کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اگر موحد نیاید...

16 فروردين 1394 ساعت 4:12


 
اشاره؛ گروه سیاسی کبنانیوز در خصوص مسائل مختلف سیاسی استان کهگیلویه و بویراحمد مطالبی را به صورت گزارش میدانی و تحقیقاتی برای اطلاع مخاطبین گرامی انتشار می‌دهد، این مطالب بدون شک با نقص و ایراد همراه است، مخاطبین گرامی می‌توانند با انتشار یادداشت‌های خود نوشتارهای که در پی می‌آید را نقد یا تأیید نمایند.
تاریخ انتخابات مجلس شورای اسلامی‌ کهگیلویه با نام محمد موحد گره خورده است چه او باشد و چه نباشد تاثیرگذار است. حالا هم در آستانه انتخابات دهم مجلس آمدن و نیامدنش نقل محافل سیاسی و مردم کوچه و بازار می‌باشد.  خیلی از سیاسیون کهگیلویه سه سال گذشته را در حسرت و پشیمانی از عدم ثبت نام در سال ۱۳۹۰ گذراندند. آنها فکرش را نمی‌کردند موحد رد صلاحیت شود که اگر چنین پیش بینی داشتند بدون تردید در صحنه حاضر می‌شدند. از همه‌ی چهره‌های شهرستان تنها دو نفر که چندان هم در عرصه سیاسی کسی شانسی برای شان متصور نبود  و فاقد آن پایگاه لازم مردمی ‌بودند ثبت نام کردند و هر دو هم به نسبت شرایط ابتدایی شان که در صورت حضور موحد رای چندانی نداشتند موفق شدند آراء قابل قبولی به دست بیاورند.  موحد که رد صلاحیت شد حسین فیاض‌بخش بیانیه داد و در ظاهر نشان داد که از رد صلاحیت موحد متاسف است. وی در سخنرانی انتخاباتی خود در ورزشگاه شهید دولتخواه دهدشت خود را یار همیشگی موحد خواند و نزدیکانش در جولکی بهبهان تقلای زیادی کردند تا موحد را قانع به اعلام حمایت رسمی‌ از او نمایند ولی موحد تن به این کار نداد...kohgilye.esolgaraian
فیاض‌بخش خود را دانشگاهی می‌خواند و به گونه ای سخن می‌گفت که گویی دانشگاه تنها در انحصار او و تیمش هست و دیگران از این فضا بهره‌ای ندارند.  او به سبب حضور در ریاست دانشگاه آزاد دهدشت اکثر قریب به اتفاق اساتید دانشگاه را با خود همراه کرده بود ولی در ادامه رفتارها و شعارهای قومی‌ از درون اردوگاه انتخاباتی او زیاد به گوش می‌رسید. در روز ۱۲ اسفند ۹۰ همه مردمان هم ولایتی او از شهرهای مختلف بویژه یاسوج و بوشهر خود را به دهدشت رساندند تا از این فرصت طلایی استفاده کنند ولی فیاض‌بخش بعد از بزرگواری و حتی حبیبی قرار گرفت. و حالا هم گفته می‌شود قصد کاندیداتوری مجدد دارد و  میزبان نشست اصولگرایان کهگیلویه در شیراز بوده است نشستی که  شرکت کنندگان در آن از یک منطقه خاص جغرافیایی هستند.
فیاض‌بخش از قدیم از نیروهای نزدیک به موحد محسوب می‌گردید او به مدد حمایت موحد و راه اندازی ستاد جاسبی در انتخابات ریاست جمهوری هشتم  در سال ۱۳۸۰ در دهدشت بعد از سال ها آموزگاری به سرپرستی ریاست دانشگاه ازاد گچساران انتخاب گردید ولی حضور او در گچساران زیاد دوام نیاورد و این تجربه همراه با برخی درگیری ها و فشارها بود. وی که دکترای فلسفه  تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش خود را از دانشگاه ازاد خوراسگان دریافت کرده است پیشتر در دوره اول انتخابات شورای شهر دهدشت رای پایینی کسب کرده بود. در سال ۱۳۸۶ و در کوران انتخابات مجلس هشتم در حالی که مژدهی پور هم ولایتی و هم جناحی فیاض‌بخش در صحنه حاضر بود و خیلی ها فکر می‌کردند فیاض‌بخش از مژدهی پور حمایت کند. وی از بزرگواری حمایت کرد و برای او سخنرانی نمود. مزد این حمایت و سخنرانی سریع به فیاض‌بخش داده شد و او به ریاست دانشگاه آزاد دهدشت گماشته گردید. اما از همان ابتدا زمزمه‌هایی مبنی بر کاندیداتوری او شنیده می‌شد تا در نهایت در یکی از تالار رستوران‌های دهدشت اعلام حضور کرد.
