کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا عملکرد اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد را بررسی کرد؛

در نبود کلانترزنان، اداره کار کهگیلویه و بویراحمد صفر گرفت / تعلل‌هایی که موجب برگشت اعتبارات می‌شوند / در گچساران قحط‌الرجال آمده است؟ / آقایان فرماندار و نماینده گچساران و باشت از اداره کار اطلاع دارید؟

1 تير 1401 ساعت 21:58

شهرستان گچساران که قطب کارگری کشور است، هنوز هیأت حل اختلاف روابط کار ندارد؛ جالب این است که یک نفر از یاسوج هر هفته مأموریت می‌زند و علاوه بر هزینه‌های ایاب و ذهاب و حق مأموریت، هر هفته به آنجا می‌رود، رأی می‌دهد و برمی‌گردد. گویا در کچساران قحط‌الرجال آمده است. سید ناصر حسینی نماینده گچساران و باشت دقیقاً کجاست که چنین سوءمدیریت‌هایی در بیخ گوش او اتفاق می‌افتد و او هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد؛ گویا او اصلاً از این شرایط اطلاعی ندارد.


شهرستان گچساران که قطب کارگری کشور است، هنوز هیأت حل اختلاف روابط کار ندارد؛ جالب این است که یک نفر از یاسوج هر هفته مأموریت می‌زند و علاوه بر هزینه‌های ایاب و ذهاب و حق مأموریت، هر هفته به آنجا می‌رود، رأی می‌دهد و برمی‌گردد. گویا در کچساران قحط‌الرجال آمده است. سید ناصر حسینی نماینده گچساران و باشت دقیقاً کجاست که چنین سوءمدیریت‌هایی در بیخ گوش او اتفاق می‌افتد و او هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد؛ گویا او اصلاً از این شرایط اطلاعی ندارد.
به گزارش کبنا، اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از مهمترین ادارات در کهگیلویه و بویراحمد به عنوان استانی است که یکی از بالاترین نرخ‌های بیکاری در کشور را یدک می‌کشد. این دستگاه دولتی زمانی به عنوان یکی از مهمترین دستگاه‌ها در شاخص‌های مختلف عملکردی محسوب می‌شد، اما حالا به پایین‌ترین جایگاه ممکن تنزل کرده است.
عملکرد پروانه نیک‌مرام مدیرکل پیشین اداره کار، به گونه‌ای بود که اعتماد وزارت کار در دولت قبل را جلب کرده بود و پس از رفتن از این استان، به عنوان مشاور وزیر برایش حکم زده شد. وزیر کار وقت حساب ویژه‌ای روی نظرات کارشناسی او باز می‌کرد. در دوران نیک‌مرام، بارها هیأت وزارت کار به این استان سفر کرد. حتی در درون استان کهگیلویه و بویراحمد، نیک‌مرام مورد تأیید استانداران قبل از جمله احمدی و کلانتری بود.
وی به گونه‌ای عمل کرده بود که توانست حق استان کهگیلویه و بویراحمد را از مرکزنشینان بگیرد. در شاخص‌های مختلف عملکردی از قبیل ارائه تسهیلات، دفاع از حقوق کارگران و ... جایگاه استان را از 30 را به 3 ارتقاء داده بود، طوری که وزیر وقت کار، لوح تقدیری برای استاندار وقت به عنوان رئیس شورای اشتغال نوشته و از او تشکر کرده بود.
نیک‌مرام را می‌توان از آن دسته زنانی دانست که به عنوان کلانترزن از آنها یاد می‌شود؛ در بین زاگرس‌نشینان از دیرباز زنانی که اقتدار مدیریتی بالایی داشتند، به عنوان کلانترزن یاد می‌کردند. نیک‌مرام یکی از این کلانترزنان بود.
اما حالا در دوره مدیریت جدید، آنقدر ضعف عملکردی دیده می‌شود که علاوه بر انحراف تسهیلات و توزیع آنها در بین نزدیکان کارکنان این اداره‌کل، جایگاه این دستگاه به یکی از پایین‌ترین رده‌ها در طول تاریخ خود رسیده است. اطلاعاتی که در دفتر کبنانیوز موجود است نشان می‌دهد برخی از تسهیلات ارائه شده در اداره کار استان، به جامعه هدف خود نرسیده و این اداره‌کل در آخرین ارزیابی وزارت کار از نظر بررسی و ارسال درخواست‌های متقاضیان به بانک توسعه تعاون، نمره صفر گرفته است.
