تاریخ انتشار
سه شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۳۴
کد مطلب : ۵۰۰۰۱۸
سخنگوی قوه قضاییه توضیح داد
آخرین خبرها از بازداشت حجتالاسلام قاسمیان در عربستان / تشکیل پرونده برای میرسلیم / بانک آینده تخلف کرده است / جزئیات تازه از پرونده فساد در فوتبال و وضعیت آقای «خ. الف»
۱
کبنا ؛سخنگوی قوه قضاییه در واکنش به ترور یک قاضی در شیراز گفت: این شهادتها نشان میدهد راهی که نظام و دستگاه قضایی برای مبارزه بی امان با اشرار و تروریستها و ناامنکنندگان امنیت جامعه در ابعاد مختلف شروع کردهاند با قاطعیت ادامه دارد و در عزم آنها کوچکترین خدشهای وارد نمیشود.
به گزارش کبنا، سخنگوی قوه قضائیه اصغر جهانگیر در نشست خبری خود با اصحاب رسانه امروز سهشنبه (ششم خردادماه) گفت: صبح امروز قاضی احسان باقری رئیس شعبه ۱۰۲ کیفری شیراز درحالیکه آماده مراجعه به محل کار خود بود توسط ۲ فرد ناشناس بهوسیله چاقو مورد حمله قرار گرفت و در محل به شهادت رسید. موضوع در حال بررسی است و بلافاصله نیروهای امنیتی در محل حاضر شدند و نتایج تحقیقات اعلام خواهد شد.
وی گفت: این شهادتها نشان میدهد راهی که نظام و دستگاه قضایی برای مبارزه بیامان با اشرار و تروریستها و ناامنکنندگان امنیت جامعه در ابعاد مختلف شروع کردهاند با قاطعیت ادامه دارد و در عزم آنها کوچکترین خدشهای وارد نمیشود.
سخنگوی دستگاه قضا با تسلیت شهادت امام جواد علیهالسلام گفت: بشر امروزی برای خروج از ظلمتهایی که به دست خود ایجاد کرده چارهای ندارد که به سیره ائمه و انبیا برگردد. امروز درسی که از امام جواد علیهالسلام میگیریم این است که باید نسبت به حل مشکلات مردم اهتمام لازم را داشته باشیم.
وی افزود: امام جواد (ع) درحالیکه آن حکومت دائر، تمام وسایل ارتباطیاش را با مردم قطع کرده بود با نامه و وکلایی که در شهرهای مختلف انتخاب کرده بود صدای مردم را میشنید و پیامهای خود را به گوش آنها میرساند و دراینارتباط علاوه بر اینکه مشکلات دینی مردم حل میشد مسائل و اقتضائات روز و تکالیفی که بر عهده مسلمانان بود نیز توسط امام به آنها گوشزد میشد و این نکتهای است که در هر شرایطی امام بهعنوان هدایتگر امت که باید همه امور ملت را رصد کند، شناخته شده و این موضوع درسی برای همه ما است که در ارتباط با خدمت به مردم باید کاری کنیم تا مشکلات آنها حل شود.
جهانگیر با اشاره بهروز ۳ خرداد سالروز فتح خرمشهر گفت: در ۳ خرداد سال ۱۳۶۱ کشور با پدیده غرورآمیزی روبهرو شد و آن هم فتح و بازپسگیری خرمشهر بود. این حماسه با جانفشانی نیروهای بسیجی و سپاهی و نیروهای مردمی و با دستخالی به دست آمد و این مقاومت الگویی برای کشورهای منطقه در مبارزه با دشمنان صهیونیستی شد.
وی افزود: این ایستادگیها مرهون مجاهدتها و تدابیر پیامبرگونه رهبری بود که به سالگرد عروج ملکوتی او نزدیک میشویم، امام راحل (ره) با دم مسیحایی خود اراده مقاومت را به جامعه یخزده طاغوتی ایران دمید و آن را تبدیل به جامعه انقلابی که با عقلانیت و ایستادگی میخواهد از دین و ارزشها دفاع کند، تبدیل کرد.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: امام راحل از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تا وقتی که در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ عروج کرد همواره برای شناسایی شاخصههای مکتب اسلام ناب تلاش کرد و این اسلام را از اسلام دروغینی که تلاش میکرد ذلتپذیری و معاملهگری را تحت عنوان سنتهای اسلامی جا بزند، اینها را کنار گذاشت و عزتمندی و اراده ملت برای حضور و برای احیای ارزشهای اسلامی و ستاندن حق مظلومان و سازشناپذیری با ظالمان و تلاش برای تحقق اسلام واقعی در جامعه را جایگزین آن اسلامی کرد که در طول قرون قبلی جریانهای ظالم تلاش کرده بودند بهعنوان اسلام به مردم نشان دهند.
وی اظهار کرد: امام موتور محرکه انقلاب و تداوم آن را در حمایت از محرومین و فقرا و کسانی که کشور متعلق به آنهاست، میدانست و لذا این اصل جدانشدنی از نگاه امام بر جامعه بود. این نگاه باقوت توسط رهبر انقلاب دنبال شد و امروز شاهدیم نظام اسلامی مقاومتر از قبل در مقابل جریانات استکباری ایستاده است و همه مردم و مسئولان وظیفه خود میدانند در این مسیر برای تحقق اهداف تلاش کنند.
جهانگیر ادامه داد: مشکلات در کشور وجود دارد که این مشکلات با تدابیر قابل حل شدن است بهطوری که رهبر انقلاب بارها تاکید کردند باید مراقبت از حقوق مردم در سر لوحه همه کارهای مدیران و مسئولین قرار بگیرد. در حوزههایی که با کسب و کار و زندگی روزمره مردم ارتباط دارد، تلاش مضاعف مسئولین باید شبانهروزی و با اطلاعرسانی دقیق به مردم باشد تا مردم ناراضی نباشند. در رابطه با مشکلاتی که وجود دارد مانند ناترازی برق توقع داریم اطلاعرسانیها درست باشد تا تصمیمهایی که در شرایط اضطراری گرفته میشود موجب نارضایتی مردم نشود.
