کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

تجمع اهالی بی‌بی خاتونین به احداث پتروشیمی در زمین‌های حاصلخیز دشت سقاوه؛ ما را آواره کرده‌اند

20 آذر 1396 ساعت 11:29


اهالی و کشاورزان روستای بی‌بی‌خاتونین (س) از توابع شهر مارگون بویراحمد در اعتراض به احداث پتروشیمی در زمین‌های حاصلخیز دشت سقاوه تجمع کردند و خواستند که اعتراض خود را به گوش مردم برسانند.
مردم و کشاورزان روستای بی بی خاتونین (س) نگرانی‌هایی بابت اراضی واگذار شده به پتروشمی سقاوه دارند، اما مسئولان و متولی امر بی اعتنا به خواسته مردم نسبت به صدور مجوز تأسیس این واحد صنعتی بزرگ اقدام کردند.
مردم روستای بی‌بی‌خاتونین (س) معتقدند اراضی پیش بینی شده برای محل احداث پتروشمی سقاوه سال‌ها توسط پدرانشان کشت شده و در این زمین‌ها همه ساله جو و گندم کشت و برداشت می‌کردند.
نماینده بویراحمد و دنا در روزهای گذشته  گفت‌وگویی با خبرنگاران را داشت مبنی بر آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی بویراحمد و گفت: هر کس بخواهد سنگ اندازی کند قاطعانه برخورد می‌کنم.
در این گفت‌وگو نماینده مردم در مجلس نگفته بود که با کدام اهرم قانونی می‌خواهد برخورد کند و در مجموع منظورش از کسانی که سنگ اندازی می‌کنند، چه کسانی است. البته جناب نماینده باید شفاف سازی کند که یک نماینده مجلس آیا وظیفه‌ای جز قانونگذاری و نظارن بر حسن اجرای قانون دارد؟
روز گذشته بعد از تجمع کشاورزان روستای بی‌بی‌خاتونین (س) در محل پیشنهادی احداث پتروشمیی سقاوه این موضوع در ذهن متبادر می‌شود که نکند منظور نماینده از برخورد قاطع با سنگ اندازن مردم زجر کشیده و محروم این منطقه باشند که باید مطالبه حقشان را داشته باشند.
خبرنگار کبنانیوز در محل تجمع این کشاورزان زحمتکش حضور پیدا کرده و سخنان آن‌ها را شنید.
پیرمردی از کشاورزان این روستا گفت: بعضی از مسئولین کهگیلویه و بویراحمد کم‌لطفی می‌کنند و زمینی که ۲۰۰ سال پدر جد ما در آن‌ها زراعت می‌کردند و ما می‌خواهیم کشت کنیم جلویمان را می‌گیرند و می گویند منابع ملی است.
پیرمرد کشاورزی که امام زادگان بی بی خاتونین (س) است می‌گوید: دادمان به مقام معظم رهبری نمی‌رسد، و ما را در دشت سقاوه آواره کردند.
زن میانسالی که دو نفر از خانواده‌اش شهید و جانباز شده است در گفتگو با خبرنگار کبنا نیوز می‌گوید: ۱۲ سال است که گندم ندیده‌ایم و نمی‌شناسیم. فرزندانمان گندم را نمی‌شناسند. برای تهیه نان باید ۲۰ کیلومتر برویم و بچه‌هایمان را در خانه تنها بگذاریم با همه اتفاقات.
کشاورز دیگری از اهالی این روستا گفت: تا سال ۸۵ کل این منطقه در اختیار این مردم بوده و زراعت می‌کردند و سالانه ۷۰۰ هکتار کشت مکانیزه در این دشت انجام می‌شد.
وی ادامه داد: در سال ۸۵ در غیاب ما و بدون اطلاع مردم، زمین‌ها را سند زدند و منابع ملی اعلام کردند.
این کشاورز در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: مگر زمین خواری چیست؟ زمین خواری این است که هر کدام از ما ۵ هکتار زمین داریم و ۳۰۰ هکتار از آن‌ها را به دیگران بدهند. پس کو آن عدالتی که از آن دم می‌زنند؟
پیرمردی ازکار افتاده در میان جمعیت به زور صحبت می‌زد و می‌گفت: این‌ها همه به حرف مردم توجهی ندارند و فشار می‌آورند به ماها.  منزل قدیمی، نسخ و کشاورزی‌های قدیمی را کنار می‌گذارند و می گویند این زمین‌ها منابع ملی است.
زن جوانی از اهالی روستا گفت: اگر کشاورزی و زراعت داشته باشیم فرزاندانمان سرگرم کشاورزیمان می‌شوند و به فساد و گمراهی نمی‌روند.
البته این جای سؤال دارد که چگونه وقتی مردم منطقه‌ای در زمین واگذاری اراضی برای اجرای یک طرح صنعتی معترض بوده و نسخ زراعی دارند، بدون توجه به خواست مردم مجوز تأسیس صادر شده و هر روز خبر از آغاز عملیات اجرایی می‌دهند در حالی طبق قانون در صورتی یک فرد در زمینه واگذاری اراضی ملی به اشخاص حقیقی و حقوقی معارض باشد، امکان واگذاری بدون طی مراحل قاونی امکان پذیر نیست.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد از تجمع کشاورزان روستای بی بی خاتونین (س) در محل احداث پتروشیمی سقاوه اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: مجوز پتروشیمی بویراحمد صادر شده و بخشی از فعالیت‌های نرم افزاری انجام شده است.
داریوش دیودیده افزود: در زمینه اراضی محل مناقشه پتروشیمی سقاوه، سازمان جهادکشاورزی و منابع طبیعی باید پاسخگو باشند و این مسئله ارتباطی با سازمان صنعت و معدن ندارد.

------------------------------------
گزارش و عکس از سجاد شفیع
------------------------------------


کد مطلب: 298895

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/298895/تجمع-اهالی-بی-بی-خاتونین-احداث-پتروشیمی-زمین-های-حاصلخیز-دشت-سقاوه-آواره-کرده-اند

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1