کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

با حضور مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد

در نشست اضطراری ستاد مدیریت بحران در گچساران چه گذشت؟ / حرف‌های تند دادستان گچساران به مدیران؛ کاری انجام نداده‌ایم پس تقدیر و تشکر لازم نیست، آتش هنوز روشن است / مدیران با کت و شلوار می‌خواهند آتش را خاموش کنند / مدیران کجا بودند؟ (+ تصاویر )

22 تير 1400 ساعت 6:22

نشست اضطراری ستاد مدیریت بحران گچساران برای بررسی آخرین وضعیت آتش سوزی جنگل‌های کوه‌های خامی با حضور معاون عمرانی استاندار، مدیران کل، فرماندار، و دیگر روسای ادارات شهرستان گچساران در سالن کنفرانس فرمانداری برگزار شد.


 نشست اضطراری ستاد مدیریت بحران گچساران  برای بررسی آخرین وضعیت آتش سوزی جنگل‌های کوه‌های خامی با حضور معاون عمرانی استاندار، مدیران کل، فرماندار، و دیگر روسای ادارات شهرستان گچساران در سالن کنفرانس فرمانداری برگزار شد.
به گزارش کبنا، شامگاه (شنبه 21 تیرماه 1400) در این نشست علیرضا اتابک فرماندار گچساران اظهار داشت: در همان لحظه اولیه وقوع آتش ارتفاعات کوه نارک نیروهایی برای اطفا حریق به منطقه اعزام شدند.
اتابک افزود: برای مهار آتش در ارتفاعات کوه نارک  در همان لحظه‌های اولیه کارگروه‌هایی تشکیل شد اما وسعت و گستردگی آتش، گرمای شدید، ورزش باد و صخره‌ای بودن منطقه  مانع مهار آتش شد.
اتابک ابراز کرد: نبود خودرو برای اعزام  نیروها به ارتفاعات  و تجهیزات کم  و نبود مکان برای استقرار نیروهای اطفا حریق در ارتفاعات از دلایلی دیگری که  وسعت این آتش سوزی گسترده شود.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از نیروهایی که برای مهار آتش به ارتفاعات اعزام می‌شوند مهارت و آموزش لازم را ندارد و اولویت کار ما در اطفا حریق ارتفاعات سلامت و امنیت نیروی انسانی است.
در ادامه  نشست فرج الله استلاحی بخشدار مرکزی شهرستان گچساران اظهار داشت: پیشنهاد این است که به صورت عملیاتی برای مهار  آتش در چندین جبهه اقدام نمود.
بخشدار مرکزی گچساران افزود: اکنون با تماس‌های از روستای مارین صورت گرفته گفته شده که با انجام 20 دقیقه پیاده رویی به ارتفاعات روستای مارین که در مراتع آن در حال سوختن است، رسید.
وی عنوان کرد: پیشنهاد من این است که بر روی یک نقطه تمرکز نکنیم  و از چندین جبهه برای مهار و اطفا حریق در ارتفاعات اقدام نماییم.
در ادامه امیری کوهنورد و از واحد Hse شرکت لرزه نگاری، افزود: متاسفانه جلسات که برگزاری می‌شود، فنی نیست و بیشتر مسائل  مربوط به تأمین  آب و غذا  مطرح می‌شود.
وی بیان کرد: موضوع مهم ایمنی افراد است چرا که  متاسفانه کسانی برای  اطفا حریق حریق می‌آیند که هیچ آموزشی در این زمینه ندارند.
امیری ابراز کرد:  انتظار می‌رود افرادی که در این زمینه  آموزش‌های لازم را  دارند  برای مهار آتش به منطقه اعزام شوند.
این کوهنورد خاطرنشان کرد:  اکنون مشخص نیست چند نفر در ارتفاعات  هستند.
در ادامه  رییس دادگستری گچساران با تقدیر و تشکر از زحمات مسئولان، فرماندار،  منابع طبیعی، محیط زیست، یگان حفاظت از منابع طبیعی و به خصوص مردم که در این پنج روز در مناطق آتش سوزی حضور داشته و یک لحظه به خانه نرفته‌اند، اظهار کرد:  با توجه به نامساعد بودن شرایط جوی متاسفانه  آتش گسترده و تا کنون مهار نشده است.
رهام دیانت افزود: در حال حاضر برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل و عمدی و غیرعمد بودن این حادثه در حال شناسایی و بررسی است.
 وی با اشاره به مسوولان حاضر در نشست گفت:  اگر ماده 47 قانون حفاظت از مراتع و جنگل مطالعه داشته باشیم  بسیازی از مشکلات رفع می‌شود چرا که در این قانون و ماده  به صراحت وظایف مسئولان در زمان وقوع بحران تشریح شده است.
