
دریافت لینک صفحه با کد QR
یادداشت ارسالی مخاطبین کبنا؛
از رفاه مادی تا فروپاشی اخلاقی: داستان نیمهتمام استان / چرا مدیریت بهزیستی استان در دست بی هنران است؟/ استاندار محترم جلوی تاخت و تازه نمایندگان را بگیرید
11 ارديبهشت 1404 ساعت 9:16
استان کهگیلویه و بویراحمد، امروز با بحرانهای اجتماعی، کم کاری و بیتوجهی به سلامت روان روبروست. "دکتر عنایت شیخی"، دانشآموخته دکتری روانشناسی اجتماعی سیاسی، با دانش تخصصی و علاقه به توسعه استان، در این نوشته ضرورت توانمندسازی جامعه از طریق مدیریت آسیبهای نهادی و فرهنگی را یادآوری میکند. او با نقد شدید -اتفاقات پیرامون انتخاب و انتصاب مدیر کل بهزیستی استان- تأکید میکند که توسعه تنها با سد و فرودگاه معنا ندارد، بلکه زمانی شکل میگیرد که انسان به عنوان محور اصلی، در امنیت و سلامت فرهنگی و روانی تقویت شود.
استان کهگیلویه و بویراحمد، امروز با بحرانهای اجتماعی، کم کاری و بیتوجهی به سلامت روان روبروست. "دکتر عنایت شیخی"، دانشآموخته دکتری روانشناسی اجتماعی سیاسی، با دانش تخصصی و علاقه به توسعه استان، در این نوشته ضرورت توانمندسازی جامعه از طریق مدیریت آسیبهای نهادی و فرهنگی را یادآوری میکند. او با نقد شدید -اتفاقات پیرامون انتخاب و انتصاب مدیر کل بهزیستی استان- تأکید میکند که توسعه تنها با سد و فرودگاه معنا ندارد، بلکه زمانی شکل میگیرد که انسان به عنوان محور اصلی، در امنیت و سلامت فرهنگی و روانی تقویت شود.
به گزارش کبنانیوز ، متن این یادداشت که به صورت اختصاصی در اختیار این پایگاه خبری گذاشته شده است را در زیر خواهید خواند:

در استان کهگیلویه و بویراحمد هر روز پدیده ها و پدیدارهایی رخ می دهد که باورشان سخت و شنیدن شان گوش هر انسان دردمندی را آزرده خاطر می کند. این پدیده ها و مسائل تکان دهنده نشان دهنده این مسأله مهم هستند که دستگاه حکمرانی در این استان مسائل و مصائب جامعه را به درستی نشناخته، اصلا تشخیص نداده و اصولاً اولین مرحله حکمرانی دقیق که ارزیابی و شناسایی وضعیت خط پایه است را تا کنون وقعی ننهاده است.
جامعه بشری از آغاز تا کنون همیشه به دنبال سعادت بوده است. از اندیشمندان آغازین در ایونیا تا همین امروز روز، مسأله سعادت و توسعه جامعه بشری محل بحث و امعان نظر بوده است. از افلاطون و ارسطو بگیرید تا طبیعت گرایان (که دارا بودن زمین های حاصلخیز را راهی برای توسعه می دانستند)، مرکانتیلیسم ها که ذخایر طلا و نقره را نشان توسعه دانسته تا رسیدن به قرن ۱۸ و ۱۹ که صحبت تجدد و مدرنیته باب شد و در قرن ۲۰ که آرام آرام واژه توسعه در میان اندیشمندان جا باز کرد و سعادت مسأله زمینی گردید و به مفهوم توسعه تغییر داده شد، به این مسأله مهم نظر داشته و آن را مورد کنکاش و بررسی قرار داده اند. به باور اکثریت قریب به اتفاق اندیشمندان، توسعه به معنای توانمندسازی جامعه است.
از آغاز خلقت تا کنون بشر با دو نوع بخت آزمایی روبرو بوده است: بخت آزمایی طبیعی چون (سیل، زلزله، بیماری و ...) و بخت آزمایی اجتماعی چون (تصادف، جنگ، نزاع، خودکشی و خونریزی). فرایندی که منجر به کاهش این دو نوع بخت آزمایی در جامعه می شود را توسعه می گویند. سرمایه گذاری در امور اقتصادی، توسعه علم، بهبود فن آوری، احداث سد، دانشگاه، فرودگاه و قس علی هذا منجر به کاهش بخت آزمایی طبیعی می شود. اندیشمندان و سیاست گذاران این بعد را بعد مادی و اقتصادی توسعه می دانند. حاصل این بعد از توسعه، رفاه است. به این بعد رشد و پیشرفت می گوییم که لازمه توسعه است اما کافی نیست.
در کنار این بُعد باید حتما بداخلاقی ها و بخت آزمایی های زیست اجتماعی هم کاهش پیدا کند و کنترل گردد تا توسعه به معنای تام و تمام آن اتفاق اوفتد. باید دنبال یک بعد فرهنگی- رفتاری و نهادی از توسعه که به مسأله اخلاق، رفتار و فرهنگ مربوط می گردد، هم بود. این بعد مناسبات ما را راهبری و ساماندهی می کند. بنابراین آموزش خانواده و شخصیت افراد باید مطمح نظر قرار گیرد تا این بعد از توسعه که شرط کافی است محقق گشته تا از قِبَل حل و فصل این مسائل نهادی، فرهنگی و رفتاری جامعه توانمند شده و به شکوفایی نائل آید. در کنار بعد مادی توسعه دستگاه حکمرانی باید برای پیشبرد اهداف بعد اجتماعی، تحولات نهادی را مدیریت نماید.