سخنرانی‌های فیاض‌بخش و تکه‌هایی که به رقیب یعنی بزرگواری می‌پراند در نوع خود جالب بود.  فیاض‌بخش می‌گفت مجلس نیاز به اشخاص سخنران و عالم به مسائل روز دارد ولی هیچ اشاره به این نکته نکرد که چرا چهار سال پیش به چنین نکاتی نیندیشیده بود.
فیاض‌بخش البته خوب سخنرانی می‌کرد او پیشتر مجری برنامه سخنرانی مقام معظم رهبری و اکبر هاشمی‌رفسنجانی در زمان ریاست جمهوری و در سفر به دهدشت بود. حالا هم او کنار برو نیست و در جلسات هماهنگی اصولگرایانِ طیف مقابل بزرگواری حضور ثابتی دارد. جلساتی که ظاهرا سری هستند ولی قبل از تمام شدن شان خبرهایش توسط منابعی که نمی‌خواهند نامشان فاش شود به دست رسانه ها می‌رسد و بعد از هر خبر و افشاگری در سایت‌ها فیاض‌بخش قلم به دست می‌گرفت و برای رسانه ها جوابیه ی همراه با توضیحات می‌فرستاد. جلساتی اخیراً هم در دهدشت برگزار شد و به نظر می‌رسد فیاض‌بخش به آینده این جلسات امیدوار است.

اصغر حبیبی همچون فیاض‌بخش نیز ستاره اقبالش بلند بود و در حالی که در ابتدای انتخابات قبلی کمتر کسی شانس آرا زیادی برایش متصور بود نیامدن موحد باعث گشایش بخت او شد و رای ابرومندانه‌ای به دست آورد. حالا هم با توجه به چشیدن طعم شیرین کاندیداتوری قصد حضور مجدد دارد.
حبیبی یک نظامی است  و تنها سابقه اش در عرصه عمومی‌ به حضور در شبکه دنا به عنوان یک کارشناس سیاسی بر می‌گردد.
در کنار حبیبی و فیاض‌بخش خیلی دیگر نیز در کمین نیامدن موحد نشسته اند که از جمله می‌توان از علی مژدهی‌پور نام برد او مشابهت‌های زیادی با دو گزینه قبلی دارد و تنها امتیازش مسئولیت کلان کشوری است که حبیبی و فیاض‌بخش نداشته و ندارند. مژدهی‌پور هفت سال پیش به پشتوانه ی سابقه مدیریتی خود و در غیاب موحد در صحنه حاضر شد اما بعد از بزرگواری و رستاد سوم گردید. حالا هم او و هم فیاض‌بخش و حبیبی بدون آنکه در طی این فاصله کار خاص و جدیدی انجام داده باشند و یا زمینه اشتغال ایجاد نموده باشند و حتی موضع گیری شفاف سیاسی بروز داده باشند دوباره می‌خواهند ثبت نام کنند که به نظر بعید می‌رسد حتی با تکرار سناریوهای قبلی باز هیچ کدام شانس چندانی در مقابل بزرگواری داشته باشند و حتی سخت است بتوانند همان آرا قبلی خود را تکرار کنند  چرا که در آن صورت  احتمال اینکه خیلی از اصلاح طلبان بزرگواری را بر این گزینه ها ترجیح دهند زیاد است. مردم نیز نشان داده اند به گزینه های از قبل شکست خورده اقبال چندانی نشان نمی‌دهند. حال در چنین وضعیتی باز اصرار این افراد به ثبت نام در جای خود جای تامل و تعمق دارد. این نیروها معمولا در جواب  برای استدلال مصداق بزرگواری را مثال می‌زنند و می‌گویند همان گونه که بزرگواری دو هزار رای را در نهایت به بهارستان وصل کرد این شانس برای ما هم وجود دارد اما انها یا نمی‌دانند یا خود را به ندانستن می‌زنند که پشت سر بزرگواری یک جریان سیاسی قدرتمند از تهران تا دهدشت حضور داشت و نیروهای سیاسی اصولگرا برای حفظ حیات سیاسی خود مجبور به حمایت از بزرگواری هستند. movahd'
 در همین زمینه در مورد کسی همچون فیاض‌بخش خیلی از تیم انتخاباتی‌اش  اکثرا اساتید دانشگاه بودند و  بواسطه شرایط کاری از او حمایت کرده بودند ولی  حالا با توجه به اتفاقات سیاسی کشور بعید است مجددا حمایت کنند و برخی نیز  حمایت قبلی خود را یا تکذیب می‌کنند و یا توجیه می‌نمایند.
