حتی اگر ایران با حسن نیت وارد مذاکره شود، ممکن است تلاشهای ترامپ برای تعیین اینکه چه معاملهای به اندازه کافی خوب است، با مشکل مواجه شود. تنوع ایدئولوژیک تیم او، که متشکل از تندروها و «اول آمریکاییها» است، باعث میشود که احتمالاً بر سر اینکه تهران برای ارزشمند ساختن یک معامله چه امتیازاتی باید بدهد، بحث در بگیرد. این اختلاف داخلی می تواند تلاش برای دستیابی به توافق را از بین ببرد.



با این حال، به ثمر نشستن استراتژی فشار حداکثری نیز زمان می برد. عاملی که حداقل وقتی صحبت از برنامه هسته ای ایران به میان می آید ممکن است در دسترس نباشد. ایران پس از آنکه ترامپ توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ که دولت اوباما مذاکره کرده بود را لغو کرد، تلاش های خود را برای غنی سازی اورانیوم تشدید کرد. بر اساس اکثر برآوردها، ایران اکنون می تواند ظرف چند هفته پس از تصمیم گیری برای عبور از آستانه هسته ای، تعداد کمی سلاح هسته ای بسازد.
متوسل شدن به نیروی نظامی، چه با اقدام مستقیم آمریکا و چه با تشویق اسرائیل به حمله، یک اقدام مخاطره آمیز بزرگ خواهد بود. ممکن است فراتر از تصورات برنامه ریزان خود موفق شود و عصر جدید و صلح آمیزتری را در خاورمیانه رقم بزند. یا، مانند حمله به عراق، ممکن است جعبه پاندورایی از مشکلاتی را باز کند که سال ها منطقه و ایالات متحده را آزار دهد. اما همیشه باید این نکته را به خاطر سپرد که اجازه دادن به ایران برای ادامه برنامه های هسته ای و موشکی بالستیک خود در حالی که محور مقاومت خود را بازسازی می کند، هزینه های خاص خود را دارد.






















