تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۲۹
کد مطلب : ۴۴۳۰۴۱
اسفندیار برخه مدیرعامل آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد در جمع خبرنگاران:

آب در یاسوج سلیقه‌ای توزیع نمی‌شود / در شرکت آب و فاضلاب آرامش است، اما زیان‌ده هستیم / توضیحات مدیرعامل آب پیرامون سد تنگ سرخ و 53 نیروی غیرقانونی ( + فیلم )

۱۴
۱
آب در یاسوج سلیقه‌ای توزیع نمی‌شود / در شرکت آب و فاضلاب آرامش است، اما زیان‌ده هستیم / توضیحات مدیرعامل آب پیرامون سد تنگ سرخ و 53 نیروی غیرقانونی ( + فیلم )
کبنا ؛شهر یاسوج و چند شهر دیگر استان کهگیلویه و بویراحمد دارای تنش آبی هستند و این در حالی که بیش از 60 درصد آب شرب شهر یاسوج به هدر می‌رود. مشکلات استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه آب تنها به شهر یاسوج ختم نمی‌شود، روستاهای زیادی هم هستند که با تنش شدید آبی مواجه هستند. اسفندیار برخه مدیرعامل آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد به میان خبرنگاران آمد و مسائل ریز و درشت آب این استان را با اصحاب رسانه‌ها در میان گذاشت.

        
فیلم) توضیحات اسفندیار برخه در باره مدرکش و توزیع آب

وی به تنش آبی شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته گریزی زد و گفت: تصفیه خانه اضطراری شهر یاسوج یکی از راهکاری آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد برای عبور شهر یاسوج از تنش آبی بود که 3 سال پیش این پروژه کلنگ زنی که 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سال 1400 به پروژه تصفیه خانه آب یاسوج 11 میلیارد تومان تزریق شد.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش به موضوع مطالبات آبداران این استان اشاره کرد و گفت: مطالبات آبداران از سال 97 تا آبان ماه 1400، 14 میلیارد تومان بود که بخشی از این مطالبات را از طریق وام پرداخت کردیم.
برخه گفت: سرقت از تأسیسات فاضلاب و آب یکی از معضلاتی هست که این شرکت با آن گریبان گیر است.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص توزیع سلیقه‌ای و زوربرسی آب در شهر یاسوج، اظهار داشت: اینگونه نیست. در برخی از نقاط که مشکل افت فشار داریم، صبر می‌کنیم تا منابع ذخیره آب پُر شوند و این موضوع سبب می‌شود که برخی از مناطق با کمبود آب مواجه شوند.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به هدرروی آب در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: تمام هدرروی آب مربوط به شکستگی‌ها نیست. عدم قرائت کنتور آب، انشعابات غیرمجاز به طوریکه که برخی با آب شرب، زمین‌های کشاورزی و باغات خود را آبیاری می‌کنند. 2600 انشعاب غیرمجاز در سطح استان جمع آوری کردیم.
 اسفندیار برخه مدیرعامل آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین در جمع خبرنگاران به تعداد انشعابات آب در این استان اشاره کرد و اظهار داشت: تعداد ۲۶۰ هزار و ۲۹۴ فقره انشعاب داریم که از این تعداد 191 هزار و ۹۸۰ فقره انشعاب شهری و تعداد ۶۱ هزار و ۵۹۹ فقره روستایی است و همچنین بیش از ۶۰ هزار انشعاب فاضلاب در سراسر استان کهگیلویه و بویراحمد داریم.
وی به افزایش انشعابات در سال 1400 اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ تعداد ۶۷۱۷ انشعاب آب فروختیم و همچنین تعداد ۱۵۸۵ انشعاب فاضلاب فروخته شد و نقطه قابل توجه شرکت آبفای استان که از نقطه تأمین آب تا جایی که آب را تحویل مشترک می‌دهیم برای هر متر مکعب آب ۲۸۰۰ تومان هزینه پرداخت می‌کنیم اما مردم و مشترکین برای هر مترمکعب تنها ۹۰۰ تومان به ما می‌پردازند که ۱۹۰۰ تومان برای هر متر مکعب ضرر پس می‌دهیم.
برخه ادامه داد: یکی از مشکلات استان کهگیلویه و بویراحمد این بود که در سال 99 وزیر وقت نیرو تعرفه‌ای به نام «آب امید» معرفی کرد که برای هر مشترک ۵ متر مکعب مجانی بوده و هزینه پرداخت نخواهند کرد که در ماه یک میلیارد تومان زیان روی دست شرکت گذاشته است.
 مدیرعامل آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشکلی که همیشه در شهر یاسوج مرکز استان وجود دارد و گریبانگیر شرکت بوده توپوگرافی و اختلاف ارتفاعی است که وجود دارد از منبع آب معصوم آباد در بلندترین نقطه تا پایین‌ترین نقطه در شرف آباد حدود ۲۰۰ متر اختلاف ارتفاع وجود دارد که برابر با ۲۰ بار بوده اما باید استاندارد ۱۲ تا ۱۶ بار باشد و دلیل شکستگی مفرط لوله‌ها در یاسوج اختلاف شدید ارتفاع و دلیل دیگر فرسودگی خط شبکه آب است که متعلق به ۴۰ سال پیش بوده در یاسوج از 650 کیلومتر شبکه آب ۲۲۰ کیلومتر شبکه توزیع آب ما قدمت بالای ۳۰ تا ۴۰ سال دارد.
مدیرعامل شرکت آبفای استان کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از اظهارات خود در جمع خبرنگاران گفت: این چالشی است که با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم و اصلاح و ترمیم برای ما مشکلات بسیاری ایجاد کرده است از مجموع ۸۳ میلیون متر مکعب آب تولیدی در سال تنها ۴۹ میلیون مترمکعب مصرف مشترکین است و ۵۵ درصد هدر روی و پرت آب داریم.
 برخه گفت: از سیاست‌های آب و فاضلاب در سطح کلان جلوگیری از هدر روی آب است که در هر سال درصدی از جلوگیری را خواهیم داشت و خوشبختانه در سال اخیر ۱۳ درصد از پرت آب جلوگیری کردیم و توانستیم به وسیله آن و همچنین قرائت به روز کنتورهای روستایی حقوق نیروهای خود را پرداخت کنیم.



