کبنا بررسی کرد؛
جایگزینی باسابقهها با بیسابقهها؛ مرثیهای برای قصه غمانگیز انتصابات در کهگیلویه و بویراحمد / در نبود رویههای مشخص و شفاف برای انتصابات، هر کسی هوس مدیریت و ریاست در سر میپروراند
3 ارديبهشت 1404 ساعت 14:05
با وجود نابسامانیهایی که در شهرستان بهمئی در حوزه راه وجود دارد، اخیراً یکی از نیروهای باسابقه از ریاست اداره راه و شهرسازی بهمئی برکنار شده تا فردی با تجربه و سابقه کمتر به جای او منصوب شود.
با وجود نابسامانیهایی که در شهرستان بهمئی در حوزه راه وجود دارد، اخیراً یکی از نیروهای باسابقه از ریاست اداره راه و شهرسازی بهمئی برکنار شده تا فردی با تجربه و سابقه کمتر به جای او منصوب شود.
به گزارش کبنا، کهگیلویه و بویراحمد بهعنوان یکی از استانهای کمبرخوردار کشور، از نظام اداری با قدمت تاریخیِ بالایی نیز برخوردار نیست؛ ازاینرو بارها دیده شده که عزل و نصب مدیران، نسبت چندانی با رفع کمبودها و تأمین نیازهای اساسی مناطق مختلف این استان ندارد.
در واقع با وجود اهمیتی که یک انتصاب میتواند مستقیماً در کیفیت زندگی همه یا بخشی از شهروندان کهگیلویه و بویراحمد داشته باشد، گاهی انتصابات نه بر مبنای یک رویه و فرایند مشخص، بلکه بر اساس توصیه برخی افراد همچون نمایندگان مجلس انجام میشوند.
مسأله انتصابات، مربوط به امروز و دیروز نیست؛ سالهاست که دستگاههای مختلف اداری در کهگیلویه و بویراحمد بهصورت غیررسمی در بین نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی تقسیم شدهاند؛ تقریباً هم نمایندگان و هم شهروندان میدانند که مدیران کدام دستگاهها باید از مجرای نظر کدام نماینده عبور کنند. این ترکیب تقریباً در طول سالهای گذشته با اندکی تغییرات همچنان ثابت مانده است.
روشن است که پس از تغییر دولت، لاجرم مدیران استانی و شهرستانی نیز باید همسو با استراتژی و گفتمان دولت جدید تغییر کنند. اما در کهگیلویه و بویراحمد در بسیاری موارد، تیم جدید نه بر این اساس، بلکه مبتنی بر برخی توصیههای نمایندگان استان چیده میشود؛ گویی انتخابات مجلس در این استان مهمتر از انتخابات ریاست جمهوری است.
به عنوان نمونه اخیراً تغییر رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان بهمئی حاشیهساز شده است. شهرستان بهمئی از نظر زیرساختهای جادهای هیچگونه وضعیت مناسبی ندارد. در طول سالههای گذشته، پروژههای برم الوان به سرآسیاب، پروژهی بنهی پیر، پروژهی سهراهی ممبی سرآسیاب و الهیآباد، پروژهی راه ارتباطی پشت کوه و ملا طهماسب، جادهی ماغر، پروژهی روکش آسفالت ممبی و سرآسیاب، محور چهار خطه لیکک-بهمئی، محور ارتباطی لیکک - بهبهان بهعنوان یکی از پرترددترین محورهای ارتباطی این شهرستان و ... همگی از مطالبات شهروندان این شهرستان بوده است. بنابراین فردی باید ریاست اداره راه و شهرسازی بهمئی را بر عهده بگیرد که بتواند بخش زیادی از این مسائل را در کمترین مدت رفع کند؛ هر چند برخی از پروژههای بالا به ثمر رسیدهاند، اما همچنان میتوان راه و حمل و نقل را بزرگترین مشکل این شهرستان عنوان کرد.
حال با این حجم از مسائل حوزه راه و شهرسازی، روشن است که نباید انتصاب ریاست آن با سفارش نماینده و رویههای سیاسی انجام شود. اما متأسفانه اخبار حاکی از چیز دیگری است.
فرماندار بهمئی که رئیس ستاد انتخاباتی مرحوم ابراهیم رئیسی بود، نباید در انتصاب مدیران و رؤسای ادارات، به چیزی فراتر از شایستهسالاری و همسویی با دولت بیندشید. اتفاقاً اخیراً نیز استاندار کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرده بود که انتصاب رؤسا و مسئولین شهرستان حتماً با هماهنگی فرمانداران انجام شود. اما گویا در مواردی، توصیههای نماینده بر نقش اجرایی دولت میچربد!
مسأله تنها محدود به بهمئی نیست؛ هر چند برکناری فردی با سابقه حدود دو دههای در راه و شهرسازی و انتصاب فردی بدون تجربه لازم، پسندیده و بر محور توسعه نیست، اما نمونههای زیاد دیگری را نیز میتوان در سایر شهرستانها و دستگاههای اداری دولت در کهگیلویه و بویراحمد مثال زد که در دام چنین انتصاباتی گیر افتادهاند.
همه این نابسامانیها ناشی از نبود یک رویه و فرایند مشخص در انتصابات در استان است؛ اگر به طور مشخص و شفاف رویههای انتصابات به دستگاههای اداری استان اعلام شود، دیگر کسی با سابقه چندماهه یا یکی دو ساله، هوس رسیدن به جایگاه مدیریتی و ریاستی در سر نمیپروراند. اگر روشن باشد که یک مدیر چه مراحلی را باید پشت سر بگذارد، دیگر هر کسی از جایی مأمور به خدمت و انتقالی نمیگیرد که مدیر، مدیرکل و یا رئیس شود. حتی نمایندگان مجلس هم متعهد میشوند که اگر قرار است توصیهای هم داشته باشند، دایره انتخابشان محدود به افراد شایسته باشد. تا زمانی که چنین سند شفافی در استان کهگیلویه و بویراحمد تدوین نشود، چنین انتصاباتی تکرار خواهد شد و این استان نیز به زودی روی توسعه را نخواهد دید.
کد مطلب: 498588