کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد

بخش چهارم) سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد؛ از پروژه‌های شکست‌خورده تا ناتوانی در تأمین نهاده‌های دامی

16 آبان 1400 ساعت 18:27

بر اساس گفته‌های یکی از مرغداران، گویا شرکت پشتیبانی در تنگاری یاسوج ساختمانی داشته‌ است، سپس آن را به شخصی فروخته‌اند و الأن دوباره آن ساختمان را از همان شخص اجاره کرده‌اند. آیا این اقدام به معنای زد و بند اقتصادی نیست و بوی فساد سازمانی نمی‌دهد؟ اگر گفته‌های این مرغدار صحت ندارد، لطفاً سازمان محترم با ارائه‌ی سند، خلاف آن را ثابت کند.


در سلسله‌نقدهایی که به عملکرد سازمان جهاد کشاورزی داشتیم، قرار بود که در بخش چهارم (بخش آخر) به عملکرد این سازمان در حوزه‌های آب و خاک می‌پردازیم. اما در پی تماس‌هایی که برخی از مرغداران با تحریریه سایت کبنانیوز داشتند و از عملکرد این سازمان گلایه می‌کردند، علاوه بر بخش‌های آب و خاک، به گلایه‌های مرغدارن نیز اشاره می‌کنیم.

بیشتر بخوانید:

بخش اول) ضعف‌های آشکار مدیریتی در سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد / آقای استاندار لطفاً جهاد کشاورزی را از این بحران نجات دهید

بخش دوم) رد پایی از رویکرد جهادی دیده نمی‌شود؛ مدیریت ناکارآمد جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در حوزه‌های دام و طیور

بخش سوم) فرصت‌هایی که از دست رفتند؛ سهل‌انگاری سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در حوزه‌های باغبانی و زراعت

در استان کهگیلویه و بویراحمد منابع آبی مناسب و روان‌آب‌ها و آب‌های سطحی فراوانی وجود دارد. اما اقدام قابل توجهی در زمینه مهار و استفاده از این آب‌ها انجام نشده و تعدادی از پروژه‌های اجرا شده در بخش تامین آب از جمله احداث پمپاژ آب کشاورزی با صرف هزینه‌های بسیار بالا به‌دلیل اینکه در اجرای این پروژه‌ها مشارکت کشاورزان لحاظ نشده و کار علمی و مطالعات دقیقی انجام نشده است، این پروژه‌ها با شکست مواجه شده‌اند. به عنوان مثال در روستای رودشتی سادات محمودی و آجم پاتاوه دو پروژه بزرگ پمپاژ آب کشاورزی با صرف 10 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده اجرا و در هر کدام 100 هکتار باغ احداث و بدلیل مسائل ذکر شده این باغات خشک شده اند و عملاً از آنها استفاده نشده است. همچنین با توجه به حجم بالای روان‌آب‌ها و ضرورت کنترل این روان‌آب‌ها جهت جلوگیری از سیلاب و کنترل فرسایش خاک و تغذیه آب‌های زیرزمینی در استان تاکنون اقدام قابل توجهی در زمینه کارهای آبخیزداری و آبخوان‌داری انجام نشده  و پروژه آبخیزداری درخوری انجام نشده است.
و اما یکی دیگر از ضعف‌های سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد مربوط به چگونگی تأمین نهادهای دامی برای مرغدارن است. پس از انتشار خبر کبنانیوز درباره مدیریت ناکارآمد سازمان جهاد کشاورزی استان، شهروندان در تماس با کبنانیوز به بیان دغدغه‌های خود در حوزه‌ی مرغداری پرداختند.
گویا بر اساس قانون شهرهایی که در فاصله‌ی 100 کیلومتری از مرکز استان قرار دارند باید سازمان جهاد کشاورزی از طریق شرکت پشتیبانی انبارهای استیجاری برای دپوی نهاده‌های دامی مثل ذرت و سویا تهیه کند. اما در کهگیلویه و بویراحمد تنها در مرکز استان، تنگاری یاسوج چنین انباری وجود دارد.
یکی از مرغداران در گفت‌وگو با کبنا گفت: «من که در گچساران قرار دارم باید نهاده‌های دامی را از بندر سفارش دهم و مستقیم در گچساران به دستم برسد. اما به دلیل نبود انبار در گچساران، این نهاده‌ها از گچساران رد می‌شوند و در یاسوج تخلیه می‌گردند. سپس من باید از گچساران به یاسوج بروم و این نهادها را بار بزنم به سمت گچساران». خب در این میان چه اتفاقی برای مرغدار می‌افتد؟ همان‌طور که این مرغدار اشاره کرد باید  سه کرایه بابت بار خود پرداخت کند؛ یک) کرایه بندر تا گچساران، دو) کرایه گچساران تا یاسوج (به دلیل نبود انبار در گچساران)، سه) کرایه یاسوج تا گچساران. در حالی که اگر انبار در گچساران وجود داشت مرغداران در همان شهر خود بار را تحویل می‌گرفتند و این‌چنین به دردسر نمی‌افتادند و مهم‌تر از فقط همان یک کرایه را پرداخت می‌کردند. اما با پرداخت دو کرایه بیشتر چیزی حدود 15 میلیون تومان باید اضافه پرداخت کنند.
اما انگار مدیران این سازمان خود را به دردسر کرایه این انبارها نمی‌اندازند. بر اساس گفته‌های همین مرغداران، نداشتن انبار خلاف است. اما چرا تاکنون این سازمان به اجاره این انبارها اقدام نکرده است. بر اساس گفته‌های این مرغدار محترم، گویا شرکت پشتیبانی در تنگاری یاسوج ساختمانی داشته‌اند، سپس آن را به شخصی فروخته‌اند و الأن دوباره آن ساختمان را از همان شخص اجاره کرده‌اند. آیا این اقدام به معنای زد و بند اقتصادی نیست و بوی فساد سازمانی نمی‌دهد؟ اگر گفته‌های این مرغدار صحت ندارد، لطفاً سازمان محترم با ارائه‌ی سند، خلاف آن را ثابت کند.
 همان‌طور که در بخش اول این سلسله‌نقدها اشاره شد، هدف از این مطالب، کمک به مدیران آینده جهت حل مشکلات موجود در سازمان جهاد کشاورزی و نهادهای زیرمجموعه‌ی آن است.


کد مطلب: 440986

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/440986/بخش-چهارم-سازمان-جهاد-کشاورزی-استان-کهگیلویه-بویراحمد-پروژه-های-شکست-خورده-ناتوانی-تأمین-نهاده-های-دامی

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1