کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد:

سد کوهبرد؛ تشنه در کنار آب /سه سال آب‌گیری ،دریغ از یک قطره آب رسانی به اراضی کشاورزی/مدیرکل جهاد کشاورزی: برای خط چهار سد کوهبرد ۱۷۰ کیلومتر لوله گذاری نیاز است/ موحد مدیرکل را مأمور پیگیری سد از وزیر کشاورزی کرد/ نماینده کهگیلویه: اگر لازم باشد با وزیر دیدار خواهم کرد/ وعده ۸۰۰ شغل مستقیم و غیر مستقیم در دهدشت غربی

26 مرداد 1404 ساعت 11:49

سد مخزنی کوهبرد پس از بیش از یک دهه انتظار و سه سال از آبگیری، هنوز به دلیل نبود شبکه انتقال و ایستگاه‌های پمپاژ، نتوانسته به اهداف اصلی خود در توسعه کشاورزی و اشتغال‌زایی دست یابد؛ پروژه‌ای که با ۷۰ میلیارد تومان ساخته شد اما برای رهایی از وضعیت نیمه‌تمام، به اعتبارات جدید و پیگیری‌های ملی نیاز دارد.در شورای اداری شهرستان این سد در دستور کار جدی مسولان استانی و شهرستانی قرار گرفت.


سد مخزنی کوهبرد پس از بیش از یک دهه انتظار و سه سال از آبگیری، هنوز به دلیل نبود شبکه انتقال و ایستگاه‌های پمپاژ، نتوانسته به اهداف اصلی خود در توسعه کشاورزی و اشتغال‌زایی دست یابد؛ پروژه‌ای که با ۷۰ میلیارد تومان ساخته شد اما برای رهایی از وضعیت نیمه‌تمام، به اعتبارات جدید و پیگیری‌های ملی نیاز دارد.در شورای اداری شهرستان این سد در دستور کار جدی مسولان استانی و شهرستانی قرار گرفت.
به گزارش کبنانیوز ، سد مخزنی کوهبرد در سه کیلومتری جاده دهدشت – بهبهان و در جنوب شرقی دهدشت، بر روی مسیل رودخانه کوهبرد و میان دو روستای گدارخونی و پوزه کوهبرد احداث شده است. هدف از ساخت این سد، مهار سیلاب‌های فصلی و ذخیره‌سازی آب برای آبیاری ۴۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی و همچنین توسعه کشاورزی در دشت‌های اطراف روستاهای کوهبرد، برج بهمنی و بیمنجگان عنوان شده است. علاوه بر این، ایجاد بستر مناسب برای رونق اقتصادی و گردشگری منطقه نیز از اهداف جانبی این پروژه محسوب می‌شود.

عملیات اجرایی سد کوهبرد از سال ۱۳۹۰ با هدف کنترل سیلاب، توسعه گردشگری و آبیاری اراضی دیم حومه غربی دهدشت آغاز شد. این طرح پس از چند سال رکود، از سال ۱۳۹۶ توسط یک شرکت خصوصی در فاز نخست از سر گرفته شد و با وجود کمبود اعتبارات، عمدتاً با سرمایه پیمانکار پیش رفت. در نهایت، با تخصیص اعتبارات جدید در سفر رئیس‌جمهور دولت سیزدهم، تکمیل شد و در نخستین بارندگی پاییز ۱۴۰۱ آبگیری گردید. این سد شامل طول تاج ۳۶۰ متر، ارتفاع ۲۶/۵ متر از کف، عرض کف ۱۱۰ متر و عرض تاج ۸ متر است.
با این حال، با وجود گذشت سه سال از آبگیری، این سد هنوز فاقد شبکه انتقال و ایستگاه‌های پمپاژ آب است؛ موضوعی که مانع تحقق اهداف اصلی آن شده است.
یکی از مهم‌ترین انتقادات به این پروژه، عدم اجرای سیستم‌های نوین آبیاری و فقدان زیرساخت‌های انتقال آب به اراضی زیر دست سد است.
در نتیجه، سد کوهبرد که قرار بود به الگویی برای مدیریت منابع آبی و توسعه کشاورزی تبدیل شود، اکنون بیشتر به برکه ای وسیع شبیه است که هیچ استفاده مناسبی از آن نمیشود..در جلسه شورای اداری شهرستان کهگیلویه در تاریخ ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ که با حضور مدیرکل جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد و نماینده مردم شهرستان کهگیلویه بزرگ در مجلس برگزار شد بر بهره برداری سریعتر از این سد تأکید شد.
رضا فراری با اشاره به اینکه سد کوهبرد تنها با هفتاد میلیارد تومان احداث شد و می تواند برای ۴۰۰ شغل مستیم ایجاد کند از نماینده کهگیلویه بزرگ خواست با پیگیری های خود در سطح ملی زمینه رساندن آب به اراضی کشاورزی زیر دست را هموار کند.
وی تشریح کرد: اگر شما ۵۵ میلیارد تومان برای آبرسانی به اراضی تخصیص دهید ، مابقی اعتبار لازم را از اعتبارات ملی در نظر خواهیم گرفت تا ۴۰۰ هکتار زمین زیر دست آبرسانی شود که این منجر به ایجاد ۴۰۰ شغل دائم و مستقیم و ۴۰۰ شغل غیر مستقیم خواهد شد.
فرازی گفت: خط چهار کوهبرد را با اعتبارات ملی انجام دادیم.قسمتی از خط سوم را نیز انجام خواهیم داد که نزدیک به ۱۲۰ میلیارد اعتبار نیاز دارد تا تکمیل شود.
در سال گذشته و امسال از ۱۵ کیلومتر اصلی ،تقریبا لوله ی نزدیک به هفت و نیم کیلومتر خریداری شد.
خط چهار نیز نزدیک به ۱۷۰ کیلومتر لوله گذاری میخواهد که از اعتبارات ملی هزینه اش را انجام خواهیم داد. لکن انتظار داریم در خط شبکه پمپاژ و برق به ما کمک کنید تا سد کوهبرد به بهره‌برداری برسد..سید محمد موحد نماینده شهرستان کهگیلویه بزرگ نیز در پاسخ به فرازی مدیرکل جهاد کشاورزی استان گفت: از شما می خواهیم کم و کاستی های پروژه را از وزیر جهاد پیگیری کنند. اگر ضرورت داشت من نیز با وزیر دیدار خواهم کرد تا از کمک های وزیر به این پروژه بهره مند شویم.
موحد با اشاره به ادعای فرازی مبنی بر ایجاد ۴۰۰ شغل پایدار بعد از بهره برداری از سد کوهبرد نیز گفت: شما فرمودید ۴۰۰ شغل ایجاد می‌شود. نه ۴۰۰ شغل، اصلا بفرمایید ۲۰۰ شغل، ۱۰۰ شغل . این میزان برای یک شهرستان عدد کمی نیست. این به معنای اینست که ۱۰۰ خانوار از قبل این سد نان خواهند خورد و زندگی شان متحول خواهد شد.


کد مطلب: 503026

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/503026/سد-کوهبرد-تشنه-کنار-آب-سه-سال-آب-گیری-دریغ-یک-قطره-رسانی-اراضی-کشاورزی-مدیرکل-جهاد-خط-چهار-۱۷۰-کیلومتر-لوله-گذاری-نیاز-موحد-مأمور-پیگیری-وزیر-نماینده-کهگیلویه-اگر-لازم-باشد-دیدار-خواهم-وعده-۸۰۰-شغل-مستقیم-غیر-دهدشت-غربی

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1