در استان مظلوم کهگیلویه و بویراحمد که هر روز بخت آزمایی های طبیعی و اجتماعی آن رو به ازدیاد است و آسیب های اجتماعی و بداخلاقی های فرهنگی و نهادی آن سر به فلک آسمان هفتم گذاشته است، هرگز به این مسائل توجهی نشده است و همین موضوع باعث گردیده است که انواع مختلف بداخلاقی ها و آسیب های اجتماعی و فرهنگی را به طرز فاجعه باری مشاهده نماییم. انواع خشونت های لجام گسیخته در کنار آمار و نرخ وحشتناک انواع آسیب های اجتماعی چون قتل، خودکشی، طلاق، اعتیاد، بیکاری، مهاجرت های شدید، حاشیه نشینی و ... موید این مسأله هستند که دستگاه های متولی این بخش از جامعه رها شده و گاهاً مشاهده شده که دستگاه های خدمت رسان در این حوزه چون بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید و امور ایثارگران، علوم پزشکی و ... به چشم نیامده و گاهاً محل تاخت و تاز سیاسیون مرکز نشین و نماینده های مجلس گردند.
دستگاه متولی سیاست گذاری در حوزه سلامت اجتماعی، بخت آزمایی های نهادی و فرهنگی و آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی می باشد. از آغاز انقلاب تا کنون این دستگاه برای هیچ یک از استانداران استان ک ب اهمیتی نداشته و توجه چندانی به مدیران و متولیان این حوزه نشده است. آمار سر به فلک کشیده آسیب های اجتماعی در استان ما نشان دهنده بی توجهی عمیق مدیران ارشد استان به این دستگاه مهم و حیاتی برای کاهش بخت آزمایی های اجتماعی و فرهنگی است. روند رو به رشد و فزاینده آسیب های اجتماعی در استان ما به مرز هشدار رسیده است. برخی از این آسیب ها مثل اعتیاد به سیگار و دخانیات و خشونت علیه کودکان و خشونت های خانگی آنقدر فراوانی دارند که قبح آنها ریخته و متولیان امر حتی این پدیده ها را در رده آسیب اجتماعی نمی بینند.
مدیران ارشد استان کهگیلویه و بویراحمد
دستگاه های اجرایی، قضایی، امنیتی و حمایتی
خواهشاً تا دیر نشده و این بحران به فروپاشی اجتماعی کامل نرسیده است به این مسأله مهم و تأثیرگذار در امر توسعه ورود کنید. اجازه ندهید مدیرانی که حتی توان تعریفی دم دستی از آسیب اجتماعی را نداشته، از مفاهیم علوم انسانی و مدیریتی، تکالیف و ماموریت های مهم دستگاه های متولی مدیریت و کاهش این آسیب ها آگاهی حداقلی ندارند، سکان دار این دستگاه های مهم گردند. شخصی که خود بانی آسیب و جراحات متعدد به جامعه بوده، صورت جامعه را به تکرار خراشیده چرا و به چه علت باید مدیریت حساس ترین دستگاه متولی این امر در استان ما را تصاحب کند. فاین تذهبون!!!!
مگر قحط الرجال است. این همه انسان توانمند در این استان نگون بخت، این همه منابع انسانی دانا و توانا، حتما باید کسی که خودش از اساس حضورش در دستگاه های دولتی مشکل دار بوده و به کمک نمایندگان تا کنون حضورش استمرار داشته است صاحب کرسی مدیریت گردد.
استاندار گرامی استان ک ب جناب دکتر رحمانی
شما خود دانش آموخته توسعه هستید. شک نداشته و نداریم که انسان متعهد و دلسوزی هستید که دل در گرو تعالی و توسعه استان دارید. واقفید و واقفیم که بدون مدیریت قوی در موضوع بخت آزمایی های نهادی و اجتماعی نمی توان وضعیت جامعه را به سامان کرد. واقفید که مدیریت آسیبهای اجتماعی نیازمند مداخلات متنوع و چندوجهی است که شامل اقدامات پیشگیرانه از هر سه نوع آن، حمایتی، درمانی و اصلاحی است. افراد کاردان و کاربلد باید سکان مدیریت این دستگاه مهم را عهده دار شوند. خاضعانه خواهش داریم تا دیر نشده و جامعه دچار لطمات بیشتری نشده است به خود آیید و با اقتدار این استان مظلوم را از دست این نمایندگان کارنابلد نجات دهید. استقلال و اراده قوی حضرتعالی می تواند نجات بخش جامعه کلنگی و فرورفته ما باشد.
عنایت شیخی
دانش آموخته دکتری روانشناسی اجتماعی سیاسی
کد مطلب: 498917
کبنانیوز
https://www.kebnanews.ir