تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۴ ساعت ۱۸:۵۶
کد مطلب : ۵۰۱۶۳۲
یادداشت؛
یا دوست من رئیس بیمارستان شود، یا من نمیآیم! / بالاخره رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه در محل کار حاضر شد / پروژه تبدیل کهگیلویه به حیاط خلوت انتصابات! / فرار رو به جلو رئیس دانشگاه علومپزشکی با برچسب «قومگرایی»؛ خانم پناهی! اگر ترک فعل در کهگیلویه رخ داده، چرا پرونده تشکیل نمیدهید؟
۱
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
کبنا ؛هفتم تیر ۱۴۰۴ در ظاهر روزی عادی در تقویم بود، اما در واقع سرآغاز سلسله تحولات جنجالی و پرابهام در شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه شد؛ روزی که با صدور حکمی برای ریاست مرکز بهداشت شهرستان، پرده از لایههای پنهان مدیریت سازیهای محفلی، شرطگذاریهای عجیب و حاشیههای سنگین در سیستم سلامت منطقه برداشت. غیبت چندروزه فرد منصوب، شرط عجیب برای آغاز به کار، سکوت مسئولان و واکنشهای تأملبرانگیز سرپرست دانشگاه، تنها بخشی از روایتی است که امروز افکار عمومی کهگیلویه را درگیر کرده است.
هفتتیر 1404 را میتوان سرآغاز اتفاقات زنجیروار و خاکستری شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه دانست. روزی که در آن صدور حکم معاون شبکه بهداشتی و ریاست مرکز بهداشت کهگیلویه انجام گرفت. متن حکم انتصاب او در کنار توضیحاتی که به پیوست آن برای رسانهها جهت درج این انتصاب ارسال شد، خود نوید روزهای نگران کننده را میداد که خیابان مذکور پارسی شهر دهدشت به خود میدید. صندلی دوستان شبکه بهداشت تلاش کردند این انتصاب را فراقومیتی و عبور از نگاههای منطقهای جلوه دهند و از سرپرست شبکه بهداشت قدیسی بسازند و خود نیز چند صباحی بیشتر بر صندلیهای چرخدار چرمی شبکه بهداشت کهگیلویه بنشینند.
تا اینجا همه چیز اگر چه غیرعادی اما در یک سکوت پیش میرفت تا اینکه مشخص شد سرپرست جدید مرکز بهداشت علیرغم انتصاب در محل کار حاضر نشد. جالب اینکه در همین مدت سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، سیده رقیه پناهی در کهگیلویه نیز حضور یافته و به بازدید از برخی پروژههای شهرستان پرداخته؛ اما دررابطهبا عدم حضور رئیس جدید مرکز بهداشت کهگیلویه هیچ اظهارنظری نکرده و ترجیح داد به طرح مباحثی بپردازد که در فضای سیاسی و رسانهای بیشتر دیده میشود.
اما آنچه بیش از این غیبت عجیب، افکار عمومی را آشفته کرده، شرطگذاری عجیب منصوب هفتتیر است که به نظر میرسد با این اقدام اقتدار مدیریتی سرپرست شبکه بهداشت شهرستان کهگیلویه را دچار خدشه میکند و تردید جدی ای دررابطهبا اقتدار و توان مدیریتی سرپرست فعلی شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه را آشکار میکند. از محافل تخصصی شهرستان و منابع مطلع اینگونه به گوش میرسد مدیر مرکز بهداشت کهگیلویه گفته است: "یا آقای... – دوست صمیمی -، رئیس بیمارستان شود، یا سرکار نمیآیم." (قابل بررسی) هرچند این شرط تا کنون محقق نشده و وی روز دوشنبه 16 تیرماه در محل کار خود حاضر شد. در صورت صحت این سخنان،نکاتی را برای اصلاحرویهها مطرح میکنیم.