دیانت بیان کرد: در گذشته در نشست ستاد مدیریت بحران در خصوصی وظایف ادارات دولتی  در زمان وقوع بحران وظایف را کامل توضیح داده شده است.
رئیس دادگستری گچساران عنوان کرد: دراین ماده قانونی بیان نشده که شهرداری دوگنبدان  و یا شهرداری باشت  در حادثه حضور داشته باشند بلکه در این ماده  قانونی بیان شده است که کلیه نهادها، ادارات، دستگاه‌های مختلف اجرایی تمامی امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی خود را برای مقابله با بحران  در اختیار مدیربحران شهرستان قرار دهد.
دیانت با بیان اینکه  بسیاری از مدیران از این ماده قانونی اطلاع ندارند، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود مدیرکل بحران استان  این ماده قانونی را به طور کامل برای دستگاه‌ها شرح دهد.
وی در ادامه بیان کرد: برای مهار آتش در ارتفاعات پیشنهاد می‌شود که امشب نیروهای مردمی توسط مدیرکل منابع طبیعی و محیط زیست بسیج شوند چرا که اکنون نیروها در ارتفاعات خسته شده‌اند و رمقی برای آنها نمانده است و  باید نیروی تازه نفس جایگزین کرد.
دیانت ابراز کرد: در حوزه کوه خامی آتش در حالت کنترل است و اگر تلاش شود تا فردا ظهر  حریق کامل  اطفا می‌شود.
رئیس دادگستری گچساران گفت:  برای این گونه حوادث باید یک فکر اساسی  کرد و هر ساله برگزاری چنین جلساتی فایده‌ای ندارد.
دیانت با ابیان اینکه نبود بالگرد در استان و شهرستان در زمان وقوع آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ها موجب شده که وسعت آتش سوزی در منطقه گسترده و وسیع شود، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود در این زمینه تدابیری اندیشیده شود تا این مشکل برای همیشه رفع شود.
در این نشست کیامرث حاجی زاده معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با تقدیر و تشکر از فرماندار، اعضای شورای تأمین و مدیریت بحران گچساران گفت: از زمان حضور علیرضا اتابک در گچساران  ایشان با بحران‌های متعددی مواجه شده است.
حاجی‌زاده  با بیان اینکه در آتش سوزی کوه لار شاهد زحمات وی در حوزه شهرستان باشت بودیم، افزود: از اعضای محترم شورای هماهنگی مدیریت بحران، مدیران کل که تکلیف قانونی انها است  و در این شرایط بحرانی حضور دارند تقدیر و تشکر دارم.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: همچنین  ازحضور مردم در تمامی صحنه از دفاع مقدس تا مبارزه با کرونا و اکنون در مهار آتش سوزی تقدیر دارم.
حاجی زاده با بیان اینکه این یک واقعیتی است که ما باید بدانیم در بحث بلا و  مدیرت بحران یک سری قوانین است که  هنوز نقص دارد، عنوان کرد: قانون مدیریت بحران بیان شده اما هنوز ملزومات آن به درستی بیان نشده است.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه  و بایر احمد با بیان اینکه کشور ما جز ده کشور بلای طبیعی است، تصریح کرد: سامان دهی مدیریت بحران در کشور نیاز است و نقص مدیریت تنها مربوط به استان ما نمی‌شود.
حاجی زاده  با اشاره به وقوع آتش سوزی در ارتفاعات، گفت: برخی حوادث طبیعی و برخی دیگر انسانی است  و هنر ما ندیران باید جلوگیری و مقابله با چنین حوادث باید باشد.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ما بالگرد را روز جمعه هماهنگ کردیم  که بالگرد سپاه در منطقه حضور یافت اما شرایط منطقه و گرمای شدید و وزش باد شدید مانع مهار آتش در این چند روز شده است.
حاجی زاده  با تاکید بر اینکه در جاهایی انسجام و  هماهنگی باید داشته باشیم، افزود: در شهرستان فرماندار به عنوان فرماندهی عملیات و روسا باید آماده باش حضور داشته باشند چرا که بعد از مصوبات شورای تأمین قوانین شورای مدیریت بحران لازم اجرا است.
وی با بیان اینکه  امسال بودجه و اعتبار 2 اداره  محیط زیست و منابع طبیعی صد درصد افزایش یافته است، افزود:  قریب بر یک میلیارد تومان  برای خریداری تجهیزات برای این دو اداره  اعتبار تخصیص داده شد.
