کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد

موتور انتخابات مجلس در کهگیلویه و بویراحمد گرم می‌شود / پشت پرده کمیته‌ی 7 نفره اصولگرایان چیست؟ / آیا جریانات سیاسی از چهره‌های تکراری عبور می‌کنند

27 فروردين 1398 ساعت 1:00

از اردوگاه اصلاح طلبان کهگیلویه و بویراحمد خبری فعلاً در دست نیست، بعد از حمایت اصلاح طلبان از حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و بی‌توجه «روحانی» به اصلاح طلبان کهگیلویه و بویراحمد آنها از گزینه‌های حامی دولت به نظر می‌آید که حمایت نکنند. شاید دامنه اختلاف اصلاح طلبان گسترده‌ی‌تر از دوره گذشته شود. اصلاح طلبانی که در بدنه دولت مسئولیت و یا پستی گرفته بودند از غلام محمد زارعی نماینده فعلی حمایت کردند و خیلی از اصلاح طلبان هم محمد بهرامی را گزینه نهایی خود می‌دانستند.


 سال 98، سال رونق تولید نامگذاری شده است، اگر چه ابتدای این سال بارش باران الهی را شاهد بودیم و متأسفانه جان و مال بعضی از هموطنان مان در استان‌های خوزستان، لرستان، گلستان و کهگیلویه و بویراحمد به دلیل بارش زیاد باران و به راه افتادن سیل از بین رفت، اما پایان سال 98 یقیناً سنگین‌ترین رقابت سیاسی را خواهیم داشت. مشکلات اقتصادی و معیشتی تا حدود بر زندگی جامعه و مردم تأثیر گذاشته است و تا حدودی بی تفاوتی نسبت به مسائل سیاسی و انتخابات آینده مجلس دیده می‌شود. اما موتور انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حال گرم شدن است و گروه‌های مختلف سیاسی بیکار ننشسته‌اند و با برگزاری جلسات شبانه و سرکشی‌های روزانه، خود را برای حضور در یک ماراتن انتخاباتی دیگر آماده کنند. ماراتنی که اصولگرایان کهگیلویه و بویراحمد در دو دوره گذشته انتخابات مجلس نتیجه آن را به اصلاح طلبان واگذار کردند تا دو دوره پیاپی طعم شکست را بچشند و از کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی دور بمانند. این روزها فعالیت گروه‌های سیاسی شدت بیشتری به خود گرفته است و برگزاری جلسات متعدد به بهانه‌های مختلف خبر از رقابت سختی را می‌دهد. هر چند که موضوع استانی شدن انتخابات مجلس و تصویب آن در مجلس شورای اسلامی باعث گردید تا این فعالیت‌های نگاه استانی به خود بگیرد اما فعالیت‌های اصولگرایان در مرکز استان بیش از دیگر نقاط مختلف به چشم می‌خورد.
کمیته‌ی هفت نفره وحدت اصولگرایان بویراحمد و دنا
حدود دو ماهی هست کمیته هفت نفره ای از معتمدین و خیرخواهان جریان اصولگرایی شهرستان‌های بویراحمد و دنا دست به ابتکار جالبی زده‌اند که در نوع خودش کم نظیر است در این کمیته هفت نفره که از همه جریانات اصولگرایی شهرستان‌های بویراحمد و دنا نماینده‌ای حضور دارد اقدامات خوبی جهت ایجاد وحدت در بین همه افراد شاخص سیاسی اصولگرایی بویراحمد و دنا صورت گرفته و آنطور که از شنیده‌ها حاکی است تاکنون نشستهای طولانی‌ای را با افرادی همچون ستار هدایتخواه، محمدرحیم دهراب پور، مسعود حسینی، مهدی روشتفکر و ... داشته است و نتیحه خوبی هم تاکنون عاید این کمیته شده است.
آنچه از خروجی این نشست ها به گوش می‌رسد گذشتن از اختلافات گذشته و معرفی تنها یک نفر به عنوان کاندیدای واحد اصولگرایان بویراحمد و دنا در انتخابات سال جاری مجلس شورای اسلامی می‌باشد که تاکنون همه افراد مذکور از این موضوع استقبال و متفق القول شده‌اند که تنها یک نفر رو به عنوان کاندیدای جریان اصولگرایی حوزه انتخابیه بویراحمد و دنا معرفی و همه هم جهت حمایت پای کار آیند تا به گفته خودشان شهرستانهای بویراحمد و دنا از این مظلومیت سیاسی طی سالهای اخیر خارج شود.