در چنین فضایی، دکتر سیده رقیه پناهی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، در سفری که به همراه استاندار به شهرستان کهگیلویه داشت بهجای ورود مقتدرانه و پاسخگویی شفاف و برخورد با این تخلف، صورتمسئله را پاککرده و در اظهاراتی تأملبرانگیز، گفت روح مطالبهگری در کهگیلویه مرده است. او حتی در اظهاراتی نگاه منطقهای در حوزه سلامت را به «سم مطلق» تشبیه کرد اما نگفت نگاه سیاسی که از قضا وی را بر صندلی ریاست دانشگاه آنهم بدونسابقه مدیریتی کافی و درخوری نشانده است سم مطلق بهحساب میآید یا خیر. ضمن اینکه مشخص نیست منظور وی از نگاه منطقهای در حوزه سلامت چیست. گویا وی که زمینه کهگیلویه را برای مهره چینیهای دوستانه خود فراهم ندیده است به جاده صاف کنی روی آورده تا با این تعابیر تنشهای قومی و قبیلهای را تحریک کرده و اینگونه زمینه را برای رسیدن به اهداف خود فراهم کند.
روح مطالبهگری در کهگیلویه از نگاه وی مرده است؛ چرا که هیچکسی در کهگیلویه از وی نپرسید ریاست شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه بنا بر کدام تجربه و سابقه منصوب شده است؟ روابط سیاسی ایشان با انتصابات صورتگرفته در نهادی کاملاً تخصصی تا چه اندازه نقش داشته است؟ در نگاه وی روح مطالبهگری در کهگیلویه مرده است چرا که اصلاً رسانههای کهگیلویه هرگز نپرسیدند شخص شما با کدام سابقه و رزومه مدیریتی مرتبط بر صندلی ریاست دانشگاه تکیه زدهاید.
این فرار روبهجلو سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاید چند صباحی بتواند بهعنوان مسکن عمل کرده و بار مطالبات اساسی شهروندان کهگیلویه را از دانشگاه علوم پزشکی بردارد، اما این وضع خیلی پایدار نخواهد بود و بهزودی مطالبات کهگیلویه در حوزه بهداشت و درمان به سمت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج روانه خواهد شد.
پناهی که گویا سفرش به کهگیلویه در معیت استاندار برای حل مشکلات بهداشت و درمان کهگیلویه نبوده و به نظر میآید او هم گرفتار طرح دوگانه نخنما و مهلک مسئله ثلاث و بویراحمد، فضا را برای نیرو چینی در تمام سطوح کهگیلویه فراهم آورد. وی که در جایگاه ریاست دانشگاه علوم پزشکی میبایست به فکر تأمین اعتبار زایشگاه بیمارستان کهگیلویه و سایر پروژههای بهداشتی و درمانی بوده و روز و شب در تلاش برای گرفتن اعتبارات لازم جهت احداث بیمارستان جدید دهدشت باشد؛ اما رفتارهای مدیریتی او نشان میدهد که اینگونه نیست.
از سوی دیگر، او که بهتازگی بهعنوان سرپرست شبکه بهداشت کهگیلویه منصوب شده، در آزمون اقتدار و مدیریت مستقل، نمره چندان قبولی نگرفته است. گویا وی ازآنجاییکه حضورش نیز در این سمت بدونسابقه لازم مدیریتی مرتبط صورتگرفته، باید قدرت تصمیمگیری مدیریتی مناسب باشد نه اینکه کاملاً گوشگیر رئیس دانشگاه باشد.
گویا مدیر شبکه خود را کاملاً گوشگیر رئیس میداند و تنها در محافل خصوصی حرفهایش را بهصورت محرمانه مطرح میکند و در انظار و مقابل رئیس صرفاً شنونده و تأییدکننده است. وی حتی تلاش نمیکند با حفظ ظاهر هم که شده دیکتههای یکطرفه پناهی را با الفاظ خودش مطرح کند و وانمود کند که تصمیمگیریها توسط خود او صورت میگیرد. پیشتر نیز احساس میشد بهخاطر عدم تجربه کافی و تخصص لازم، اقتدار مدیریتی و کاریزمای عمومی، مدیر جوان در میان همکاران خود برشی نخواهد داشت.
