کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

سفر رئیس قوه قضاییه به استان خراسان جنوبی؛

جلسه پر بحث و صریح دانشجویان با اژه‌ای / دانشجویان: قوه قضاییه با ناکارآمدی‌ها و پرونده‌های فساد مسئولین و آقازاده‌ها برخورد ویژه کند؟ / چرا عده‌ای فقط به تار مو گیر می‌دهند؟ / مسئولان در این بحران خیلی راحت می‌توانستند عذرخواهی کنند / ما یک ملت هستیم، دل من برای همان پلیسی هم که او را آتش می‌زنند می‌سوزد / مشکل من و امثال من حجاب نبود / اژه‌ای: مطالبه‌گری و طرح انتقاد و اعتراض، حق شما دانشجویان است / من به شنیدن سخنان و نقدها و اعتراضات مردم اعتقاد جدی دارم

19 آبان 1401 ساعت 19:10

رئیس قوه قضاییه گفت: در این سفر ضمن سرکشی به بخش‌ها و مراکز قضایی استان خراسان جنوبی، هیئت‌هایی به شهرستان‌های مختلف این استان اعزام می‌شوند و تلاش می‌شود با همکاری مسئولان استان، مجموعه مسائل اعم از قضایی و غیرقضایی از جمله رفع موانع کسب‌وکار بررسی و در راستای رفع آنها اقدام شود.


محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه در جریان سفر خود به استان خراسان جنوبی با حضور در دانشگاه بیرجند، پس از استماع سخنان دانشجویان، خطاب به آنها گفت: تک تک موارد مطرح‌شده از جانب شما دانشجویان عزیز را یادداشت کردم و در خصوص بررسی، انتقال و‌ رفع آنها، اهتمام دارم.
به گزارش کبنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز پنجشنبه (۱۹ آبان) در نخستین برنامه از سفر استانی خود به خراسان جنوبی در دانشگاه بیرجند حاضر شد تا با دانشجویان و جوانان به گفت‌وگو و تبادل نظر بپردازد. این اولین گفتگوی رو در رو و بدون واسطه روسای یکی از قوای سه گانه با دانشجویان پس از بروز اغتشاشات در کشور است.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به سخنان مطرح‌شده از جانب برخی دانشجویان مبنی بر ضرورت تمیز قایل شدن میان معترضان و اغتشاش‌گران، گفت: ما هم بارها تاکید کردیم صف معترضان از اغتشاش‌گران جداست؛ شما نیز توجه داشته باشید که چه کسانی اغتشاش می‌کنند و قرآن و پرچم ایران را می‌سوزانند و اموال مردم را تخریب می‌کنند و مردم را به قتل می‌رسانند و توجه داشته باشید که دشمنان کینه‌توز ما برای ایجاد این اغتشاشات به میدان آمده‌اند.
                 
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: به قطاری که در حال حرکت است سنگ پرتاب می‌شود؛ این را نمی‌خواهم برای دل‌خوشی بگویم بلکه این یک واقعیت است که ایران اسلامی امروز حرکت روبه‌جلو دارد لذا دشمن سنگ‌اندازی می‌کند.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ما صف معترضان را از اغتشاش‌گران جدا می‌دانیم و به مقامات ذی‌ربط قضایی تاکید کرده‌ایم که افراد بی‌گناه، کم‌گناه و فریب‌خورده اغتشاشات اخیر را از عناصر اصلی جدا کرده و با لحاظ ترتیبات لازم، نسبت به آزادی آنها اقدام کنید.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به درخواست یکی از دانشجویان دانشگاه بیرجند مبنی بر توقف رسیدگی به پرونده دانشجویان بیرجندی دستگیرشده در اغتشاشات اخیر گفت: حتما اسامی دانشجویانی را که طی قضایای اخیر در دانشگاه‌های بیرجند برای آنها پرونده تشکیل شده، به من ارائه دهید و من دستور می‌دهم چنانچه آنها جرمی مرتکب شده باشند به تناسب جرمشان و لحاظ مواردی نظیر دانشجو بودن، به پرونده آنها رسیدگی شود و ارفاقات قانونی در قبال آنها اعلام گردد.
قاضی‌القضات ادامه داد: اعتقاد داریم حتی برخی از اغتشاش‌گران نیز ممکن است فریب خورده باشند و توجه به این موضوع در جای خود محفوظ است؛ اما نکته مهم آن است که ضعف‌های مدیریت خود را بشناسیم و درددل و اعتراضات مردم را بشنویم چراکه اگر‌ به نقص‌ها و کمبودهای خود توجه نکنیم، ممکن است همه دردها درمان نشود.
رئیس دستگاه قضا در ادامه، با اشاره به بَنری که تصویر خود در آن درج شده بود و‌در دانشگاه وجود داشت، گفت: به هیچ وجه راضی نیستم که عکس و بنری از من در محلی نصب شود و تاکید دارم که باید تشریفات و تجملات را کم کنیم گاهی دیگران باعث میشوند دچار تجملات شویم و باید از این موضوع دوری کرد.
            
