کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

گفت‌وگوی کبنانیوز با معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به مناسبت هفته دولت؛

هاشمی مهر: مخالف من، دشمن من نیست / تشکل‌های سیاسی فعالیت خود را از سر بگیرند / بسترهای مناسب برای ورود سرمایه‌گذاران به کهگیلویه و بویراحمد فراهم است / آسیب‌های اجتماعی تبدیل به مسائل شبه‌امنیتی شده‌اند / مسائل فرهنگی، اولویت اول کهگیلویه و بویراحمد / یاسوج؛ شهری با حاشیه‌ای بزرگتر از متن

3 شهريور 1401 ساعت 19:27

کبنانیوز به مناسبت هفته دولت با حضور در استانداری کهگیلویه و بویراحمد، با سید جواد هاشمی مهر معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت‌وگو کرد.


کبنانیوز به مناسبت هفته دولت با حضور در استانداری کهگیلویه و بویراحمد، با سید جواد هاشمی مهر معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت‌وگو کرد.
هاشمی مهر ضمن تبریک هفته دولت و زنده نگه‌داشتن یاد و نام شهدای دولت گفت: ما اعتقاد خاصی به رسانه داریم، رسانه را به‌عنوان زبان گویای مردم و مسئولین قبول داریم و می پسندیم. هرچند نقدهایی به فضای مجازی و گاهی رسانه‌ها وارد است؛ بعضی اوقات تخصصی رفتار نمی‌کنند، اگر ضعفی ببیند فوری آن مسئول یا ارگان را به باد انتقاد می‌گیرند. بی‌آنکه اصل ماجرا را بدانند. از اعضای رسانه و فعالان فضای مجازی انتظار می‌رود به‌صورت حساب شده و تخصصی انتقاد کنند نه‌فقط یک ضعف را به قصد تخریب بزرگ‌نمایی کنند.
معاون سیاسی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: من خیلی دنبال مطرح شدن نیستم، قریب به ۴۰ سال است در حوزه سیاسی‌ام و معتقدم هر کس با هر نگاه سیاسی محترم است و اگر با سلیقه من همراه نباشد، دشمن من نیست. به قانون، رعایت قانون و اخلاق معتقدم نه مطرح شدن شخصی. ضمن این‌که علاقه‌مند به ارتباط نیستم ولی در این چند ماه ارتباط معمول، معقولی و صمیمی حتی با حوزه هنر ورزش خردسال تا بزرگسال داشتم چون با ایجاد ارتباط‌هایی از این دست یخ روابط مردم و مسئولین شکسته می‌شود، ارتباط حسنه با رسانه، هنرمندان ورزشکاران و از همه مهم‌تر ارتباط با مردم.
هاشمی مهر عنوان کرد: با عزیزی از لبنان در تهران گفت‌و‌گویی داشتیم که می‌گفت: اگر مردم ایران از مرزها خارج شوند قدر نعمت ایرانی بودن را خواهند فهمید. حالا با خیال راحت و حتی بی‌رویه از انرژی آب، برق، گاز و  سوخت ارزان استفاده می‌کنند؛ من گفتم اتفاقا این نظام باید قدر مردم را بداند. ۴۰ سال فشارها، جنگ و تحریم را تحمل کردند و همچنان با دل و جان پشت نظام ماندند و هستند خواهند بود.
هاشمی با اشاره به وظایف معاونت سیاسی استانداری گفت: حوزه کاری ما بسیار گسترده‌است (سیاسی‌، امنیتی اجتماعی، فرهنگی، بانوان، قاچاق کالا، ارز و مواد مخدر و...) گستردگی این مسائل که هر کدام خود زیرشاخه‌ای دارند و صحبت درباره آنها در این مقال نمی‌گنجد.

