواب اونایی نظر مخالف دادند بگم به سخن رهبر فرزانه شتر در خواب بیند پنبه دانه گهی لپ لپ خورد گه دانه دانه درود بر دکتر جمشیدی از طرف جمعی ازدانشجویان پیام نور
گرگ اله
Iran, Islamic Republic of
دوستان کم گپ پیک بزنید و کامنت بی معنی بنیت..
مه. هُ؟
ختو بریت وختو ...
افسوس
افسوس
افسوس
نره میخ تویله من کوه..
دوست شما
Iran, Islamic Republic of
جناب جمشیدی. بعضی از اظهار نظرهایتان مایوس کننده بود.از شما انتظار بیشتری می رود.
در پاسخ به دوست
Iran, Islamic Republic of
با سلام و احترام
چه بگم دوست عزیز
من سراپا دردم
از همه چیز مطلعم اما فعلا که میبینید 🔒🔒🔒🔒
Iran, Islamic Republic of
جواب گرگ اتفاقانظرات. گره گشاست از.وطن انتظاری نیست ش یونانی هستی
بئاتریس
Iran, Islamic Republic of
با سلام. آنچه در باره مرحوم بازرگان گفتید بسیار دور از واقعیت است.در واقع تکرار حملات. است.به مقالات بازرگان در دهه 60 رجوع کنید تا ببینید که آن مرحوم چه شناخت دقیقی از سیاستهای جهانی و شرایط داخلی داشت.منتقدینش هم بعدا سر تعظیم در مقابلش فرود آوردند.و از او حلالیت طلبیدند.
پاسخ بیسواد.
United States
بی شک از .خود را بروز دادی .غرض مزحک وضعف تنها دلیل کامنت گذاری ات بوده ک خود با کامنت اخر صحه و قطعیت بران گذاشتی وقبل از تاثیر تحلیل ها برتو،خودت،..،سوخته انجاست که همچنان دودش با بروز . کوچک بلند است وحتی به فکرت نرسید که با بروز نداد.ت مجالی پیدا کنی برای به اب انداختن.شعله اتش حقانیت جملات منطقی و انسانی وعلمی وقانونی همیشه مغرضین ومعیوبین وفاسقین ومنافقین را خواهد سوخت.ولیکن . جز ایجاد اثبات عجز ومزحکه عامل ان ،هیچ نتیجه ای ندارد
بیسواد
Iran, Islamic Republic of
تو نیز باکامنت گذاشتنت ثابت کردی که خود .ستی وکلیه کامنتهایه موافق راخودتون میذارید وداغ .دن معلوم است که برپیشانی کیست ☹برو وووو
نصیحت نهایی به بیسواد
United States
اصل بد نیکو نگردد چونکه بنیادش بد است
تربیت نااهلان چون گردکان برگنبداست.
توصیه میکنم نفس و دل وهوش را از کژی وحسد و..پاک کن تا سعادت نصیب گردد ورنه به کلام حضرت امیر ،علی (ع)تمسک جویم که فرمود:ذکات عقل وخرد،سکوت در مقابل جاهل است.یاحق
Iran, Islamic Republic of
دوستان عزیز یه مطلب بسیار خوبی بود بعضی ازدوستان نظرات مِغرضانه میگزارند این کارو نکنیدبرای رضای خدا اگه درک مطلب براتون سخته از کسانی اطلاعات دارند کمک بگیرید بعد نظر بدید اقای مهندس بازرگان اوایل انقلاب حاضر نشد حتی کوچکترین پستی به مجاهدین بدهند واون مشکلات بزرگ دیگه ....
محسن
Iran, Islamic Republic of
سلام.
بسیار عالی . به عنوان یک خواننده از این مطلب استقبال می کنم و به طور کلی از مطالبی که به دور از جناح گرایی و به دنبال حقیقت باشد خوشحال می شوم.
ضمنا برای انعکاس مشکلات مردم به مسئولان به عنوان یک شهروند یاسوجی سپاس گذار هستم.
موفق و پیروز باشید همه عوامل کبنا نیوز
Iran, Islamic Republic of
دوستان عزیز یه مطلب بسیار خوبی بود بعضی ازدوستان نظرات مِغرضانه میگزارند این کارو نکنیدبرای رضای خدا اگه درک مطلب براتون سخته از کسانی اطلاعات دارند کمک بگیرید بعد نظر بدید اقای مهندس بازرگان اوایل انقلاب حاضر نشد حتی کوچکترین پستی به مجاهدین بدهند واون مشکلات بزرگ دیگه ....
ح ح
Iran, Islamic Republic of
بخت اقبالی که خوسی نه نه سی هشت ایکنه
Iran, Islamic Republic of
چه بگم
FATF، پرونده‌ای برای بایگانی؟

FATF، پرونده‌ای برای بایگانی؟

دولت روحانی تا واپسین لحظات عمر خود پیگیر تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام بود اما ...
مخالفت ایران با شروط آمریکا برای حذف سپاه از لیست سیاه

مخالفت ایران با شروط آمریکا برای حذف سپاه از لیست سیاه

درحالی‌که برخی گزارش‌ها حاکی از مخالفت ایران با شروط آمریکا برای حذف سپاه پاسداران از ...
نتيجه انتخابات سال آينده!

نتيجه انتخابات سال آينده!

دبيركل مجمع ايثارگران در شفاف‌سازي حواشي اخير از مشكلات نرم‌افزاري، ملاحظات آيين‌نامه‌اي ...
1