کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

حمید میرمعینی مطرح کرد:

آواربرداری از اقتصاد کشور بسیار مهم و سخت است/ وزیر اقتصاد باید روی کاهش چالش‌ها و بازسازی خرابی‌ها متمرکز شود / حمایت ها از بازار سرمایه نتایج مقطعی دارد

17 تير 1404 ساعت 9:32

تداوم کار یا بازگشت رونق به بازار سرمایه، نیازمند تحولات سیاسی در مرحله اول و سیاست گذاری ها و ریل گذاری های اقتصادی درست در مرحله دوم است. متاسفانه ورود وزیر اقتصاد به میز وزارتخانه نیز مصادف بود با همین وضعیت جنگی و در نتیجه نمی توان از ایشان انتظار تغییر سریع سیاست های بنیادی و ریشه ای اصلاحی را داشت. اکنون از وزارت اقتصاد، بیشتر انتظار نقش کاهش چالش و اصلاح خرابی های به بارآمده را داریم. اما در بلند مدت و در مجموع، سیاست های بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نیازمند تحولات جدی است.


اقتصاد کشور و وضعیت بازار سرمایه در روزهای پس از جنگ 12 روزه، از جمله موضوعات مهمی است که این روزها مورد توجه تحلیلگران اقتصادی قرار دارد. گرچه اغلب تحلیلگران معتقدند تحولات منفی به ویژه در بازار بورس در چنین شرایطی غیرعادی نیست اما سوال سرمایه گذاران این بازار بیشتر درباره مدت زمان ادامه این روند و راهکارهای خروج از مشکل متمرکز است.
به گزارش  کبنانیوز،  این روزها یکی از پرسشهای پرتکرار مخاطبان بازار سرمایه این است که در بورس چه خبر است و چه باید کرد؟
آواربرداری از اقتصاد کشور بسیار مهم و سخت است
«حمید میرمعینی»، کارشناس و فعال حوزه بورس در گفت‌و‌گو با فرارو به تحلیل شرایط موجود پرداخته است و می‌گوید: «بازار سرمایه با توجه به اتفاقات مرتبط با جنگ و پیامدهای آن متحمل تغییراتی شده است. بخشی از تاثیرپذیری بازار سرمایه به اوضاع سیاسی کشور مرتبط است و بخشی دیگر به تبعات تنش ها روی وضعیت اقتصادی کشور. طی 3 سال اخیر با توجه به وضعیت تحولات سیاسی، ناترازی ها، کسری بودجه و مشکلات نظام بانکی از یک سو و قیمت گذاری های دستوری از سوی دیگر، اقتصاد کشور در حالت بیمارگونه ای قرار گرفت. درواقع این وضعیت نیازمند درمان و سپس طی کردن دوره نقاهت بود، اما نه تنها این بیماری درمان نشد، بلکه یک آوار و بیماری دیگری به نام جنگ و اقتصاد جنگ زده روی بیماری قبلی افزوده شد. حقیقت این است که در این شرایط، آواربرداری از اقتصاد کشور بسیار مهم و سخت است. ما نیاز به تغییرات اساسی در سیاست های کلان اقتصاد کشور داریم. همچنین تحریم هایی که هم اکنون بر اقتصاد کشور وارد شده نیز به عنوان فشارهایی جانبی بر اقتصاد وارد شده اند.»
وی افزود: «با این شرایط، تاکید من بر این است که اقتصاد کشور تا پیش از آواربرداری، قدرت حرکت و پیشرفت یا جبران شرایط را نخواهد داشت. این وضعیت اقتصاد، قطعا شامل بازار سرمایه نیز می شود. تا زمانی که به این نکات توجه نکنیم، وضعیت بلاتکلیفی در اقتصاد کشور ادامه خواهد داشت. هر زمان مسئولان و تصمیم گیران سیاسی و اقتصادی کشور تغییرات را به شکل عینی و ملموس به مردم نشان دهند، انتظارات مثبتی نیز در مردم شکل می گیرد و با سیاست های تعیین شده همراهی خواهند کرد. این ضرورت کاملا حس می شود که باید هرچه سریعتر مشکلات تحریم و مشکلات روابط بین الملل را حل کنیم.»