 وی افزود: در شرایطی خاص در اول سال ۱۴۰۰ سکان آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد را به دست گرفتیم روزهای اول مشکل یکپارچه سازی آبفای شهری و روستایی را داشتیم همچنین می‌بایست حقوق صد نفر پرداخت می‌شد.
 برخه گفت: در بدو ادغام با بدهکاری ۲۵۰ میلیارد تومانی روبرو بودیم در این ۹ ماه کل پرداختی به پرسنل و نیروهای شرکتی حجمی و خرید تجهیزات و حقوق بازنشستگان ۷۴ میلیارد تومان پرداختی بوده است.
وی تصریح کرد: تعداد پرسنلی که در آبفا تحت هر عنوانی انجام وظیفه می‌کنند ۶۰۸ نفر بوده که استاندارد شرکت به ازای هر 2600 مشترک یک نیرو بوده که می‌باید جذب می‌شد اما ما ۴ تا ۵ برابر ظرفیت نیرو داریم که همین باعث شده یک شرکت زیان‌ده باشیم.
 برخه گفت: در بحث اعتبارات عمرانی سال ۱۴۰۰ تزریق اعتبارات حدود ۲ برابر سال قبل را داشتیم که اعتبارات ابلاغی از ردیف‌های مختلف بخش آب در ۶ ردیف اعتباری بوده که شامل استانی همچنین نفت و گاز و متوازن که ۸۸ میلیارد تومان مصوبه داشتیم و تخصیص از این محل ۳۶ میلیارد تومان یعنی حدود ۳۴ درصد بوده و در ردیف اعتباری زلزله سیسخت ۱۷ میلیارد تومان اعتبار مصوب داشتیم که ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان یعنی ۴۹ درصد تخصیص داده شد.
برخه افزود: در بحث مجتمع‌های روستایی از ۲۹ میلیارد تومان اعتبارات حدود ۶۱ درصد تخصیص داشتیم.
وی با بیان تخصیص سایر ردیف‌های اعتبارات آبرسانی در استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: خلاصه از مجموعه ۱۸۳ میلیارد تومان اعتبارات مصوب، ۷۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان یعنی ۴۵ درصد تخصیص را دریافت کردیم.
برخه بیان کرد: در این مدت سه کیلومتر شبکه، ۱۵ کیلومتر توسعه شبکه، ساخت 8500 متر مکعب مخزن، سه حلقه چاه و بهسازی ۱۴ چشمه را در سراسر نقاط استان اجرا کردیم افزود: در فاضلاب شهر یاسوج اعتبار مصوب ۱۴۰۰ ما ۲۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان دوگنبدان ۱۳ میلیارد تومان، دهدشت ۲۰ میلیارد تومان تخصیص داده شد و همچنین ۲۲ میلیارد تومان برای فاضلاب چرام و 5 میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به فاضلاب سی‌سخت تخصیص ۱۴۰۰ در بخش فاضلاب بود.
 وی گفت: امسال یک خط اعتباری جدید در بخش اعتبارات محرومیت زدایی به استان تزریق شد و آبرسانی به روستاهای محروم و دارای تنش آبی که 208 میلیارد تومان بوده و برای آبرسانی به ۱۸۴ روستا در نظر گرفته شده است.
