کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کارشناس تغذیه اداره مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج مطرح کرد

توصیه‌های تغذیه‌ای گروه‌های پر خطر در بیماری کرونا

14 تير 1399 ساعت 21:16

کارشناس تغذیه اداره مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در خصوص تغذیه گروه‌های پر خطر در بیماری ویروسی کرونا توصیه های لازم را ارائه داد.


پردیس پورانصاری در این رابطه گفت: به خاطر داشته باشید که رعایت تعادل، تنوع غذایی و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی‌ها و پروتیین ها در برنامه غذایی نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها دارند.
در این راستا می‌توان توصیه‌های زیر انجام داد:
۱- مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین A و C (آب نارنج یا ابلیمو تازه یا لیموترش تازه) و مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا
۱۱ ماده غذایی فوق العاده ضدپیری
۲- به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه ۳ واحد (یک لیوان سبزی خام یا نصف لیوان سبزی پخته) از گروه سبزی‌ها به جز سبزی‌های نشاسته‌ای و حداقل ۲ واحد میوه (یک عدد از میوه با اندازه متوسط مثل سیب، پرتقال، کیوی، نارنگی، لیموشیرین، یا ۳ تا ۴ عدد زردآلو، یا نصف لیوان آب میوه طبیعی و یا نصف لیوان هندوانه و ...) توصیه می‌شود.
۳- از هویج و کدوحلوایی به علت اینکه منابع گیاهی خوب ویتامین A هستند در غذاهای روزانه استفاده شود. در ضمن سبزی‌های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ‌های تیره رنگ کاهو از دیگر منابع این ویتامین می‌باشند.
۴- مصرف جوانه‌ها گندم، ماش و شبدر و یا پیاز خام به علت داشتن ویتامین C همراه غذا توصیه می‌شود و از دیگر منابع ویتامین C انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه‌ای، جعفری، پیازچه، شاهی و گوجه فرنگی است.
تغذیه سالم و بیماری های مرتبط با آن
۵- استفاده از منابع پروتئینی در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.
۶- کمبود ریز مغذی‌هایی مثل آهن و روی سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند از منابع غذایی این دو ریز مغذی می‌توان از گوشت یا حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر لبنیات و سبزی‌های برگ سبز و انواع خشکبار نام برد که مصرف آن‌ها توصیه شده است.
۷- توصیه به مصرف مایعات گرم نظیر چای کم رنگ به مقدار مناسب به ویژه در صورت وجود احتقان گرفتگی بینی
تغذیه و تاثیر آن بر کاهش استرس ناشی از کرونا
۸- از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده‌اند. مثل تخم مرغ عسلی و کباب‌هایی که مغز پخت نشده‌اند خودداری شود.
بر اساس آخرین آمار ۹ بیمار کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بستری هستند.
تعداد بهبود یافتگان بیماران کرونایی کهگیلویه و بویراحمد تاکنون ۱۲۳۳ مورد گزارش شده است.
متاسفانه تعداد موارد مثبت  و موارد بستری نیز همچون  روزهای گذشته در حال افزایش است.


کد مطلب: 422868

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/422868/توصیه-های-تغذیه-ای-گروه-های-پر-خطر-بیماری-کرونا

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1