منتقدین ایرادات زیادی بر مژدهی‌پور مترتب می‌دانند آنها معتقدند یکی از ایرادات اساسی مژدهی پور نداشتن موضع مشخص سیاسی و جناحی است که البته بخش زیادی از این مشکل به محدودیت‌ها و معذوریت‌های کاری او به عنوان یک قاضی بر می‌گردد. منتقدین همچنین می‌گویند مژدهی پور جزء برای جمع خاصی از نزدیکان و اقوامش کار خاصی انجام نداده است.  تیمی‌ هم که  مژدهی پور در اطراف خود جمع کرده است از جمله فرماندار اسبق کهگیلویه و... لیدرهای قابل اعتنایی نیستند. و حتی م..... که مدیر شهرستانی مژدهی پور و مورد حمایت اوست به احتمال زیاد در این دور نیز چون دور قبل از مژدهی پور حمایت نخواهد کرد و رای   خود را به بزرگواری و با نگاه سیاسی خواهد داد.
 مژدهی پور در دوره قبل هم قصد کاندیداتوری داشت و استعفایش را تحویل بختیاری وزیر وقت دادگستری داد اما وزیر به دلایلی که گفته می‌شود سفارش موحد در آن دخیل بود استعفا را نپذیرفت. اما این دفعه اگر او  بنویسد به احتمال زیاد پورمحمدی امضایش خواهد کرد چرا که در مدت گذشته اعتراضات علیه مژدهی پور بوده است ... هم چنین چند صباحی است نهاد تحت امر مژدهی‌پور یعنی سازمان تعزیرات حکومتی کشور که باید برکنار از مسائل سیاسی باشد در گیر سیاست شده است که یکی از موارد آن بی‌تدبیری سیاسی مدیرکل منابع انسانی این سازمان و جوابیه سیاسی‌اش در قالب مسئولیت اداری به بزرگواری می‌باشد و همو بود که کاندیداتوری مژدهی‌پور را در دی ماه  امسال رسما اعلام کرد.
مژدهی پور که وارد دنیای فوتبال هم شده  و به عنوان رئیس کمیته استیناف باشگاه استقلال انتخاب گردیده است  در جلسات هماهنگی اصولگرایان کهگیلویه همیشه حاضر هست و ظاهرا در تهران میزبان یکی از این جلسات بوده است ولی با این وجود گفته می‌شد درگیری‌های لفظی تندی بین او و موحد رخ داده است  و موحد به او و دیگران گفته است: با چه استدلالی و بر اساس کدام عملکرد مثبت شما از مردم بخواهم که از شما حمایت کنند و برای این اعلام حمایت خود از شماها به کدام دستاوردتان متوسل شوم؟
 
وی هم چنین اضافه کرده بود برخی از عزیزان حاضر در جلسه که مناصب مهم ملی هم دارند فقط مدتی قبل از انتخابات به فکر می‌افتند که مردمی و شهرستانی هم هست و تازه یادشان می آید که باید مردم را در اتاق کار خود بپذیرند هرچند همان تعداد هم ناراضی از اتاق شما بر می‌گردند!
موحد ظاهراً خطاب به مژدهی‌پور گفته بود: شما که فقط در زمان انتخابات پیدا می‌شوی! و در طول سال‌های گذشته حتی یکبار به تلفن مردم پاسخ نداده‌اید و یا مشکلی از آنها حل و فصل نکردید و سایرین هم مانند شما...!
چند وقت پیش در مراسم ختم پدر محمد علی وکیلی مدیر مسئول روزنامه ابتکار در تهران در  تصاویر موحد و مژدهی‌پور در کنار هم دیده شدند و این گمان بوجود آمد که ان دو بهم نزدیک شده‌اند ولی بعدها حاضرین در جلسه گفتند که این همنشینی کاملاً تصادفی بود.