وی گفت: همچنین در موضوعات که ممکن است در آینده پیش بیاید، باید برنامهریزیهای دقیقی قبل از اینکه مشکلی ایجاد شود، پیشبینی شود تا از حقوق مردم مراقبت شود. در همین رابطه اگر کوتاهی مشاهده شود، دستگاه قضایی خود را موظف میداند در راستای حمایت از حقوق مردم اقدامات لازم را انجام دهد. رئیس قوه قضاییه نیز دستوراتی را برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم صادر کرده است. در روزهای گذشته رئیس قوه قضاییه در مورد خودروهای توقیفی در پارکینگها دستوراتی را صادر و اعلام کرد نباید داراییهای مردم در پارکینگها بماند و مستهلک شود و در این خصوص هر کسی که مسئول است باید پاسخگو باشد.
پیگیری بازداشت حجتالاسلام قاسمیان
اصغر جهانگیر،در واکنش به خبر بازداشت حجتالاسلام قاسمیان، از روحانیون شناختهشده کشور، اعلام کرد: متأسفانه شب گذشته مطلع شدیم که وی بازداشت شده، این اقدام از نظر ما غیرموجه و غیرقانونی بوده و باید از مسیرهای قانونی پیگیری شود.
وی تأکید کرد: لازم است مراجع ذیربط از جمله وزارت امور خارجه و سایر نهادهای مسئول، موضوع را به طور جدی دنبال کنند تا ضمن روشن شدن ابعاد مسئله، زمینه آزادی سریع ایشان فراهم گردد.
جهانگیر افزود: امیدواریم هیچگونه مشکلی برای حجتالاسلام قاسمیان و سایر مسئولان محترم درگیر در امور سازمان حج پیش نیاید و موضوع با درایت و تدبیر حل و فصل شود.
موضع واحد نظام در مذاکرات هستهای و غنیسازی
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به مذاکرات هستهای و مسئله غنیسازی، تأکید کرد: بحث غنیسازی که در مذاکرات در حال انجام است، همانگونه که بارها تأکید شده، حق مسلم نظام جمهوری اسلامی ایران است.
جهانگیر با تقدیر از تلاشهای تیم مذاکرهکننده، افزود: ضمن قدردانی از زحمات مذاکرهکنندگان، همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز بارها تأکید کردهاند، سخنان آمریکاییها مبنی بر اینکه به ایران اجازه غنیسازی نمیدهند، یک غلط زیادی است. جمهوری اسلامی ایران سیاست و روش خود را در این زمینه دنبال خواهد کرد.
وی با اشاره به موضع واحد نظام در این باره، گفت: همانگونه که در بخشهای مختلف نظام بیان شده، ایران در مذاکرات و در دفاع از منافع ملی خود، از جمله حق غنیسازی، مصمم است و مطابق با قوانین بینالمللی عمل میکند. هیچکس حق ندارد این حق را نادیده بگیرد و در محاسبات باید مراقب بود که بهگونهای عمل نشود که خدای ناکرده دشمن به وسوسه بیفتد.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه، به تحولات جاری در نوار غزه اشاره کرد و گفت: جنایاتی که امروز رژیم صهیونیستی بدون وقفه دنبال میکند، فراتر از یک جنایت جنگی و نسلکشی است.
وی خطاب به نهادهای بینالمللی و سازمانهای مردمنهاد گفت: آنهایی که دستی به قلم دارند و به نهادهای بینالمللی متصلاند، مانند جامعه وکلای بدون مرز، جامعه پزشکان بدون مرز و سایر مجموعههای خدماتی و بشردوستانه، انتظار میرود در این خصوص ورود جدی داشته باشند.
جهانگیر در ادامه با اشاره به گزارش اخیر آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی، افزود: طبق اعلام این آژانس، در نوار غزه روزانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه مورد نیاز است، اما رژیم صهیونیستی با حمله به ماشینهای امدادرسانی و خودروهای حامل غذا، مانع از انجام این فعالیتهای انسانی میشود.
وی تأکید کرد: همه باید تلاش کنند که این نگاه دژخیمانه و رفتارهای وحشیانه رژیم صهیونیستی در دنیا رسوا شود و صدای مظلومیت ملت فلسطین به گوش همه کسانی که میتوانند در این جریان تأثیرگذار باشند، برسد؛ امیدواریم این صدا به موجی جهانی برای توقف جنایات این رژیم تبدیل شود.
نتایج پرونده بانک آینده به قوه قضاییه ارسال نشده
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که طبق اطلاعات بانک مرکزی، بانک آینده ۱۸۰ میلیارد تومان تسهیلات معوق دارد که بازپرداخت آنها در هالهای از ابهام است، تصمیم قوه قضاییه برای اقدام در این حوزه چیست؟ گفت: وزارت اقتصاد در چند سال گذشته متوجه شد که این بانک دارای اضافه برداشت و زیان انباشته است و لازم است ورود کند و ورود کرده است و تصمیم گرفته که اداره این بانک از دست سهامداران خارج و به هیئت مدیره منتخب خودش و مدیرعاملی که خودشان انتخاب میکنند، واگذار کنند؛ لذا از چند سال گذشته وزارت اقتصاد مدیریت این بانک را در اختیار قرار داده و از آن تاریخ، سهامداران نقشی در اداره این بانک ندارند.
وی گفت: پرونده در شورای عالی نظارت بانک مرکزی تشکیل شده که هنوز نتایج این شورا به قوه قضاییه ارسال نشده است و به محض ارسال نتایج تصمیمات شورای عالی نظارت بر بانکها به قوه قضاییه ارسال شود، دستگاه قضایی به وظایف قانونی خود عمل میکند.
جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، درباره مشکلات ایجادشده توسط یک بانک خصوصی اعلام کرد این بانک دارای اضافه برداشت غیرقانونی و زیان انباشته قابل توجهی بوده و تخلفات بانکی انجام داده است. به همین دلیل وزارت اقتصاد وارد عمل شده و با نظارتهای پیشینی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تلاش میشود از ایجاد مشکلات بیشتر برای مردم جلوگیری شود.
وی افزود دستگاههای مختلف قوه قضاییه مانند سازمان بازرسی و دادستانی کل کشور به موقع ورود کرده و تذکرات لازم را به نهادهای مربوطه اعلام کردهاند و منتظر دریافت گزارش شورای عالی نظارت برای اتخاذ تصمیم نهایی هستند.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین به پیروزی حزبالله در انتخابات اخیر شهرداریهای لبنان اشاره کرد و گفت این موفقیت نشاندهنده زنده بودن جریان مقاومت است، هرچند شخصیتهای مهمی را از دست داده اما همچنان قدرت خود را در برابر مشکلات حفظ کرده است.
وی تاکید کرد که تهدیدهای رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از حضور مردم در انتخابات بیتاثیر بوده و این پیروزی، استمرار مشروعیت حزبالله و تداوم راه شهید نصرالله را به اثبات میرساند که میتواند معادلات آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه و جهان اسلام را تغییر دهد.
سخنگوی دستگاه قضا در آستانه سالروز افتتاح اولین دوره مجلس شورای اسلامی در ۷ خرداد ۱۳۵۹ تاکید کرد که مجلس، همانطور که امام خمینی و رهبر معظم انقلاب فرمودهاند، تجلی اراده و عصاره ملت است.
وی افزود: لازم است به نمایندگان کمک کنیم تا در انجام وظایفشان، به ویژه در قانونگذاری در حوزههای مختلف، اقدامات جدیتری برای حل مشکلات مردم انجام دهند. همچنین نمایندگان مجلس نقش دیدهبان اجرای قانون بدون تبعیض در جامعه را ایفا میکنند.
ضرورت تنقیح قوانین در حوزه تورم قوانین کیفری
جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، با تأکید بر ضرورت تنقیح قوانین، از نمایندگان مجلس خواست تا در این زمینه اقدام کنند. وی گفت که در سالهای گذشته به دلیل شرایط جامعه، قوانین متعددی تصویب شده که منجر به افزایش تورم کیفری شده است و برای رفع این مشکلات باید به سمت مجازاتهای جایگزین و پیشگیری از جرایم حرکت کرد تا سازوکارهای جدید اصلاح و احیا شوند و قوانین کیفری در جامعه کاهش یابد.
وی همچنین با اشاره به ایام حج، تاکید کرد که این موقعیت بهترین فرصت برای مسلمانان است تا با تبادل افکار و همکاری، به حل مشکلات جهان اسلام، به ویژه بحران فلسطین، بپردازند و از ظرفیت عظیم این اجتماع برای مقابله با رژیم صهیونیستی استفاده کنند.
هیچ خط قرمزی در برخورد با متخلفان، مشهور و غیرمشهور وجود ندارد
سخنگوی قوه قضاییه در واکنش به افشاگریها و انتشار اسناد درباره برخی مسئولان و چهرههای شناختهشده در فضای مجازی تاکید کرد که دستگاه قضایی بین افراد مشهور و غیرمشهور تفاوتی قائل نیست و هر تخلف یا تعرض به بیتالمال باید مطابق قانون رسیدگی شود.
وی افزود: مسئولیت پیگیری بر عهده دستگاههای مربوطه است و ابتدا حراست و دفاتر بازرسی همان دستگاهها باید موضوع را گزارش دهند. همچنین سازمان بازرسی و نهادهای نظارتی دیگر نیز در صورت اطلاع، وارد عمل خواهند شد.
جهانگیر با تأکید بر اینکه هر گزارشی از حیف و میل بیتالمال یا نقض قوانین که نیاز به ورود قضایی داشته باشد پس از اعلام نهادهای ذیربط، تحت رسیدگی قانونی قرار خواهد گرفت، تصریح کرد که در این زمینه هیچ خط قرمزی وجود ندارد.
تشکیل پرونده برای میرسلیم
سخنگوی قوهقضائیه همچنین در پاسخ به سوالی درباره حرف های میرسلیم گفت: پروندهای برای اظهارات میرسلیم در بازپرسی تشکیل شده است. میرسلیم پیشتر گفته بود: وزرایی که برای استیضاح به مجلس میآیند با کیفهای پر از هدیه میآیند و با کیف خالی میروند و با دادن رشوه جلوی استیضاح را میگیرند.
اقدامات قاطع قوه قضاییه علیه قاچاق سوخت
سخنگوی قوه قضاییه، در توضیح آخرین اقدامات قوه قضاییه در مقابله با قاچاق سوخت گفت: یکی از مشکلات کشور قاچاق سوخت و ارز است که مقابله با آن ابتدا بر عهده ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، اما اقدامات قبلی کافی نبوده است. به همین دلیل رئیس قوه قضاییه به موضوع ورود کرده و دستورات لازم را به دادستان کل کشور و دادگستریهای مرتبط ابلاغ کرده است.
وی افزود: با ورود دادگستریها پروندههای متعددی تشکیل و افراد متخلف در استانهای مختلف دستگیر شدند. رئیس قوه قضاییه تأکید دارد با کارگزاران و مسئولانی که در این حوزه کوتاهی یا تخلف داشتهاند، برخورد قاطع قضایی انجام شود.
جهانگیر گفت: پروندههایی در حال بررسی است و به دلیل مراحل تحقیقات مقدماتی امکان اطلاعرسانی بیشتر وجود ندارد.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اقدامات اخیر گفت: در استان هرمزگان پروندهای درباره بیش از ۳ هزار و ۹۶۹ مخزن سوخت با حجم ۲۱ میلیون لیتر تشکیل شده و بیش از ۶۰۰ کیلومتر خطوط انتقال لوله در سه روز منهدم شده است؛ این یکی از بزرگترین عملیاتهای مبارزه با قاچاق سوخت در کشور است و این روند با قاطعیت ادامه دارد.