به موضوع تلخ شرطوشروط منصوب مقتدرتر از مدیر بر میگردیم.
چنین رفتاری اگر در یک مجموعه خصوصی رخ دهد، مایه شرمساری است، چه رسد به یک نهاد مهم حوزه سلامت که با جان مردم سروکار دارد. اما درد ماجرا وقتی عمیقتر میشود که نهتنها هیچ واکنش قاطعی از سوی مدیران بالادستی دیده نشد، بلکه دکتر پناهی، در یک واکنش دفاعی و هیجانی اعلام میکند: "به دلیل کمکاریهای صورتگرفته از سوی مسئولان بیمارستان، پیگیری زایشگاه سلب اختیار شده و برای دانشگاه چارهای نمانده تا از مرکز استان آن را پیگیری کند."
مشخص نیست دقیقاً کمکاری مسئولان بیمارستان راجع به چه موضوعی است. آنگونه که از مجموعه بیمارستان مطالبی طرح میشود آن است که ساختوسازها در حوزه بهداشت و درمان مستقیماً از سمت دانشگاه تأمین اعتبار، تعیین پیمانکار و مورد نظارت قرار میگیرد.
به نظر میرسد طرح این موضوع توسط سرپرست دانشگاه در راستای همان شرط و شروطی است که رئیس مرکز بهداشت گذاشته است و خواهان انتصاب شخص موردنظرش در سمت ریاست بیمارستان است که با مخالفت جدی بدنه بیمارستان و پزشکان شهر دهدشت مواجه است.
درهرصورت اکنون این پرسش مطرح است که آیا رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، با آگاهی از این وضعیت، مسئولیت این بینظمی اداری را میپذیرد؟ میپذیرد که مدیری در بدو انتصاب چندین روز در محل کار حاضر نشود؟ اگر بله که باز باید پرسید آیا این تخلف نبوده و چرا با متخلف برخورد نمیکنید؟ و اگر پاسخ منفی است، باید گفت چرا در نقش شاکی ظاهر میشوید و افکار عمومی کهگیلویه را با برچسبهایی چون "قومگرایی" و "ثلاث و بویراحمد" دچار خطای محاسباتی میکنید؟
در شرایطی که جایگاه بهداشت و درمان از یک سرویس خدماتی فراتر رفته و به عنصری حیاتی برای امنیت سلامت، روانی و جسمی مردم بدل شده، اینگونه خودمختاریها و طرح دوگانههای واهی، تنها وضعیت بهداشت و درمان و همدلی پرسنل را به هم خواهد ریخت.
خانم پناهی بهجای طرح تهدیدآمیز "از این به بعد دیگر از مرکز استان پیگیری میکنیم"، باید شفاف بگوید چرا شخص منصوبشده، در روز روشن، اجرای حکم قانونی را منوط به تحقق خواسته سلیقهای و فراقانونی کرده است؟ چرا مدیر شبکه بهداشت کهگیلویه، در برابر این رفتار به نظر نگارنده نامناسب سکوت کرده و بیعملی پیشه گرفته است؟ آیا استاندار و نماینده دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد از این وضعیت بیخبرند یا ترجیح میدهند میدان مهم سلامت و بهداشت را به بازیهای پشت پرده سیاسی بسپارند؟
دستکم روشن کنید این ادعاهایی که میان مجموعه درمان کهگیلویه پنهان و آشکار مطرح میشود واقعیت دارد یا خیر. روشن کنید طرح چنین شرط و شروطی انجامگرفته است یا خیر تا افکار عمومی از زاویهای درست و صحیح به موضوع بنگرند.