آواربرداری از اقتصاد کشور بسیار مهم و سخت است/ وزیر اقتصاد باید روی کاهش چالش‌ها و بازسازی خرابی‌ها متمرکز شود / حمایت ها از بازار سرمایه نتایج مقطعی داردحمایت‌ها از بازار سرمایه نتایج مقطعی دارد
این کارشناس و فعال بازار سرمایه در ادامه گفت: «بازار سرمایه به عنوان یک شاخص پیش بین، به طور مداوم همه این شرایط را رصد می کند و اثرات این وضعیت را روی سوداوری شرکت ها محاسبه و برآورد می کند. بازار سرمایه حتی چند قدم جلوتر از سایر بازارها، حرکت می کند و انتظارات آتی را به فعل می رساند. اگر قرار باشد اقتصاد ما احیا نشود و مشکلات همینطور ادامه داشته باشد و روز به روز روی هم تلنبار شود، قطعا بازار سرمایه کشور، به شدت آسیب خواهد دید. در این شرایط مشکلات بزرگی در بخش سرمایه گذاری خواهیم داشت و خسارات بسیار سنگینی به سرمایه گذاران و سهام داران وارد خواهد شد. بنابراین به یک عزم ملی هم در سیاستگذاران و هم در حاکمیت نیاز داریم. »
وی در خصوص سیاست های اتخاذ شده توسط مسئولان سازمان بورس طی روزهای اخیر گفت: «درست است که در چند روز اخیر برخی از اقدامات حمایتی شکل گرفته است اما تا زمانی که امیدواری لازم نسبت به وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور وجود نداشته باشد، این حمایت‌ها، راه به جایی نمی برد و نمی توان خوشبینانه به بازار سرمایه نگاه کرد یا به ثبات آن امیدوار بود. شرکت های بزرگ، نماینده سازمان بورس و بانک مرکزی حمایت‌هایی را انجام داده اند اما تاکید من بر این است که این حمایت ها گرچه مفیدند اما در صورتی که امید به آینده تقویت نشود، کارسازی بلندمدت نخواهند داشت و صرفا به همین حد خلاصه می شوند که بخشی از سهام برخی فعالان خریداری و نقد شود، در غیراین صورت، هیچ اتفاق مثبتی را رقم نخواهد زد. تداوم کار یا بازگشت رونق به بازار سرمایه، نیازمند تحولات سیاسی در مرحله اول و سیاست گذاری ها و ریل گذاری های اقتصادی درست در مرحله دوم است. متاسفانه ورود وزیر اقتصاد به میز وزارتخانه نیز مصادف بود با همین وضعیت جنگی و در نتیجه نمی توان از ایشان انتظار تغییر سریع سیاست های بنیادی و ریشه ای اصلاحی را داشت. اکنون از وزارت اقتصاد، بیشتر انتظار نقش کاهش چالش و اصلاح خرابی های به بارآمده را داریم. اما در بلندمدت و در مجموع، سیاست‌های بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نیازمند تحولات جدی است و تا زمانی که رخدادهای سیاسی کشور تغییرات جدی را تجربه نکند، نمی توان انتظار خاصی داشت.»

برای پیگیری اخبار و تحلیل‌های بیشتر، کانال خبری کبنا نیوز را دنبال کنید: @kebnanewsir


کد مطلب: 501611

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/501611/آواربرداری-اقتصاد-کشور-بسیار-مهم-سخت-وزیر-باید-روی-کاهش-چالش-ها-بازسازی-خرابی-ها-متمرکز-شود-حمایت-بازار-سرمایه-نتایج-مقطعی

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1