کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد

جزئیات درگیری طایفه‌ای «تمنک» از زبان فرمانده پلیس کهگیلویه و بویراحمد / پیام دفتر «مهدی روشنفکر »

14 آذر 1400 ساعت 13:22

فرمانده نیروی انتظامی استان کهگیلویه و بویراحمد جزئیاتی از درگیری مسلحانه روز گذشته روستای تمنک را تشریح کرد.


روز گذشته طایفه‌ای در روستای تمنک بخش پاتاوه استان کهگیلویه و بویراحمد با هم درگیر شدند و به گفته فرمانده پلیس کهگیلویه و بویراحمد 8 نفر در این درگیری زخمی و دو نفر از عوامل هم دستگیر شده‌اند. اما به راستی چرا باید اینگونه مسائل رخ دهد و وظیفه بزرگان، ریش سفیدان و مردم و مسئولان در این هنگام چیست؟ به نظر می‌رسد، با انجام فرهنگ سازی و ملزم کردن همه به تبعیت از قانون در همه ایام می‌تواند گره گشا باشد.
به گزارش کبنا، فارس در این زمینه نوشت: در پی درگیری روز گذشته طایفه‌ای در روستای تمنک از توابع بخش پاتاوه در استان کهگیلویه و بویراحمد سردار کیقباد مصطفایی فرمانده نیروی انتظامی استان گفت: روز گذشته به دلیل اختلافات ملکی درگیری طایفه‌ای در روستای تمنک رخ داد که منجر به نزاع مسلحانه شد.
 وی با بیان اینکه تعداد ۸ نفر در این نزاع دسته جمعی مجروح شده‌اند یادآور شد: متاسفانه یکی از همکاران ما نیز در این نزاع مورد اصابت قرار گرفت.
 فرمانده نیروی انتظامی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه هم اکنون امنیت در منطقه برقرار است و دو نفر از عاملان این حادثه نیز دستگیر شده‌اند یادآور شد: جلسه شورای تأمین اضطراری نیز برای این اتفاق برگزار شده است.



 وی در خصوص جزئیات درگیری این حادثه گفت: اختلافات ریشه‌ای نباید منجر به چنین حوادث تلخی شود در حالیکه زمین‌های منابع طبیعی توسط یک گروه کاشته می‌شده هم اکنون جزو منابع طبیعی اعلام شده و همین موجب بروز اختلاف شده و می‌بایست این مشکلات به صورت ریشه‌ای برطرف شوند تا شاهد چنین قضایای تلخی در استان نباشیم. 
مصطفایی گفت: این حادثه با حساسیت زیادی در حال پیگیری بوده و قطعاً با مسببان اصلی آن برخورد قاطع و قانونی خواهد شد.
دستگیری ۲ نفر از عاملان نزاع مسلحانه در شهرستان دنا
 معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین از وقوع یک فقره نزاع دسته جمعی مسلحانه در شهرستان دنا خبر داد و گفت: ۲ نفر از عاملان اصلی نزاع دسته جمعی مسلحانه در آن شهرستان دستگیر شدند.
سرهنگ "جهانبخش محمدی سیرت" در بیان جزئیات این خبر اظهارکرد: در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر وقوع یک فقره نزاع دسته جمعی مسلحانه در روستای تمنک از توابع شهرستان دنا بلافاصله ماموران انتظامی آن فرماندهی به محل وقوع درگیری اعزام شدند. 
 وی افزود: پس از بررسی صحنه مشخص شد که ۸ نفر از طرفین نزاع مجروح و به بیمارستان منتقل که وضعیت مزاجی آنها خوب می‌باشد.
 محمدی سیرت در ادامه بیان داشت: ماموران با انجام اقدامات پلیسی گسترده ۲ نفر از عاملان اصلی نزاع دسته جمعی را شناسایی و دستگیر کردند.
 وی با اشاره به اینکه متهمان انگیزه خود از نزاع را اختلافات ملکی بیان داشتند، تصریح کرد: تلاش برای دستگیری سایر عاملان نزاع در دستور کار پلیس قرار دارد و در حال حاضر امنیت در شهرستان برقرار است.
  معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان خاطرنشان کرد: پلیس با همکاری دستگاه قضائی با کسانی که بخواهند امنیت مردم را به مخاطره بیندازند، بصورت قاطع و قانونی برخورد خواهد کرد.