 استان کهگیلویه و بویراحمد استان سیاست‌زده‌ای است و در این شکی نیست. ظهور و بروز کار سیاسی در استان فقط همان چند روز انتخابات است. علی‌رغم وجود دفترهای سیاسی در مرکز استان و شهرستان‌ها اما متاسفانه بعد از انتخابات این حوزه‌ها و دفترها تعطیل می‌شود. مشکل اساسی در استان ما مسائل قومی و قبیله‌ای است. تشکل‌های سیاسی داریم، دفتر دارند، مجوز دارند اما فعال نیستند. ما خواهش می‌کنیم فعالیت کنند و اجازه ندهند مسائل قومی قبیله‌ای بر مسائل سیاسی غلبه پیدا کند. ما متأسفانه روزبه‌روز بیشتر به سمت مسائل قومی قبیله‌ای می‌رویم؛ مبنای حزبی نداریم و سیاست بیشتر بر مبنای قومی و قبیله‌ای پیش می‌رود.
هاشمس در ادامه به موضوع مهم تقسیمات کشوری اشاره کرد و گفت: تقسیمات کشوری، مزیت‌های بسیاری دارد. در بخش تخصیص و جذب اعتبارات، راه‌اندازی خدمات و خدمات‌رسانی به مردم تاثیر دارد. از اولویت‌های کاری ما ارتقاء واحدهای تقسیم‌بندی کشوری است. هرچند ظرفیت  وجود ندارد؛ جمعیت در بخشی از جاهای استان بسیار کم است ولی به‌همین نسبت به دلیل بعد مسافت با مرکز استان ممکن است بتوانیم تقسیم‌بندی‌هایی را انجام دهیم. ۴ طرح پیشنهادی داریم. آمار و اطلاعات مورد نیاز را به وزارت کشور انتقال دادیم، باید بازدید انجام شود و بعد از آن تصمیم‌گیری شود. حوزه تقسیم‌بندی در استان ممکن است یکی دو مورد که قسمتی از کارشان قبلاً انجام‌شده بود نیمه‌کاره رها شده بود در همین سال ۱۴۰۱ انجام گیرد.
ارتقاء ۱۳ دهستان به بخش و پیشنهاد شهر شدن دو نقطه در دستور کار ما هستند که از سمت دفتر تقسیمات کشوری باید بررسی و تایید و به کمیسیون هیئت دولت ارجاع شود. امیدواریم هرچه زودتر ارتقاء برخی سطوح را در بخش تقسیم‌بندی داشته باشیم.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد یکی دیگر از موضوعات مهم در این معاونت را آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد. وی گفت: در مسائل سیاسی، اشکال سیاسی به‌جز گرایشات قومی و قبیله‌ای نداریم. مشکل اساسی ما در مسائل و آسیب‌های اجتماعی است. ما در سطح استان چیزی به اسم مشکل امنیت و تهدید امنیتی نداریم.
معضل امنیتی ما آسیب‌های اجتماعی است که بعضاً شبه‌امنیتی می‌شوند؛ ما مقام هشتم را در نزاع‌های دسته‌جمعی داریم. خواهش ما از مردم و رسانه این است مسائل فرهنگی را بیشتر تقویت کنیم و با بالا بردن آستانه تحمل از این نزاع‌های آنی بپرهیزیم.
منشأ هیچکدام از این دعواها و نزاع‌های دسته‌جمعی، کینه قدیمی و کهنه نیست و عمده نزاع‌های دسته‌جمعی استان، آنی‌اند و هیچ سابقه‌ای ندارند. این‌ها باعث شده نگاه امنیتی به استان شود. درصورتی‌که ما خیلی مشکل امنیتی نداریم. اقدامات ضدامنیتی هم به آن صورت نداریم. همین نزاع‌های اجتماعی باعث می‌شود بگویند در این استان اقدامات ضد امنیتی انجام می‌شود.
وی عنوان کرد: طرح ارتقای امنیت اجتماعی با کمک دوستان خوب پیش رفته است. اگر با قدرت و قوت انجام شود، ان‌شاءالله امنیت بیشتر و بهتر می شود.
در بحث خودکشی پژوهش‌های زیادی انجام‌شده دلایل متعددی از قبیل  مشکلات خانوادگی، فقر، مشکلات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی  و... که می‌توان گفت بخش عمده‌ای به مسائل فرهنگی برمی‌گردد و نه صرفا اقتصادی. مخصوصاً بین جوانان که در فضای مجازی درگیر افکار توهم قهرمان‌بازی، پوچی و این سری مسایل می‌شوند.
ما بیشترین خدمات فنی‌حرفه‌ای را برای بحث آموزش فرهنگی گذاشتیم. عمده این آسیب‌ها در حاشیه شهرهاست. شهر یاسوج به دلیل مهاجرت بیش‌ازحد بیشتر با این مساله مواجه است. طرح‌هایی پی‌ریزی کردیم که ان‌شاءالله با همکاری هیئت‌های مذهبی، سازمان‌های مردم‌نهاد، جبهه فرهنگی و... در بحث آموزشی و کمک‌های معیشتی به مردم کمک‌ کنند. امیدواریم که نگاه‌ها تغییر کند، مردم خود را با مسائل وفق دهند که این آسیب‌ها کمتر شود. مردم هم باید همکاری لازم را داشته باشند و خود باید بخواهند در بحث فرهنگی خود را تقویت کنند. آسیب‌های اجتماعی زیادند مثل کاهش ازدواج و افزایش طلاق. کاهش ازدواج که مسائل معیشتی، فرهنگی، سخت‌گیری‌ها، چشم و هم‌چشمی‌ها، مدپرستی ها، بیکاری، عدم تأمین مسکن و نیازمندی‌های یک زوج جوان  در آن دخیلند.