بر اساس بررسی‌های کبنانیوز، حدود ۵۸ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی سهمیه سال ۱۴۰۰ استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است، اما تاکنون کمتر از ۵۰ درصد آن جذب شده است. این در حالی است که پایان سال مالی، 31 تیرماه است و جذب این اعتبار تا پایان تیر بیشتر فرصت ندارد. اشکال اینجاست که حدود ۹۰۰ نفر از متقاضیان دهه سوم خرداد به بانک معرفی شدند؛ اما قریب ۴ ماه هیچ طرح معرفی نشده بود. سؤال اینجاست که بانک توسعه و رفاه با این حجم متقاضی چطور می‌توانند ظرف یک ماه همه را پرداخت کنند؟ چرا از اسفند تاکنون با این همه متقاضی سرگردان در اداره کار، طرح‌ها با حجم کمتری معرفی نشدند تا هم متقاضی و هم بانک فرصت بیشتری برای تکمیل پرونده داشته باشند؟ این سوءمدیریت‌ها علاوه بر اینکه چابکی را از اداره کار گرفته، بلکه موجب خواهد شد که جامعه هدف که همان نیازمندان به اعتبارات هستند، نتوانند از این تسهیلات به خوبی بهره ببرند.
از سوی دیگر، نه فقط در حوزه تسهیلات، بلکه مشکلاتی که کارگران در این استان با آن روبه‌رو هستند از واضحات ضعف و سوءمدیریت در اداره کار استان است؛ تجمعاتی که هر ماهه از کارگران بخش‌های مختلف استان می‌بینیم خود گواهی بر این موضوع است. چندی پیش نیز یکی از آبداران دست به خودسوزی زد اما مدیرکل این اداره تنها به یک بازدید و بنر بسنده کرد. عملکرد واعظی به گونه ای است که گویی عزمی برای حمایت از این کارگران ندارد. معلوم نیست چند کارگر دیگر باید دست به خودسوزی بزنند تا مدیرکل این اداره به خود بیاید.
افزون بر این، پیگیری مشکلات و مسائل تعاونی‌ها از وظایف اصلی این اداره کل است؛ با وجود اینکه 3500 تعاونی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، اغلبِ آنها تعطیل هستند. واعظی باید پاسخ دهد چه برنامه‌ای برای راه‌اندازی و ساماندهی به آنها دارد.
اما مهمتر از همه اینکه شهرستان گچساران که قطب کارگری کشور است، هنوز هیأت حل اختلاف روابط کار ندارد؛ جالب این است که یک نفر از یاسوج هر هفته مأموریت می‌زند و علاوه بر هزینه‌های ایاب و ذهاب و حق مأموریت، هر هفته به آنجا می‌رود، رأی می‌دهد و برمی‌گردد. گویا در کچساران قحط‌الرجال آمده است. آقای فرماندار مگر از این وضعیت اطلاع ندارید؟ سید ناصر حسینی نماینده گچساران و باشت دقیقاً کجاست که چنین سوءمدیریت‌هایی در بیخ گوش او اتفاق می‌افتد و او هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد؛ گویا او اصلاً از این شرایط اطلاعی ندارد، چرا که اگر داشت، ضرورت داشت که اقدام کند. آیا بهتر نیست که از بین نیروهای متخصصی که در این شهرستان مشغول به کار هستند یک نفر به عنوان مسئول هیأت حل اختلاف روابط کار انتخاب شود؟ این سؤالی است که لازم است مسئولین استانی از جمله استاندار کهگیلویه و بویراحمد به آن پاسخ دهد.
به گزارش کبنا، کهگیلویه و بویراحمد به عنوان استانی با یکی از بالاترین نرخ‌های بیکاری در کشور، نیازمند کلانترزنان و کلانترمردانی است که بتوانند حق کارگران و نیازمندان این استان را به آنها بدهند. در حالی که سوءمدیریت‌ها در دوره مدیریتی جدید، نوید روزهای سختی را برای کارگران این استان می‌دهد.


کد مطلب: 449433

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/449433/نبود-کلانترزنان-اداره-کار-کهگیلویه-بویراحمد-صفر-گرفت-تعلل-هایی-موجب-برگشت-اعتبارات-می-شوند-گچساران-قحط-الرجال-آمده-آقایان-فرماندار-نماینده-باشت-اطلاع-دارید

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1