نیاز به بازنگری قوانین محدودکننده فراجا
سخنگوی قوه قضاییه درباره ضرورت اصلاح قوانین محدودکننده پلیس راهور ناجا (فراجا) گفت: فناوریهای نوین فرصتها و تهدیدهای جدیدی در حوزه امنیت ایجاد کردهاند و در کنار بهرهبرداری از این فناوریها، باید برای مقابله با تهدیدات احتمالی نیز پیشبینیهای لازم صورت گیرد.
وی با اشاره به ماموریتهای متنوع فراجا در کشف جرم، تعقیب متهمان و تأمین امنیت شهروندان تاکید کرد که مجرمان به سرعت از فناوریها استفاده میکنند و بنابراین اگر قوانین و مقررات فعلی محدودیتهایی برای فراجا ایجاد کردهاند، لازم است در جلسات کارشناسی اصلاح شوند تا این نیرو بتواند مأموریتهای خود را به خوبی انجام دهد
سخنگوی قوه قضاییه همچنین به همپوشانی وظایف فراجا با دیگر ضابطان از جمله نیروهای مسلح و بخشهای اجرایی اشاره کرد و گفت: تداخل مسئولیتها و نبود مرز مشخص در برخی امور مانند حفاظت از اماکن و شخصیتها، نیازمند بازنگری در قوانین و روشهای کاری است تا تعیین تکلیف دقیق مسئولیتها و جلوگیری از ترک فعلها ممکن شود.
وی درباره موضوع تصادفات جادهای نیز یادآور شد که تداخل وظایف وزارت راه، فراجا و دیگر نهادها موجب ابهام در مسئولیتها شده و رئیس قوه قضاییه با توجه به این اشتراکات، پیشنهاد تشکیل کارگروههای تخصصی برای اصلاح قوانین، آموزشهای مشترک و حذف تداخلها را مطرح کرده است. هدف این اقدامات، افزایش هماهنگی، بهرهگیری از امکانات سایر دستگاهها و تضمین تداوم مأموریتهای فراجا به عنوان حافظ امنیت جامعه است.
آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال ( مس رفسنجان) گفت: مطابق اعلام دادگستری استان کرمان، کیفرخواست برای تعدادی از مسئولان سابق باشگاه فوتبال مس رفسنجان صادر شد.
وی ادامه داد: این پرونده که در تاریخ ۲۹ مهر ۱۴۰۳ تشکیل شده بود، پس از انجام تحقیقات و تکمیل مستندات، با صدور قرار نهایی و کیفرخواست وارد مرحله دادرسی شد.
جهانگیر با اعلام اختصاری عناوین متهمان در این پرونده اظهار کرد: آقای "م. ز" به اتهام پرداخت رشوه، اختلاس و تصرف غیرقانونی در بودجه دولت، آقای "ع. ع" به اتهام پرداخت رشوه، تحصیل مال از طریق نامشروع، خیانت در امانت و آقای "ف. م" به اتهام اخذ رشوه، آقای "س. م" به اتهام اخذ رشوه و آقای "پ. ر" به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع، آقای "م. د" به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع، آقای "ش. ز" به اتهام کلاهبرداری، آقای "ه. ب" به اتهام پرداخت رشوه، آقای "ع. ق" به اتهام پرداخت رشوه، خانم "ف. ح" به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع، آقای "ه. م" به اتهام کلاهبرداری به مبلغ ۲۵ میلیارد تومان، آقای "ج" به اتهام مشارکت در افشای اطلاعات، آقای "پ. ه" و آقای "ن. ه" به اتهام معاونت در اختلاس، آقای "خ. الف" به اتهام سوءاستفاده از موقعیت شغلی و ارائه گزارش خلاف واقع و آقای "م. ز" و آقای "ع. ع" به اتهام جعل سند عادی و استفاده از اسناد مجعول متهم اند.
وی گفت: در مورد این متهمان کیفرخواست صادر شد و پرونده جهت رسیدگی به دادگاه ارسال شد و به دادگاه کیفری ۲ رفسنجان رفت و این شعبه بعد از بررسی اوراق و محتویات پرونده نقایصی را در پرونده شناسایی کرد که در روند تحقیقات ابهاماتی وجود دارد؛ لذا قرار رفع نقص را صادر کرد و پرونده جهت رفع نقصی که در مورد تحقیقات گرفته شده بود به دادسرا اعاده شد تا پس از رفع نقص به شعبه اعاده شود.
وی گفت: اکنون پرونده در دادستانی در راستای رفع نقص اعلامی از دادگاه مفتوحه در حال تکمیل شدن است و در مورد آن نقایص نیابت در مورد بعضی از بخشهای پرونده به تهران و به دیوان محاسبات و سایر مجموعههایی که استعلام از آنها شده داده شده است و به محض اینکه پاسخ این استعلامات و نیابات واصل شد تکمیل تحقیقات در دادسرا صورت میگیرد و پس از تکمیل تحقیقات پرونده به دادگاه ارسال می شود زیرا هنوز در مرحله دادسرایی است و حکمی صادر نشده است و فقط کیفرخواست بوده است. به دلیل اهمیت موضوع ما ابعاد این پرونده را در حدی که امکان اطلاع رسانیش بود مطرح میکنیم و امیدواریم که به سرعت پس از تشکیل دادگاه و رسیدگی نهایی مسائل تکمیلی را به عرض و نظر ملت عزیز برسانیم.
آخرین وضعیت پرونده فوت عکاس ورزشی
وی درباره آخرین وضعیت پرونده فوت حمیدرضا درجاتی عکاس ورزشی گفت: به جامعه رسانهای بابت فوت همکار سخت کوش رسانهای تسلیت عرض میکنم. در این حادثه باید معلوم شود چقدر قوانین و مقررات ورزشی رعایت شده است؟ آیا برگزاری این مسابقه ورزشی با رعایت قوانین بوده است؟ لذا پروندهای در این خصوص تشکیل شده و دادستانی ورود کرده تا هر گونه قصور و تقصیری که باشد مشخص شود.