 منوچهر بهمنی مدیر دفتر نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی در مطلبی به این واقعه تلخ اشاره می‌کند و می‌نویسد: استمرار و پایداری حیات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی یک جامعه، در گرو انسجام و همبستگی بین اجزاء و عناصر سازنده ساختار اجتماعی است. چرا که اجزاء و عناصر جامعه با داشتن انسجام، سخت‌تر کار می‌کنند تا به هدف‌های مورد نظر برسند.
 جامعه شهری ولی به واقع روستایی ما یک واحد کل است که افراد تشکیل دهنده آن دارای نقش‌های اجتماعی می‌باشند. در این میان ریش سفیدان در این جامعه که از توانمندی اجتماعی بالایی برخوردارند، نقش مهمی در وحدت و انسجام آن دارند. همچنان که مردم به سنن و ارزش‌های گذشته خود پایبند بوده و اعتماد بالایی نسبت به ریش‌سفیدان در مدیریت امور جامعه خود دارند و نقش ریش سفیدان در حل اختلافات و انسجام مناطق در سطح بالایی قرار دارد.
باید توجه داشت که افراد تشکیل دهنده هر منطقه و جامعه‌ای دارای ادراک‌های مشترک و پیوندهای عاطفی و وابستگی‌های متقابل و نقشهای اجتماعی می‌باشند که این امر آنان را بیش از پیش به یک دیگر وابسته می‌کند و نوعی وحدت و یکپارچگی را در میان آنان تشدید می‌نماید که البته تنها با داشتن گروه‌های مختلف امکان حیات پیدا نمی‌کند، بلکه عامل مهم در ادامه حیات یک جامعه وجود انسجام در بین گروه‌هاست. چرا که اعضاء گروه با داشتن  انسجام، سخت‌تر کار می‌کنند تا به هدف‌های مورد نظر برسند.
حضور مداوم مردم طوایف و تیره‌های مختلف در عرصه مشارکت اجتماعی، از جمله مراسمات غم و شادی و دیگر حضورهای جمعی، ناشی از تلاش آنان برای حفظ گروه، قوم و قبیله و حفظ موجودیت و حریم مادی و معنوی و انسجام اعضای آن می‌باشد، انسجامی که گاها توسط عده‌ای جوان، نوجوان و گروه‌های سنی مختلف به مخاطره می‌افتد.
گاهی اوقات اختلافی کوچک ممکن است به درگیری گسترده‌ای منجر شود که دود آن به چشم همه برود و امنیت یک منطقه و حتی استانی را با چالش مواجه کند که در چنین مواقعی بزرگان، معتمدان و ریش سفیدان می‌توانند با توجه به نفوذی که میان مردم دارند برای آرام شدن وضعیت به موضوع ورود پیدا کنند.
تلاش برای پیشگیری از درگیری‌های درون و برون طایفه تنها وظیفه نیروی انتظامی و نهادهای امنیتی نیست، برای برقرار بودن صلح و آرامش در جامعه نیاز است تا بزرگان و ریش سفیدان طوایف تمام تلاش خود را برای جلوگیری از درگیری‌های درون و برون طایفه‌ای داشته باشند زیرا که در غیر این صورت آرامش، صلح و امنیت از بین می‌رود و در چنین شرایطی هر چیز دیگری بی‌فایده خواهد بود.