وی تاکید کرد: با عکس و بنر مساله و مشکلی حل نمیشود اگر نیت و اعمال ما درست باشد خودش بیانگر و مبین خواهد بود.
قاضی‌القضات با اشاره به مطالبه دانشجویان برای برگزاری دادگاه‌های علنی مفاسد اقتصادی گفت: از دهه هفتاد بر برگزاری دادگاه‌ها به صورت علنی مطابق با قانون اساسی و مقررات اصرار داشتم اما به هر ترتیب ضوابطی از ناحیه مجلس و غیره در این رابطه ایجاد شده است.
رئیس دستگاه قضا گفت: من به حضور در بین اقشار مختلف مردم و شنیدن سخنان و نقدها و اعتراضات آنها، اعتقاد جدی دارم و بر همین اساس، طی یک سال و نیم اخیر با اقشار مختلفی از مردم و گروه‌های نخبگانی و سیاسی با گرایش‌های مختلف، نشست‌های هم‌اندیشی برگزار کرده‌ام و معتقدم انسان نباید از شنیدن حرف فرد مخالف خود نگران باشد.
رئیس عدلیه تصریح کرد: من در زمانی که معاون اول قوه قضاییه بودم پیشنهاد دادم که در جریان سفرهای استانی هیأت عالی قضایی، مدیران دستگاه قضا با اقشار مختلف مردم و مراجعان به عدلیه به گفتگوی رودررو بپردازند و ضمن استماع مشکلات آنها، در راستای رفع این مشکلات اقدام کنند؛ اکنون نیز این موضوع به یک رویه میان مقامات قضایی تبدیل شده است.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: مطالبه‌گری و طرح انتقاد و اعتراض، حق شما دانشجویان است اما باید در کنار این موضوع، ارائه طریق را مدنظر قرار دهید وگرنه به خطا می‌رویم و ممکن است یک اعتراض ناخودآگاه به یک اغتشاش و یک انتقاد به یک تخریب تبدیل شود.
رئیس عدلیه گفت: سوال این است که آیا دستگاه قضایی در وضعیت مطلوبی قرار دارد یا خیر؛ پاسخ ما آن است که حتما در وضعیت مطلوبی نیستیم اما نکته مهم آن است که چه تدابیری را برای نیل به مطلوبیت در دستور کار قرار دهیم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه، به برخی از توفیقات و اقدامات در دست اجرای قوه قضاییه که سبب یأس و خشم دشمن شده اشاره کرد و در این رابطه مشخصاً از مبارزه با فساد اقتصادی در عین تامین امنیت سرمایه‌گذاری و رفع ابهام از عدم استقلال قضات و عملیاتی‌سازی مفاد سند تحول نام برد.
به گزارش کبنا، یکی از دانشجویان خطاب به رئیس قوه قضاییه گفت: چند سالی است در قوه قضاییه شاهد تحول هستیم که باعث امید ملت شده است.
وعده‌های عملی نشده فراوان در استان خراسان جنوبی دل مردم این استان را بسیار آزرده است.
تاکنون با گذشت بیش از ۵۰ روز از آغاز اغتشاشات مسئولان استانی محدودیت‌های بسیاری را برای برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی ایجاد کرده‌اند.
خواستار برخورد قاطع دستگاه قضا با برخی رفتارهای داعش مآبانه هستیم.
مردم خواستار برخورد با مسببین وضع فعلی هستند.
قوه قضائیه برای بررسی عملکرد کارگزاران و مسئولین در حوزه سیاست‌های کلی نام چه ساز و کاری دارد؟
آموزش و پرورش با این همه خلاء، مشکل و ترک فعل امروز چه نسبتی با قوه قضاییه دارد؟
قوه قضاییه با ناکارآمدی‌ها و پرونده‌های فساد مسئولین و آقازاده‌ها برخورد ویژه کند؟
باید بستر مناسب برای اعتراضات فراهم شود.
رئیس قوه قضابیه: چرا باید نگران شنیدن از یک سلیقه یا فکر مخالف خودمان باشیم؟
به جد به شنیدن حرف مردم از هر طبقه و طایفه و قشر سیاسی اعتقاد دارم
حتما اینطور نیست که یک گرایش همه حرفش حق باشد و یک گرایش دیگر همه حرفش باطل
اظهارات صریح و بدون لکنت دانشجویان خطاب به رئیس عدلیه
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «احمد لامعی» رئیس دانشگاه بیرجند به ارائه گزارشی از وضعیت آموزش عالی و دانشگاه‌های استان خراسان جنوبی پرداخت و گفت: استان خراسان جنوبی بالغ بر ۴۲ هزار دانشجو دارد که در این میان سهم دانشگاه بیرجند ۱۳ هزار و ۳۰۰ نفر است.
وی با اشاره به وجود ۲ هزار دانشجوی متأهل در دانشگاه بیرجند، از کمبود شدید فضای خوابگاهی برای این دانشجویان سخن گفت و‌ نسبت به این موضوع گلایه‌ کرد.
           
