کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

پیرامون اعلام کاندیداتوری زهره فولادی وندا:

آیا «زهره»ی گچسارانی ها پدیده انتخابات می شود؟

10 آذر 1398 ساعت 21:21

فولادی وندا به لحاظ طایفه ای هم از طایفه ترک است و هم لر، از لحاظ شایستگی مدارج علمی اش را تا دوره دکتری طی کرده و همچنین سابقه مدیریتی خوبی در پایتخت داشته است. با این حال باید دید آیا ترک ها از زهره فولادی وندا حمایت می کنند یا اینکه ترک ها، می خواهند فرد دیگری را در این یک هفته معرفی کنند؟ گچساران به لحاظ قومیتی و جمعیتی اقشار مختلفی از افراد غیربومی را تشکیل داده است و دیدگاه ها نسبت به زنان نسبت به مناطق دیگر استان، بهتر بوده است. آیا فولادی وندا که اولین نامزد انتخاباتی زن در کهگیلویه و بویراحمد را به نام خود کرده است، اولین نماینده زن در گچساران و باشت خواهد شد؟


زهره فولادی وندا متولد ۱۳۵۳/۲/۳۱ از دو قوم لر و ترک،  دانشجوی دکترا حقوق بین الملل، با ۱۸ سال سابقه کار اکنون کارمند رسمی اداره کل اسناد پزشکی تأمین اجتماعی استان تهران است.
ظهر امروز فولادی وندا با حضور در فرمانداری گچساران رسماً داوطلبی خود برای کاندیداتوری‌اش را اعلام کرد. فولادی وندا اولین بانویی است که از گچساران برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرده است و همینطور می‌توان گفت اولین بانوی کهگیلویه و بویراحمدی است که وارد کارزار انتخاباتی شده است.
بدون شک، خانم فولادی وندا در فضای سیاسی به شدت مردانه‌ی استان کهگیلویه و بویراحمد با جسارت و شجاعتی که از خود نشان داده، جلودار زنانی خواهد بود که شاید آنان هم فکر کاندیداتوری در انتخابات را از ذهن گذرانده‌اند، زنانی که نبوغ سیاسی زیادی برای کارزارهای مختلف سیاسی دارند، اما به دلیل ضعف فرهنگی و فضای مردانه سیاسی فرصت  را برای ظهور مناسب نیافته‌اند، فضایی که در آن نابرابری جنسیتی و مردمحوری بر شایستگی‌های فردی سیطره دارد.
اما همیشه زنانی هستند که باجسارت و شجاعت خود و حضور فعال در اجتماع، این نگاه‌های جنسیتی به عرصه سیاسی را در هم می‌شکنند و راه را برای دیگرانی از جنس خود باز می‌کنند. زنانی که اتفاقاً در زندگی خصوصی خود و در پرورش فرزندان که یکی از وظایف ذاتی زنان در جامعه اسلامی محسوب می‌شود موفق عمل کرده‌اند. امروزه مشارکت زنان در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و در سطح مدیریتی و تصمیم گیری یکی از پیش نیازهای توسعه پایدار می‌باشد که کشور ما سخت بدان نیازمند است.
جامعه انسانی در عصر کنونی از عدم حضور واقعی زنان در عرصه‌های مختلف لطمات جبران ناپذیری دیده و به همین دلیل است که در کشورهای توسعه یافته نروژ، دانمارک و فنلاند، بیش از ۴۰ درصد مناصب تصمیم‌گیری در اختیار زنان است. متأسفانه در بسیاری از کشورهای جهان سوم این مسأله چندان شایان توجه نیست و تنها تعداد محدودی از زنان در پست‌های مدیریتی و مهم تصمیم‌گیری کشور قرار دارند. در ایران علیرغم آن که قانون اساسی کشور راه را برای تصدی اکثر مناصب تصمیم‌گیری برای زنان باز گذاشته با این وجود تنها ۸ /۲ درصد مشاغل مدیریتی در کشور به زنان اختصاص یافته است.
اما در کهگیلویه و بویراحمد کمابیش شاهد حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی بوده‌ایم و از قضا عملکرد زنان در مقایسه با مردان نمره خوبی داشته است. استان کهگیلویه و بویراحمد در 10 دوره مجلس شورای اسلامی مدیریت و نمایندگی مردها را تجربه کرده، نتیجه این مدیریت مردانه شرایط کنونی است که می‌بینیم، از طرفی بسیاری از زنانی که در این سیستم و این شرایط توانسته‌اند خود را بالا بکشند، به جایی رسیده‌اند و فعالیت خوبی از خود نشان داده ند، مطمئناً توانمند و شایسته هستند.
مطمئناً فولادی وندا علاوه بر وظایف نمایندگی خود در قبال مردم، خواهد توانست نقش ویژه‌ای در پیشرفت زنان، و بهبود شرایط زنان داشته باشد. فولادی وندا به لحاظ طایفه‌ای هم از طایفه ترک است و هم لر، از لحاظ شایستگی مدارج علمی‌اش را تا دوره دکتری طی کرده و همچنین سابقه مدیریتی خوبی در پایتخت داشته است. با این حال باید دید آیا ترک‌ها از زهره فولادی وندا حمایت می‌کنند یا اینکه ترک‌ها، می‌خواهند فرد دیگری را در این یک هفته معرفی کنند؟ گچساران به لحاظ قومیتی و جمعیتی اقشار مختلفی از افراد غیربومی را تشکیل داده است و دیدگاه‌ها نسبت به زنان نسبت به مناطق دیگر استان، بهتر بوده است. آیا زنان که نیمی از این جامعه را تشکیل می‌دهند از فولادی وندا حمایت خواهند کرد؟ آیا فولادی وندا که اولین نامزد انتخاباتی زن در کهگیلویه و بویراحمد را به نام خود کرده است، اولین نماینده زن در گچساران و باشت خواهد شد؟

--------------------------------------------
سیده زهرا حسینی فر
 


کد مطلب: 415121

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/415121/آیا-زهره-ی-گچسارانی-پدیده-انتخابات-می-شود

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1