کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

قُلدری مرغداران کهگیلویه و بویراحمد در آستانه عید فطر بازار مرغ را ملتهب کرده است

سناریوی قهر

13 خرداد 1398 ساعت 9:46

جالب اینجاست بسیاری از مرغداران کهگیلویه و بویراحمد با ارز 4200 تومانی برخی نهاده‌های مورد نیاز خود از جمله کنجاله سویا و ذرت را تامین کرده‌اند تا در چنین شرایطی به مردم خدمات دهی کنند و مرغ را به قیمت مصوب توسط ستاد تنظیم بازار وارد بازار کنند.


اصلاً مشخص نیست که بازار کهگیلویه و بویراحمد بر اساس کدام اصول و قواعدی می‌چرخد، دقیقاً صنف‌های مختلف به ویژه صنف قصابی‌ها، مرغی‌ها و سایر فروشندگان کالاهای اساسی مردم منتظر می‌مانند تا تعطیلاتی بیاید و به هر شیوه‌ای که شده مردم و مسئولان را مجبور کنند تا کالاها را به قیمت «من درآوردی» خودشان به خورد جامعه دهند.
مرغداران با فروشندگان مرغ هم‌پیاله می‌شوند و به یک مرتبه در آستانه تعطیلاتی که مردم مجبور می‌شوند، قیمت‌ها را بالا می‌کشند و مسئولان هم چاره‌ای ندارند که گاهی تن به خواسته این مرغداران و فروشندگان مرغ دهند. اگر چه در سایه سهل‌انگاری و عدم قاطعیت و بدون برنامه بودن مسئولان این گرفتاری‌ها برای مردم رقم زده می‌شود، اما بر خورد با این شرایط کمی درایت لازم دارد.
«دو سه سالی است که با توجه به آب‌و هوای مناسب مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد از جمله بویراحمد و دنا شاهد حضور گردشگران و مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور در ایام تعطیلات عید فطر به این مناطق خوش آب و هوا هستیم و همین استقبال مسافران می‌طلبد که بازار برای این ایام تنظیم و کالاهای اساسی برای دسترسی مردم در اختیار باشد.»
روز (یکشنبه 12 خرداد ماه 98) در استانداری کهگیلویه و بویراحمد به منظور رصد بازار و جلوگیری از کمبود کالاهای اساسی نشست ستاد تنظیم بازار برگزار شد که در آن از کمبود مرغ گرم در آستانه تعطیلات عید فطر خبر داده شد مشکلی اساسی که باید توسط دستگاه‌های متولی بازار از جمله جهاد کشاورزی تا ساعات آینده رفع شود.
در ابتدای این نشست سالار حسین‌پور معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه بازار استان کمبود گوشت قرمز منجمد را احساس نمی‌کند، گفت: در بازار مرغ شرایط به سمت افزایش قیمت می‌رود و علی‌رغم اعلام معاون وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر عرضه مرغ به قیمت هر کیلو 11 هزار و 500 تومان اما در شهرستان‌های گرمسیری کهگیلویه و گچساران 11 هزار 700 و 11 هزار و 800 عرضه شد و در شهرستان بویراحمد هم تعطیلی مرغداری‌ها به دلیل افزایش قیمت و عدم کشتار مردم را برای تامین مرغ گرم با مشکل مواجه کرده است.
وی عنوان کرد: سازمان صنعت، معدن استان در راستای کمبود مرغ در بازار از شرکت پشتیبانی امور دام درخواست توزیع مرغ منجمد کرد که در همین راستا روزانه 7 تن مرغ منجمد توزیع شد.اما به دلیل اینکه کشتارگاه‌های استان کشتاری نداشتند روزهای سختی در پیش داریم که امیدوارم این مشکل حل شود البته باید جلوی گرانی و گرانفروشی را بگیریم.
بعد از سخنان معاون سازمان صمت، معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به مشکلات ایجاد شده بازار سال گذشته در ایام تعطیلات عید فطر گفت: در حال حاضر 150 تا 160 تن مرغ آماده توزیع وجود دارد اما نیاز استان برای تعطیلات چند روزه ایام عید فطر بین 270 تا 280 تن است.
وی با اشاره به استنکاف مرغداری‌ها از تزریق مرغ به بازار استان گفت: ذرت و کنجاله سویا با ارز 4200 تومانی خریداری و بین 8 مرغداری توزیع شد، اما مرغداران به بهانه اینکه نهاده‌های دامی دیر به دست آن رسیده از تزریق مرغ به بازار خودداری می‌کنند که با دادستانی در این خصوص مکاتبه کردیم، ضمن اینکه مرغداران باید مرغ گرم را به قیمت 11 هزار و 500 توزیع کنند.
محمدجعفر طالبیان بیان کرد: میانگین مرغ 8 مرغداری که نهاده دریافت کردند 200 تن مرغ زنده و 150 تن مرغ کشتار شده است که طبق قراردادی که با آنها منعقد شده موظف به تزریق مرغ به کشتارگاه‌‌ها هستند اما این کار را انجام نمی‌دهند.
نتیجه تصویری برای مرغداری مدرن
عزیزی مدیر شرکت پشتیبانی امور دام سازمان جهاد کشاورزی هم با اشاره به اینکه این شرکت ذرت و کنجاله سویا خریداری کرده گفت: هزار تن ذرت و 3 هزار و 700 تن کنجاله سویا برای واحدهای تولیدی خریداری شد که به جزء 400 و 500 تن سایر نهاده‌های دامی خریداری و جذب شده است.