لامعی با اشاره به ضرورت هم‌افزایی شرکت‌های دانش‌بنیان با دانشگاه، از رئیس دستگاه قضا درخواست کرد که با اتخاذ تمهیدات لازم در راستای رفع موانع موجود، دانشگاه بیرجند را در تجهیز و تکمیل شرکت‌های دانش‌بنیان نوپای استان خراسان جنوبی کمک کند.
وی ضمن اشاره به برخی طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام در استان خراسان جنوبی، خواستار آن شد که حل مشکلات مربوط به شهرک فرهیختگان، جزو برنامه‌های سفر رئیس دستگاه قضا به این استان باشد.
در ادامه، «دانیال محمدی» نماینده بسیج دانشجویی استان خراسان جنوبی نیز طی سخنانی با اشاره به قضایای اخیر گفت: بیش از ۵۰ روز از اعتراضات در برخی شهرها می‌گذرد اما هنوز کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌های بیرجند برگزار نشده است؛ بدون تردید باید با عناصر اصلی اغتشاشات برخورد قاطعی کرد اما باید با دانشجویانی که در این قضایا جزو عناصر اصلی نبودند با رأفت اسلامی برخورد شود.
وی‌ افزود: ولنگاری در مدیریت فضای مجازی و محدودیت‌های بی‌برنامه ایجادشده در این فضا، جوانان و نوجوانان را با خطر سهمگینی روبرو کرده است و‌ می‌طلبد که دستگاه قضایی به این موضوع ورود داشته باشد.
محمدی همچنین از حضور حجت‌‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در بین دانشجویان قدردانی کرد و‌ خواستار استمرار این رویه از سوی همه مسئولان کشور شد.
              
«سوسن تیزکاری» نماینده دانشگاه علوم‌پزشکی بیرجند طی سخنانی خطاب به رئیس قوه قضاییه گفت: اقدام شما در صدور فراخوان گفتگو با منتقدان و معترضان، قابل تقدیر است اما در سطح استان خراسان جنوبی مقدمات این مهم فراهم نشده و از جمله درخواست بسیج دانشجویی علوم‌پزشکی برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، بدون انجام توجیهات لازم «نفی» شده است.
وی همچنین بر شفافیت جریان دادرسی و‌ برگزاری علنی محاکم تاکید کرد و گفت: امروز بیش از همیشه نیازمند شفافیت هستیم و افکار عمومی‌خواستار آن هستند که دادگاه‌های مفسدان اقتصادی و لیدرهای اغتشاشات، پخش شود.
«محمدحسین صداقت» نماینده دانشگاه صنعتی بیرجند نیز طی سخنانی با بیان اینکه مسئولان نسبت به صدور مجوز کرسی‌های آزاداندیشی تعلل دارند، گفت: نقش تبیین در قضایای اخیر برای سلب فرصت از معاندین جهت روایت‌سازی بسیار بااهمیت بود که مورد غفلت قرار گرفت.
وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی انتصابات به جای شایسته‌سالاری به قبیله‌گرایی توجه می‌شود، عنوان کرد: ناکارآمدی صدای اعتراض مردم را بلند کرده است و قوه قضاییه باید با ناکارآمدی‌ها و پرونده‌های فساد مسئولان و آقازاده‌ها برخورد جدی داشته باشد.
«اکرم صلاحی» نماینده دانشجویان دانشگاه بیرجند طی سخنانی خطاب به رئیس دستگاه قضا گفت: ما معترض هستیم، اغتشاش‌گر نیستیم؛ بین معترض و اغتشاش‌گر حدومرز قائل شوید.
         
