تاریخ انتشار
چهارشنبه ۹ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۳۹
کد مطلب : ۴۰۴۱۸۳
گزارش/

آغاز ماراتن انتخاب سومين شهردار /شهرداری تهران معطل قحط‌الرجال در شورای شهر

۴
۰
آغاز ماراتن انتخاب سومين شهردار /شهرداری تهران معطل قحط‌الرجال در شورای شهر
کبنا ؛بالاخره بعد از كش و قوس‌هاي فراوان و در حالي كه هنوز تلاش‌ها براي مستثني كردن شهردار از قانون منع به كارگيري بازنشستگان از سوي نمايندگان مجلس ادامه دارد، اعضاي شوراي شهر با اعلام كانديداهاي خود براي تصدي شهرداري، استارت انتخاب شهردار جديد را زدند تا چنانچه تلاش‌ها براي ابقاي افشاني جواب ندهد، اختلالي در اداره پايتخت وارد نشود. فهرستي كه از سوابق و نام و نشان تعدادي از اسامي ذكر شده در آن، هيچ ردي را نمي‌توان پيدا كرد؛ چهره‌هايي چون: مقدس هاشمي، خواجه‌نصير و حميد ايماني.
چرا اين 30 نفر ؟
اين فهرست 30 نفره از كجا آمده است. در واقع ليست 30 نفره كانديداهاي شهرداري حاصل فرآيند تعريف شده خود شوراست. در اين فرآيند مقرر شده بود تا هر يك از اعضا تا روز دوشنبه 5 كانديداي خود را براي تصدي شهرداري تهران معرفي كنند تا ليست بلند كانديداها كامل شود. فهرستي كه با توجه به همپوشاني كانديداهاي پيشنهادي پيش‌بيني مي‌شد، شامل ليستي 20 تا 30 نفره باشد. بعد از اين مرحله انتخاب شهردار وارد فاز بعدي مي‌شود كه بر اساس آن در مورد اين فهرست بين اعضاي شورا راي‌گيري مي‌شود و هر يك از اعضا مي‌توانند به 5 نفر راي دهند. بدين‌ترتيب 5 كانديدا به عنوان ليست نهايي معرفي مي‌شوند. اما اين سيكل همچنان ادامه خواهد داشت. در گام بعدي، بر اساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته، اين 5 نفر بايد تا 19 آبان ماه برنامه‌ها و نظرات‌شان را در مورد برنامه عملياتي خود براي اجراي برنامه سوم توسعه شهرداري كه هم اينك از سوي شهرداري مطرح شده، در صحن و در مدت يك ساعت به اعضاي شورا ارايه دهند. در نهايت هم راي‌گيري خواهد شد و از بين اين 5 نفر، 2 نفر به عنوان كانديداي نهايي شهرداري انتخاب مي‌شوند. در مرحله آخر هم، در روز 22 آبان اين 2 نفر، در صحن شورا حاضر مي‌شوند و بعد از راي‌گيري شهردار جديد تهران مشخص خواهد شد.
 درصدهاي پشت پرده‌اي:
بعد از انتشار ليست 30 نفره كانديداهاي شهرداري، خبري در فضاي مجازي منتشر شد كه در آن مدعي شده بود؛ اعضاي شوراي شهر در جلسه تعيين ليست كانديداها، راي‌گيري مخفي در مورد گزينه‌هاي مطرح انجام داده‌اند. اين خبر حتي پا را از اين هم فراتر گذاشته با انتشار اعداد و ارقامي مدعي شده بود كه اينها درصد راي اعضا به اين كانديداهاست. بر اساس اين آمار منتشر شده، آخوندي با 11 راي بيشترين شانس را از سوي اعضاي شورا براي تصدي پست شهرداري داشته است و بعد از آن به ترتيب تقوي‌نژاد
۷ راي، محسن هاشمي ۶ راي، اوسط هاشمي ۵ راي، نصرالله جهانگرد ۵ راي، مناف هاشمي ۵ راي، پورسيدآقايي ۵ راي و علي‌اصغر احمدي ۵ راي ديد‌بان شهري را از آن خود كرده‌اند. اما بلافاصله بعد از انتشار اين آمار و ارقام علي اعطا سخنگوي شوراي شهر در توييتي ضمن رد اين آمار و ارقام نوشت: هنوز راي‌گيري در كار نيست ... موعد راي‌گيري براي انتخاب 5 گزينه 12 آبان است.