 برخه با تشریح این اعتبارات گفت: هفته گذشته وزیر نیرو تفاهم‌نامه‌ای با سپاه در بخش محرومیت زدایی امضا کردند تا برای جذب این اعتبارات اقدام شود که ربطی به برنامه و بودجه و اعتبارات استانی ندارد اگر این اعتبارات تخصیص داده شود مشکلات زیادی از روستاهای ما برطرف خواهد شد و پیمانکار این پروژه نیز قرارگاه امام حسن مجتبی است که در استان ما بسیج سازندگی سپاه با تفاهم‌نامه‌ای که با آبفا منعقد کرده کار را انجام خواهد داد که در آن حدود ۱۰ مجتمع روستایی تعریف شده است.
 وی به اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان کهگیلویه و بویراحمد هم اشاره کرد و گفت: در حوزه اعتبارات سفر رئیس جمهور از کل پروژه‌های استان دو پروژه را مصوب کردند که یکی اصلاح آب شهر یاسوج با اعتبار ۲۲۰ میلیارد تومان در طول دو سال است اگر این اعتبار تخصیص داده شود و همچنین اعتبار فاضلاب شهر چرام با ۴۰ میلیارد تومان، کاری بزرگ در حوزه آب و فاضلاب استان صورت خواهد گرفت.
برخه افزود: در حال حاضر تصفیه خانه فاضلاب چرام ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که به خاطر یکسری انتقادات محیط زیستی این پروژه در سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری خواهد رسید.
 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در تنگ کناره یاسوج ۳۰ متر افت آب چاه‌ها را داشته‌ایم گفت حدود سه سال پیش تصفیه خانه اضطراری شهر یاسوج عملیات اجرایی آن شروع شد که تاکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۱۱ میلیارد تومان اوراق و پول به این پروژه تزریق شده تا بتوانیم تا پایان سال آن را وارد مدار کنیم هر چند ۲۰ درصد این پروژه باقی مانده و چهار و نیم کیلومتر خط انتقال دارد و ۵۰۰ متر دیگر نیاز دارد تا به پایان برسد.
 وی به مشکل آبداران در استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: در هفت ماه آخر سال ۱۳۹۹ وضعیت آبداران در استان به مشکل امنیتی و سیاسی برخورد کرد تا این که مطالبات آنها از سال ۱۳۹۷ تا آبان سال ۱۴۰۰ با کمک‌هایی که توسط آبفای کشور و استانداری و برنامه و بودجه صورت گرفت محقق شد که بخشی از طریق وام و بخشی هم از طریق آبفای کشور بود.
 برخه با بیان اینکه مشکلات آبداران باعث از دست رفتن آسایش خانواده آنها و همچنین سلب آسایش و دغدغه خاطر همکاران ما در آب و فاضلاب استان شده بود گفت: همچنین مشکل جذب نیروهای اضافی از جمله ۵۳ نفر نیرو باعث مشکلاتی برای شرکت آب و فاضلاب استان شده بود و این تعداد نیرو به صورت غیرقانونی و غیر اصولی جذب شده بودند که یکی از کارهای ما منفک کردن این تعداد از بدنه شرکت آب و فاضلاب بود. 