وی در ادامه خطاب به رئیس عدلیه گفت: هیچ‌گاه مشکلات منِ دانشجو را درک‌ نکرده‌اید و مثل من زندگی نکرده‌اید؛ مشکل من روسری نیست؛ روسری روی سر من سنگینی نمی‌کند، مگر مادران ما در این انقلاب سهم نداشتند؟ چرا عده‌ای فقط به تار مو گیر می‌دهند؟
صلاحی با بیان اینکه گشت ارشاد باید یک قانون و چهارچوب داشته باشد، گفت: مگر مقام معظم رهبری و حاج قاسم سلیمانی نفرمودند ما یک ملت هستیم؟ مسئولان در این بحران خیلی راحت می‌توانستند عذرخواهی کنند؛ مردم ما بسیار نجیب هستند و عذرخواهی مسئولان را قبول می‌کردند. ما یک ملت هستیم، دل من برای همان پلیسی هم که او را آتش می‌زنند می‌سوزد؛ مشکل من و امثال من حجاب نبود.
وی ادامه داد: رهبری فرمودند جوانان ستون‌های این کشور هستند حالا سوال این است که چرا این ستون‌ها در سیاست کشور دخیل نمی‌شوند؛ چرا مسئولان به مشکلات جوانان رسیدگی‌ نمی‌‌کنند؟ مرغ کیلویی ۸۰ هزار تومان شده است؛
صلاحی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، رئیس قوه قضاییه را خطاب قرار داد و گفت: دانشجویان از کمیته انضباطی می‌ترسند و با دیدن آن، راه خود را کج می‌کنند؛ خواهش می‌کنم دانشگاه را به دانشگاهیان بسپارید.
«هلالی» نماینده دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بیرجند نیز در این مراسم گفت: معاونت پیشگیری قوه قضاییه چه نسبتی با آموزش و‌ پرورش برقرار کرده و چه میزان بر روی ساختارهای معیوب آموزش و‌ پرورش مطالعه داشته و تلاش کرده از آسیب‌های این حوزه جلوگیری کند؟ چرا قوه قضاییه در قبال ترک فعل مسئولان آموزش و‌ پرورش حرکت ملموسی انجام نمی‌دهد؟
وی در ادامه گفت: قوه قضاییه چه سازوکاری برای بررسی عملکرد مسئولان در‌ حوزه سیاست‌های کلی ابلاغی دارد؟ برای نمونه یک دهه از ابلاغ سیاست‌های بنیادین آموزش و‌پرورش گذشته اما هنوز هیچ‌ اتفاقی رخ نداده و وجود مافیای وحشتناک کنکور بر کسی پوشیده نیست؛ اگر قوه قضاییه ناظر نباشد پس چه کسی باید بر این موضوعات نظارت کند؟
            