به هر حال مژدهی‌پور باید ریسک خطرناکی را مرتکب شود او باید بین ریاست سازمان تعزیرات حکومتی کشور و یا حضوری که سرنوشتش تقریبا روشن است یکی را انتخاب نماید.
 
در کنار این سه چهره امتحان پس داده در این طیف که در تقسیم بندی سیاسی اصولگرا تعریف می‌شوند و از جنس اصولگرایانی همچون قالیباف، ولایتی و رضایی هستند و کاملاً با طیف جبهه پایداری و نماینده آنها در شهرستان یعنی بزرگواری زاویه دارند این دوره یک چهره جدید نیز قصد پوشیدن ردای کاندیداتوری دارد و آن هم کسی نیست جز عدل هاشمی‌پور سردارِ سپاهی که مردم و نزدیکانش بیشتر او را به نام حاج عدل صدا می‌کنند. مدت‌هاست صحبت از آمدن و نیامدن حاج عدل می‌شود و تا چند وقت پیش هم مدام از جواب سر راست دادن طفره می‌رفت ولی حالا برای همه روشن است که او برنامه دارد و نزدیکانش در هر مراسم فرهنگی و یا فاتحه‌ای برایش وقت سخنرانی ترتیب می‌دهند. این روزها در هر مراسم فاتحه‌ای سخنرانان و اجرکنندگان نامی‌ از سردار هاشمی‌پور و الطاف او به میان می‌آورند. حاجی سخنران خوبی نیست و یکی از نقطه ضعف‌هایش سخنرانی هایش می‌باشند. او باید مراقب باشد و این ضعف را برطرف کند که تداوم این ضعف ممکن است سرنوشت زارع در دور هفتم مجلس در بویراحمد را برای او رقم بزند.
عدل هاشمی‌پور در ابتدای انقلاب اسلامی ‌محافظت از آمیراحمد تقوی رئیس حوزه علمیه دهدشت را بر عهده داشت و روی همین ارتباط روابط نزدیکی با خانواده میراحمد تقوی دارد. او بعد ها از طریق یکی از لشکرهای استان فارس به جبهه‌های جنگ حق علیه باطل( ایران و عراق) رفت و توانست به محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسدارن نزدیک شود و بالتبع در دو انتخابات قبلی ریاست جمهوری از محسن رضایی حمایت کرد.  
هاشمی‌پور در اواسط دهه هفتاد و در اولین تجربه مدیریتی خود به عنوان شهردار دهدشت شروع به کار کرد اما او کارنامه خوبی از خود به جا نگذاشت. حاجی بعد از این تجربه شهردار مسجد سلیمان شد که به احتمال زیاد این اتفاق با حمایت محسن رضایی که  یک مسجد سلیمانی است رخ داد. او که قبلاً وارد تشکیلات قرارگاه خاتم الانبیاء گردیده بود بعد از این دو تجربه دوباره به قرارگاه برگشت و این بار  پله های پیشرفت را یکی بعد از دیگری پیمود. اوج اقتدار حاج عدل در شرکت نیرو گستر از شرکت‌های تابعه قرارگاه خاتم بود این شرکت جایگاه و اعتبار چندانی نداشت اما هاشمی‌پور با مدیریت و پیگیری های زیاد شرکت را به یکی از توانمندترین شرکت‌ها تبدیل کرد. در نیرو گستر بود که حاجی جوانان زیادی را به کار گرفت. او از پا به سن گذاشته‌ها و باز نشسته‌ها هم استفاده می‌کرد موضوعی که مورد انتقاد مردم هم بود. حاجی پیمانکاری پروژه عظیم جاده  دهدشت -پاتاوه را برداشت ولی علی‌رغم هزینه‌های زیاد و گسترده جاده به سرانجام نرسید.
 تیم فرماندهی قرارگاه که تغییر کرد عذر حاجی هم خواسته شد. او اخیرا به سازمان اوقاف وامور خیریه کشور رفته است و در آنجا هم برای برخی ها کار ردیف می‌کند.  حاجی در سال‌های گذشته نیروهایی را در اطراف خود جمع کرده است، نیروهایی که البته چندان سیاسی نیستند و برخی از آنها در دوره‌های مختلف دچار چرخش سیاسی شده اند.