در سؤالی والاتر و مهمتر نیز باید پرسید: خانم دکتر پناهی شما که علیالاصول با اطلاعاتی فراتر از آنچه به دست رسانهها میرسد سروکار دارید، چرا مدیران متخلف را به نهادهای نظارتی و مربوطه معرفی نمیکنید؟ اینکه بیایید و بگویید مدیران بهداشت درمان کهگیلویه کمکاری کردهاند وظیفه شما نیست، بلکه وظیفه شما در وهله اول عزل و تعلیق این افراد و در مرحله بعد که بلافاصله با عزلشان باید صورت گیرد تشکیل پرونده و ارجاع به مقامات است.
شایسته تقدیر است ریاست دانشگاه شجاعانه پرده از حقایقی بردارد که سالهاست مردم کهگیلویه را گرفتار کرده است. لکن آنچه مهم است نه صرفاً پردهبرداری که برخورد شفاف و عمومی با هر شخصی است که مرتکب تخلف و کمکاری شده است.
ضمن اینکه امید میرود، دادستان جوان شهرستان کهگیلویه نیز به این مورد ورود کند، چرا که سرپرست دانشگاه علوم پزشکی در سخنانی به کمکاری و ترک فعل مسئولان سلامت شهرستان اذعان کرده، آیا سزاوار نیست دادستان محترم وقتی توسط یک مسئول رسمی ترک فعل و کمکاری مدیران مطرح میشود در جهت احقاق حقوق عامه ادعاهای طرح شده را بررسی کرده و حقوق تضییع شده شهروندان تحت حاکمیت قانونش را استیفا نماید؟ و یا اگر این ادعاها را خلاف واقع دانست اذهان شهروندان را از این ادعاهای واهی پاک نماید؟
بااینحال مسئله امروز، تنها یک بازدید صرف و یک گفتوگوی رسانهای از طرف ریاست دانشگاه علوم پزشکی و یک غیبت اداری از سوی یک مسئول نیست. مسئله این است که نباید یک فرد، ساختار دولتی را گروگان منافع سلیقهای و سیاسی کرده، و مدیران بالادستی نیز، یا ناتوان از برخوردند و یا همدل با این فرایند انحرافی از این اقدام نادرست حمایت کردند.
این یادداشت نافی خدمات ارائه شده توسط شبکه بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی نیست و تنها در جهت اصلاح رویههای اشتباه نگاشته شده است. پایگاه خبری کبنا نیوز آمادگی انتشار جوابیه افراد و نهادهای نامبرده در این یادداشت را دارد.
هفتتیر 1404 را میتوان سرآغاز اتفاقات زنجیروار و خاکستری شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه دانست. روزی که در آن صدور حکم معاون شبکه بهداشتی و ریاست مرکز بهداشت کهگیلویه انجام گرفت. متن حکم انتصاب او در کنار توضیحاتی که به پیوست آن برای رسانهها جهت درج این انتصاب ارسال شد، خود نوید روزهای نگران کننده را میداد که خیابان مذکور پارسی شهر دهدشت به خود میدید. صندلی دوستان شبکه بهداشت تلاش کردند این انتصاب را فراقومیتی و عبور از نگاههای منطقهای جلوه دهند و از سرپرست شبکه بهداشت قدیسی بسازند و خود نیز چند صباحی بیشتر بر صندلیهای چرخدار چرمی شبکه بهداشت کهگیلویه بنشینند.
تا اینجا همه چیز اگر چه غیرعادی اما در یک سکوت پیش میرفت تا اینکه مشخص شد سرپرست جدید مرکز بهداشت علیرغم انتصاب در محل کار حاضر نشد. جالب اینکه در همین مدت سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، سیده رقیه پناهی در کهگیلویه نیز حضور یافته و به بازدید از برخی پروژههای شهرستان پرداخته؛ اما دررابطهبا عدم حضور رئیس جدید مرکز بهداشت کهگیلویه هیچ اظهارنظری نکرده و ترجیح داد به طرح مباحثی بپردازد که در فضای سیاسی و رسانهای بیشتر دیده میشود.