جهانگیر گفت: گفته شده سازههای ناایمن در محل بوده و وقتی خودرو از پیست ورزشی خارج شده با سازههای کنار که خبرنگاران ایستاده بودند، منجر به حادثه شده است.
وی تاکید کرد: پرونده در دادسرای تهران با شکایت خانواده متوفی در دستور پیگیری است.
به گزارش کبنا، سخنگوی قوه قضائیه اصغر جهانگیر در نشست خبری خود با اصحاب رسانه امروز سهشنبه (ششم خردادماه) گفت: صبح امروز قاضی احسان باقری رئیس شعبه ۱۰۲ کیفری شیراز درحالیکه آماده مراجعه به محل کار خود بود توسط ۲ فرد ناشناس بهوسیله چاقو مورد حمله قرار گرفت و در محل به شهادت رسید. موضوع در حال بررسی است و بلافاصله نیروهای امنیتی در محل حاضر شدند و نتایج تحقیقات اعلام خواهد شد.
وی گفت: این شهادتها نشان میدهد راهی که نظام و دستگاه قضایی برای مبارزه بیامان با اشرار و تروریستها و ناامنکنندگان امنیت جامعه در ابعاد مختلف شروع کردهاند با قاطعیت ادامه دارد و در عزم آنها کوچکترین خدشهای وارد نمیشود.
سخنگوی دستگاه قضا با تسلیت شهادت امام جواد علیهالسلام گفت: بشر امروزی برای خروج از ظلمتهایی که به دست خود ایجاد کرده چارهای ندارد که به سیره ائمه و انبیا برگردد. امروز درسی که از امام جواد علیهالسلام میگیریم این است که باید نسبت به حل مشکلات مردم اهتمام لازم را داشته باشیم.
وی افزود: امام جواد (ع) درحالیکه آن حکومت دائر، تمام وسایل ارتباطیاش را با مردم قطع کرده بود با نامه و وکلایی که در شهرهای مختلف انتخاب کرده بود صدای مردم را میشنید و پیامهای خود را به گوش آنها میرساند و دراینارتباط علاوه بر اینکه مشکلات دینی مردم حل میشد مسائل و اقتضائات روز و تکالیفی که بر عهده مسلمانان بود نیز توسط امام به آنها گوشزد میشد و این نکتهای است که در هر شرایطی امام بهعنوان هدایتگر امت که باید همه امور ملت را رصد کند، شناخته شده و این موضوع درسی برای همه ما است که در ارتباط با خدمت به مردم باید کاری کنیم تا مشکلات آنها حل شود.
جهانگیر با اشاره بهروز ۳ خرداد سالروز فتح خرمشهر گفت: در ۳ خرداد سال ۱۳۶۱ کشور با پدیده غرورآمیزی روبهرو شد و آن هم فتح و بازپسگیری خرمشهر بود. این حماسه با جانفشانی نیروهای بسیجی و سپاهی و نیروهای مردمی و با دستخالی به دست آمد و این مقاومت الگویی برای کشورهای منطقه در مبارزه با دشمنان صهیونیستی شد.
وی افزود: این ایستادگیها مرهون مجاهدتها و تدابیر پیامبرگونه رهبری بود که به سالگرد عروج ملکوتی او نزدیک میشویم، امام راحل (ره) با دم مسیحایی خود اراده مقاومت را به جامعه یخزده طاغوتی ایران دمید و آن را تبدیل به جامعه انقلابی که با عقلانیت و ایستادگی میخواهد از دین و ارزشها دفاع کند، تبدیل کرد.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: امام راحل از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تا وقتی که در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ عروج کرد همواره برای شناسایی شاخصههای مکتب اسلام ناب تلاش کرد و این اسلام را از اسلام دروغینی که تلاش میکرد ذلتپذیری و معاملهگری را تحت عنوان سنتهای اسلامی جا بزند، اینها را کنار گذاشت و عزتمندی و اراده ملت برای حضور و برای احیای ارزشهای اسلامی و ستاندن حق مظلومان و سازشناپذیری با ظالمان و تلاش برای تحقق اسلام واقعی در جامعه را جایگزین آن اسلامی کرد که در طول قرون قبلی جریانهای ظالم تلاش کرده بودند بهعنوان اسلام به مردم نشان دهند.
وی اظهار کرد: امام موتور محرکه انقلاب و تداوم آن را در حمایت از محرومین و فقرا و کسانی که کشور متعلق به آنهاست، میدانست و لذا این اصل جدانشدنی از نگاه امام بر جامعه بود. این نگاه باقوت توسط رهبر انقلاب دنبال شد و امروز شاهدیم نظام اسلامی مقاومتر از قبل در مقابل جریانات استکباری ایستاده است و همه مردم و مسئولان وظیفه خود میدانند در این مسیر برای تحقق اهداف تلاش کنند.
جهانگیر ادامه داد: مشکلات در کشور وجود دارد که این مشکلات با تدابیر قابل حل شدن است بهطوری که رهبر انقلاب بارها تاکید کردند باید مراقبت از حقوق مردم در سر لوحه همه کارهای مدیران و مسئولین قرار بگیرد. در حوزههایی که با کسب و کار و زندگی روزمره مردم ارتباط دارد، تلاش مضاعف مسئولین باید شبانهروزی و با اطلاعرسانی دقیق به مردم باشد تا مردم ناراضی نباشند. در رابطه با مشکلاتی که وجود دارد مانند ناترازی برق توقع داریم اطلاعرسانیها درست باشد تا تصمیمهایی که در شرایط اضطراری گرفته میشود موجب نارضایتی مردم نشود.