متأسفانه در استان کهگیلویه و بویراحمد و بطور خاص شهر یاسوج و حومه و حتی برخی مناطق روستایی، طی سالیان اخیر شاهد درگیری‌های زیاد گروهی و طایفه‌ای بوده‌ایم که به راحتی نام و آوازه استان را خدشه‌دار کرده و به فرهنگ غنی و نوع دوستی مردم استان لطمه زده است. درگیری‌هایی که نهادهای امنیتی و انتظامی اغلب از درب قانونی ورود پیدا کرده و اقدام به آرام کردن جو می‌کنند و حتی با برخوردهای قانونی و قهرآمیز سعی در کاهش آمار درگیری‌ها دارند اما جامعه روستایی و فرهنگ قبیله‌ای و عشیره‌ای ما همیشه این‌گونه نبوده و سالیان متمادی با بزرگ منشی و ریش سفیدی بزرگان منطقه به بهترین شکل ممکن اداره می‌شد، امروز نیز می‌طلبد بزرگان هر منطقه، طایفه و قبیله ورود پیدا کرده و برای آرامش مردم قدم بردارند.
ریش سفیدی و کدخدامنشی برای حل نزاع‌ها و اختلافات حتی پیش از شکل‌گیری دولت و سازمان قضایی امری معمول و متداول بوده است، سابقه و قدمت بیشتری از شیوه رسمی و دولتی حل اختلاف دارد.
نیک می‌دانیم جامعه سالم و پایدار مدیون تجربه و هدایت معتمدین هر منطقه می‌باشند زیرا بزرگان و ریش سفیدان محلی در برقراری امنیت، توسعه و عمران منطقه همواره نقش مؤثری داشته‌اند.
لذا اینجانب به عنوان امانتدار دفتر وکیل مردم، خواهان برقراری و حفظ آرامش مردم در اقصی نقاط استان و منطقه هستم و نظر به نزاع ملکی که بین دو طایفه شریف برایی و باباملکی که ارتباطات سببی و نسبی متعددی با یکدیگر دارند، هرگونه جانبداری و سوء استفاده را باتوجه به بار امانتی که به این جانب محول شده در هر موضوعی رد و محکوم و خود را همچنان ملزم به پاسخ‌گویی و پیگیری مطالبات تمامی اقشار مردم دانسته زیرا اعتقاد دارم دفتر منتخب مردم باید مأمن پاسخگویی همه ارباب رجوع باشد و سوءاستفاده مغرضین فرصت‌طلب را که بانیت شوم به خیال باطلشان مترصد لطمه به جایگاه نمایندگی مردم به ویژه وکیل خدوم و مردمی شهرستان‌های بویر احمد، دنا و مارگون می‌باشند را نیز محکوم می‌دانم و بطور جامعه‌نگر به حوادث و رویدادها نگریسته، امید آنکه مراجع ذیصلاح قانونی با ورود به موقع بتوانند آرامش را همچنان دربین مردم فراهم نمایند.


مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مهمان‌نوازی و مردانگی و انسانیت زبان زد عام و خاص است و مسئولان این استان باید با تدوین بسته‌های آموزشی و فرهنگی به فکر همچنین روزهای باشند و اجازه ندهند یک اختلافات کوچک به آسیب اجتماعی بزرگی تبدیل شود. شورای تأمین استان کهگیلویه و بویراحمد باید دستگاه‌های فرهنگی، اجتماعی و سازمان‌های مردم نهاد را ملزم کنند، ضمن رصد و شناسایی آسیب‌های اجتماعی در هر منطقه، کار آموزشی و فرهنگی انجام بگیرد، گرد تنبلی بر چهره برخی از دستگاه‌های فرهنگی نشسته و باید این سستی و سهل‌انگاری از بین برود.


کد مطلب: 442025

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/442025/جزئیات-درگیری-طایفه-ای-تمنک-زبان-فرمانده-پلیس-کهگیلویه-بویراحمد-پیام-دفتر-مهدی-روشنفکر

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1