کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

گزارش:

گزارش کامل سفر «تاج‌زاده» به یاسوج

27 خرداد 1397 ساعت 11:27

فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: مهم‌ترین مولفه اصلاحات نفی خشونت‌ورزی است که بقیه مولفه‌های این جریان در ذیل آن تعریف می‌شوند.


 سید مصطفی تاجزاده معاون وزیرکشور در دولت اصلاحات در جمع شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب استان حضور یافت.
 این نشست با سخنرانی تاجزاده آغاز و با پرسش و پاسخ برخی از فعالان سیاسی پایان یافت.
تاجزاده به همراه فخرالسادات محتشمی‌پور (همسرش) به دعوت یکی از دوستانش به استان کهگیلویه و بویراحمد و شهر سی سخت سفر کرده بود و در این سفر با اصلاح طلبان استان نیز در شهر یاسوج دیدار کرد.
چکیده سخنان تاجزاده در دیدار با احزاب اصلاح‌طلب کهگیلویه و بویراحمد در ادامه می‌آید:
*دولت (حکومت) در ایران باید مقتدر باشد. ما کشوری غنی و در موقعیت ژئوپولتیک قرار دارد که دارای ۱۵ همسایه می‌باشد و این مختصات ایجاب می‌کند که دولت در ایران باید قوی باشد.
*ایران دارای تنوعات قومی، مدهبی، هویتی می‌باشد که و حالت عادی می‌تواند زیبا و غنابخش باشد ولی اگر بین این تفاوت گسست ایجاد شود می‌تواند آسیب زا و بحران‌خیز باشد.
*در تفاوت فرانسه و انگلستان در روند دموکراسی خواهی می‌گویند که در انگلستان ارتش مقتدر وجود نداشت و برای انگلستان امکان سرکوب به‌راحتی وجود نداشت و برعکس در فرانسه امکان انقیاد و سرکوب بیشتر بود ولی در ایران هر اندیشه و حرکتی در جهت تضعیف حکومت بالقوه خطرناک بوده و امر فروپاشی به‌صورت بالقوه وجود دارد. این مساله‌ی وجود دولت مقتدر نباید منجر به شکل گیری دولت خودکامه شود.
*دولت (حکومت) باید مقتدر و شفاف اما پاسخگو باشد. دولت باید مقتدر باشد اما قانون گرا باشد. دولت در عرصه سیاست خارجی باید بتواند از منافع خودش دفاع و هنرنمایی کند.
*نتیجه تضعیف حکومت در ایران فروپاشی یا تجزیه است.
*دولت نباید مادام العمر باشد.
ما در شرایط حساسی به سر می‌بریم. کشور همیشه با مشکل مواجه بوده است اما در هیچ دوره‌ای تا این اندازه مشکلات مختلف روی هم انباشته شده وجود نداشت. مشکلات مختلف زیست محیطی، اجتماعی و نزاع‌های سیاسی و در کنار آن اعتماد در میان مناسبات سیاسی اجتماعی نیز از بین رفته است.
*در ایران امروز مشکلات به اندازه‌ای ست که گروهی نگران سوریه‌ای شدن هستند و عده‌ای نگران ونزوئلایی شدن.
*چندنگاه در مورد ریشه مشکلات وجود دارد:
گروه اول نگاه بدبینانه دارند و معتقدند کارگزاران سیستم دچارفساد سازمانی شده‌اند و همه اندیشمندان و سیاست ورزان مورد اتهام هستند.
گروهی دیگر همه خوبی و مسائل مثبت را مربوط به نهادهای انتصابی می‌دانند. پیروان این دیدگاه اعتقاد دارند که همه نهادهای سیاسی و فرهنگی و اقتصادی تحت سیطره نهادهای انتصابی باشند تا مسائل حل شوند.
*برخی از سازوکارها که در جامعه ما وجود دارند که باعث می‌شود مشکلات در جامعه ریشه بدواند که در راس آن نظارت استصوابی است. نظارت استصوابی کاری کرده است که بجای نظارت ملت بر دولت، این دولت باشد که بر مردم نظارت کند. و این جابجایی سبب شده که شایستگان به کنار روند و بسیاری از مشکلات بر جامعه سیطره یابد.
*اگر امروز از ما بپرسند مهم‌ترین مساله امروز ما چیست؟
۱: بی کفایتی مدیرتی
۲: فسادسیستمی
۳: تبعیض ساختاری
۴: تعهدات فرامرزی
۵: بی اعتمادی روبه رشد درجامعه و مشکلات اجتماعی و زیست محیطی که ریشه‌ی همه این مشکلات به نظارت استصوابی می‌رسد.
*سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا اصلاحات در ایران جواب می‌دهد؟
آنچه بنده از آن دفاع می‌کنم اصلاحطبی ست نه اصلاح طلبان. اصلاح طلبی دارای تباری‌ست که از امیرکبیر و مصدق و ... شروع می‌شود.
 *اولین مولفه اصلاحات نفی خشونت ورزیست و بقیه مولفه‌ها در ذیل آن قرار می‌گیرند. یکی دیگر از مولفه‌ها، مردم هستند که باید برای خود تصمیم بگیرند نه این که این تصمیم‌ها بیرون از مرزها برای مردم گرفته شود.
* اصلاحات یعنی: تکیه بر ملت و بهبودخواهی و نفی هرگونه خشونت ورزی
*مهم‌ترین دستاوردهای اصلاحات در دو دهه گذشته را در دو جنبه می‌توان بررسی کرد: پاسخگو کردن قدرت (رویکرد سلبی) و مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود (رویکرد ایجابی)
*امروز در فضای کشور انسداد و ممنوعیت محکوم به شکست است و آخرین آن شکست خوردن فیلترکردن تلگرام بود.
*شاکله اصلاح طلبی، دموکراسی خواهی بود که امروزه جریان‌ها و جنبش‌های مختلف سیاسی و اجتماعی و حتی اصول گرایان به فرآیند دموکراسی روی آورده‌اند
*راهکار حل مشکلات جامعه امروز در حضور مردم محقق خواهد شد و سیاست ورزان و سیاست پیشه‌گان ناگزیر از پذیرش مردم و رای و نظر آنها هستند.
-----------------------------------
گزارش و عکس از محمود آرام


کد مطلب: 400817

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/gallery/400817/2/گزارش-کامل-سفر-تاج-زاده-یاسوج

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1