وي همچنين در همين زمينه به «اعتماد» گفت: اين اعداد منتشر شده؛ ارتباطي به راي‌گيري اعضا ندارد. يعني اصلا راي‌گيري نشده كه بخواهد نتيجه آن منتشر شود. همان‌طور كه قبلا هم گفته شد، در اين جلسه هر يك از اعضا نام 5 نفر از كانديداهاي مورد نظرشان را نوشتند و دادند كه در نهايت تعدادي از آنها مشترك بود و به ليست 30 نفره منتهي شد.
اعطا تاكيد كرد: اعدادي كه منتشر شده در واقع نشان‌دهنده تعداد اعضايي است كه نام آن كانديدا را نوشته‌اند. مثلا ممكن است اسم آقاي x، 10 بار نوشته شده باشد اما اين به معناي اين نيست كه وي 10 راي دارد. ضمن آنكه همان آماري هم كه منتشر شده درست نيست!
با وجود اين اما، حتي اگر آمار منتشر شده نتيجه‌گيري راي‌گيري مخفي اعضا هم نبوده باشد، مي‌تواند نشان‌دهنده توجه اعضا به اين افراد باشد. به بياني نشان مي‌دهد كه «آخوندي » كه نامش 11 بار از سوي اعضا نوشته شده شانس بيشتري از بقيه براي شهردار شدن خواهد داشت.
 فهرست لب مرزي:
گذشته از ناشناس بودن تعدادي از كانديداهايي كه قرار است يكي از آنها سكان اداره پايتخت را به دست بگيرد، به اين ليست، يك انتقاد جدي ديگر هم مطرح است. به نظر مي‌رسد تعدادي از نامزدهايي كه اعضاي شورا به عنوان كانديداهاي خود براي شهرداري معرفي كرده‌اند، سن‌شان نه تنها از افشاني كمتر نيست كه حتي بيشتر است و احتمالا خودشان در مرز بازنشستگي هستند. حسيني‌مكارم، اوسط هاشمي، اردكانيان، جهانگرد، انصاري، احمدي، لاري هفت كانديدايي هستند كه از بين ليست منتشره با افشاني تقريبا همسن يا از وي بزرگ‌تر هستند و همگي نيز اگر از شهردار كنوني تهران سابقه كاري بيشتري نداشته باشند، سابقه كمتري هم ندارند. در اين ميان حتي به نظر مي‌رسد محسن هاشمي نيز با حدود 57 سال سن به زودي يكي از گزينه‌هايي خواهد بود كه در ليست قانون منع به كارگيري بازنشستگان قرار گيرد. همين موضوع باعث شده تا از هم‌اكنون اعضاي شورا آماج انواع انتقادهاي ريز و درشت مختلفي شوند. در حقيقت به نظر مي‌رسد، اگر اعضاي شورا بخواهند به شاخصه سن و سوابق كاري در راي‌گيري‌هاي خود توجه داشته باشند، حداقل 30 درصد از كانديداهاي معرفي شده، خود به خود از گردونه رقابت انتخاب شهردار كنار خواهند رفت.
 اميد به ماندن افشاني:
در كنار تمامي حاشيه‌هاي ليست 30 نفره و انتخاب شهردار بعدي، هنوز هم اخباري از ادامه تلاش‌ها براي مستثني شدن افشاني از قانون منع به كارگيري بازنشسته‌ها به گوش مي‌خورد. اين اخبار زماني قوت گرفت كه افشاني در نامه‌اي خطاب به اعضاي شورا نوشت: به درخواست شما نمايندگان مردم و براساس مسووليت اجتماعي تا اعلام نتيجه به كار خود ادامه خواهم داد.