اما آنچه بیش از این غیبت عجیب، افکار عمومی را آشفته کرده، شرطگذاری عجیب منصوب هفتتیر است که به نظر میرسد با این اقدام اقتدار مدیریتی سرپرست شبکه بهداشت شهرستان کهگیلویه را دچار خدشه میکند و تردید جدی ای دررابطهبا اقتدار و توان مدیریتی سرپرست فعلی شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه را آشکار میکند. از محافل تخصصی شهرستان و منابع مطلع اینگونه به گوش میرسد مدیر مرکز بهداشت کهگیلویه گفته است: "یا آقای... – دوست صمیمی -، رئیس بیمارستان شود، یا سرکار نمیآیم." (قابل بررسی) هرچند این شرط تا کنون محقق نشده و وی روز دوشنبه 16 تیرماه در محل کار خود حاضر شد. در صورت صحت این سخنان،نکاتی را برای اصلاحرویهها مطرح میکنیم.
در چنین فضایی، دکتر سیده رقیه پناهی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، در سفری که به همراه استاندار به شهرستان کهگیلویه داشت بهجای ورود مقتدرانه و پاسخگویی شفاف و برخورد با این تخلف، صورتمسئله را پاککرده و در اظهاراتی تأملبرانگیز، گفت روح مطالبهگری در کهگیلویه مرده است. او حتی در اظهاراتی نگاه منطقهای در حوزه سلامت را به «سم مطلق» تشبیه کرد اما نگفت نگاه سیاسی که از قضا وی را بر صندلی ریاست دانشگاه آنهم بدونسابقه مدیریتی کافی و درخوری نشانده است سم مطلق بهحساب میآید یا خیر. ضمن اینکه مشخص نیست منظور وی از نگاه منطقهای در حوزه سلامت چیست. گویا وی که زمینه کهگیلویه را برای مهره چینیهای دوستانه خود فراهم ندیده است به جاده صاف کنی روی آورده تا با این تعابیر تنشهای قومی و قبیلهای را تحریک کرده و اینگونه زمینه را برای رسیدن به اهداف خود فراهم کند.
روح مطالبهگری در کهگیلویه از نگاه وی مرده است؛ چرا که هیچکسی در کهگیلویه از وی نپرسید ریاست شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه بنا بر کدام تجربه و سابقه منصوب شده است؟ روابط سیاسی ایشان با انتصابات صورتگرفته در نهادی کاملاً تخصصی تا چه اندازه نقش داشته است؟ در نگاه وی روح مطالبهگری در کهگیلویه مرده است چرا که اصلاً رسانههای کهگیلویه هرگز نپرسیدند شخص شما با کدام سابقه و رزومه مدیریتی مرتبط بر صندلی ریاست دانشگاه تکیه زدهاید.
این فرار روبهجلو سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاید چند صباحی بتواند بهعنوان مسکن عمل کرده و بار مطالبات اساسی شهروندان کهگیلویه را از دانشگاه علوم پزشکی بردارد، اما این وضع خیلی پایدار نخواهد بود و بهزودی مطالبات کهگیلویه در حوزه بهداشت و درمان به سمت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج روانه خواهد شد.
پناهی که گویا سفرش به کهگیلویه در معیت استاندار برای حل مشکلات بهداشت و درمان کهگیلویه نبوده و به نظر میآید او هم گرفتار طرح دوگانه نخنما و مهلک مسئله ثلاث و بویراحمد، فضا را برای نیرو چینی در تمام سطوح کهگیلویه فراهم آورد. وی که در جایگاه ریاست دانشگاه علوم پزشکی میبایست به فکر تأمین اعتبار زایشگاه بیمارستان کهگیلویه و سایر پروژههای بهداشتی و درمانی بوده و روز و شب در تلاش برای گرفتن اعتبارات لازم جهت احداث بیمارستان جدید دهدشت باشد؛ اما رفتارهای مدیریتی او نشان میدهد که اینگونه نیست.