وی گفت: همچنین در موضوعات که ممکن است در آینده پیش بیاید، باید برنامهریزیهای دقیقی قبل از اینکه مشکلی ایجاد شود، پیشبینی شود تا از حقوق مردم مراقبت شود. در همین رابطه اگر کوتاهی مشاهده شود، دستگاه قضایی خود را موظف میداند در راستای حمایت از حقوق مردم اقدامات لازم را انجام دهد. رئیس قوه قضاییه نیز دستوراتی را برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم صادر کرده است. در روزهای گذشته رئیس قوه قضاییه در مورد خودروهای توقیفی در پارکینگها دستوراتی را صادر و اعلام کرد نباید داراییهای مردم در پارکینگها بماند و مستهلک شود و در این خصوص هر کسی که مسئول است باید پاسخگو باشد.
پیگیری بازداشت حجتالاسلام قاسمیان
اصغر جهانگیر،در واکنش به خبر بازداشت حجتالاسلام قاسمیان، از روحانیون شناختهشده کشور، اعلام کرد: متأسفانه شب گذشته مطلع شدیم که وی بازداشت شده، این اقدام از نظر ما غیرموجه و غیرقانونی بوده و باید از مسیرهای قانونی پیگیری شود.
وی تأکید کرد: لازم است مراجع ذیربط از جمله وزارت امور خارجه و سایر نهادهای مسئول، موضوع را به طور جدی دنبال کنند تا ضمن روشن شدن ابعاد مسئله، زمینه آزادی سریع ایشان فراهم گردد.
جهانگیر افزود: امیدواریم هیچگونه مشکلی برای حجتالاسلام قاسمیان و سایر مسئولان محترم درگیر در امور سازمان حج پیش نیاید و موضوع با درایت و تدبیر حل و فصل شود.
موضع واحد نظام در مذاکرات هستهای و غنیسازی
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به مذاکرات هستهای و مسئله غنیسازی، تأکید کرد: بحث غنیسازی که در مذاکرات در حال انجام است، همانگونه که بارها تأکید شده، حق مسلم نظام جمهوری اسلامی ایران است.
جهانگیر با تقدیر از تلاشهای تیم مذاکرهکننده، افزود: ضمن قدردانی از زحمات مذاکرهکنندگان، همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز بارها تأکید کردهاند، سخنان آمریکاییها مبنی بر اینکه به ایران اجازه غنیسازی نمیدهند، یک غلط زیادی است. جمهوری اسلامی ایران سیاست و روش خود را در این زمینه دنبال خواهد کرد.
وی با اشاره به موضع واحد نظام در این باره، گفت: همانگونه که در بخشهای مختلف نظام بیان شده، ایران در مذاکرات و در دفاع از منافع ملی خود، از جمله حق غنیسازی، مصمم است و مطابق با قوانین بینالمللی عمل میکند. هیچکس حق ندارد این حق را نادیده بگیرد و در محاسبات باید مراقب بود که بهگونهای عمل نشود که خدای ناکرده دشمن به وسوسه بیفتد.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه، به تحولات جاری در نوار غزه اشاره کرد و گفت: جنایاتی که امروز رژیم صهیونیستی بدون وقفه دنبال میکند، فراتر از یک جنایت جنگی و نسلکشی است.
وی خطاب به نهادهای بینالمللی و سازمانهای مردمنهاد گفت: آنهایی که دستی به قلم دارند و به نهادهای بینالمللی متصلاند، مانند جامعه وکلای بدون مرز، جامعه پزشکان بدون مرز و سایر مجموعههای خدماتی و بشردوستانه، انتظار میرود در این خصوص ورود جدی داشته باشند.
جهانگیر در ادامه با اشاره به گزارش اخیر آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی، افزود: طبق اعلام این آژانس، در نوار غزه روزانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه مورد نیاز است، اما رژیم صهیونیستی با حمله به ماشینهای امدادرسانی و خودروهای حامل غذا، مانع از انجام این فعالیتهای انسانی میشود.
وی تأکید کرد: همه باید تلاش کنند که این نگاه دژخیمانه و رفتارهای وحشیانه رژیم صهیونیستی در دنیا رسوا شود و صدای مظلومیت ملت فلسطین به گوش همه کسانی که میتوانند در این جریان تأثیرگذار باشند، برسد؛ امیدواریم این صدا به موجی جهانی برای توقف جنایات این رژیم تبدیل شود.
نتایج پرونده بانک آینده به قوه قضاییه ارسال نشده
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که طبق اطلاعات بانک مرکزی، بانک آینده ۱۸۰ میلیارد تومان تسهیلات معوق دارد که بازپرداخت آنها در هالهای از ابهام است، تصمیم قوه قضاییه برای اقدام در این حوزه چیست؟ گفت: وزارت اقتصاد در چند سال گذشته متوجه شد که این بانک دارای اضافه برداشت و زیان انباشته است و لازم است ورود کند و ورود کرده است و تصمیم گرفته که اداره این بانک از دست سهامداران خارج و به هیئت مدیره منتخب خودش و مدیرعاملی که خودشان انتخاب میکنند، واگذار کنند؛ لذا از چند سال گذشته وزارت اقتصاد مدیریت این بانک را در اختیار قرار داده و از آن تاریخ، سهامداران نقشی در اداره این بانک ندارند.
وی گفت: پرونده در شورای عالی نظارت بانک مرکزی تشکیل شده که هنوز نتایج این شورا به قوه قضاییه ارسال نشده است و به محض ارسال نتایج تصمیمات شورای عالی نظارت بر بانکها به قوه قضاییه ارسال شود، دستگاه قضایی به وظایف قانونی خود عمل میکند.
جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، درباره مشکلات ایجادشده توسط یک بانک خصوصی اعلام کرد این بانک دارای اضافه برداشت غیرقانونی و زیان انباشته قابل توجهی بوده و تخلفات بانکی انجام داده است. به همین دلیل وزارت اقتصاد وارد عمل شده و با نظارتهای پیشینی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تلاش میشود از ایجاد مشکلات بیشتر برای مردم جلوگیری شود.
