کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

یادداشت؛

بلاد شاپور میراث جهانی کهگیلویه و بویراحمد در مُرداب ناکارآمدی و سوء مدیریت

30 فروردين 1403 ساعت 18:09

این بنای تاریخی در سال 1402 در کمیته میراث جهانی ثبت گردید و به‌عنوان یک اثر جهانی مورد توجه مسافران بود. اما حال و روز این بنای تاریخی، گواه آنست که شرایط استقبال از میهمانان نوروزی را نداشت. حال این پرسش بوجود می‌آید که چه کسی مسئول این سوء مدیریت‌هاست. بدون شک سرمایه‌گذار این میراث جهانی بایستی پیش از آنکه سودای سیاست و نمایندگی مجلس را در سر بپروراند، به فکر احیاء و بهره‌برداری از مجموعه واگذار گردیده باشد.


یادداشت ارسالی: یکی از شعارهایی که در ایام انتخابات در حوزه کهگیلویه بزرگ از زبان همه کاندیدا مطرح می‌شد توسعه گردشگری و احیاء بافت تاریخی بلاد شاپور و رونق گردشگری در این ظرفیت عظیم تاریخی و فرهنگی بود. سال‌هاست که مدیران وعده احیاء بلاد شاپور را می‌دهند و همواره مسئولان کشور را برای بازدید از این مجموعه تاریخی به کهگیلویه می‌برند و تأمین اعتبار این بافت تاریخی به‌عنوان اولویت مطرح می‌کنند. در اردیبهشت سال گذشته وزیر محترم میراث‌فرهنگی جناب مهندس ضرغامی در بازدیدی که از کاروانسرای بافت تاریخی داشتند، قول بهترین مجموعه گردشگری کشور برای سال آینده در کاروانسرای تاریخی دادند، اما کمتر از یک ماه تا وعده تاریخی وزیر محترم مانده اما هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده است. حتی می‌توان اذعان نمود، شرایط این بنای تاریخی به مراتب بدتر از گذشته شده است، و سرمایه گذار آن پاسخگوی جامعه نمی‌باشد.
اگرچه قریب به سه سال از واگذاری مجموعه کاروانسرا می‌گذرد اما تاکنون اقدامی برای بهره برداری از آن صورت نگرفته است. نکته بسیار مهم آنست که سرمایه‌گذار این مجموعه، از کاندیداهای جوان این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی بود که با طرح‌ها و ایده‌های متعدد و حضور رسانه‌ای موثر توانست خود را به جامعه معرفی نماید، اما هیچگاه از عملکرد خود در این مجموعه تاریخی سخنی به میان نیاورد. این درحالی‌است که درتعطیلات نوروز و حضور مسافران بویژه جامعه کهگیلویه که در این ایام برای بازدیدها و گردش از نقاط مختلف کشور به کهگیلویه آمدند، شاهد وضعیت اسفناک بافت تاریخی بودند بگونه ای که همه بازدیدکنندگان با افسوس از این گنجینه گرانبها یاد می‌کردند. باید در نظر داشت که این بنای تاریخی در سال 1402 در کمیته میراث‌جهانی ثبت گردید و به‌عنوان یک اثر جهانی مورد توجه مسافران بود. اما حال و روز این بنای تاریخی، گواه آنست که شرایط استقبال از میهمانان نوروزی را نداشت. حال این پرسش بوجود می‌آید که چه کسی مسئول این سوء مدیریت‌هاست. بدون شک سرمایه‌گذار این میراث جهانی بایستی پیش از آنکه سودای سیاست و نمایندگی مجلس را در سر بپروراند، به فکر احیاء و بهره‌برداری از مجموعه واگذار گردیده باشد.
در ابتدای واگذاری این بنای تاریخی، کنشگران اجتماعی و فعالان مدنی کهگیلویه به اعتراض در واگذاری این مجموعه تاریخی پرداختند، اما پس از ارائه مستندات و برنامه‌های سرمایه گذار به رسانه‌ها این واکنش‌ها کمتر گردید. اما به‌نظر می‌رسد که همه آن طرح‌ها و برنامه‌ها همچون سخنان ایشان در زمان انتخابات تنها سخن و خیالی شیرین بود. باید دید این سرمایه‌گذار و دستگاه اجرایی آن چه پاسخی برای افکار عمومی دارند.
 این رسانه آمادگی آن را دارد که پاسخ‌های اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سرمایه‌گذار این مجموعه را به اطلاع عموم برساند.
 


کد مطلب: 474975

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/474975/بلاد-شاپور-میراث-جهانی-کهگیلویه-بویراحمد-م-رداب-ناکارآمدی-سوء-مدیریت

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1