تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۲۴
کد مطلب : ۴۱۹۸۷۸
تلاش برای آشوب سازی؟!

جستجوی بحران در دل بحران از سوی اصلاح طلبان/ چرا تئوریسین‌های اصلاحات تشویش پراکنی می‌کنند؟

۰
جستجوی بحران در دل بحران از سوی اصلاح طلبان/ چرا تئوریسین‌های اصلاحات تشویش پراکنی می‌کنند؟
کبنا ؛جالب است که حجاریان هر اتفاق کوچک و بزرگی در کشورمان را به آشوب نسبت می دهد و به قول سیاسیون از افتادن گربه از سر دیوار هم نتیجه "شورش" می‌گیرد.
 ایران روزها که کشورمان درگیر مقابله با ویروس منحوس کروناست برخی از گروه های سیاسی خط ضدانقلاب درواقع «کرونای سیاسی» را در پیش گرفته اند. این نیروها و گرو‌ه‌ها به جای اینکه در شرایط بحران شیوع بیماری کرونا کشور را به آرامش و امیدواری برای مقابله با این مسئله سوق دهند، تخم اعتراض را می کارند تا محصول خاص خود را بعدها از این بستری که آماده کرده اند، کشت کنند.
در همین رابطه، «سعید حجاریان» تئوریسین سیاسی جریان اصلاحات چندین مرتبه دم از اعتراض و ایجاد التهابات اجتماعی زده است. وی در اظهارات مختلفی تأکید کرده است که جامعه ایرانی عام‌البلوی است و مثلا باید منتظر اغتشاش به‌واسطه کرونا بود.
 

وی در این خصوص بیان کرده است: «در دوره‌ای که قیمت هر بشکه نفت به‌حدود ۲۰دلار کاهش یافته و شبح مرگ با ویروس کرونا در جهان پرسه می‌زند و شورش‌های اجتماعی-معیشتی در تقدیر کشورهای عقب‌مانده است و تحریم‌ها صورت خشن خود را به‌ رخ‌ کشیده‌اند، سخن گفتن از گام‌های بلند و جهش‌های بزرگ دورنمایی مطلوب تصویر نمی‌کند زیرا راه توسعه پایدار همچنان از آهستگی و پیوستگی می‌گذرد.»
جالب است که  حجاریان هر اتفاق کوچک و بزرگی در کشورمان را به آشوب نسبت می دهد و به قول سیاسیون از افتادن گربه از سر دیوار هم نتیجه "شورش" می‌گیرد.
وی در جای دیگر بیان می کند: «کرونا، ساخت قدرت را منهدم کرده است. این ویروس ساخت قدرت معیوب کشور را از منظری جدید به پرسش گرفته و ‏تصویری جدید از -مسئولیت‌ناپذیری و هرج‌ومرج بوروکراتیک به‌دست داده و مع‌الاسف وضعیت ملوک‌الطوایفی را احیا کرده ‏است. ‏»
عباس عبدی دیگر تئوریسین جریان اصلاحات نیز به همین رویه در حال تشویش پراکنی است. وی در اظهار نظری عجیب بیان کرده بود که «علت تعلل و عدم قطعیت روحانی در ایجاد محدودیت ها برای مقابله با کرونا این هست که عده ای از دنیا بروند وضعیت بحرانی شود تا فرصت برای مذاکره و گنار گذاشتن تحریم ها توسط آمریکا و اروپا  در کشور فراهم شود.»
 

وی در جای دیگر در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا درباره پیش‌بینی خود از سال 99 گفته است: «نمی‌توانیم پیش‌بینی قطعی یا خیلی دقیقی داشته باشیم اما به یک مساله می‌توان امیدوار بود، آن هم اینکه اوضاع بدتر می‌شود و این بدتر شدن می‌تواند فرصتی باشد برای اینکه جامعه به این نتیجه برسد که اقدامی برای خروج از این وضعیت صورت دهد. این اقدام همان بازنگری در شیوه حکمرانی به معنای عام است.»
در همین رابطه، بنگاه سخن پراکنی بی بی سی فارسی با استناد بر سخنان عبدی نوشت: «عباس عبدی، روزنامه نگار، معتقد است که "شاید بتوان با قاطعیت ادعا کرد که مورد اپیدمی کرونا اولین بحران جدی به معنای دقیق است که کل سیستم با آن مواجه شده است". او استدلال می کند که دلیل این ادعا این است که "کرونا بحرانی است فراگیر (که) همه نهاد‌های جامعه و کشور را درگیر خود کرده، از خانواده گرفته تا نهاد‌های آموزش، دین، اقتصاد، دولت و رسانه، همه به نوعی درگیر آن هستند. همه افراد جامعه ایران، بدون استثنا درگیر آن هستند یا بزودی درگیر خواهند شد.»


مرتضی مبلغ از دیگر اصلاح طلبانی است که اوضاع کشور را نابه سامان توصیف کرده و بر ایجاد مشکلات اجتماعی در این حوزه تاکید کرده است. معاون سیاسی و امنیتی وزارت کشور در دولت اصلاحات و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این ر ابطه بیان می کند: «متاسفانه آنقدر شرایط موجود سخت است که مشکلات اجتماعی و امنیتی نه تنها برای شرایط پساکرونایی احتمال دارد بلکه در همین شرایط نیز امکان وقوع دارد. اگر دولت‌ها مدیریت هوشمندانه و مدبرانه‌ای نکنند به خاطر فشارهای شدیدی که بر اقتصاد و روح و روان جامعه وارد می‌شود ممکن است که در جامعه با مشکلات حاد اجتماعی مواجه شویم. لذا خیلی مهم است که دولت‌ها بتوانند بسیار هوشمندانه و مدبرانه و با اعتمادسازی عمیق میان خود و جامعه این دوران را طی کنند.»
 

همچنین روزنامه اصلاح طلب اعتماد در مطلبی با عنوان «کرونا و اقشار کم درآمد» نوشت: «به منظور پیشگیری از بروز مشکلات اجتماعی-امنیتی، کمک به کنترل اوضاع بحرانی ناشی از شیوع ویروس کرونا و حمایت اجتماعی از اقشار آسیب پذیر لازم است که تمهیدات مناسبی اتخاذ شود تا ضمن حفظ عزت نفس و کرامت انسانی و نیز آبروی ایشان، حق به حق دار برسد و امنیت روانی اجتماع حفظ و تقویت شود.»
 


با این حال به نظر می رسد که اصلاح طلبان که خود در وضعیت موجود کشور خصوصا در حوزه اقتصادی نقشی فعال و چشمگیر داشته اند بازهم در ژستی منتقد و اپوزیسیونی سعی دارند با بزرگنمایی مشکلات کشور کرونا را عاملی برای آنارشی اجتماعی قلمداد کنند.
به هر جهت ویروس کرونا بسیاری از کشورهای جهان حتی کشورهای غربی را به شدت درگیر خود کرده است اما موضوع اصلی نحوه روبرو شدن با این موضوع برای خروج از بحران است نه اینکه با ایجاد التهاب بیشتر بر بحران دامن زده و مشکلات اقتصادی و سلامتی مردم را با مشکلات روانی در هم آمیخته و بحرانی در دل بحران بوجود بیاورند.  (جهان نیوز)
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1