تاریخ انتشار
پنجشنبه ۱۲ تير ۱۴۰۴ ساعت ۱۹:۱۳
کد مطلب : ۵۰۱۴۵۱
در شورای اداری شهرستان کهگیلویه مطرح شد:
تقدیر استاندار کهگیلویه و بویراحمد از نمایندگان استانی: از معدود استان هایی هستیم که این تعداد پروژه را پیوست بودجه ۱۴۰۴ کردیم/ باید به سمت پرورش مدیران درآمدزا حرکت کنیم/ افتتاح مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی چهار شهر کهگیلویه تا شهریورماه
۰
کبنا ؛
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به شرایط بودجهای کشور گفت: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۹۰ درصد هزینهها در بخش جاری و کمتر از ۱۰ درصد در بخش عمرانی بوده و این وضعیت نشان میدهد نباید صرفاً به اعتبارات عمرانی دولت دلخوش باشیم، باید از حالت مدیریت هزینه خارج شویم و به سمت پرورش مدیران درآمدزا حرکت کنیم.
به گزارش کبنا نیوز، یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در نشست امروز پنجشنبه ۱۲ تیرماه ۱۴۰۴ شورای اداری شهرستان کهگیلویه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، بهویژه شهدای تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی، اظهار داشت:از همه عزیزانی که زمینه حضور ما در این جلسه را فراهم کردند، بهویژه فرماندار محترم، مدیرکل حوزه استانداری و معاونین سپاسگزارم. همچنین از حجتالاسلام موحد نماینده محترم مردم کهگیلویه که از بانیان اصلی این جلسه بودند و از ابتدا تا انتها همراهی جدی داشتند، تشکر میکنم.
وی ضمن تسلیت ایام عزاداری امام حسین (ع) و یاران باوفایش گفت: پیروزیهای درخشان نیروهای مسلح، دولت و ملت ما در برابر رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی را گرامی میداریم و برای خانوادههای شهدای اخیر و ملت ایران طلب صبر و پایداری داریم.
رحمانی با اشاره به حملات اخیر رژیم صهیونیستی تصریح کرد: دشمن تصور میکرد با ایجاد اختلالات داخلی و فشار خارجی میتواند به اهداف شوم خود برسد، اما مردم نشان دادند علیرغم مشکلات معیشتی، پشتیبان نظام و مدافع تمامیت ارضی کشور هستند.


رحمانی گفت: انسجام ملی در دولت جدید که با شعار «وفاق ملی» آغاز به کار کرد، رنگ و بوی واقعی گرفت. تدابیر دولت، برنامهریزی دقیق و همراهی مردم، موجب شد کشور از یک بحران سخت عبور کند.
استاندار به شرایط بودجهای کشور نیز اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۹۰ درصد هزینهها در بخش جاری و کمتر از ۱۰ درصد در بخش عمرانی بوده و این وضعیت نشان میدهد نباید صرفاً به اعتبارات عمرانی دولت دلخوش باشیم. باید از حالت مدیریت هزینه خارج شویم و به سمت پرورش مدیران درآمدزا حرکت کنیم.
وی با تأکید بر نقش مهم بخش خصوصی در اقتصاد افزود: مسیر نجات کشور، تقویت سرمایهگذاری است. اگر بخش خصوصی فعال شود، هم درآمدهای دولت افزایش مییابد و هم امکان اجرای پروژههای عمرانی فراهم میشود.
رحمانی با اشاره به اینکه هر سال دولت بزرگتر شده و فشار اجتماعی برای اشتغال در بدنه اداری افزایش یافته، خاطرنشان کرد: این روند نهتنها بار مالی سنگینی ایجاد کرده، بلکه اجرای پروژههای عمرانی را نیز دچار اختلال کرده است.
وی تصریح کرد: تقویت بخش خصوصی موجب اشتغال پایدار، افزایش تولید، درآمدزایی برای دولت، و در نهایت توسعه متوازن خواهد شد. بنابراین همه ما باید در این مسیر نقش خود را ایفا کنیم.
یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه سخنان خود به اقدامات مهم در حوزه سرمایهگذاری، تخصیص اعتبارات ملی و پروژههای زیربنایی اشاره کرد و گفت: اگر رویکرد توسعه محدود به یک نقطه خاص باشد، مشکلات حل نمیشود. ما از ابتدا تلاش کردیم جهتگیری توسعهای را در استان تقویت کنیم.
یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه سخنان خود به اقدامات مهم در حوزه سرمایهگذاری، تخصیص اعتبارات ملی و پروژههای زیربنایی اشاره کرد و گفت: اگر رویکرد توسعه محدود به یک نقطه خاص باشد، مشکلات حل نمیشود. ما از ابتدا تلاش کردیم جهتگیری توسعهای را در استان تقویت کنیم.
رحمانی افزود: از زمان شروع خدمتگزاری، ۶۵ پروژه بزرگ سرمایهگذاری متناسب با ظرفیتهای بخشهای مختلف استان تعریف شد. مجموع برآورد ریالی این پروژهها حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان به قیمت سال گذشته و حدود ۸.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری ارزی است. این طرحها حداقل ۱۴ هزار و ۵۰۰ شغل مستقیم ایجاد خواهند کرد و اشتغال غیرمستقیم آنها بیش از دو برابر اشتغال مستقیم برآورد میشود.
وی گفت: خوشبختانه برخی از این پروژهها آغاز شدهاند و بستر شروع سایر پروژهها نیز در حال فراهم شدن است.
