مدیر غذا و داروی استان کهگیلویه و بویراحمد به ابهامات درباره انباشت داروهای تاریخگذشته پاسخ داد
ماجراهای داروهای تاریخگذشته در کهگیلویه و بویراحمد؛ واقعیت یا فضاسازی؟ + یک سؤال مهم
17 تير 1404 ساعت 19:43
در حالی که فضای مجازی از انباشت اقلام دارویی تاریخگذشته به ارزش یک میلیارد تومان در استان خبر میدهد، مدیر غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد میگوید بیش از ۹۰ درصد این داروها به دوران کرونا بازمیگردند که با تغییر پروتکل درمانی، دیگر تجویز نمیشدند.
در حالی که فضای مجازی از انباشت اقلام دارویی تاریخگذشته به ارزش یک میلیارد تومان در استان خبر میدهد، مدیر غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد میگوید بیش از ۹۰ درصد این داروها به دوران کرونا بازمیگردند که با تغییر پروتکل درمانی، دیگر تجویز نمیشدند.
به گزارش کبنا، در روزهای اخیر، انتشار اخباری درباره انباشت و تاریخگذشتگی اقلام دارویی در انبارهای دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد، موجب برخی از نگرانیها شده بود. برخی منابع غیررسمی مدعی شدهاند که ارزش این اقلام بالغ بر یک میلیارد تومان است و در پی آن، گمانهزنیهایی درباره عملکرد سازمان غذا و داروی استان و نحوه خرید داروها مطرح شده است. برای بررسی دقیقتر این موضوع، گفتوگویی با سید عقیل عابدی مدیر غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد انجام دادهایم که در ادامه میخوانید.
در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان غذا و داروی استان در خرید داروها زیادهروی کرده و منجر به انباشت اقلام تاریخگذشته شده است، مدیر غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: «بیش از ۹۰ درصد اقلامی که گفته میشود تاریخ مصرفشان گذشته، مربوط به دوران شیوع ویروس کرونا است. این داروها در آن مقطع با هدف آمادگی و مدیریت بحران، در سراسر کشور خریداری شدند اما بهدلیل تغییر در پروتکلهای درمانی، بخشی از آنها هرگز مورد استفاده قرار نگرفت و در انبارها باقی ماندند.»
وی با انتقاد از فضاسازیهای اخیر در فضای مجازی افزود: «متأسفانه بسیاری از این اخبار با هدف حاشیهسازی منتشر میشود. برخی داروها بهدلیل عوارض احتمالی، حتی در زمان خود نیز محدود یا ممنوعالمصرف بودند. اینکه امروز بخواهند این موضوع را به سوءمدیریت ربط دهند، از اساس نادرست است.»
در ادامه این گفتوگو، از مدیر غذا و دارو پرسیدیم که چرا برخی ادعاها حاکی از آن است که داروها از یک استان دیگر تأمین شدهاند و آیا ارتباطی میان مدیر غذا و داروی استان با شرکتهای دارویی خارج از استان وجود داشته است؟ وی پاسخ داد: «این ادعا یک تهمت است. خرید دارو برای بیمارستانها بر عهده خود آن مراکز درمانی است. سازمان غذا و دارو، صرفاً نقش نظارتی دارد و ما در روند تأمین و عقد قراردادها هیچ نقشی نداریم. اگر بیماری در بیمارستان نیاز به دارویی دارد، مسئول خرید و تهیه آن خود بیمارستان است، نه ما.»
مدیر غذا و دارو در پایان خاطرنشان کرد: «ما از شفافسازی و پاسخگویی استقبال میکنیم اما تأکید داریم که برخورد با افکار عمومی باید بدون شایعه و مبتنی بر اطلاعات دقیق باشد.»
براساس توضیحات مدیر غذا و دارو، 90 درصد از اقلام پزشکی و داروهای تاریخ مصرف گذشته، مربوط به دوران کرونا هستند. این در حالی است که هر ساله انبارگردانی انجام میشود و این سؤال اصلی پیش میآید که چرا این همه دارو در سالهای پس از کرونا مورد استفاده قرار نگرفته و تاریخ مصرف آنها گذشته است.
ویروس کرونا در ماه پایانی سال 1398 در ایران مشاهده شد و در 9 تیرماه سال 1401 برای سومین روز متوالی آمار فوتیهای کرونا در ایران به صفر رسید.
بهزودی تحلیل کبنانیوز را در اینباره میخوانید.
کد مطلب: 501637