معاون عمرانی استاندار ابراز کرد: بالگرد آبپاش در درجه دو قرار دارد اکنون باید نیروهای انسانی  توسط بالگر هلی برن و با دستگاه‌های دمنده جنگل اطفا حریق شود.
وی با بیان اینکه فرمانده میدان فرماندار خواهد بود، گفت:  یکی از معضلات موجود، خدمات پشتیبانی است.
وی با تقدیر و تشکر از اصحاب رسانه گفت: اگر رسانه نقدی دارد بر اساس دلسوزی است چرا کت رسانه پل ارتباط بین مسئولان و مردم هستند.
در این نشست حجت السلام محمد صدرا ادیبان دادستان عمومی و انقلاب شهرستان گچساران اظهار داشت: ما تاکنون کاری انجام نداده‌ایم پس این تقدیر و تشکر که از همدیگر می‌شود لازم نیست چون آتش هنوز روشن است.
حجت السلام ادیبان افزود: یکی از مزیت‌های این جلسه این بود که ما حداقل بعداز مدت‌ها توانستیم مدیران کل در گچساران زیارت بکنیم.
ادیبان عنوان کرد: مدیران در این چندماه کجا بودند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان گچساران بیان کرد: شهردار باشت از رسانه‌ها انتقاد کرد که من به وی میگویم اگر رسانه‌ها نبودند اکنون این نشست برگزار نمی‌شد و مسئولان اینجا نبودند.
ادیبان افزود: متاسفانه در این آتش سوزی‌ها مشاهده می‌شود که یک مدیرسوار بر خودروی شاسی بلند و برای گرفتن عکس در ارتفاعات حضورپیدا می‌کند، مدیر حق ندارد با کت شلوار در محل آتش سوزی باشد بلکه مدیر باید پای کار باشد، در صورت مشاهده با این مدیران برخورد خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: متاسفانه خدمات و پشتیبانی در این بحران‌ها بسیار ضعیف می‌باشد که این موضوع باعث هدر رفت بیت المال می‌شود.
ادیبان خاطر نشان کرد: در مواقع بحران، مدیریت بحران باید یکپارچه و منسجم عمل کند، تفکیک وظایف شده تا شاهد سردرگمی و بی نظمی نباشیم که این موضوع باعث ائتلاف وقت و هدر رفت بیت المال و.... می‌شود.
دادستان گچساران عنوان کرد: ستاد بحران باید در چنین مواقعی از نیروهای آموزش دیده و ماهربرای اطفاء حریق استفاده کند چون استفاده از افراد بدون آموزش و ماهر خود یک معضل و باعث آسیب و خسارت و...می‌شود.
ادیبان بیان کرد: یکی دیگر از معضلات، نبود تجهیزات و امکانات کافی برای مهار آتش سوزی‌ها می‌باشد. ادارات مربوطه با کمبود نیروی انسانی و اعتبارات مواجه هستند و تجهیزات کافی برای اطفاء حریق ندارند که جا دارد مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد این مشکل اساسی را یک بار برای همیشه برطرف کنند چون بحث آتش سوزی‌ها نه بار اول خواهد بود و نه آخرین بار خواهد بود جا دارد مسئولان هرچه سریعتر در خصوص تأمین اعتبار و فراهم کردن امکانات وتجهیزات پیشرفته اطفای حریق اقدام و چاره اندیشی کنند.
وی با گلایه از روسای ادارات عنوان کرد: یکی از دغدغه ما قبل از انتخابات به پایین آوردن مدیران از کوه بود (کنایه به مدیران که با کاندیدای انتخاباتی به کوهپیمایی می‌رفتند) اما  اکنون این مدیران در این شرایط بحرانی حضور ندارند.
ادیبان در پایان گفت: برای مقابله با بحران‌ها به خصوص آتش سوزی‌ها یک فرماندهی واحد تشکیل شود و فرماندار شهرستان به عنوان فرمانده میدان این بحران را فرماندهی کند.
به گزارش کبنانیوز: در این نشست مقرر شده تمامی دستگاه‌های اجرایی شهرستان نسبت به تأمین آب معدنی، خودرو، غذا  و اعزام نیروها به ارتفاعات همکاری لازم را داشته باشند، همچنین کارگروه‌هایی جهت مهار آتش از چندین جبهه تشکیل شد که از مسیر روستای مارین، قلات گناوه و روستای فتح عازم شوند.


کد مطلب: 436776

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/gallery/436776/2/نشست-اضطراری-ستاد-مدیریت-بحران-گچساران-گذشت-حرف-های-تند-دادستان-مدیران-کاری-انجام-نداده-ایم-تقدیر-تشکر-لازم-نیست-آتش-هنوز-روشن-کت-شلوار-می-خواهند-خاموش-کنند-کجا-بودند-تصاویر

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1