همدلی مثالزدنی مدیران و نمایندگان برای جذب اعتبارات
استاندار با بیان اینکه همدلی مؤثری بین مجمع نمایندگان استان، مدیران کل و مدیران دستگاههای اجرایی وجود دارد، اظهار کرد: در شرایطی که با محدودیت شدید منابع مالی مواجه بودیم، این هماهنگی منجر به موفقیت در جذب اعتبارات و شد. بهعنوان نمونه، در حوزه آب موفق به جذب ۱۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار شدیم که بخشی از آن از طریق منابع بانکی و اوراق تأمین شد. همچنین در حوزه راههای اصلی و بزرگراهها، ۱۴۷۰ میلیارد تومان اعتبار جذب شد که ۱۴۷ درصد بیشتر از پیشبینی اولیه بود.
رحمانی ادامه داد: در بخش راهداری نیز اعتبار مصوب ۵۴۰ میلیارد تومانی با پیگیری به ۱۷۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت، یعنی ۲۶۷ درصد رشد داشت. علاوه بر این، چندین پروژه مهم به پیوستهای قانون بودجه اضافه شدند که فرصت مناسبی برای استان بهشمار میآید.
اعتبارات کلان برای پروژههای راه و آب در شهرستانها
استاندار خاطرنشان کرد: فقط در حوزه راه در شهرستان کهگیلویه، بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان پروژه تعریف شده که ۲۴۵۰ میلیارد تومان از آن آماده کلنگزنی است. محور قلعهرئیسی ۱۸۰ میلیارد تومان، محور باغچه سادات ۴۰ میلیارد تومان، محور پاتاوه–دهدشت ۲۷۰ میلیارد تومان، محور دهدشت خیرآباد ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار دارند. همچنین در بخش آب، ۲۵۰ میلیارد تومان برای آب چهار شهر، دهدشت عربی ۲۰۰ میلیارد، آب شرب دیشموک چاروسا ۹۰ میلیارد تومان، سد مخزنی ابریز ۸۰ میلیارد تومان و ۲۸۰ میلیارد تومان از بودجه توازن استان اضافه سد و ۹۰۰ میلیارد تومان مجموعاً از محل منابع مختلف تأمین شده که دو برابر اعتبارات سال گذشته است.
افتتاح مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی و توسعه ظرفیت ذخیرهسازی آب
رحمانی با اشاره به سفر اخیر خود به دهدشت گفت: پارک جنگلی دهدشت یکی از مطالبات مردم شهر دهدشت است.
وی افزود: مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی مربوط به طرح بزرگ انتقال آب چهار شهر با هزینهای بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان آماده بهرهبرداری شد. همچنین دو مخزن ۵۰۰۰ مترمکعبی و یک مخزن ۶۵۰۰ مترمکعبی به مجموع ظرفیت ذخیرهسازی اضافه شد که مجموعا ۳۶ هزار متر مکعب مخزن اضافه شده است.
وی افزود: مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی مربوط به طرح بزرگ انتقال آب چهار شهر با هزینهای بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان آماده بهرهبرداری شد. همچنین دو مخزن ۵۰۰۰ مترمکعبی و یک مخزن ۶۵۰۰ مترمکعبی به مجموع ظرفیت ذخیرهسازی اضافه شد که مجموعا ۳۶ هزار متر مکعب مخزن اضافه شده است.
وی افزود: در بویراحمد نیز مخازن از ۳۲ هزار مترمکعب به ۴۲ هزار مترمکعب افزایش یافته است و در سایر شهرها نیز برنامههای مشابه در حال اجراست.
استاندار از بازدید از تصفیهخانه فاضلاب دهدشت خبر داد و گفت: برخی بخشها بهصورت سنتی اجرا شده و نیاز به اصلاح دارد. مقرر شد با همکاری سازمان شهرداریها و مدیریت بحران، روشهای نوین اجرا شود. همچنین در بازدید از روستای مهل، کانال آب غیرایمن شناسایی شد که تصمیم بر آن شد با همکاری بنیاد مسکن و سازمان شهرداریها کانالسازی انجام و پوشش مناسب برای آن ایجاد شود.
رسیدگی به مشکلات روستاهای تازه الحاقشده
رحمانی درباره مشکلات روستای سمغان که بهتازگی بخش شده، گفت: نباید طوری صحبت شود که گویی تاکنون هیچ کاری انجام نشده، بلکه باید با اولویتبندی مشکلات، برای حل آنها برنامهریزی کرد. پروژههایی همچون فضای آموزشی، درمانی و ورزشی در این منطقه با همکاری فرماندار و ارسال گزارش به معاونت عمرانی پیگیری خواهد شد.
توجه ویژه به بافت تاریخی دهدشت
استاندار در پایان گفت: برای حفظ بافت تاریخی دهدشت باید ابتدا اطراف شهر حصار کشیده شود تا اقدامات قبلی تخریب نشوند. همچنین مقرر شد زمینهایی به ساکنان فعلی اختصاص داده شود تا طرح توسعه شهری عملیاتی شود. در صورت تحقق این برنامه، بافت تاریخی دهدشت میتواند به منبع درآمد پایدار از طریق گردشگری تبدیل شود.
او تأکید کرد: کشورهایی مانند سنگاپور با جمعیتی کمتر از ایران، از ظرفیتهای گردشگری خود بهخوبی بهرهبرداری میکنند و ما نیز باید از این فرصتها استفاده کنیم.