کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

جلال ساداتیان مطرح کرد:

دیپلماسی و میدان باید به موازات هم کار کنند / اگر حق و صدای مردم شنیده شود، پشتوانه نظام تقویت می شود / اسرائیل می خواست ایران را تجزیه کند

10 تير 1404 ساعت 11:50

یادمان باشد وطن علاوه بر خاک، مردمانی هم دارد. مردمان ایران، باید مورد توجه مسئولان قرار گیرند و از شما تا جنوب و از شرق تا غرب باید در عمل و رفتار به رسمیت شناخته شده و مطالبات و صدای آنان شنیده شود. به طور ویژه صدا و سیما باید انعکاس دهنده زبان ها و خواست های مختلف ایرانیان باشد. اگر حق مردم ایران رعایت شود، پشتوانه های نظام نیز تقویت می شود.


با گذشت چند روز از آتش بس میان ایران و اسرائیل، همچنان واکنش های دوران آتش بس ادامه دارد و در یکی از جدیدترین واکنش ها، ترامپ مدعی شده که دیگر تمایلی به صحبت با طرف ایرانی ندارد. این اظهارنظر در شرایطی مطرح می شود که ترامپ طی روزهای گذشته نسبت به این موضوع تمایل نشان می داد و حتی احتمال مذاکره قریب الوقوع ویتکاف با نماینده ایران را مطرح کرده بود.
اسرائیل به دنبال تجزیه کشور بود
به گزارش کبنانیوز، با توجه به رخدادهای اخیر بین ایران و اسرائیل از یک سو و واکنش های ترامپ از سوی دیگر همچنان این پرسش مطرح است که ایران چگونه می تواند ابتکار عمل را در دست بگیرد؟ جلال ساداتیان، دیپلمات پیشین ایران در انگلستان و تحلیلگر سیاسی به این پرسش‌ها پاسخ داده است و می‌گوید: «تقریبا همه در حوزه تحلیل به یک وحدت رسیده اند که قصد اسرائیل از این حمله این بود که ایران را به سمت فروپاشی و سپس تجزیه بکشاند و برای این کار، مقدمات نفوذ را داخل کشور فراهم کرده بود. این نفوذ چه از طریق نیروهای آموزش دیده چه از طریق نیروهایی که چندان حرفه ای نبودند اما داخل کشور به کار گرفته شده بودند و چه از طریق آنانی که به رضا پهلوی تعلق خاطری داشتند انجام شد. این گروهها سعی کردند از یک سو فضای داخلی کشور را به سمت ناامنی ببرند و از سوی دیگر با حمله و به شهادت رساندن فرماندهان و مقامات ارشد نظامی و انتظامی و دانشمندان هسته‌ای تلاش کردند فضای صیانت از حملات خارجی را نیز مختل کنند. هدف ثانویه به خیابان کشاندن مردم و راه انداختن موج نارضایتی و سپس تجزیه ایران بود. آمریکا سالهاست حمایت های خود از اسرائیل را تحت فشار نفوذ صهیونیست‌ها در کنگره و آیپک انجام می دهد. به هر حال می دانیم که اسرائیل همه تلاش خود را برای شکست ایران به کار بست، اما در مقابل چه شد؟ اولا دیدیم که مردم ایران علیرغم تصور دشمنان نه تنها در ایجاد ناامنی مشارکت نکرد، بلکه نارضایتی و انزجار مردم نسبت به اسرائیل افزون شد و حتی علیرغم نارضایتی ها و اعتراضاتی که به برخی اقدامات حاکمیت دارند، پشت نظام را گرفتند. همچنین نخبگان داخل و خارج نیز حمایت‌های خود را با ارسال پیام هایی ابراز کردند.»
وی افزود: «در امتداد این مسیر نیز نیروهای نظامی ایران موفق شدند پاسخ هایی کافی و لازم را نسبت به حملات اسرائیل نشان دهند. همزمان با همه این ها نیز دیپلماسی های چندجانبه ایران کار کرد و افکار عمومی جهان متوجه شد که نه تنها اسرائیل در حال اشاعه تروریسم است، بلکه ایالات متحده از این تروریسم حمایت می کند. هرچند فراموش نمی کنیم این آمریکا همان آمریکایی است که پیشتر، عملیات ترور قاسم سلیمانی را انجام داده بود. اعتراضات به آژانس و برگزاری اجلاس ها در ژنو و کمیسیون حقوق بشر نیز اقدامات با ارزشی بود. صحبت ها و رایزنی ها با سران برخی کشورهای عرب منطقه ای نیز با ارزش و مفید بود.»
اگر حق و صدای مردم شنیده شود، پشتوانه نظام تقویت می شود
دیپلمات پیشین ایران در انگلستان در ادامه گفت: «به نظر می رسد ما این روزها و در دوره آتش بس، در کنار این که باید خود را برای رفع نواقص احتمالی پیشین تقویت کنیم و به سمت افزایش توان نظامی و تسلیحاتی حرکت کنیم، در گام مهم دیگر باید هر چه سریعتر حفره های امنیتی را شناسایی کنیم. طبیعی‌است که وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه با تمام توان به دنبال شناسایی و رفع این حفره ها هستند و موفقیت هایی هم کسب کرده اند اما اکنون باید تلاشمان در این زمینه را مضاعف کرده و با قوای بیشتری برای رفع این مشکل تلاش کنیم. این موضوع بسیار مهم است. همچنین باید روابط چندجانبه خود با کشورهای مختلف را تقویت کنیم. کشورهایی که چه به عنوان همسایه و چه به عنوان کشورهای منطقه، می توانند پشتیبانی بهتری از ایران داشته باشند. جذب چهره های مهم و تاثیر گذار به عرصه سیاست و دیپلماسی کشور گام مهم دیگری است که می تواند ابتکار عمل را برای ما افزایش دهد. چهره هایی که در چنین شرایطی با علم و تجربه خود می توانند تاثیری بزرگ بر کشور بگذارند.»
وی افزود: «هر یک از این اقدامات به سهم خود مهم محسوب می شوند اما اگر همگی این اقدامات به سرعت و موازی یکدیگر انجام شود، می تواند تا حد زیادی مانع از حملات اسرائیل و آمریکا شود. من همچنان معتقدم ایران می تواند به واسطه دیپلماسی مسیرهای جدیدی را باز نگه دارد . همچنین اسرائیل تلاش خواهد کرد کانالهای صلح ابراهیم را فعال کند، اما ایران باید با همین اقداماتی که گفتم پیش دستی کرده و جلوی این موضوع را بگیرد. همچنین انتظار می رود هماهنگی بین «دیپلماسی و میدان» افزایش پیدا کند. به اعتقاد من این موضوع یکی از واجب ترین و مهمترین موضوعات این روزهاست که باید به شدت مورد توجه قرار گیرد. یادمان باشد وطن علاوه بر خاک، مردمانی هم دارد. مردمان ایران، باید مورد توجه مسئولان قرار گیرند و از شما تا جنوب و از شرق تا غرب باید در عمل و رفتار به رسمیت شناخته شده و مطالبات و صدای آنان شنیده شود. به طور ویژه صدا و سیما باید انعکاس دهنده زبان ها و خواست های مختلف ایرانیان باشد. اگر حق مردم ایران رعایت شود، پشتوانه های نظام نیز تقویت می شود. »


کد مطلب: 501376

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/501376/دیپلماسی-میدان-باید-موازات-هم-کار-کنند-اگر-حق-صدای-مردم-شنیده-شود-پشتوانه-نظام-تقویت-می-اسرائیل-خواست-ایران-تجزیه-کند

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1