از سوی دیگر، او که بهتازگی بهعنوان سرپرست شبکه بهداشت کهگیلویه منصوب شده، در آزمون اقتدار و مدیریت مستقل، نمره چندان قبولی نگرفته است. گویا وی ازآنجاییکه حضورش نیز در این سمت بدونسابقه لازم مدیریتی مرتبط صورتگرفته، باید قدرت تصمیمگیری مدیریتی مناسب باشد نه اینکه کاملاً گوشگیر رئیس دانشگاه باشد.
گویا مدیر شبکه خود را کاملاً گوشگیر رئیس میداند و تنها در محافل خصوصی حرفهایش را بهصورت محرمانه مطرح میکند و در انظار و مقابل رئیس صرفاً شنونده و تأییدکننده است. وی حتی تلاش نمیکند با حفظ ظاهر هم که شده دیکتههای یکطرفه پناهی را با الفاظ خودش مطرح کند و وانمود کند که تصمیمگیریها توسط خود او صورت میگیرد. پیشتر نیز احساس میشد بهخاطر عدم تجربه کافی و تخصص لازم، اقتدار مدیریتی و کاریزمای عمومی، مدیر جوان در میان همکاران خود برشی نخواهد داشت.
به موضوع تلخ شرطوشروط منصوب مقتدرتر از مدیر بر میگردیم.
چنین رفتاری اگر در یک مجموعه خصوصی رخ دهد، مایه شرمساری است، چه رسد به یک نهاد مهم حوزه سلامت که با جان مردم سروکار دارد. اما درد ماجرا وقتی عمیقتر میشود که نهتنها هیچ واکنش قاطعی از سوی مدیران بالادستی دیده نشد، بلکه دکتر پناهی، در یک واکنش دفاعی و هیجانی اعلام میکند: "به دلیل کمکاریهای صورتگرفته از سوی مسئولان بیمارستان، پیگیری زایشگاه سلب اختیار شده و برای دانشگاه چارهای نمانده تا از مرکز استان آن را پیگیری کند."
مشخص نیست دقیقاً کمکاری مسئولان بیمارستان راجع به چه موضوعی است. آنگونه که از مجموعه بیمارستان مطالبی طرح میشود آن است که ساختوسازها در حوزه بهداشت و درمان مستقیماً از سمت دانشگاه تأمین اعتبار، تعیین پیمانکار و مورد نظارت قرار میگیرد.
به نظر میرسد طرح این موضوع توسط سرپرست دانشگاه در راستای همان شرط و شروطی است که رئیس مرکز بهداشت گذاشته است و خواهان انتصاب شخص موردنظرش در سمت ریاست بیمارستان است که با مخالفت جدی بدنه بیمارستان و پزشکان شهر دهدشت مواجه است.
درهرصورت اکنون این پرسش مطرح است که آیا رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، با آگاهی از این وضعیت، مسئولیت این بینظمی اداری را میپذیرد؟ میپذیرد که مدیری در بدو انتصاب چندین روز در محل کار حاضر نشود؟ اگر بله که باز باید پرسید آیا این تخلف نبوده و چرا با متخلف برخورد نمیکنید؟ و اگر پاسخ منفی است، باید گفت چرا در نقش شاکی ظاهر میشوید و افکار عمومی کهگیلویه را با برچسبهایی چون "قومگرایی" و "ثلاث و بویراحمد" دچار خطای محاسباتی میکنید؟
در شرایطی که جایگاه بهداشت و درمان از یک سرویس خدماتی فراتر رفته و به عنصری حیاتی برای امنیت سلامت، روانی و جسمی مردم بدل شده، اینگونه خودمختاریها و طرح دوگانههای واهی، تنها وضعیت بهداشت و درمان و همدلی پرسنل را به هم خواهد ریخت.
