
دریافت لینک صفحه با کد QR
کبنا گزارش میدهد:
دیدار هیئت کوهنوردی با فرماندار/ نقش کوهنوردان در مهار آتش سوزی های کهگیلویه+ حواشی
25 ارديبهشت 1404 ساعت 9:49
هیئت کوهنوردی و جمعی از کوهنوردان (شامگاه چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت) با فرماندار کهگیلویه پیرامون هماهنگی های لازم جهت مدیریت بحران در مواقع آتش سوزی دیدار و بر استفاده هدفمند از کوهنوردان تاکید شد. این دیدار دو ساعته تا ساعت ۲۲:۳۰ به طول انجامید.
هیئت کوهنوردی و جمعی از کوهنوردان (شامگاه چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت) با فرماندار کهگیلویه پیرامون هماهنگی های لازم جهت مدیریت بحران در مواقع آتش سوزی دیدار و بر استفاده هدفمند از کوهنوردان تاکید شد. این دیدار دو ساعته تا ساعت ۲۲:۳۰ به طول انجامید.
به گزارش کبنانیوز، تعدادی از کوهنوردان و هیئت رئیسه کوهنوردی شهرستان در این دیدار به تشریح فعالیت ها و کمبود های ورزش کوهنوردی پرداختند. در این نشست اشاره شد که امکانات هئیت کوهنوردی در مواقع نیاز بسیار پایین است، کوهنوردانی که در آتش سوزی منطقه حفاظت شده خائیر در سال گذشته بدون هیچ چشم داشتی به دل آتش زده بودند در گرمای بالای 55 درجه در کنار خستگی، حتی آب هم در اختیارشان قرار نمیگرفت. این گروه تاکید کردند: امکانات تا پایین کوه می آمد اما تا بالای کوه نمیرسید. مشخص است نیروی با تجربه و کارآمد باید در مواقع بحران وارد میدان شود لکن همین نیرو ها نیاز به امکانات اولیه دارند.
یکی از اعضای هیئت کوهنوردی با لحنی آمیخته از سردی و تلخی گفت : هیئت کوهنوردی از فعال ترین هئیت های شهرستان است اما متاسفانه گویا ورزش و جوانان آن را به رسمیت نمی شناسد. ورزش و جوانان باید بهای بیشتری به این هئیت بدهد.
یکی دیگر از کوهنوردان با تاکید بر کمبود امکانات تشریح کرد: ده سال است من عضو ستاد بحران هستم ، لکن در این ده سال یک بیل هم اضافه نشده است . در مواقع بحران یک فرماندهی واحدی باید وجود داشته باشد. ما تابستان بدی از لحاظ آتش سوزی در پیش داریم. از همین الان باید هر لحظه منتظر آتش سوزی ها باشیم، لذا باید از قبل تدابیر لازم اندیشه شود.

کوهنورد دیگری با انتقاد از نقش کمرنگ محیط زیست در آتش سوزی ها تاکید کرد: منطقه خائیز دست محیط زیست است ،در حالی که در آتش سوزی ها هیچ اثری از محیط زیست نیست و همه چیز را گردن منابع طبیعی میاندازد.
زرین تاج نجات نیا ، نائب رئیس هیئت کوهنوردی شهرستان کهگیلویه گفت: در شهرستان کهگیلویه زنان در عرصه ورزش نقش پر رنگی دارند، در زمینه کوهنوردی نیز وضع همینگونه است.انتظار داریم بانوانی که مادرانه طبیعت را نگه داری میکنند مورد توجه ویژه قرار بگیرند.
نجات نیا با تاکید بر اینکه ضرورت دارد ورزش و جوانان امکانات ورزشی از جمله سالن ها و ورزشگاه را در اختیار بانوان قرار دهد با نقل قولی از آقای حسین زده عملکرد رئیس ورزش و جوانان کهگیلویه را مورد انتقاد قرار داد و گفت: من وقتی از آقای حسین زاده پرسیدم چرا به هئیت کوهنوردی دهدشت کمکی نمی کنید، گفت : آقای اندیک گفت هیئت کوهنوردی دهدشت هزینه میخواهد چکار؟ کوهنوردان از طریق آموزش هایی که می دهند درآمد زایی دارند و از همین هزینه ها مصارف خود را تامین کنند.
یکی دیگر از کوهنوردان گفت: طبق تحقیقات ۱۰ درصد از آتش سوزی ها طبیعی است،مابقی غیر طبیعی و ناشی از عوامل انسانی است. مدیر کت و شلواری موقع آتش سوزی نمی تواند کمکی کند. می بایست قبل از وقوع حادثه دوره های اطفاء حریق برگزار شود.چیزی که الان نیست مدیریت و سازماندهی بحران است.