برخه با بیان اینکه تابستان سختی را پشت سر گذاشتیم و برخی از دلایل قطعی آب از دست ما خارج شده بود گفت: یکی از دلایل قطعی آب قطعی برق به خصوص در حوزه‌هایی که در انتهای شبکه قرار دادند یعنی قلعه‌رئیسی و دیشموک بود که نارسایی برق موجب مشکلاتی در حوزه آب شد.
 وی با بیان اینکه تعداد ۱۹۷ ایستگاه پمپاژ داشتیم که در هر هفته ۷ پمپ آب ما دچار سوختگی می‌شد گفت: بعضی از این پمپ‌ها تا ۳۲۰ میلیون تومان برخی دیگر تا ۱۱۰ و تا ۲۰۰ میلیون و یا ۸۰ و یا ۱۰۰ میلیون تومان قیمت آنها بود که ضرر بزرگی نصیب شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد شد.
 برخه تصریح کرد: چالش دیگر شرکت آب و فاضلاب استانکه یعنی سرقت کابل‌های برق است که در دهدشت طی یک ماه سه بار کابل جایگزین کردیم و این چالش‌ها همواره پیش روی شرکت آب و فاضلاب استان بوده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد به موضوع سد تنگ سرخ اشاره کرد و گفت: سیاستی هست که تاجایی که امکان دارد از منابع آب زیرزمینی برداشت نشود، یاسوج نیاز به یک آب پایدار می‌خواهد و سد تنگ سرخ این آب پایدار را برای یاسوج و سی سخت فراهم می‌کند. در باره مجوزهای این سد باید آب منطقه‌ای نظر بدهد.
برخه همچنین در باره تخصصش در حوزه آب می‌گوید که مدرک بهداشت محیط آب دارم و من از ابتدا کارمند شرکت آب و فاضلاب بودم. الان آرامش خیلی خوب در شرکت حاکم است.
نام شما