اعطا، سخنگوي شوراي شهر نيز در گفت‌وگو با «اعتماد» با تاكيد بر اينكه هنوز به ماندن افشاني اميد داريم، گفت: از تمام توان و ظرفيت‌هاي قانوني براي حفظ افشاني استفاده خواهد شد. وي در پاسخ به اين سوال كه اگر افشاني ماندني شود، تكليف فرآيند انتخاب شهردار چه خواهد شد نيز گفت: ما در شورا فرآيند انتخاب شهردار را آغاز كرده‌ايم، اما اين، به آن معنا نيست كه تلاش قانوني براي حفظ شهردار فعلي در شهرداري منتفي و بلاموضوع شده باشد. يعني چنانچه هر زماني پيگيري‌ها در مجلس منجر به نتيجه شود، شورا اين فرآيند را متوقف خواهد كرد. بدين‌ترتيب به نظر مي‌رسد، شوراي پنجم كه با انتخاب 3 شهردار ركورددار تاريخ بلديه در اين زمينه محسوب مي‌شود، اين‌بار در انتخاب شهردار جديد پايتخت با فرآيندي حساس‌تر و البته محتاطانه‌تر روبه‌رو خواهد شد تا نكند شهردار سوم منتخب آنها نيز در ادامه كارش با مشكلي مواجه شود.
گرچه هنوز هم اگر و اما‌هاي زيادي در مورد برنده اين ليست 30 نفره وجود دارد. گروهي محسن هاشمي را بخت اول شهرداري مي‌دانند و گروهي معتقدند كه اعضاي شورا همچنان به وي اجازه ورود به فرآيند انتخاب شهردار را نخواهند داد. در اين صورت اين عده معتقدند كه آخوندي، بيشترين اقبال را براي تصدي شهرداري دارد. گرچه گروهي نيز حناچي را از بخت‌هاي مسلم اين انتخابات مي‌دانند، اظهارنظرهايي كه به نظر مي‌رسد هنوز صحبت در مورد آنها زود باشد!

شهرداری تهران معطل قحط‌الرجال در شورای شهر
شورای شهر تماما اصلاح‌طلب که حمایت دولت را نیز پشت خود دارد در طول فعالیت 14 ماهه خود دو شهردار به خود دیده است که اولی استعفا و دومی به دلیل بازنشستگی به پایان فعالیت خود رسیده‌اند، نامزدهای اعضای شورا برای شهرداری تهران نیز اکثرا بازنشسته بوده و قادر به پذیرش این سمت نیستند و شهرداری تهران معطل قحط‌الرجال در شورای شهر شده است!
با تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان، محمدعلی افشانی نیز رفتنی شد، براساس گفته اعضای شورای شهر، شهردار تهران 24 آبان ماه باید با شهرداری خداحافظی کند از همین رو همه تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا سومین شهردار تهران را طی 14 ماه اخیر انتخاب کنند.
به گفته سخنگوی شورای شهر تهران، فرایند انتخاب شهردار تهران از 7 آبان ماه با ارائه لیست بلند آغاز می‌شود و پس از آن 12 آبان ماه رای‌گیری مخفی و انتخاب 5 گزینه برای حضور در صحن، 20 آبان حضور 5 منتخب در صحن و ارائه نقطه نظرات و رای‌گیری برای انتخاب دو نفر و 22 آبان ماه نیز رای‌گیری برای انتخاب شهردار انجام خواهد شد.
در نخستین مرحله صبح دوشنبه اعضای شورای شهر تهران لیست بلندی متشکل از 30 نفر را جمع‌بندی کردند که اسامی آشنا و بعضا با سابقه‌های خاص در این لیست به چشم می‌آید.
لیست بازنشسته‌ها
برای شهرداری تهران!
در لیست بلند گزینه‌های پیشنهادی برای تصدی سمت شهرداری تهران اسامی افرادی چون عباس آخوندی (61 ساله)، معصومه ابتکار، علی اصغر احمدی (62 ساله)، رضا اردکانیان (60 ساله)، جواد امام، حمید امامی، غلامرضا انصاری (62 ساله)، ابراهیم انصاری لاری (57 ساله)، محسن پورسید آقایی (57 ساله)، کامل تقوی نژاد (54 ساله)، نصرالله جهانگرد (61 ساله)، سمیع‌الله حسینی مکارم (57 ساله)، پیروز حناچی (55 ساله)، صادق خرازی (74 ساله)، علی ربیعی (63 ساله)، محمود رضا خواجه نصیر، مصطفی سالاری (52 ساله)، مصطفی سلیمی، ابراهیم شیخ(44 ساله)، رسول کشت پور، الهه کولایی (62 ساله)، ایرج معزی، مصطفی موسوی لاری، شهین دخت مولاوردی (53 ساله)،حجت‌الله میرزایی، محمدرضا واعظ مهدوی، علی اوسط هاشمی (60 ساله)، مناف هاشمی، محسن هاشمی رفسنجانی(57 ساله) دیده می‌شود.
