کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

تبیین گفتمان بازگشت عزّت:

مهم ترین شاخصه‌های عزّت طلبی در جامعه سیاسی کهگیلویه

5 خرداد 1399 ساعت 15:33

کلید واژه ی عزّت همان معیاری بود که میزان اعتماد به سید محمد موحد را در طی یک دوره چهارساله به رشدی بالغ بر ٩٠ درصد افزایش داد.


بدون شک عزّت ودیعه‌ای الهی و از الطاف حضرت حق به  یک جامعه دینی است.
اما رسیدن یک جامعه به عزّت نیازمند رسیدن به شرایط مهمی است.
عزّت هرگز مقوله‌ای تصادفی نبوده و با شعار و شورِ انتخاباتی به دست نمی‌آید.
در شرایطی که تنها پس از گذشت یک دوره ۴ ساله از عدم اعتماد مردم کهگیلویه به نماینده اسبقِ ۱۶ ساله خود در مجلس شورای اسلامی می‌گذشت اما پروسه‌ی شکل گیری حماسه‌ی دوم اسفند ۱۳۹۸ در تاریخ این سرزمین چیزی نیست که به راحتی از اذهان و خاطرات مردم این دیار پاک کرد.
کلید واژه‌ی عزّت همان معیاری بود که میزان اعتماد به سید محمد موحد را در طی یک دوره چهارساله به رشدی بالغ بر ۹۰ درصد افزایش داد.
واکاوی شرایط خاص آن دوران و چگونگی علمداریِ گفتمان بازگشت عزّت به کهگیلویه توسط یکی از با سابقه ترین نماینده‌های تاریخ ایران یعنی حجت الاسلام والمسلمین سید محمد موحد چیزی نیست که در این مقال بگنجد و نیازمند مطالعات و تحقیقات عمیق جامعه شناسی و سیاسی توسط نخبگان این حوزه است که از عهده توان و تخصص نگارنده خارج است.
اما این شور و شعارِ انتخاباتی زمانی به منصه ظهور می‌رسد که  جامعه‌ی کهگیلویه به مهم‌ترین عامل تجلی بخش عزّت؛ یعنی وحدت اجتماعی به طور تمام وکمال دست پیدا کند.
صحنه‌ی انتخابات ۱۳۹۸ در حوزه انتخابیه شهرستان‌های چهارگانه‌ی مشهور به کهگیلویه بزرگ، بخشی از این انتظار را به جا آورد.
درست در زمانی که جامعه نخبگانِ علمی، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، ورزشی، اقتصادی و البته سیاسیِ این حوزه انتخابیه به صورت واحدی منسجم و متشکل و با پرهیز از مبناقراردادن اختلافات بر روابط همراه و همگام با موج شور و شعور عمومی جامعه کهگیلویه بر روی این کلیدواژه تاکید نموده  و پرچم عزّت خواهی را به دست سید محمد موحد سپردند.
بحث فرهیختگان و نخبگان اجتماعی در هر عصر و زمانی از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین بحث‌ها و صدالبته این مهم همیشه  راه‌گشا و کلیدی است.
نخبگان و فرهیختگانی که شاید سالها درخصوص آنچه  بر سرزمین آباء و اجدادیشان می‌رفت گوشه عزلت و عافیت طلب کرده و از رسالت تاریخی خودشان عدول می‌کردند.
زمستان ۱۳۹۸ کهگیلویه شاهد بارقه‌هایی از جنس امید و روشنایی در چشمان خسته، نا امید و منتظر فرهیختگان و نخبگان کهگیلویه‌ای بودیم تا یکی دیگر از مهم‌ترین شاخصه‌های عزّت طلبی یعنی مبارزه جدی با عافیت طلبی خواص جامعه را نظاره گر باشیم.
اگر سه عامل مهم وحدت اجتماعی، نقش آفرینی نخبگان و فرهیختگان جامعه و مبارزه با عافیت طلبی خواص جامعه را سه ضلع اصلی مثلثِ عزّت کهگیلویه بدانیم، بدون شک گام‌های بسیار بزرگی در جهت نیل به آرمان‌های توسعه طلبی در ابعاد گوناگون آن در این منطقه برخواهیم داشت.
ادامه این مسیر دشوار نیز به نحوه تعامل کامل بین دولتمردان استان و منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی در نحوه انتخاب و حفظ مدیران لایق و عدم بکارگیری مدیران سفارشی و جناحی بستگی دارد.

ادامه دارد...
-------------------------------
میر حبیب نوری


کد مطلب: 421270

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/note/421270/مهم-ترین-شاخصه-های-عز-ت-طلبی-جامعه-سیاسی-کهگیلویه

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1