آدرس ايميل شما

ناشناس
Iran, Islamic Republic of
باسلام وقتی در شهرداری دهدشت مشکلات شهر حل کردید حالا تو استان مشکل آب حل خواهید کرد
فیلم هزارچهره ، مهران مدیری یادتونه !!!!
آقای برخه کلا در بحث آب و فاضلاب اشتباهی بوده، متاسفانه با فضا سازی سیاسی در استان افرادی بدون تجربه و صرفا سیاسی را در جایگاه هایی قرار می گیرند که باعث نابودی آن مجموعه می شوند.
آقای برخه شهردار خوبی هم نبودند!!!!
دیگر نیاز نیست همه فریادهای خود را بر سرآمریکا بزنیم. نابودی استان با همین سیاسی بازی ها رقم خواهد خورد.
Iran, Islamic Republic of
توزیع آب در استان اصلان عادلانه نیست این میگه، طوری گفته که انگار مردم از عملکرد ایشان اطلاع ندارند،
Iran, Islamic Republic of
عزت بویراحمد از دست رفته
Iran, Islamic Republic of
مگرمنابع آبی روستاها را قبلا آب وفاضلاب تعمیر ویا بازسازی نکرده که کنترلی بر مصرف آنها ندارید ومسیولین اعلام می نمایید روستاها از کنترل ما خارج هستندنمی توانیم نظارت داشته باشیم
عسكر
Iran, Islamic Republic of
اخه مدير محترم شما كه ميدونيد ٥تا٦ برابر استاندارد نيرو در شركت داري و زيانده هستي/، يه جورري ميگه تخصص درمورد اب و فاضلاب ، يه سوال متخصص مانده بدهي چطوري بدست مياد، دوره وصول مطالبات چطوري بدست مياد؟
فرخ
United States
بداد نیروهای حجمی هم برسید ۵ماه بدون حقوق وبیمه
Reza
Iran, Islamic Republic of
چرا آب و فاضلاب شهرستان بویراحمد واستان مشکل آب سرابتاوه خلیج فارس۱زیرکوچه ۱۲فروردین رو ک حدودا۳۰خانه دران ساخته شده رو حل نمیکنه
Reza
Iran, Islamic Republic of
چرا آب و فاضلاب شهرستان بویراحمد واستان مشکل آب سرابتاوه خلیج فارس۱زیرکوچه ۱۲فروردین رو ک حدودا۳۰خانه دران ساخته شده رو حل نمیکنه
Iran, Islamic Republic of
من نبودم دست بود تقصیر آستین بود ،استین مال کنم بود ،کت مال یابیم بود ،بابا مال یاسوج بود ،یاسوج مال کهگیلویه بویراحمد ،جناب آقای مهندس من یکی از مستأجران خیابان شهید دهرابپور هستم ،فکر کنم شما مسولین بالا نشین هستید .من پنج سال در این خیابان ساکن هستم ،در بیست چهار ساعت شاید ۱۰ساعت آب داریم ،فکر کنم شما اطلاعی از وضعیت شهر ندارید ،همکارمن در ابوذر شیش هست ،مگه ما اصلا قطعی آب نداریم ،ان وقت شما می گوید سلیقه ای نیست،می دانید ی مشت آدم بدبخت توشهرک جهاد هستند ،والله اگر یکی از مسولین تو شهرک بود وضعیت این جوری نبود،خودتون زدید بخواب. کارشناسان بفرست برسی کنه ،خودا ازپشت میز بیرون بیا برسی کن،
ابدار
Romania
برادر اولا ایشان لیسانس حقوف ذاره مهندس نیس دوما شهردار دهدشت بود دهدشت را نابود کرد سوما ازش سوال کنید بینم یه متر مکعب چند لیتره یا هر اینچ چندسانته آقای حاجی زاده دوستش بود گذاشتش اینجا
دهدشت سيتي
Iran, Islamic Republic of
چه جوابي جالبي در مورد مدركش داده، خودش هم روش نشد بگه مدركش حقوق از دانشگاه علمي كاربردي
همشهری
با سلام ایشون رشته اش بهداشت محیط می باشند وپایه درسهای آب وفاضلاب همین رشته بهداشت محیز می باشد
علی
Iran, Islamic Republic of
جناب آقای مدیر لطفا یه فکری به حال وضعیت آب سرآبتاوه کنید، همیشه آب قطع و یا بسیار کم فشار می باشد
ازدواج به سبک خانواده‌های سیاسی

ازدواج به سبک خانواده‌های سیاسی

ازدواج در نسل اول سیاسی‌ها یا سنتی در قالب معرفی دوست و خانواده بوده یا در خلال مبارزه ...
ماجرای برگشت خوردن صیفی‌جات و محصولات کشاورزی ایرانی از روسیه و هند و ترکمنستان

ماجرای برگشت خوردن صیفی‌جات و محصولات کشاورزی ایرانی از روسیه و هند و ترکمنستان

ماجرای برگشت خوردن صیفی‌جات و محصولات کشاورزی ایرانی از روسیه و هند و حتی ترکمنستان یکبار ...
علاقه اصولگرایان به دولت در سایه

علاقه اصولگرایان به دولت در سایه

دولت در سایه امر سیاسی مرسومی در کشورهای توسعه‌یافته است و اگر به صورت سازمان‌یافته پیش ...
فایل های مرتبط
1