اکثریت افرادی که نامشان در لیست فوق دیده می‌شود در سن بازنشستگی قرار دارند یا به زودی بازنشسته خواهند شد، این خود نشان می‌دهد که شورای شهر برنامه‌ای دراز مدت برای اداره شهر تهران نداشته و یا به آن فکری نکرده است.
در مجموع بررسی‌های اولیه این لیست نشان می‌دهد اعضای شورای شهر جدیت زیادی برای ارائه یک لیست تخصصی ندارند، عدم حضور بانوان شایسته و کارآمد، جای خالی گزینه‌های جوان و نخبه و شایسته و نیز شائبه بازنشستگی تعداد زیادی از این افراد مهم‌ترین نقاظ منفی لیست جمع‌بندی شده است.
شورای شهر تماما اصلاح‌طلب تهران که حمایت دولت را نیز پشت سر خود دارد در نزدیک 14 ماهه گذشته دو شهردار به خود دیده است.
شورای شهر تهران با تکرار آنچه در دوره اول شوراها اتفاق افتاد مصالح مردم تهران را قربانی منافع حزبی و گروهی خود ساخته است، در حالی که قانون تصدی سمت شهرداری را توسط افراد بازنشسته ممنوع ساخته است تعدادی از نمایندگان مجلس به دنبال آن هستند که با تصویب استفساریه‌ای با قید دو فوریت افشانی را ماندنی سازند!
پیش از این در روز دوم آبان یک فوریت استفساریه مستثنی کردن شهردار تهران از قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان رد شد ولی تعدادی از نمایندگان به دنبال آن هستند که با تغییر این استفساریه از مستثنی کردن فقط شهردار تهران به شهرداران کلانشهرها آن را با قید دو فوریت تصویب کرده و افشانی و تعداد دیگری از بازنشسته‌ها را در سمت خود ابقا کنند!
این خود نشان می‌دهد که شهرداری تهران معطل قحط الرجال در شورای شهر تهران است که اگر این گونه نبود این شورا تاکنون توانسته بود فرد دارای صلاحیتی را که مشکل قانونی و...نیز نداشته باشد برای تصدی این سمت معرفی و یا انتخاب کند.
یادآور می‌شود نامزدی آخوندی برای شهرداری تهران در حالی است که سوء مدیریت وی در یک‌سال گذشته موجب تورم ۸۲ درصدی مسکن در تهران طی یک‌سال گذشته شد.
برچسب ها :
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
شهردار دیشموک چی شد
Iran, Islamic Republic of
شهردار دیشموک سال 95 تا الان بازنشسته است
Iran, Islamic Republic of
چنین نوشتاری مایه ی تعجب است! به هر حال با توجه به جریان های سیاسی کشور موضع گیری هایی هم وجود دارد متاسفانه هرگاه گروهی یا فردی کم می آورند مسئله قومیت را مطرح می کنیم و این خود بزرگترین ضربه به همان قوم می باشد کما اینکه در شیراز و مسئله استانداری فارس افشانی از این حربه استفاده کرد و بزرگترین ضربه را به قوم خودش زد و گرنه لر و فارس یک قومند بچه های کازرون را در مقابل نورآباد قرار داد که هر دو لر هستند به هر حال بچه های استان فارس هم حق داشتند که بگویند استاندار ما باید بومی از استان فارس باشد مثلا نورآبادی باشد به چه حقی ما باید مسئله لر و فارس را مطرح کنیم! حالا مسئله قانون بازنشستگی است باز هم عده ای مسئله قومیت و لر بودن را مطرح می کنند و فکر می کنند همان طور که در فارس موفق بودند اینجا هم موفق می شوند! یا صفدر حسینی که آن مشکلات را داشت باز ما بگوییم به خاطر لر بودن است! هرچند خود صفدر حسینی گفته من لر نیستم! و این دو نفر هم هیچ خدمتی برای قوم لر نکرده اند سهم لر را خوردند! نتیجه : با این کارها فقط به قوم لر به دست خودمان ضربه می زنیم و گرنه به خاطر لر بودن با افشانی و صفدر حسینی برخورد نشده بلکه نتیجه اعمال خودشان ست.
Iran, Islamic Republic of
واقعا سیدصادق خرازی 74 ساله است؟ اصلا درست نیست باید 52 ساله و شاید هم 47 ساله درست باشد
تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1