وی با اشاره به اینکه کمبودی برای تامین و توزیع مرغ منجمد در تعطیلات عید فطر وجود ندارد، افزود: این شرکت از ابتدای فروردین تاکنون توزیع مرغ منجمد را متوقف نکرده است و آمادگی توزیع بیش از 15 تن مرغ منجمد را داریم اما به دلیل ذائقه مردم، نیاز است که مشکل مرغ گرم در بازار استان حل شود.
رئیس اتحادیه مرغداران و معصومی از دارندگان کشتارگاه‌های استان که در جلسه حضور داشتند هم به اظهار نظر پرداختند که ضامنی رئیس اتحادیه با بیان اینکه اتحادیه مرغداران چند ماهی است که خلع سلاح شده گفت: مرغداران می‌گویند ذرت و سویا به موقع در اختیار ما قرار نگرفت اما به آنها تأکید کردم که باید مرغ مورد نیاز تامین شود.
وی با اشاره به افزایش قیمت مرغ گفت: در ایام تعطیلات مرغ با قیمت 11 هزار و 500 توزیع شود اما قیمت جدید مرغ بین 12 تا 13 هزار تومان تعیین شود.
معصومی با بیان اینکه با هزینه شخصی و 60 کارگر کشتارگاه راه‌اندازی کردم اما مسوولان با ما همکاری نکردند گفت: چند روزی است که کشتارگاه با 60 کارگر تعطیل شده و از چهارشنبه تاکنون مرغ گرم در بازار توزیع نشد.
وی عنوان کرد: کشتارگاه‌ها مرغ زنده را با قیمت 9 هزار تومان خریداری کنند آنوقت چگونه مرغ را به قیمت 11 هزار و 500 عرضه کنیم؟
مرغداری‌های دریافت کننده ارز ۴۲۰۰ تومانی در کهگیلویه و بویراحمد به دادگاه معرفی می‌شوند
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواستار معرفی مرغداری‌های دریافت کننده ارز ۴۲۰۰ تومانی به دادگاه شد و گفت: مرغداران با هدف افزایش قیمت از ورود مرغ به بازار امتناع کرده‌اند.
سید حسین سهمیگن خوداری از عرضه مرغ توسط مرغداری‌های استان را دهن کجی به مردم و مسئولان دانست و افزود: این موضوع بیانگر ضعف سازمان جهاد کشاورزی است و باید تا پایان وقت اداری شکوائیه‌ای تنظیم و مرغداری‌های دریافت کننده ارز 4200 تومانی را به دادستانی و تعزیرات حکومتی معرفی کنند.
وی با اشاره به اینکه مرغداری‌های استان با هدف ارائه خدمت به مردم ارز 400 تومانی با هدف تامین نهاده‌های لازم از جمله ذرت و کنجاله سویا دریافت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی شاکی رسمی این تعداد مرغداری شود و در این زمینه هیچ گونه تعارف و ملاحظه‌ای نداشته باشید.
سهمگین با اشاره به اینکه 8 مرغداری دریافت کننده ارز 4200 تومانی در استان هم اکنون شرایط وارد کردن مرغ به بازار را دارند، ادامه داد: تا پایان وقت به آن‌ها فرصت دهید که مرغ را وارد بازار کنند و در غیر این صورت شکوائیه‌ای تنظیم و به دستگاه قضایی ارائه کنید.
بنا بر این گزارش، استفاده از اهرم فشار توسط قصابی‌ها و مرغداران در دو سال اخیر در کهگیلویه و بویراحمد بویژه یاسوج مرکز استان به یک سناریو تبدیل شده و هر از چند گاهی با ترفند «نمی‌توانیم» ضرر کنیم، قیمت را به دلخواه خود افزایش می‌دهند و در واقع مسئولان و متولیان امر را با مهره «قهر» از بازار کیش و مات می‌کنند.
http://www.ostan-kb.ir/Portal/picture/?304935/%D8%B3%D9%87%D9%85%DA%AF%DB%8C%D9%86
ستاد تنظیم بازار مشتکل از دستگاه‌های مختلف اجرایی از جمله سازمان جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت قیمت مرغ کشتارروز را در ماه‌ اخیر 11500 تومان اعلام کرد موضوعی که هنوز به 30 روز نرسیده با اعتراض مراغداران روبه رو شده و بازار از مرغ خداحافظی کرده است.
مرغداران این بار به سیم آخر زده‌اند و درست در آستانه عید سعید فطر که شاهد حضور گردشگران و مسافران زیادی به یاسوج پایتخت طبیعت ایران هستیم تصمیم گرفته‌اند بازار را از «مرغ» خالی کنند تا با این فشار مدیران را وارد پازل خود کرده و در نهایت قیمت دلخواه خود را تعیین و مصوب کنند.
جالب اینجاست بسیاری از مرغداران کهگیلویه و بویراحمد با ارز 4200 تومانی برخی نهاده‌های مورد نیاز خود از جمله کنجاله سویا و ذرت را تامین کرده‌اند تا در چنین شرایطی به مردم خدمات دهی کنند و مرغ را به قیمت مصوب توسط ستاد تنظیم بازار وارد بازار کنند.
 مرغداران کهگیلویه و بویراحمد تعطیلات عید فطر را فرصت مناسبی برای افزایش قیمت دانسته و در این راستا از ورود مرغ به بازار امتناع کرده‌اند تا این طریق فشار را بر مسئولان تشدید کرده و قیمت مورد دلخواه خود را تعیین و مصوب کنند. و لازم است که مسئولان به جد با این مرغداران برخورد قاطعی داشته باشند.


کد مطلب: 410091

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/410091/سناریوی-قهر

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1