عادلخوانی از اعضای هیئت رئیسه کوهنوردی کهگیلویه نیز گفت: جاده سلامت از بهترین جاده های است که پیاده روی خانوادگی در آن صورت میگیرد. در اواسط جاده سلامت به رودخانه دره لبک میرسیم که متاسفانه برای عبور بانوان خیلی مناسب نیست و بانوان باید از روی سنگ ها بپرند .
شهرداری قبلاً قول مساعد ایجاد یک پل فلزی کوچکی بر روی این رودخانه داده بود که گویا به فراموشی سپرده شده است.

دکتر مسعود چرامین که با مطالعات تخصصی در این نشست حضور یافته بود نیز گفت:
مدیریت بحران و اطفاء حریق، یک موضوع کاملاً تخصصی است و این نیست که شش ماه فقط به فکر آن باشیم. ما باید سخت افزار و نرم افزار را با هم ادغام کنیم. اطفاء حریق تخصصی است و احساسی نیست که یک نفر دمنده ای در دست بگیرد و گمان کند آتش را خاموش خواهد کرد.
چرامین تشریح کرد: ما نقشه ۲۴ سال گذشته کهگیلویه و بویراحمد را در چهار فصل سال بررسی کردیم. مناطق مستعد آتش سوزی را نیز شناسایی کردیم. استفاده از نرم افزار های تخصصی از جمله gps ، نقشه های ماهواره و ..... باید در کنار سخت افزار که همان نیروهای انسانی متخصص و آموزش دیده اند تحت یک مدیریت واحد به این مهم بپردازند.
سید ایرج کاظمی جو گفت: از آقای بلند گرا رئیس هیئت کوهنوردی شهرستان کهگیلویه تشکر میکنم.دوستانی که صحبت کردند هر کدام در مسولیتی که دارند کاملاً تخصصی اظهار نظر کردند که این نشان دهنده ساختار مندی این هیئت است.
وی تاکید کرد : ما مدیران باید گوش بدهیم و مطالبه گران و NGO ها صحبت کنند و راهکار ارائه دهند.
فرماندار کهگیلویه در پاسخ به مشکل نداشتن یک مکان مشخص برای هیئت کوهنوردی، اندیک مدیر ورزش و جوانان شهرستان کهگیلویه را مخاطب قرار داد و گفت: حتما همین فردا اتاقی برای هیئت کوهنوردی در نظر بگیرید تا آنجا مستقر شوند. در بحث اعتبارات نیز، به صورت ویژه تخصیص اعتبار به هیئت کوهنوردی صورت بگیرد.
کاظمی جو از عدم ارتباط این هیئت با رسانه ها گلایه کرد و گفت: چرا اقدامات شما رسانه ای نمیشود ؟ شما که برای هر بخش از هیئت کوهنوردی یک نفر متخصص گذاشتید، چرا برای رسانه ای کردن فعالیت هایتان یک خبرنگار را در کنار خودتان قرار نمی دهید تا به بهترین شکل انعکاس فعالیت هایتان صورت بگیرد؟
فرماندار کهگیلویه نیز پیرامون بیمه کوهنوردان تاکید کرد: بحث بیمه کوهنوردان را نیز پیگیری میکنیم تا توسط هلال احمر صورت گیرد.
...............................
حاشیه اول: آنگونه که یکی از حاضران گفته بود و از گفتگوی حاضرین مشخص بود، موضوع این جلسه به حاضرین اعلام نشده بود و صرفا هیئت کوهنوردی جهت دیدار با فرماندار حاضر شدند که بحث به نقش کوهنوردان در مدیریت بحران رسید.
حاشیه دوم : نبود نوجوانان و جوانان در هیئت کوهنوردی شهرستان کهگیلویه بسیار به چشم می آمد. به نظر میرسد اعضای هیئت کوهنوردی عموماً بازنشستگان یا افرادی است که در شرف بازنشستگی اند. می طلبد هیئت کوهنوردی با عضو گیری از میان دانش آموزان ، جوانان و نوجوانان نفس تازه ای در مجموعه هیئت کوهنوردی بدمند.
حاشیه سوم: کاظمی جو با اشاره به مطالبی که در کمیته اعتبارات و برنامه ریزی ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد مطرح شده بود، تاکید کرد: یک بودجه هنگفتی در ورزش و جوانان استان است که اگر تا تیرماه جذب نشود برگشت خواهد خورد.
حاشیه چهارم: اختلاف نظر رئیس هیئت کوهنوردی شهرستان با اظهارات مدیر ورزش و جوانان شهرستان پیرامون اعتبارات تخصیصی به کوهنوردی کهگیلویه جدی بود. به نحوی که اندیک گفته بود در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۲۰۰ میلیون به این هیئت کمک کرده و بلند گرا رئیس هیئت کوهنوردی تنها ۶۵ میلیون آن را تایید کرد.
کد مطلب: 499518
کبنانیوز
https://www.kebnanews.ir