کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

نکاتی در خصوص اظهارات دکتر وکیلی:

رسانه‌های منتسب به یک جریان سیاسی و یا فرد خاص به بولتن شبیه‌ترند

18 ارديبهشت 1398 ساعت 8:38

رسانه‌های جریانی که مخاطبین خاص خود را دارند به تعریف بولتن نزدیک‌تر هستند و رسانه‌های مستقل و بی طرف با تعریف بولتن فاصله بیشتری دارند. از این رو روزنامه‌های سیاسی (از هر طیفی) که درصدد اطلاع رسانی به طیف خاصی از مخاطبین هستند، به بولتن شبیه‌تر هستند که رویکرد کبنانیوز عکس آن است.


در خصوص اظهارات اخیر برادر محترم جناب آقای دکتر وکیلی دو نکته قابل عرض است؛

  1. آن گونه که می دانید رسانه‌ها در جهت گیری های خود یا به جریان و گروه خاصی وابسته هستند و به صورت داوطلبانه و یا اجباری از جریان متبوع حمایت می‌کنند و برخی دیگر از رسانه‌ها به صورت مستقل عمل می‌کنند و عاری از وابستگی به جریان، گروه و یا فرد خاصی هستند. کما اینکه روزنامه حضرتعالی اشتهار به حمایت از جریان اصلاح طلبی دارد و خود حضرتعالی نیز مورد حمایت این جریان بوده و بدین وسیله به مجلس راه پیدا کردید، لذا رویکرد و مشی روزنامه ابتکار حمایت از جریان اطلاح طلبی و نقد جریان رقیب است و غیر از این برای خود رویکرد دیگری لحاظ نمی‌کند و خارج از آن خلاف قاعده سیاسی است و به عنوان مثال در روزنامه شما به نقد جریان خود و یا سهل انگاری ها و کم کاری های مدیران منتسب به جریان بسیار به ندرت پرداخته می‌شود و سعی در لاپوشانی اشکالات جریان است؛ کما اینکه رسانه‌های منتسب به جریان رقیب نیز همین رویکرد را دارند و همواره به حمایت از جریان خود قلم می‌زنند و از نقد و سهل انگاری و اشکالات و افتضاحات نیروهای منتسب به جریان خود طفره می‌روند. این در حالی است که رسانه‌ها مستقل و بدون وابستگی به جریان سیاسی خاص، در نقد و اطلاع زسانی استقلال بیشتری دارند و به نقد کلیه جریان‌ها می‌پردازند و مخاطبین آنها نیر آحاد جامعه از کلیه طیف‌ها و گروه‌ها و جریان‌ها خواهند بود، در حالی که رسانه‌های جریانی صرفاً مورد توجه هوادران خود هستند. میزان بازدید از این نوع رسانه‌ها در رنکینگ‌های بازدید قابل مقایسه است.
بنده به عنوان یک مخاطب و یک شهروند اصلاح طلب، مشی کبنانیوز را بیطرف در میان جریان‌ها دیده به گونه‌ای که این رسانه مطالبی در نقد هر دو جریان را انعکاس می‌دهد و در درج مطالب جهت گیری خاصی ندارد؛ شاید روزی مطلبی در نقد یکی از جریان‌های اصلاح طلبی و یا اصولگرایی و یا دستگاهی بزند، ولی فردا روزی باز دیده می‌شود که مطلبی در حمایت آن انتشار داده و یا مطلبی در نقد رقیب انعکاس داده است. به گونه‌ای که هم اصلاح طلب و هم اصولگرا می‌توانند خود را مخاطب آن بدانند. به عنوان مثال دو هفته پیش مطلبی در نقد منصفانه دانشگاه یاسوج انتشار داد و هفته پیش مطلبی در حمایت از این دانشگاه انعکاس داد. بنابراین شایسته است بدانید مشی برخی رسانه‌ها (همچون روزنامه حضرتعالی و یا روزنامه رسالت و کیهان)، حمایت از جریان خود و مشی کبنانیوز استقلال و بی طرفی و نگرش به کلیه جامعه و نه یک طیف و یا فرد خاص است.
  1. در قسمتی دیگر از اظهارات، آقای وکیلی کبنانیوز را به بولتن تشبیه کرده بود که این تشبیه خطا است. بخشی از چرایی این اشتباه گفتاری دکتر وکیلی در بند یک ذکر شده است. علاوه بر این باید دانست که در تعریف بولتن گفته‌اند که «ابزاری است برای اطلاع رسانی به طیفی از مخاطبین خاص، با علایق مشترک، که درباره رویدادها، گزارش‌ها یا اخبار مرتبط با یک موضوع، روشنگری کرده و روابط بین یک سازمان، شرکت یا کسب و کار با مخاطبان آن می‌شود». با لحاظ این تعریف و با توجه به سوابق کاری، سابقه فعالیت سیاسی، تحصیلات سیاسی و کار روزنامه نگاری آقای دکتر وکیلی، یقیناً ایشان می‌دانند که بولتن مربوط به تشکیلات و گروه‌هایی است که رویکرد و خط مشی سیاسی دارند و صرفاً اخبار و اطلاعات مربوط به جریان خود و آن دسته از اخبار مربوط به جریان رقیب را که به کار آید، از این طریق به اطلاع اعضا و هواداران رسانده می‌شود. بنابراین بولتن رویکرد منصفانه و بی جهت گیری سیاسی نداشته و در راستای خدمت به اهداف یک جریان سیاسی است، نه رسانه‌های مستقل و بی طرف که می‌توانند مخاطبان گوناگون از هر طیفی را محل اثر قرار دهند. همان گونه که در بند قبل قید شد، رسانه‌های جریانی که مخاطبین خاص خود را دارند به تعریف بولتن نزدیک‌تر هستند و رسانه‌های مستقل و بی طرف با تعریف بولتن فاصله بیشتری دارند. از این رو روزنامه‌های سیاسی (از هر طیفی) که درصدد اطلاع رسانی به طیف خاصی از مخاطبین هستند، به بولتن شبیه‌تر هستند که رویکرد کبنانیوز عکس آن است. مخاطبین کبنانیوز طیف خاص سیاسی نبوده و کلیه مردم از هر طیفی به فراخور می‌توانند مطالب مورد پسند خود را در آن بیابند؛ اگرچه شاید یک روز مطلب خلاف میل خود را در آن دیده، ولی روزی دیگر مطلب دلخواه خود را یافته و بنابراین روزی یکی از دو طیف نقد می‌شود و ناخرسند می‌شوند و روزی دیگر، دیگری و...
انتظار می‌رود که جناب دکتر وکیلی، به عنوان یک تحصیلکرده سیاست و یک فعال سیاسی و یا حداقل در سطحی پایین‌تر به عنوان یک روزنامه نگار در انتخاب واژگان و تعابیر دقت بیشتری نماید...
 نام محفوظ (یک اصلاح طلب)


کد مطلب: 409439

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/note/409439/رسانه-های-منتسب-یک-جریان-سیاسی-یا-فرد-خاص-بولتن-شبیه-ترند

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1