کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

آغاز سال تحصیلی جدید و لزوم‌ اصلاح رویه‌های نادرست؛

گزارش ویژه کبنانیوز؛ املاک مازاد آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در اختیار چه کسانی است؟ / غلبه آشنایان و اقارب بر ملک‌های گران‌قیمت آموزش و پرورش با این وجود همچنان آقایان ادعا می‌کند که زمین برای ساخت مدرسه ندارند / تا لزوم تغییر و تحول در دستگاه‌های دولتی درک نشود، در بر همان پاشنه می‌چرخد

1 مهر 1402 ساعت 5:18

مشکلات و چالش‌های متعددی را برای آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در بحث زیرساخت‌های آموزشی بر می‌شمارند. بحران فضای آموزشی شهرستان بویراحمد مرتب در جلسات مطرح می‌شود، تاجایی که از آن به عنوان شهرستان سیاه به لحاظ کمبود فضای آموزشی قلمداد می‌کنند.


آغاز سال جدید تحصیلی را به همه ایثارگران عرصه تعلیم و تربیت تبریک می‌گوییم و همچنین تقارن آن را با هفته دفاع مقدس یادآور رشادت‌ها و جانفشانی‌های رزمندگان اسلام گرامی می‌داریم. این گزارش نافی خدمات و تلاش‌های معلمان، فرهنگیان و مدیران صادق آموزش و پرورش نیست. بلکه تلاش دارد با بیان نواقص و ایرادات در راستای اصلاح امور قدم بر دارد. مشکلات و چالش‌های متعددی را برای آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در بحث زیرساخت‌های آموزشی بر می‌شمارند. بحران فضای آموزشی شهرستان بویراحمد مرتب در جلسات مطرح می‌شود، تاجایی که از آن به عنوان شهرستان سیاه به لحاظ کمبود فضای آموزشی قلمداد می‌کنند.
تغییر و تحول مثبت بر کسی پوشیده نیست چرا که نیاز آینده است و اهمیت و جایگاه ویژه‌ای دارد. سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی موفق در دنیای امروز سازمان‌هایی هستند که تغییر و تحول را در چارچوب تشکیلاتی خود بگنجانند. برکسی نهان نیست که بنیان هر اداره یا دستگاه دولتی و سازمانی بر پایه برآورده‌سازی نیاز‌های جامعه هدف خود است و از آنجائیکه نیاز انسان‌ها دائم در حال تغییر و یا میل به سمت نیاز جدید است بنابراین لزوم تحول در ادارات دولتی همواره دیده می‌شود. آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد به دلیل اینکه دو رسالت بسیار مهم بر دوش دارد، بیش از هر دستگاه و یا اداره دیگری نیاز به تحول دارد و این تحول با حضور مدیریت تحول‌خواه، دارای برنامه‌، متعهد و دغدغه‌مند و شفاف ایجاد می‌شود. سال‌ها است که قشر فرهیخته فرهنگیان و معلمان از نبود مسکن رنج می‌برند و همچنین روزی نیست که مسئولان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان بویراحمد از کمبود فضای آموزشی حرف نزنند. این در حالی است که آموزش و پرورش سرمایه‌های عظیمی را در اختیار دارد و قانون‌گذار راهکارهای لازم را برای استفاده بهینه از این سرمایه‌ها را تدارک دیده و تنها مدیریت کارآمد می‌خواهد که بتوانند آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد را از این شرایط نجات دهد.
بنا بر اطلاعات شنیده شده و رسیده به دفتر کبنانیوز، املاک قیمتی زیادی در اختیار آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد است که دانش آموزان و فرهنگیان صاحبان اصلی این املاک، کمترین بهره از آنها می‌برند. متأسفانه آموزش و پرورش از مدیریت تحولی که بتواند این دستگاه مهم را از وضع موجود به وضع مطلوب برساند، فعلاً بی‌بهره است. قانونگذار در بودجه 1402درصدی از اعتبارات سفر و ملی استان‌ها را از محل مولدسازی و فروش املاک مازاد مشخص کرده و آموزش و پرورش یکی از دستگاه‌های می‌باشد که املاک زیادی در اختیار دارد و می‌تواند از همین محل بخش عمده‌ای از مشکلات آموزش و پرورش، دانش‌آموزان و فرهنگیان را مرتفع ساخت.
استان کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ مولدسازی نسبت به سایر استان‌های دیگر عقب مانده است و اگر 
دست روی دست گذاشته شود و اقدامی انجام نگیرد، استان عقب می‌ماند، ساخت و ساز‌های فضا‌های آموزشی استان کهگیلویه و بویراحمد رو به کاهش است و بحران ساخت و ساز در استان وجود دارد. اکنون این سئوالات پیش می‌آید که املاک مازاد آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در اختیار چه کسانی است؟ چرا املاکی که باید در اختیار فصل آموزش و دانش‌آموزد باشد، نیست؟ چگونه املاک به این افراد واگذار شده است؟ سازمان نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس کهگیلویه و بویراحمد که دبیر مولدسازی می‌باشد، چرا تاکنون در این باره سکوت کرده است؟
آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد چهار ملک گرانقیمت روبروی بیمارستان شهید بهشتی در مرکز شهر دارد که زمین هر کدام از این ملک‌ها بر اساس یک حساب سرانگشتی 100 میلیارد تومان برآورد شده است، اما این املاک گران در قرق مطب‌های پزشکان می‌باشد که ماهی 20 میلیون تومان به آموزش و پرورش می‌دهند و در قبال این سرمایه عظیم عدد ناچیزی هست. آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند با فروش این زمین‌ها بر اساس آئین نامه مولدسازی در بهترین جاها با رعایت اصول شهرسازی مجهزترین مدارس را احداث کند تا از این بحران فضای آموزشی در بیاید. به گفته مسوولان آموزش و پرورش تراکم دانش آموزان در مدارس شهرستان بویراحمد از 40 نفر عبور کرده و در واقع یک بحران است. مسئولان کهگیلویه و بویراحمد از ماحصل فروش املاک مازاد می‌توانند پروژه‌های آموزشی خوبی را تعریف کند؟ حال این ابهام و پرسش پیش می‌آید که چرا این کار انجام نمی‌گیرد؟ آیا در پشت پرده‌ها خبری است؟
در شهر سی‌سخت اطراف یکی از میادین، 400 متر کنار بلوار متعلق به آموزش و پرورش است که حداقل ۱۰ میلیارد تومان ارزش دارد و چنانچه صدای آن درآورده نشود کس دیگری صاحب آن می‌شود.
مولد‌سازی استان کهگیلویه و بویراحمد در کشور آخر است و برخی در استان ما معتقدند آئین‌نامه مولد‌سازی حاشیه دار است، این در حالی است که دولت رئیسی از قانون مولد‌سازی حمایت و اعلام کرده زمین‌های بلااستفاده تبدیل به احسن شود و خریدار اول آن هم دولت است و بازی برد برد است. به طور مثال شهر یاسوج در بحث نهضت ملی مسکن با کمبود زمین مواجه است و داد همه هم در این خصوص در آمده، آیا نمی‌شود زمین‌های متعلق به آموزش و پرورش که بدون حساب و کتاب به قوم و خویشی برخی از مسوولان بذل و بخشش شده را برای مسکن ملی در نظر می‌گرفت و از آن طرف شهرستان بویراحمد را از بحران کمبود فضای آموزشی نجات داد.
بر اساس اطلاعات پایگاه خبری کبنانیوز، یک هکتار زمین روبروی بیمارستان شهید بهشتی یاسوج وجود دارد که بلااستفاده مانده است. استخری در بلوار شهید قرنی یاسوج وجود دارد که مربوط به آموزش و پرورش است و به اجاره رفته است، اصل ماجرا این است که این یک ملک آموزشی است و استخری نیمه کاره در آن وجود دارد. اما همین ملک به یکی از قوم‌وخویش‌ها اجاره داده شده و فروشگاه بزرگ میوه فروشی در آن باز شده و با سازه ناایمنی (بلوک) حصار کشی شده و متری سه تا ۴ تومان اجاره رفته است. با این وجود همچنان آموزش و پرورش ادعا می‌کند که زمین برای ساخت مدرسه ندارند.
حدود 40 ملک مازاد آموزش و پرورش در کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده است. در باشت نیز مدرسه مرحوم اندرزی سابق در اختیار سنگ فروشی قرار گرفته که این زمین حداقل ۱۰ میلیارد تومان ارزش دارد.
آموزش و پرورش می‌تواند با فروش این املاک پایانه حمل و نقل مدارسی راه بیندازد. مدیریت یاسوج سخت‌تر است یا اصفهان با آن همه عظمت، مدیریت یاسوج سخت‌تر است یا تهران. یقین می‌توان استان کهگیلویه و بویراحمد را به بهترین نحو مدیریت کرد، اما مشکل اینجا است که بعضی از دستگاه‌های دولتی در دست مدیران ناتوان و ناکارآمد قرار گرفته است. زمین‌ها و املاکی هستند که بیش از 20 سال دست نخورده‌اند و شاید تا 25 سال آینده هم همینجوری دست نخورده باشند؛ چرا با فروش این املاک نباید مشکلات آموزشی را مرتفع ساخت، آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد اگر این زمین‌ها را لازم دارند که از آنها بهترین استفاده را ببرند و اگر هم مازاد است طبق قانون مولدسازی آنها را به فروش برسانند. چه دلیلی دارد که این املاک در اختیار میوه فروشی و کارواش دوستان و اقارب قرار بگیرد.
به نظر می‌‍رسد؛ تا لزوم تغییر و تحول در دستگاه‌های دولتی درک نشود، در بر همان پاشنه می‌چرخد. آدرس سایر املاک مازاد آموزش و پرورش در اختیار دفتر این پایگاه خبری است.
کبنانیوز آمادگی درج پاسخ مسوولان استان کهگیلویه و بویراحمد را دارد.


کد مطلب: 467329

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/467329/گزارش-ویژه-کبنانیوز-املاک-مازاد-آموزش-پرورش-کهگیلویه-بویراحمد-اختیار-کسانی-غلبه-آشنایان-اقارب-ملک-های-گران-قیمت-این-وجود-همچنان-آقایان-ادعا-می-کند-زمین-ساخت-مدرسه-ندارند-لزوم-تغییر-تحول-دستگاه-های-دولتی-درک-نشود-همان-پاشنه-می-چرخد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1