در مورد افزایش طلاق امسال نسبت‌به سال گذشته بازهم متأسفانه افزایش آمار داشتیم. خواهشمند است از مشاوران فرهنگی، ائمه جمعه، خانواده‌ها و خود دوستان که بیشتر رسیدگی کنند آستانه تحمل جوانان بالا برود. از ابتدای زندگی با مطالعه و شناخت بیشتر شروع کنند. مشاوره‌های پیش‌از ازدواج که دانشگاه علوم پزشکی بهزیستی و... ارائه می دهند استفاده کنند.
معاون سیاسی استاندار در ادامه به موضوع سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: مشکل امنیتی خاص آن‌چنانی برای عزیزان سرمایه‌گذار نداریم. در بحث کشاورزی، گردشگری، معادن، زنبورداری،پرورش ماهی و کارخانه سیمان مارگون که سرمایه‌دار خارجی دارد. الان ۳۰۰/ ۴۰۰ نفر در کارخانه سیمان مارگون اشتغال مستقیم دارد جدای از اشتغال غیرمستقیم دوستان. حالا ممکن است بحث‌ها و اختلافاتی در مورد غیربومی بودن سرمایه‌گذار وجود داشته باشد که خدا را شکر به کمک دوستان شورای تامین ودوستان نظامی قضایی حل شد و الان ما هیچ مشکلی نداریم. هر سرمایه‌داری بخواهد سرمایه‌گذاری کند ما تضمین می‌کنیم امنیت دارد که تحولی در بخش سرمایه‌گذاری استان باشد.
 هاشمی مهر عنوان کرد: طرح‌های کلی کشوری یکی از مطالبات به‌حق برای مردم به‌عنوان یکی از سیاست‌های دولت بحث مسکن بود. در سطح استان هم انجام شد ولی زمین منابع ملی متصل به شهر نداشتیم، دنبال این کار بودیم حتی اراضیی را از اختیار دیگر ادارات  خارج‌ کردیم. مشکلات زمین در حال حل شدن است. این مطالبه به‌حق مردم هرچه زودتر حل خواهد شد.
وی گفت: این دولت بعد از فرمان مقام معظم رهبری و نگرانی ایشان برای پیری جمعیت، تلاش زیادی برای طرح جوانی جمعیت و فرزندآوری کرده‌است. دولت سیزدهم طرحی را طراحی کرده‌اند با عنوان حمایت از جوانی جمعیت و فرزندآوری با قانون مصوب در ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره. وظایف متعدد برای دستگاه‌های مختلف مشخص و ابلاغ شد. امیدواریم اقداماتی را که دولت در پیش گرفته‌است با همراهی مردم انجام شود و شاهد رفع نگرانی مقام معظم رهبری، جامعه و مردم در مورد مسئله جمعیت باشیم. تسهیلات بانکی، خدمات شهرداری، تامین زمین مسکن و این قبیل تسهیلات هم در دستور کار است.
هاشمی با بیان اینکه بانوان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، گفت: اهمیت و جایگاه زن در روایات و احادیث مشخص است و الگوی ما رفتار خوب ائمه با بانوان رفتار پیامبر با بی‌بی حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیه است. زن نقش بسیار مثبت مادری را برعهده دارد. در کنار آن همسری و نقش‌های اجتماعی است. زن هدیه خداوند است.
سنگ زیرین و سنگ آسیاب هر خانواده‌ای زن است و نقش اساسی تربیت را بر عهده دارد. هیچ مرد موفقی وجود ندارد مگر این‌که زنی پشتش باشد.

هاشمی در مورد نگرانی‌های بانوان در بحث حجاب که بعضا در فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود گفت: این موضوعی است که دشمن به آن می‌پردازد. آن‌قدر اقتدار نظام اسلامی بالا رفته‌است که جنگ روحی‌روانی و نومید کردن مردم به نظام را راه انداختند و می‌خواهند از این طریق مردم را به نظام بدبین کنند.
وی گفت: عمده نگرانی ما مسائل اجتماعی و فرهنگی است که از آغاز کار تاکنون توجه ویژه‌ای به این مسائل شد. برپایی جشنواره‌های فرهنگ و هنر با هدف ایجاد و احیای نشاط اجتماعی در سطح جامعه بعد از ۲ سال قرنطینه کرونا، برپایی محفل انس با قرآن، برپایی جشنواره‌های فرهنگی و هنری، نمایشگاه بزرگ بهار ضیافت در ماه رمضان با موضوعات و محورهای مختلف در زمینه عفاف و حجاب، محصولات اسلامی که جلوی اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
وی در پایان با اشاره به اهمیت موضوعات فرهنگی اظهار داشت: در این مدت، ۱۵ همایش با موضوع جهاد تبیین، ۱۰ فیلم کوتاه، مسابقات فرهنگی عکاسی، نقاشی انجام شد. همچنین دعوت از معاون وزیر محترم ارشاد اسلامی، پیگیری مجتمع فرهنگی‌هنری شهر یاسوج که امضای تفاهم‌نامه هم انجام شد، و بحث بیمه اصحاب رسانه که قول‌هایی دادند که ان‌شاءالله اجرا شود.


کد مطلب: 451787

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/interview/451787/هاشمی-مهر-مخالف-دشمن-نیست-تشکل-های-سیاسی-فعالیت-خود-سر-بگیرند-بسترهای-مناسب-ورود-سرمایه-گذاران-کهگیلویه-بویراحمد-فراهم-آسیب-های-اجتماعی-تبدیل-مسائل-شبه-امنیتی-شده-اند-فرهنگی-اولویت-اول-یاسوج-شهری-حاشیه-ای-بزرگتر-متن

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1