 فریدون داوری و اصغر حبیبی نیز از نزدیکان هاشمی‌پور هستند که گفته می‌شود هر دو هم برنامه انتخاباتی دارند که البته با توجه به روابطشان  با حاج عدل در صورت حضور حاجی آنها قطعا نخواهند آمد. داوری  مدتی در یکی از موسسات فرهنگی تحت امر حاجی در شیراز  کار می‌کرده است. او در نشست‌های هماهنگی طیف موحدی‌ها همچون حاج عدل و حاج اصغر حضور ندارد و شاید هم دعوت نمی‌شوند. داوری فعلا با  ادعای مستقل بودن به اظهار و نظرهای انتخاباتی می‌پردازد.
ناظران معتقدند شانس اصلی حاج عدل در نیامدن موحد و حمایت احتمالی اوست. هر چند سوای از حمایت و یا عدم حمایت موحد هاشمی ‌در جامعه طرفدارانی هم دارد وضعیتی که در سطحی پایین تر برای مژدهی پور نیز وجود دارد. خیلی‌ها اعتقاد دارند اگر هاشمی‌پور در دور قبلی می‌آمد شانس بسیار بالایی برای پیروزی داشت ولی هاشمی‌پور بواسطه حضور موحد حتی صحبت آمدن را هم نکرد.
شکی نیست که نمی‌توان روی پول حساب کرد، تجربه ۲۲ انتخابات مجلس در سه حوزه انتخابیه استان کهگیلویه و بویراحمد نشان می‌دهد پول هرگز به تنهایی کافی نبوده است و بخش عظیمی ‌از مردم نگاه سیاسی و مدیریتی به افراد دارند. با این وجود اگر چنین بدعتی رایج شود برای آینده شهرستان بسیار خطرناک خواهد بود و جنگ زرگری ضد توسعه‎ای را به پا خواهد کرد.
منتقدین اشکالاتی زیادی بر هاشمی‌پور  وارد می‌دانند از جمله اینکه او همچون مژدهی پور موضع سیاسی روشنی ندارد و موفقیت هایش محصول رایزنی‌ها می‌باشد. آنها  می‌گویند هاشمی‌پور  بر اساس شایستگی به این جایگاه‌ها نرسیده است. از جمله منتقدین و مخالفین حاج عدل بزرگواری است که البته اخیرا در حرکتی عجیب از او تقدیر کرد. مخالفین حاجی بر اطرافیان حاجی نیز نقد دارند و معتقدند که نزدیکان او در سال‌های گذشته با حمایت حاجی به لحاظ مادی رشد کردند.
علی‌رغم همه‌ی این مسائل فعلاً حاجی در مقایسه با سایر گزینه‌های این طیف شانس بیشتری برای رای آوری دارد ولی اگر موحد بیاید او قطعاً نخواهد آمد و بعد هم اگر هاشمی‌پور  بیاید و یک نیروی قوی اصلاح طلب در صحنه حاضر شود شانس حاجی باز هم کمتر خواهد شد و موج سیاسی دو قطبی در شهرستان آرای حاجی را کمتر کمتر  خواهد کرد.
نباید از یک نکته مهم نیز غافل بود و این که ممکن است طیف وابسته به موحد که نشست‌های هماهنگی برگزار می‌کنند و تاکنون به جزء یک مورد از  هاشمی‌ دعوت شده و در نهایت بدون هماهنگی حاجی خود یک نیروی جداگانه معرفی نمایند و اصلا از حاجی نظر نخواهند چرا که تصمیمات قومی‌ و منطقه‌ای در این طیف تاثیرگذار است.
 فعلاً موج، موج حاج عدل هاشمی‌ است و همه جا صحبت اوست اما اینکه این موج چقدر تداوم داشته باشد و حاج عدل چقدر جوابگوی خواسته های بی‌شمار  مردم خواهد بود باید منتظر ماند و دید. موج او زود شروع شده است و با توجه به تصورات قبلی، مردم انتظارت سنگینی از هاشمی‌ خواهند داشت و بعید است که حاجی بتواند همه را بر آورده کند بنابراین دیر یا زود این موج فروکش خواهد کرد.
ادامه دارد...


کد مطلب: 98010

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/98010/اگر-موحد-نیاید

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1