خانم پناهی بهجای طرح تهدیدآمیز "از این به بعد دیگر از مرکز استان پیگیری میکنیم"، باید شفاف بگوید چرا شخص منصوبشده، در روز روشن، اجرای حکم قانونی را منوط به تحقق خواسته سلیقهای و فراقانونی کرده است؟ چرا مدیر شبکه بهداشت کهگیلویه، در برابر این رفتار به نظر نگارنده نامناسب سکوت کرده و بیعملی پیشه گرفته است؟ آیا استاندار و نماینده دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد از این وضعیت بیخبرند یا ترجیح میدهند میدان مهم سلامت و بهداشت را به بازیهای پشت پرده سیاسی بسپارند؟
دستکم روشن کنید این ادعاهایی که میان مجموعه درمان کهگیلویه پنهان و آشکار مطرح میشود واقعیت دارد یا خیر. روشن کنید طرح چنین شرط و شروطی انجامگرفته است یا خیر تا افکار عمومی از زاویهای درست و صحیح به موضوع بنگرند.
در سؤالی والاتر و مهمتر نیز باید پرسید: خانم دکتر پناهی شما که علیالاصول با اطلاعاتی فراتر از آنچه به دست رسانهها میرسد سروکار دارید، چرا مدیران متخلف را به نهادهای نظارتی و مربوطه معرفی نمیکنید؟ اینکه بیایید و بگویید مدیران بهداشت درمان کهگیلویه کمکاری کردهاند وظیفه شما نیست، بلکه وظیفه شما در وهله اول عزل و تعلیق این افراد و در مرحله بعد که بلافاصله با عزلشان باید صورت گیرد تشکیل پرونده و ارجاع به مقامات است.
شایسته تقدیر است ریاست دانشگاه شجاعانه پرده از حقایقی بردارد که سالهاست مردم کهگیلویه را گرفتار کرده است. لکن آنچه مهم است نه صرفاً پردهبرداری که برخورد شفاف و عمومی با هر شخصی است که مرتکب تخلف و کمکاری شده است.
ضمن اینکه امید میرود، دادستان جوان شهرستان کهگیلویه نیز به این مورد ورود کند، چرا که سرپرست دانشگاه علوم پزشکی در سخنانی به کمکاری و ترک فعل مسئولان سلامت شهرستان اذعان کرده، آیا سزاوار نیست دادستان محترم وقتی توسط یک مسئول رسمی ترک فعل و کمکاری مدیران مطرح میشود در جهت احقاق حقوق عامه ادعاهای طرح شده را بررسی کرده و حقوق تضییع شده شهروندان تحت حاکمیت قانونش را استیفا نماید؟ و یا اگر این ادعاها را خلاف واقع دانست اذهان شهروندان را از این ادعاهای واهی پاک نماید؟
بااینحال مسئله امروز، تنها یک بازدید صرف و یک گفتوگوی رسانهای از طرف ریاست دانشگاه علوم پزشکی و یک غیبت اداری از سوی یک مسئول نیست. مسئله این است که نباید یک فرد، ساختار دولتی را گروگان منافع سلیقهای و سیاسی کرده، و مدیران بالادستی نیز، یا ناتوان از برخوردند و یا همدل با این فرایند انحرافی از این اقدام نادرست حمایت کردند.
این یادداشت نافی خدمات ارائه شده توسط شبکه بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی نیست و تنها در جهت اصلاح رویههای اشتباه نگاشته شده است. پایگاه خبری کبنا نیوز آمادگی انتشار جوابیه افراد و نهادهای نامبرده در این یادداشت را دارد.
.jpg)
بدون یک روز سابقه مدیریت