وی افزود دستگاههای مختلف قوه قضاییه مانند سازمان بازرسی و دادستانی کل کشور به موقع ورود کرده و تذکرات لازم را به نهادهای مربوطه اعلام کردهاند و منتظر دریافت گزارش شورای عالی نظارت برای اتخاذ تصمیم نهایی هستند.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین به پیروزی حزبالله در انتخابات اخیر شهرداریهای لبنان اشاره کرد و گفت این موفقیت نشاندهنده زنده بودن جریان مقاومت است، هرچند شخصیتهای مهمی را از دست داده اما همچنان قدرت خود را در برابر مشکلات حفظ کرده است.
وی تاکید کرد که تهدیدهای رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از حضور مردم در انتخابات بیتاثیر بوده و این پیروزی، استمرار مشروعیت حزبالله و تداوم راه شهید نصرالله را به اثبات میرساند که میتواند معادلات آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه و جهان اسلام را تغییر دهد.
سخنگوی دستگاه قضا در آستانه سالروز افتتاح اولین دوره مجلس شورای اسلامی در ۷ خرداد ۱۳۵۹ تاکید کرد که مجلس، همانطور که امام خمینی و رهبر معظم انقلاب فرمودهاند، تجلی اراده و عصاره ملت است.
وی افزود: لازم است به نمایندگان کمک کنیم تا در انجام وظایفشان، به ویژه در قانونگذاری در حوزههای مختلف، اقدامات جدیتری برای حل مشکلات مردم انجام دهند. همچنین نمایندگان مجلس نقش دیدهبان اجرای قانون بدون تبعیض در جامعه را ایفا میکنند.
ضرورت تنقیح قوانین در حوزه تورم قوانین کیفری
جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، با تأکید بر ضرورت تنقیح قوانین، از نمایندگان مجلس خواست تا در این زمینه اقدام کنند. وی گفت که در سالهای گذشته به دلیل شرایط جامعه، قوانین متعددی تصویب شده که منجر به افزایش تورم کیفری شده است و برای رفع این مشکلات باید به سمت مجازاتهای جایگزین و پیشگیری از جرایم حرکت کرد تا سازوکارهای جدید اصلاح و احیا شوند و قوانین کیفری در جامعه کاهش یابد.
وی همچنین با اشاره به ایام حج، تاکید کرد که این موقعیت بهترین فرصت برای مسلمانان است تا با تبادل افکار و همکاری، به حل مشکلات جهان اسلام، به ویژه بحران فلسطین، بپردازند و از ظرفیت عظیم این اجتماع برای مقابله با رژیم صهیونیستی استفاده کنند.
هیچ خط قرمزی در برخورد با متخلفان، مشهور و غیرمشهور وجود ندارد
سخنگوی قوه قضاییه در واکنش به افشاگریها و انتشار اسناد درباره برخی مسئولان و چهرههای شناختهشده در فضای مجازی تاکید کرد که دستگاه قضایی بین افراد مشهور و غیرمشهور تفاوتی قائل نیست و هر تخلف یا تعرض به بیتالمال باید مطابق قانون رسیدگی شود.
وی افزود: مسئولیت پیگیری بر عهده دستگاههای مربوطه است و ابتدا حراست و دفاتر بازرسی همان دستگاهها باید موضوع را گزارش دهند. همچنین سازمان بازرسی و نهادهای نظارتی دیگر نیز در صورت اطلاع، وارد عمل خواهند شد.
جهانگیر با تأکید بر اینکه هر گزارشی از حیف و میل بیتالمال یا نقض قوانین که نیاز به ورود قضایی داشته باشد پس از اعلام نهادهای ذیربط، تحت رسیدگی قانونی قرار خواهد گرفت، تصریح کرد که در این زمینه هیچ خط قرمزی وجود ندارد.
تشکیل پرونده برای میرسلیم
سخنگوی قوهقضائیه همچنین در پاسخ به سوالی درباره حرف های میرسلیم گفت: پروندهای برای اظهارات میرسلیم در بازپرسی تشکیل شده است. میرسلیم پیشتر گفته بود: وزرایی که برای استیضاح به مجلس میآیند با کیفهای پر از هدیه میآیند و با کیف خالی میروند و با دادن رشوه جلوی استیضاح را میگیرند.
اقدامات قاطع قوه قضاییه علیه قاچاق سوخت
سخنگوی قوه قضاییه، در توضیح آخرین اقدامات قوه قضاییه در مقابله با قاچاق سوخت گفت: یکی از مشکلات کشور قاچاق سوخت و ارز است که مقابله با آن ابتدا بر عهده ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، اما اقدامات قبلی کافی نبوده است. به همین دلیل رئیس قوه قضاییه به موضوع ورود کرده و دستورات لازم را به دادستان کل کشور و دادگستریهای مرتبط ابلاغ کرده است.
وی افزود: با ورود دادگستریها پروندههای متعددی تشکیل و افراد متخلف در استانهای مختلف دستگیر شدند. رئیس قوه قضاییه تأکید دارد با کارگزاران و مسئولانی که در این حوزه کوتاهی یا تخلف داشتهاند، برخورد قاطع قضایی انجام شود.
جهانگیر گفت: پروندههایی در حال بررسی است و به دلیل مراحل تحقیقات مقدماتی امکان اطلاعرسانی بیشتر وجود ندارد.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اقدامات اخیر گفت: در استان هرمزگان پروندهای درباره بیش از ۳ هزار و ۹۶۹ مخزن سوخت با حجم ۲۱ میلیون لیتر تشکیل شده و بیش از ۶۰۰ کیلومتر خطوط انتقال لوله در سه روز منهدم شده است؛ این یکی از بزرگترین عملیاتهای مبارزه با قاچاق سوخت در کشور است و این روند با قاطعیت ادامه دارد.
نیاز به بازنگری قوانین محدودکننده فراجا
سخنگوی قوه قضاییه درباره ضرورت اصلاح قوانین محدودکننده پلیس راهور ناجا (فراجا) گفت: فناوریهای نوین فرصتها و تهدیدهای جدیدی در حوزه امنیت ایجاد کردهاند و در کنار بهرهبرداری از این فناوریها، باید برای مقابله با تهدیدات احتمالی نیز پیشبینیهای لازم صورت گیرد.