«مهرداد روحانی» نماینده دانشجویان دانشگاه بیرجند نیز در این مراسم اظهار کرد: چرا ارگان‌های نظامی با اعتراضات و اغتشاشات برخورد یکسان دارند؟ از جمله با دانشجویان معترض، برخورد می‌کنند؛ این امر نارضایتی و دو دستگی ایجاد می‌کند؛ درخواست داریم که رئیس قوه قضاییه برای توقف پیگیری پرونده‌های دانشجویان معترض دستور قاطع صادر کند و در همینجا این قول را در مورد دانشجویان بیرجند بدهد.
وی با انتقاد از عملکرد شورای عالی فضای مجازی گفت: پیام‌رسان‌های داخلی ضعیف عمل می‌کنند و سایر پیام‌رسان‌ها نیز برای مردم محدود شده و این امر اشتغال بخشی از مردم را به مخاطره انداخته است.
نماینده دانشجویان دانشگاه بیرجند با اشاره به اتفاقات رخ‌داده در سیستان و بلوچستان گفت: دستگاه قضایی و‌ مسئولان بخش‌های مختلف باید در خصوص قضایای واقع‌شده در سیستان و بلوچستان روشنگری کنند تا نارسانه‌ها نتوانند موج‌سواری داشته باشند.
وی‌ در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به رئیس قوه قضاییه گفت: مسئولان کشور در استان خراسان جنوبی حضور فصلی دارند و در مواعد انتخابات به این استان سفر می‌کنند و گویی نگاه ابزاری به مردم این استان دارند لذا شما این انتقاد ما را به گوش مسئولان برسانید.
«امین جعفرپور» نماینده دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند نیز طی سخنانی گفت: وِرد این روزهای ما این است که اعتراض آری و اغتشاش خیر؛ آیا مسئولان نقشی در ایجاد بسترها و ارتباط‌سازی عمیق با مردم ندارند؟ آقای محسنی اژه‌ای، از شما خواهش داریم به مسئولان خراسان جنوبی بگویید آستانه تحمل خود را بالا ببرند.
وی با بیان اینکه اگر صدای مردم‌ را نشنویم موضوعات تبدیل به تهدید می‌شوند و در نتیجه یک مشکل ساده به یک چالش تبدیل می‌شود، گفت: امیدواریم حاصل سفر رئیس قوه قضاییه به خراسان جنوبی، خوش‌خبری برای اهالی دانشگاه و رسانه باشد.
«الناز جاهد» نماینده دانشجویان دانشگاه بیرجند نیز طی سخنانی در این مراسم، به بیان برخی مشکلات تجهیزاتی، معیشتی و کاری دانشجویان پرداخت و گفت: چرا در حلقه‌های مشورتی مسئولان کشور، از ظرفیت دانشجویان استفاده نمی‌شود‌؟
«مرتضی همایون» نماینده دانشجویان دانشگاه پیام‌نور بیرجند نیز طی سخنانی گفت: ما دانشجویان به عنوان مؤذن‌های جامعه باور داریم که باید مشکلات را بدون لکنت زبان مطرح کنیم و مسئولان باید بدانند که این رفتار ما سیاه‌نمایی نیست.
وی افزود: مسئولان ناکارآمد جزو مسببان وضع موجود هستند لذا از رئیس قوه قضاییه درخواست محاکمه شفاف، علنی و قاطع مسببان وضع فعلی را داریم.
همایون بیان کرد: باید حق اعتراض معترضان به رسمیت شناخته شود اما مردم با اغتشاش‌گران همراهی ندارند و انتظار برخورد با عناصر اصلی اغتشاشات که علاوه بر امنیت فیزیکی، امنیت روانی آحاد جامعه را به مخاطره انداخته‌اند، دارند.
«علی لرستانی» نماینده دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای طی سخنانی خطاب به حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: من گلایه دارم؛ البته انتظار معجزه از شما به عنوان رئیس قوه قضاییه ندارم‌ اما این انتظار را دارم که در نشست سران قوا، صدای ما را به گوش رئیس‌جمهور برسانید و صدای ما را به گوش وزیر علوم نیز برسانید که چرا سرانه دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک سوم سرانه سایر دانشگاه‌هاست.
وی افزود: چرا از ما که می‌توانیم تولید اشتغال و صنعت کنیم حمایت‌های لازم به عمل نمی‌آید؟ ما خوابگاه و سرویس ایاب و ذهاب نداریم و متأسفانه مدرک دانشگاه ما بی‌اعتبار است.
«قاسمی‌فر‌» نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز طی سخنانی خطاب به رئیس قوه قضاییه گفت: آقای اژه‌ای می‌خواهم شما را مورد خطاب قرار دهم، شما برای گفتگو با منتقدان اعلام آمادگی کردید؛ در بند ۷ سند تحول نیز تصریح شده که قوه قضاییه باید فضای گفتگو با منتقدان را فراهم آورد؛ حالا سوال این است که آیا دستگاه قضایی برای این مهم تمهیداتی اندیشیده است یا خیر.
وی افزود: آقای اژه‌ای، شما در دهه ۷۰ با برگزاری دادگاه‌هایی، یک باند سیاسی اقتصادی را رسوا کردید؛ حالا سوالم این است که چرا دادگاه‌های مفاسد اقتصادی را به صورت علنی برگزار نمی‌کنید؟ قطعا تحقق این مهم در افزایش سرمایه اجتماعی نظام و امیدواری مردم تاثیرگذار خواهد بود.
 


کد مطلب: 454270

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/gallery/454270/2/جلسه-پر-بحث-صریح-دانشجویان-اژه-ای-قوه-قضاییه-ناکارآمدی-ها-پرونده-های-فساد-مسئولین-آقازاده-ها-برخورد-ویژه-کند-چرا-عده-ای-فقط-تار-مو-گیر-می-دهند-مسئولان-این-بحران-خیلی-راحت-می-توانستند-عذرخواهی-کنند-یک-ملت-هستیم-دل-همان-پلیسی-هم-او-آتش-می-زنند-می-سوزد-مشکل-امثال-حجاب-نبود-مطالبه-گری-طرح-انتقاد-اعتراض-حق-شنیدن-سخنان-نقدها-اعتراضات-مردم-اعتقاد-جدی-دارم

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1