آنچه از شنیده‌ها به گوش رسیده این کمیته طی روزهای آینده با افراد شاخص دیگری از جریان اصولگرایی شهرستان‌های بویراحمد و دنا هم وارد شور خواهد شد تا سریعتر کاندیدای واحد مشخص و همه با هم جهت موفقیت این جریان وارد گود شوند.
شنیده‌ها حاکی از این دارد که افراد حاضر در این کمیته هفت نفره عبارتنداز؛ شکرالله امامی مدیرکل اسبق سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد و فرماندار اسبق چرام، رحمان فاضلی مدیر سابق حج و زیارت استان، شیخ شجاعیان معاون اسبق اداره کل آموزش و پرورش استان، کیان دهراب پور مدیرکل اسبق انتقال خون استان، آقای جهان مدیر سابق آموزش و پرورش عشایر استان، آقای تقویان مدیرعامل اسبق آب و فاضلاب استان و آقای پیشرو از فعالین سیاسی و فرهنگی شهرستان بویراحمد می‌باشند.
به نظر می‌آید با توجه به عملکرد این کمیته، اصولگرایان بویراحمد و دنا بعد از دو دور شکست تلخ این بار بتوانند کاندیدای واحدی را برای حضور در انتخابات مجلس معرفی کنند.
از اردوگاه اصلاح طلبان کهگیلویه و بویراحمد خبری فعلاً در دست نیست، بعد از حمایت اصلاح طلبان از حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و بی‌توجه «روحانی» به اصلاح طلبان کهگیلویه و بویراحمد آنها از گزینه‌های حامی دولت به نظر می‌آید که حمایت نکنند. شاید دامنه اختلاف اصلاح طلبان گسترده‌ی‌تر از دوره گذشته شود. اصلاح طلبانی که در بدنه دولت مسئولیت و یا پستی گرفته بودند از غلام محمد زارعی نماینده فعلی حمایت کردند و خیلی از اصلاح طلبان هم محمد بهرامی را گزینه نهایی خود می‌دانستند. هر چند که نهایتاً سید باقر موسوی جهان آباد به سمت زارعی رفت و انشقاق جدی بین گروه‌های مختلف اصلاح طلب به وجود آمد. هر چند تلاش‌های سید ضیاء رضاتوفیقی و رضا عسکری برای وحدت اصلاح طلبان نتیجه‌ای خاصی در بر نداشت و نتوانستند نظر همه را بر روی «بهرامی» متحد کنند. اما نباید فعالیت‌های این دو (رضاتوفیقی و رضا عسکری) را برای پیروزی و وحدت اصلاح طلبان نادیده گرفت.
رسانه و صاحب نظران، نظرات متفاوتی را پیرامون انتخابات در استان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه شهرستان بیان می‌کنند و می‌گویند؛ «هر چند که در استان کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ عشیره‌ای بودن، کمتر نگاه حزب گرایی تأثیر گذار است و نگاه قومی و قبیله‌ای بر نگاه سیاسی و ایدئولوژی غلبه می‌نماید اما هستند کسانی که خود را در یک گروه خاص می‌بینند و برای رقابت‌های انتخاباتی از چاشنی حزب گرایی استفاده می‌کنند. در هر طیف با زهم پدرخوانده‌های گروههای سیاسی هستند که حاضر نیستند بازنشستگی خود را بپذیرند و در تلاشند تا با هر لطایف الحیلی خود را همچنان به عنوان نیروهای تأثیر گذار و برنامه ریز قلمداد نمایند و عرصه را برای حضور جوانانی که هم شور و نشاط بیشتر و هم با شرایط روز آگاهی بیشتری دارند باز نمایند.»
علی محمد بزرگواری از چهره‌های شناخته شده اصولگرا و نماینده اسبق مردم شهرستان‌های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده با انتشار مطلبی از جوانان و مردم خواست تا از چهره‌های تکراری در انتخابات مجلس عبور کنند، او معتقد است که باید کرسی مجلس را به جوانان و نیروهای جدید و تازه نفس داده شود. اگر چه این بیانیه بزرگواری برای برخی خوشایند نبود و پاسخ‌های به او هم داده شد.