وی با اشاره به ماموریتهای متنوع فراجا در کشف جرم، تعقیب متهمان و تأمین امنیت شهروندان تاکید کرد که مجرمان به سرعت از فناوریها استفاده میکنند و بنابراین اگر قوانین و مقررات فعلی محدودیتهایی برای فراجا ایجاد کردهاند، لازم است در جلسات کارشناسی اصلاح شوند تا این نیرو بتواند مأموریتهای خود را به خوبی انجام دهد
سخنگوی قوه قضاییه همچنین به همپوشانی وظایف فراجا با دیگر ضابطان از جمله نیروهای مسلح و بخشهای اجرایی اشاره کرد و گفت: تداخل مسئولیتها و نبود مرز مشخص در برخی امور مانند حفاظت از اماکن و شخصیتها، نیازمند بازنگری در قوانین و روشهای کاری است تا تعیین تکلیف دقیق مسئولیتها و جلوگیری از ترک فعلها ممکن شود.
وی درباره موضوع تصادفات جادهای نیز یادآور شد که تداخل وظایف وزارت راه، فراجا و دیگر نهادها موجب ابهام در مسئولیتها شده و رئیس قوه قضاییه با توجه به این اشتراکات، پیشنهاد تشکیل کارگروههای تخصصی برای اصلاح قوانین، آموزشهای مشترک و حذف تداخلها را مطرح کرده است. هدف این اقدامات، افزایش هماهنگی، بهرهگیری از امکانات سایر دستگاهها و تضمین تداوم مأموریتهای فراجا به عنوان حافظ امنیت جامعه است.
آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال ( مس رفسنجان) گفت: مطابق اعلام دادگستری استان کرمان، کیفرخواست برای تعدادی از مسئولان سابق باشگاه فوتبال مس رفسنجان صادر شد.
وی ادامه داد: این پرونده که در تاریخ ۲۹ مهر ۱۴۰۳ تشکیل شده بود، پس از انجام تحقیقات و تکمیل مستندات، با صدور قرار نهایی و کیفرخواست وارد مرحله دادرسی شد.
جهانگیر با اعلام اختصاری عناوین متهمان در این پرونده اظهار کرد: آقای "م. ز" به اتهام پرداخت رشوه، اختلاس و تصرف غیرقانونی در بودجه دولت، آقای "ع. ع" به اتهام پرداخت رشوه، تحصیل مال از طریق نامشروع، خیانت در امانت و آقای "ف. م" به اتهام اخذ رشوه، آقای "س. م" به اتهام اخذ رشوه و آقای "پ. ر" به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع، آقای "م. د" به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع، آقای "ش. ز" به اتهام کلاهبرداری، آقای "ه. ب" به اتهام پرداخت رشوه، آقای "ع. ق" به اتهام پرداخت رشوه، خانم "ف. ح" به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع، آقای "ه. م" به اتهام کلاهبرداری به مبلغ ۲۵ میلیارد تومان، آقای "ج" به اتهام مشارکت در افشای اطلاعات، آقای "پ. ه" و آقای "ن. ه" به اتهام معاونت در اختلاس، آقای "خ. الف" به اتهام سوءاستفاده از موقعیت شغلی و ارائه گزارش خلاف واقع و آقای "م. ز" و آقای "ع. ع" به اتهام جعل سند عادی و استفاده از اسناد مجعول متهم اند.
وی گفت: در مورد این متهمان کیفرخواست صادر شد و پرونده جهت رسیدگی به دادگاه ارسال شد و به دادگاه کیفری ۲ رفسنجان رفت و این شعبه بعد از بررسی اوراق و محتویات پرونده نقایصی را در پرونده شناسایی کرد که در روند تحقیقات ابهاماتی وجود دارد؛ لذا قرار رفع نقص را صادر کرد و پرونده جهت رفع نقصی که در مورد تحقیقات گرفته شده بود به دادسرا اعاده شد تا پس از رفع نقص به شعبه اعاده شود.
وی گفت: اکنون پرونده در دادستانی در راستای رفع نقص اعلامی از دادگاه مفتوحه در حال تکمیل شدن است و در مورد آن نقایص نیابت در مورد بعضی از بخشهای پرونده به تهران و به دیوان محاسبات و سایر مجموعههایی که استعلام از آنها شده داده شده است و به محض اینکه پاسخ این استعلامات و نیابات واصل شد تکمیل تحقیقات در دادسرا صورت میگیرد و پس از تکمیل تحقیقات پرونده به دادگاه ارسال می شود زیرا هنوز در مرحله دادسرایی است و حکمی صادر نشده است و فقط کیفرخواست بوده است. به دلیل اهمیت موضوع ما ابعاد این پرونده را در حدی که امکان اطلاع رسانیش بود مطرح میکنیم و امیدواریم که به سرعت پس از تشکیل دادگاه و رسیدگی نهایی مسائل تکمیلی را به عرض و نظر ملت عزیز برسانیم.
آخرین وضعیت پرونده فوت عکاس ورزشی
وی درباره آخرین وضعیت پرونده فوت حمیدرضا درجاتی عکاس ورزشی گفت: به جامعه رسانهای بابت فوت همکار سخت کوش رسانهای تسلیت عرض میکنم. در این حادثه باید معلوم شود چقدر قوانین و مقررات ورزشی رعایت شده است؟ آیا برگزاری این مسابقه ورزشی با رعایت قوانین بوده است؟ لذا پروندهای در این خصوص تشکیل شده و دادستانی ورود کرده تا هر گونه قصور و تقصیری که باشد مشخص شود.
جهانگیر گفت: گفته شده سازههای ناایمن در محل بوده و وقتی خودرو از پیست ورزشی خارج شده با سازههای کنار که خبرنگاران ایستاده بودند، منجر به حادثه شده است.
وی تاکید کرد: پرونده در دادسرای تهران با شکایت خانواده متوفی در دستور پیگیری است.
مرجع : همشهری آنلاین