وجود چهره‌های تکراری در جریان‌های اصلاح طلب و اصولگرا که آنها را پدرخوانده‌های سیاسی می‌نامند هم مورد نقد قرار می‌گیرند و می‌نویسند: «این پدر خوانده‌های سیاسی که بیشتر از آنان به عنوان لیدرهای یک نامزد یاد می‌شود بیش از آنکه توان برنامه ریزی و تأثیر گذاری بر نحوه نگرش و نگاه اجتماعی را داشته باشند به فکر حفظ موقعیت و منافع خویش هستند و احساس می‌کنند که بود و نبودشان در عرصه‌های اجتماعی منوط به همراهی و همگامی با نامزدهایی است که می‌توانند از قِبَل آنها به منافع خویش دست یابند. هر چند که همه گروههای سیاسی نیازمند اصلاحات و بازنگری در تیم‌های برنامه ریزی و مشاوره‌ای خود هستند اما این طیف موسوم به اصولگرایان استان است که بیش از دیگران نیازمند این تغییر و تحول اساسی می‌باشند. اصولگرایانی که در استان کهگیلویه و بویراحمد و به ویژه در یاسوج و گچساران دو دوره پیاپی بازی را به رقیب واگذار کرده‌اند تا محرومیت هشت ساله خودرا از کرسی مجلس شورای اسلامی به نظاره بنشینند و ناتوانی خویش در جلب آرا و نظرات اجتماعی را به عینه مشاهده کنند. اصولگرایان در مرکز استان و گچساران دو دوره پیاپی نتیجه رقابت را به رقیب واگذار کرده‌اند تا مشخص شود که این گروه موقعیت گذشته خود را در عرصه اجتماعی از دست داده و به شدت متزلزل شده‌اند. هر چند که برخی از کنشگران اجتماعی و سیاسی معتقدند که این گروه در دوره‌های گذشته آزمون خود را پس داده‌اند و کارنامه قابل قبولی از خود بر جای نگذاشته‌اند اما عده‌ای دیگر اعتقاد دارند که اصرار و پافشاری این گروه سیاسی بر یک فرد خاص و ناتوانی در معرفی گزینه جدید و جوان در کنار ناکارآمدی و عدم وحدت باعث شده است تا در دوره‌های گذشته شاهد انشقاق در این جریان و همچنین رویگردانی اجتماعی از این طیف سیاسی باشیم و پاسخ قاطع «نه» مردم در دو انتخابات گذشته می‌تواند شاهدی بر این مدعا باشد.»
محمد بهرامی و مهدی روشنفکر شاید چهره‌های جدید در دو جریان اصلاح طلبی و اصولگرایی به شمار می‌رفتند که نه بهرامی مورد پذیریش 100 درصدی اصلاح طلبان قرار گرفت و نه مهدی روشنفکر. البته روشنفکر را انگ قومگرایی به او زدند و با این وجود توانست حدود 35 هزار رأی برای خود به دست بیاورد و اتفاقاً بخشی زیادی از هم طایفه‌ی های روشنفکر رأی به هدایت خواه و سایر کاندیداها دادند که این خود پاسخ قانع کننده‌ای می‌تواند باشد به برخی از شبهات ایجاد شده در آن زمان. البته در باره این رفتار اصولگرایان نیز نوشته‌اند؛ «هر چند که در دوره گذشته حضور چهره جدیدی در جریان اصولگرایی مرکز استان این نوید را می‌داد که تغییری اساسی در این جریان ایجاد شود و حلقه تنگ و بسته پدرخوانده‌های اصولگرایی در استان بشکند اما باز هم این پدرخوانده‌های سیاسی این طیف بودند که تحمل حضور و عرض اندام فردی خارج از حلقه بسته خود را نداشتند و او را متهم به قوم گرایی و تکیه بر آرای قومی نمودند و حاضر به همراهی و هم فکری با همدیگر نشدند تا بار دیگر انشقاق و تمامیت خواهی پدرخوانده‌ها، شکست را بر آنها تحمیل نماید. شکستی که باز هم نتوانست درس عبرتی برای این گروه سیاسی در مرکز استان شود و تحرکات حکایت از این دارد که در انتخابات اسفند نیز شاهد دوئل درونی این گروه سیاسی خواهیم بود. دوئلی که پیروزی گروه رقیب را از هم اکنون نوید می‌دهد و صدای شکست در اردوگاه اصولگرایی مرکز استان بیش از گذشته به گوش می‌رسد و به نظر می‌رسد که دیگر اصولگرایان به شکست عادت کرده‌اند.»


کد مطلب: 408698

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/408698/موتور-انتخابات-مجلس-کهگیلویه-بویراحمد-گرم-می-شود-پشت-پرده-کمیته-ی-7-نفره-اصولگرایان-چیست-آیا-جریانات-سیاسی-چهره-های-تکراری-عبور-می-کنند

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1